Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienė, kuriai neprireiks įrankių

Įsimylėję žmonės
Vida Press nuotr. / Vakarienė rankomis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kartais taip smagu jaukiai ir minkštai įsitaisyti ir gardžiuotis skaniu maistu be jokių įrankių. O jei dar rodo kokį gerą filmą...

Lavašas su aštriu padažu

Jums reikės: pakuotės armėniško lavašo, 100 g parmezano, 2 šaukštelių džiovinto rozmarino, žiupsnelio rupios druskos, pagal skonį aliejaus.

Padažui: 800 g konservuotų pomidorų gabalėlių, svogūno, 3 skiltelių česnako, šaukšto džiovintų bazilikų, 2 šaukštų džiovintų petražolių, nedidelės aitriosios paprikos, pagal skonį druskos ir šviežiai grūstų pipirų.

  • Lavašą supjaustykite nedideliais kvadaratėliais.
  • Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Dėkite lavašo kvadratėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą, apibarstykite rozmarinu, sūriu, druska, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol parus ir taps traškūs. Tik neperkepkite – lavašas greitai sudega.
  • Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite.
  • Aitriąją papriką išvalykite, taip pat sukapokite.
  • Pomidorus pertrinkite su aitriąja paprika elektrine trintuve iki vientisumo.
  • Didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite česnakus ir svogūnus. Kai šie gardžiai pakvips, sukrėskite pomidorų masę ir gerai išmaišykite. Nustatę nedidelę kaitrą, kaitinkite dar 5–10 minučių, kol padažas sutirštės, vėliau suberkite bazilikus, petražoles, druską ir pipirus, pavirkite dar 10 min. ir supilkite į dailų dubenį.

Vegetariškas paštetas

Shutterstock nuotr./ Vegetariškas paštetas
Shutterstock nuotr./ Vegetariškas paštetas

Jums reikės: 150 g rudųjų lešių, 100 g graikinių riešutų, 2 laiškinių svogūnų, 2 skiltelių česnako, šaukšto baltos arba raudonos sojų pastos (miso), šaukšto ryžių arba obuolių sidro acto, 2 šaukštelio citrinos sulčių, šaukštelio džiovinto čiobrelio, pusės šaukštelio druskos, pusės šaukštelio pipirų.

  • Lęšius suberkite į keptuvę, užpilkite vandeniu, užvirkite ir troškinkite 18–20 min., kol suminkštės.
  • Atskirą keptuvę užkaitinkite nustatę vidutinę kaitrą ir suberkite riešutus. Pakepinkite vis maišydami, kad nepridegtų, ir nukaiskite.
  • Česnakus sukapokite, svogūnus smulkiai supjaustykite.
  • Keptuvėje šaukšte aliejaus pakepinkite svogūnus, kol suminkštės, sukrėskite česnakus ir kepkite dar 3 min.
  • Suberkite lęšius, viską gerai išmaišykite ir nukaiskite.
  • Riešutus su druska sutrinkite trintuvėje iki vientisos masės. Sukrėskite lęšių masę, įpilkite 125 ml vandens ir dar kartą pertrinkite iki vientisumo.
  • Prieš tiekdami paštetą atvėsinkite šaldytuve.
  • Tiekite su aliejumi apšlakstytos ir parmezanu apibarstytos skrudintos baltos duonos skrebučiais.

Mini picos

Fotolia nuotr./Mini pica
Fotolia nuotr./Mini pica

Jums reikės: 250 g miltų, 130 g varškės, 60 ml pieno, 60 ml aliejaus, kiaušinio, pusės šaukštelio druskos, pusės šaukštelio kepimo miltelių.

Priedai: pusė skardinės konservuotų pomidorų gabalėlių, 120 g sūrio, 6 dideli pievagrybiai, saujelė kelių spalvų alyvuogių, aitrioji paprika, šaukštelis raudonėlio.

  • Kiaušinį išplakite su druska. Supilkite pieną, aliejų, suberkite varškę ir viską darkart gerai išplakite.
  • Miltus atskirame inde sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą. Gautą masę išminkykite rankomis, dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite ir išspauskite kelis norimos formos papločius.
  • Sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Jei alyvuogės su kauliukais, perpjaukite jas pusiau ir išimkite. Aitriąją papriką smulkiai sukapokite.
  • Pievagrybius nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  • Perkelkite picos paplotį ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant jo tepkite konservuotus pomidorus ir berkite tarkuotą sūrį, tolygiai paskirstykite pievagrybius, alyvuoges, aitriosios paprikos gabalėlius.
  • Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol padas gražiai parus, sūris išsilydys. Likus kepti maždaug 2 minutes, apibarstykite picą raudonėliu.
  • Tiekite su aliejumi arba pomidorų padažu.
Receptai
Receptas: Traškūs viščiukų sparneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų sparneliai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 70.00 g
Sūris: 130.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š. (augalinis)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Sparnelius pabarstykite druska, pipirais, dėkite šaukštą majonezo ir laikykite kambaryje apie 30 minučių (arba šaldytuve – 2 val.).
  2. Į  dubenėlį dėkite 70 g sviesto (apie 2 šaukštus), įmuškite kiaušinių trynius.
  3. Suberkite smulkia trintuve sutarkuotą fermentinį sūrį. Dubenėlį kiškite į mikrobangų krosnelę (ar įkaitintą orkaitę) kokiai 15 sekundžių, kad aptirptų sūris. Išmaišykite.
  4. Kiekvieną viščiuko sparnelį apvoliokite tame kiaušinio ir sūrio plakinyje, paskui – džiūvėsėliuose.
  5. Dėkite sparnelius į kepimo skardą, šaukite ją į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.
Receptai
Receptas: Užkandėlės su ožkų pieno sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 6.00 riekės (itališkos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 1.00 st. (voveraičių)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g
Rikotos sūris: 1.00 valg. š.
Skrudintos pinijos: 1.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pinijas ir graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. 2 česnakų skilteles nulupkite, sutrinkite česnakų traiškytuvu, sumaišykite su ožkų pieno sūriu, rikota, atvėsintais skrudintais riešutais.
  2. Voveraites išvalykite, išvirkite, labai gerai nuvarvinkite ant virtuvinio rankšluosčio, suberkite į indelį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, užpilkite šlakelį aliejaus ir citrinos sulčių.
  3. Palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  4. Duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje, dar karštas įtrinkite česnako skiltele ir apšlakstykite aliejumi.
  5.   Ant kiekvienos tepkite ožkų pieno sūrio, gausiai krėskite voveraičių ir dar šiltas patiekite.

Receptas: Naminiai mėsainiai su jautiena

Receptai
Receptas: Dvispalvė užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 400.00 g (saulėje džiovintų aliejuje)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 300.00 g
Rikotos sūris: 200.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių ir šviežių lapelių papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š. (pusė indelio su bazilikais)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.

2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.

3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.

4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.

5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptas: Gardūs naminiai mėsainiai

Receptai
Receptas: Mini užkandėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies)
Mielės: 14.00 g (sausos)
Vanduo: 130.00 ml (šiltas)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4 valg. š. tešlai ir 1 valg. š. įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (gerai prinokę - įdarui)
Mocarelos sūris: 200.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti - įdarui)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (pagal skonį, džiovinti)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia užmaišykite tešlą: mieles ir cukrų užpilkite drungnu vandeniu, gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos.

2. Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles ir aliejų. Viską palengva sumaišykite.

3. Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu. Tešlą maždaug valandą laikykite šiltai, kad pakiltų.

4. Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos medinės lentelės ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite apskritimus. Juos aptepkite alyvuogių aliejumi, berkite džiovintų raudonėlių.

5. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas, susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, kapotais kaparėliais, druska, pipirais.

6. Paruoštą pomidorų mišinį tepkite ant tešlos paplotėlių, berkite tarkuotos mocarelos ir apie 15 min. kepkite orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir krapų šakelėmis.

Receptai
Receptas: Dešrainis su naminiu pomidorų padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prancūziškosios dešrainių bandelės 6.00 vnt.
Pieniškos dešrelės (rinkitės be sintetinių maisto priedų) 6.00 vnt.
Sūris: 400.00 g (brandinto)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt. (padažui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (padažui)
Pomidorai: 6.00 vnt. (padažui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių smulkintų, padažui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (šviežių smulkintų, padažui)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių smulkintų, padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių smulkintų, padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų, padažui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite padažą: puode storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite trintus česnakus ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite nuluptus smulkintus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų pipirų ir dar kiek patroškinkite. 

2. Kai masė atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu, tada įmaišykite prieskonines žoleles. 

3. Keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejaus arba ant grotelių pakepinkite pieniškas dešreles. Kai atvės, kiekvieną įsukite į ploną sūrio riekelę.

4. Į prancūziškąsias bandeles įkrėskite po du šaukštus pomidorų ir žolelių padažo, tada įkiškite po sūrio riekele apsuktą dešrelę.

5. Dešrainius išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, viršų apšlakstykite lydytu sviestu ir 5–7 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

Receptai
Receptas: Užkandėlė artišokuose
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Artišokai (švieži, nedideli) 4.00 vnt.
Pievagrybiai: 250.00 g
Vištiena: 200.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 50.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kalendros: 5.00 g (sėklų)
Petražolės: 5.00 g (kapotų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, tada koteliais į viršų sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite aliejaus ir virkite apie 40 minučių.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai šie dailiai pagels, sumeskite smulkintą vištieną, nuluptus susmulkintus pievagrybius ir troškinkite ant mažos ugnies apie 15 min., viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite kalendromis ir petražolėmis, supilkite grietinėlę. 

3. Į paruoštą masę įmaišykite virtus smulkintus kiaušinius.

4. Iš vandens išgriebtus artišokus perpjaukite per pusę, įdarykite paruošta mase, ant viršaus berkite parmezano ir kelioms minutėms pašaukite į orkaitę.

5. Tiekite apšlakstytus alyvuogių aliejumi.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt