Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Pikantiškas ir aistringas Valentino dienos valgiaraštis

Maistas
Fotolia nuotr. / Maistas
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kuo palepinsite savo išrinktąjį (-ją) meilės dienos proga? Siūlome pasisemti minčių iš Ji24.lt receptų jūros. Paieškokime meilės kelio drauge gamindami. Skanaus, aistringo ir labai pikantiško Valentino!

Receptai
Receptas: Jautienos muštiniai su aštriu aptepu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (4 jautienos gabaliukai maždaug po 250 g)
Bulvės: 6.00 vnt. (garnyrui ir dubenėlis prieskoninių žalumynų padažo)
Aliejus: 125.00 ml (aptepui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (aptepui)
Actas: 2.00 valg. š. (aptepui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (aptepui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aptepui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 valg. š. (aptepui)
Kaip gaminti

1. Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu, su lupenomis sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 min. (turi likti kietokos). Išgriebtą iš vandens kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau.

2. Kiekvieną mėsos gabaliuką stiprokai pamuškite kūjeliu.

3. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Juo iš pradžių aptepkite bulvių puseles, paskui – mėsą (iš abiejų pusių). Viską išdėliokite ant grotelių ir vartydami kepkite maždaug 10 min. Kepdami patepkite likusiu aptepu.

4. Muštinius patiekite su susmulkintais ir su aliejumi sumaišytais prieskoniniais žalumynais.

Receptai
Receptas: Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 100.00 g
Ožkų pieno sūris: 80.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vynuoginiai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (šakelė)
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (kelios šakelės)
Citrinos: 1.00 vnt. (skiltelė)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Ant sūrio pabarstykite prieskonių ir 5–10 min. kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje.

2. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite smulkintų čiobrelių, druskos. Paruoštus pomidoriukus įdėkite į 100ºC įkaitintą orkaitę ir 30–40 min. palaikykite.

3. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais ir pamerkite į ledinį vandenį – jos taps traškesnės ir sultingesnės. Špinatus taip pat pamerkite į šaltą vandenį.

4. Sūrį, kol gražiai apskrus, apkepkite įkaitintoje keptuvėje. Morkas ir špinatus nusausinkite ir lengvai, netrindami, sumaišykite su vytintais pomidoriukais bei padažu iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir raudonėlių.

Alaus someljė rekomenduoja: Šis šaltas užkandis puikiai dera su kvietinio salyklo turinčiu alumi.

"Kulinarijos studijos" archyvo nuotr./Donatas Dabrovolskas
"Kulinarijos studijos" archyvo nuotr./Donatas Dabrovolskas

Receptas virtuvės šefo bei alaus someljė Donato Dabrovolsko

Daugiau Donato patarimų apie maisto ir alaus derinimą rasite čia

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Sriuba su kokosais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kokosų kremas (skardinė) 200.00 ml
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Vištiena: 200.00 g (krūtinėlių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Vištienos sultinys: 2.00 st.
Pievagrybiai: 5.00 vnt. (didesni)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (žaliųjų citrinų)
Citrinžolės šakelė 1.00 vnt.
Riešutų aliejus 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kokosas: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio)
Kaip gaminti

1. Vištų krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, įtrinkite druska ir pipirais.

2. Imbierą nulupkite, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte sviesto. Sumeskite vištienos gabalėlius, smulkintus pievagrybius ir kepinkite, iki suminkštės.

3. Paruoštą troškinį sukrėskite į puodą su sultiniu, įmeskite citrinžolės šakelę, supilkite kokosų kremą ir apie 5 min. pavirkite.

4. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite visais prieskoniais, supilkite citrinų sultis, dar šiek tiek pakaitinkite ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

5. Sriubą dar kartą užkaitinkite, išpilstykite į dubenėlius ir puoškite šviežiomis kokoso drožlėmis.

Receptai
Receptas: Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 300.00 g (kalakutų kepenėlių - paštetui)
Sviestas: 200.00 g (150 g paštetui ir 50 g aptepui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 paštetui ir 1 aptepui)
Brendis (paštetui) 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, pagal skonį - paštetui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - paštetui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (aptepui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (aptepui)
Imbieras: 10.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies - aptepui)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (aptepui)
Kaip gaminti

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite.

2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti.

3. Likusią dalį sviesto ištirpinkite kitoje keptuvėje ir jame pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną.

4. Masę pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir Provanso žolelėmis. Tada supilkite brendį, pakaitinkite, kol užvirs, ir atvėsinkite.

5. Atvėsintas kepenėles suverskite į plastikinį dubenį, sukrėskite padažą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

6. Pasiruoškite apelsinų ir svogūnų padažą: apelsino žievelę smulkiai nutarkuokite, o iš vaisiaus išspauskite sultis. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite tarkuotą imbierą, apelsinų žieveles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir apie 5 min. pakaitinkite, tada supilkite apelsinų sultis, sojų padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.

7. Į norimą formą krėskite truputį pašteto, tada užpilkite atvėsinto svogūnų ir apelsinų padažo, ant viršaus vėl krėskite pašteto ir paskirstykite likusį padažą.

8. Tokį užkandį tiekite supjaustytą gabalėliais su baltos duonos skrebučiu.

Receptai
Receptas: Marinuota lašiša su pipirais ir druska
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (filė)
Druska: 1.00 arbat. š. (rupi jūros)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
„Kotányi“ itališkos žolelės: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 6.00 arbat. š. (tyras alyvų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (rožiniai)
Salotos: 15.00 g (lapinės)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite lašišos filė 1 cm riekelėmis.

2. Jūros druską sumaišykite su rupiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Marinuokite lašišą su citrinos sultimis, druskos ir pipirų mišiniu, žolelėmis ir alyvų aliejumi.

4. Po 10 min. lašišą išimkite, patiekite papuošę rožiniais pipirais ir salotų lapais.

Receptai
Receptas: Morkų duonelės su figomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 1.00 st. (1-1,5 (tarkuotos))
Cukrus: 100.00 g
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Miltai: 475.00 g (350 g kvietinių ir 125 g viso grūdo)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 200.00 g (baltųjų pelėsių)
Figos: 10.00 vnt.
Brendis: 50.00 ml
Sultys: 1.00 valg. š. (šlakelis citrinų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotos žievelės)
Kaip gaminti

1. Gerai nuspauskite tarkuotas morkas. Jas dubenyje sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais, ten pat suberkite cukrų, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir viską suberkite į morkų masę. Gerai išmaišykite.

3. Tešlą nestoru sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje stačiakampėje skardoje ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

4. Atvėsintą duoną supjaustykite trikampėliais.

5. Figas susmulkinkite, sumaišykite su brendžiu, citrinos sultimis ir citrinų žievelėmis.

6. Ant kiekvieno duonos trikampėlio išdėliokite pjaustyto baltųjų pelėsių sūrio, ant viršaus dėkite figų ir papuoškite gražgarsčių lapeliais.

Receptai
Receptas: Desertinis fondiu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 200.00 g
Kiviai: 200.00 g
Braškės: 200.00 g
Mangas: 200.00 g
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ne mažiau nei 80 proc. kakavos)
Grietinėlė: 150.00 ml (riebi)
Pienas: 100.00 ml
Vanilė: 1.00 vnt. (lazdelė)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Kaip gaminti

1. Vaisius nuplaukite, nusausinkite, jei reikia, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Greitai tamsėjančius, pavyzdžiui, obuolius ar kriaušes, apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų dubenį. Jį įstatykite į didesnį vandens pripiltą puodą ir ant labai silpnos ugnies ištirpykite.

3. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir aštriu peiliuku iškrapštykite sėklytes.

4. Į šokolado masę įmaišykite grietinėlę, supilkite pieną, suberkite vanilės sėklytes. Pagardinkite maltomis aitriosiomis paprikomis, išmaišykite, dar kiek pakaitinkite ir supilkite į keraminį fondiu indą, po kuriuo statoma žvakutė.

5. Vaisių gabalėlius smeikite specialiomis šakutėmis ir mirkykite šokolade.

Kulinaro patarimas. Desertinius vaisių fondiu gardu papildyti biskvito gabalėliais. Juos kaip ir vaisius pjaustykite ne per mažais kubeliais, kad nekristų nuo šakutės ar iešmo. Šokolade mirkytus vaisių gabalėlius galite apibarstyti kokosų drožlėmis arba maltais riešutais.

Receptas: Braškės su kremu

Receptai
Receptas: Krevetės su česnakais ir pipirais
2 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2-2,5 valg. š.)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Krevetės: 250.00 g (lukštentos)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (raudonieji - grūsti)
Svogūnai: 20.00 g (2 valg. š. smulkintų)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.

2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite kapotomis kalendromis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Brusketa su paprikomis ir gorgonzola
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (1 raudona, 1 - geltona arba oranžinė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (smulkintų lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (gorgonzolos)
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas arba čiabata duona)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

2. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, vieną pusę aptepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite riekeles į orkaitę (aliejuota puse į viršų) ir kepkite, kol lengvai apskrus. Išimkite riekeles, įtrinkite česnaku ir uždėkite troškintų paprikų.

3. Dėkite po kelis gabalėlius gorgonzolos. Viską sudėkite į orkaitę ir paskrudinkite dar 2 minutes. Prieš tiekdami apibarstykite kepintomis kedrinėmis pinijomis bei smulkintais bazilikais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Receptai
Receptas: Šokoladinis desertas su vyšniomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai, 1 trynys - biskvitui)
Rudasis cukrus: 150.00 g (biskvitui)
Vanduo: 180.00 ml (verdantis)
Soda: 2.00 g (0,5 arbat. š. - biskvitui)
Miltai: 150.00 g (biskvitui)
Aliejus: 100.00 ml (biskvitui)
Kakava: 50.00 g (biskvitui)
Grietinė: 70.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (kremui)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus - kremui)
Sultys: 90.00 ml (vyšnių - kremui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (kremui)
Romas: 6.00 valg. š. (baltasis - kremui)
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą.
  2. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maišydami plona srovele suberkite miltus, druską ir sukite, kol masė taps vientisa. Sukrėskite į nedidelę nepridegančią kepimo formą. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. (ar biskvitas iškepęs, patikrinkite mediniu konditeriniu iešmeliu). Atvėsusį sulaužykite skirtingų formų gabalėliais.
  3. Pagaminkite kremą: 200 g maskarponės gerai išsukite su natūraliu jogurtu ir dviem šaukštais miltelinio cukraus. Kitame dubenyje suplakite likusį sūrį, miltelinį cukrų ir vyšnių sultis. Į baltą ir rausvą kremus įmaišykite po tris šaukštus baltojo romo. Šokoladinio biskvito gabalėlius ir skirtingų spalvų kremus susluoksniuokite į desertines taures. Puoškite šviežiomis trešnėmis arba kokteilinėmis vyšnaitėmis.        
Receptai
Receptas: Aitrūs šokoladiniai putėsiai
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 170.00 g (80 proc.)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Grietinėlė: 250.00 ml (150 - plakamosios ir 100 - neriebios)
Likeris: 1.00 valg. š. (apelsinų)
Mėtos: 4.00 vnt. (keli lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite virš garų.
  2. Kiaušinius nušveiskite, baltymus atskirkite nuo trynių. Į kitą dubenėlį suberkite cukrų, supilkite kiaušinių trynius, apelsinų likerį ir viską išplakite.
  3. Neriebią grietinėlę pakaitinkite ant mažos ugnies, atvėsinkite ir pamažėle įplakite į kiaušinių ir cukraus masę. Ją ant silpnos ugnies kaitinkite, kol sutirštės.
  4. Į paruoštą masę palengvėle įplakite šokoladą, berkite aitriosios paprikos, viską išmaišykite ir palikite pravėsti. Baltymus išplakite iki purios masės.
  5. Riebią grietinėlę išplakite iki purumo. Į atvėsusią šokolado masę įmaišykite grietinėlę, tada baltymus – turi išeiti labai puri masė.
  6. Ją dar kartą lengvai išmaišykite, krėskite į desertinius dubenėlius ir bent 3 val. laikykite šaldytuve. puoškite mėtos šakele.
  7. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).
Receptai
Receptas: Ugninga kreminė pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 400.00 g (konservuotų be odelių)
Mėsos sultinys: 400.00 ml (geriausia natūralaus)
Bulvės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (gabalėlis aitriųjų paprikų ankšties (pagal norimą aštrumą))
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Morką, bulves, svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite ir suberkite į puodą su verdančiu mėsos sultiniu.
  2. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, suberkite gabalėliais supjaustytą papriką, aitriosios paprikos ankštį, pagardinkite bazilikais ir raudonėliais.
  3. Kai sriuba bus beveik išvirusi, sukrėskite skardinę konservuotų pomidorų. Dar kiek pavirkite ir nukaiskite. Pagal skonį pasūdykite.
  4. Jei sriuba rūgštoka, įberkite žiupsnelį cukraus. Jei norite aštresnio skonio, įberkite pagal skonį Kajeno ar aitriųjų paprikų miltelių.
  5. Išvirusią sriubą supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos.
  6. Ši sriuba skani, patiekta su orkaitėje keptomis, tarkuotu sūriu bei džiovintų žolelių prieskoniais apibarstytomis tortilijomis. Jei norite, galite sriubą dar pagardinti grietinėle, tarkuotu parmezano sūriu, smulkintais žalumynų (krapų, petražolių, kalendrų) lapeliais. Vietoje keptų tortilijų puikiai tiks česnakiniai duonos skrebučiai. Improvizuokite laisvai!

 

Receptai
Receptas: Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 30.00 ml (15 ml – užkandžiui ir 15 ml – padažui)
Kiauliena: 300.00 g (nugarinės, supjaustytos 5 x 5 cm gabaliukais)
Svogūnai: 40.00 g (pjaustytų griežinėliais)
Česnakai: 6.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio ir žiupsnelis padažui)
Vanduo: 500.00 ml
Kmynai: 1.00 arbat. š. (½ SANTA MARIA – padažui)
Gvazdikėliai: 1.00 vnt. (SANTA MARIA – padažui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (¼ SANTA MARIA malto – padažui)
Pomidorų padažas: 50.00 g (padažui)
Aitrioji paprika: 20.00 g (SANTA MARIA CHIPOTLE – padažui)
Kukurūzai: 20.00 vnt. (traškučių – SANTA MARIA NACHO)
Sūrio kremas: (patiekti) 100.00 g
Kalendros: 2.00 g (lapų – patiekti)
Kopūstai: 1.00 vnt. (raudonųjų – patiekti)
Ridikėliai: 5.00 vnt. (patiekti)
Kaip gaminti
  1. Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes.
  2. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės.
  3. Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją dviem šakutėmis.
  4. Aliejuje pakaitinkite pomidorų padažą ir supilkite sultinį.
  5. Kaitinkite, kol užvirs, įdėkite padažui skirtus prieskonius ir apie 10 min. kaitinkite.
  6. Užpilkite padažą ant mėsos, palengva maišykite ir palaukite kelias minutes.
  7. Paskrudinkite 5 min. traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  8. Paruoštą mėsos ir pomidorų padažą uždėkite ant paskrudintų traškučių ir patiekite su sūrio kremu ir daržovėmis.
Receptai
Receptas: Jautienos karpačas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Jautiena: 50.00 g (išpjovos)
Citrinos: 1.00 vnt.
Gražgarstės: (pagal skonį) 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Jautienos išpjovą įvyniokite į plėvelę.
  2. Įdėkite į šaldiklį valandai.
  3. Į atšaldytą lėkštę dėkite plonai pjaustytą jautieną (pjaustykite kuo ploniau), ant jautienos pabarstykite pipirų, apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultims, papuoškite gražgarstėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptai
Receptas: Itališka vištiena parmezano trupiniuose
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt.
Pesto padažas: 3.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 stambiai maltų)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 žievelės ir 1 arbat. š. - sulčių - marinatui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu ištrinkite vištienos krūtinėlę. Palikite marinuotis, geriausiai nakčiai.
  2. Vištienos krūtinėlės kraštelyje įpjaukite, kad susiformuotų „kišenė“ ir į jos vidų dėkite po šaukštą pesto padažo, jį gerai paskirstykite.
  3. Pagaminkite trupinius: džiūvėsėlius sumaišykite su parmezanu ir likusiu šaukštu pesto padažo.
  4. Krūtinėles sudėkite į kepimo skardą, ant jų suberkite džiūvėsėlius ir viską dėkite kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20–25 min.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI


Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt