Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Saldus stalas: rengiame keksiukų puotą

Keksiukai su varške ir slyvomis
Fotolia nuotr. / Keksiukai su varške ir slyvomis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kada gardžiuotis skanėstais? Kai susirenka draugės!

Galite ir pajuokauti: kam storėti vienai, jei galima drauge? Imkitės iniciatyvos ir pakvieskite draugių pulkelį į namus ir draugiškai, linksmai bei nuotaikingai išsikepkite keksiukų. Pokalbiai, senos istorijos, nutikimai tegu liejasi laisvai, lydimi skanėstų kvapo.

Nesijaudinkite dėl tų kalorijų – galėsite sudeginti šokdamos, namuose ar klube. Kai moteris laiminga, patenkinta savimi ir atsipalaidavusi, tai tikras afrodiziakas vyrams. Ji tada atrodo tarsi uoga ant keksiuko: tokia viliojanti ir sukelianti apetitą...

Receptai
Receptas: Vyšniniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Sviestas: 80.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vyšnios: 30.00 g (džiovintos)
Razinos: 30.00 g
Migdolai: 30.00 g (drožlės)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje.

2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į kepimo formeles, ant viršaus užberkite migdolo drožlių. Kepkite 190 laipsnių karščio temperatūroje 30-40min, kol gražiai paruduos.

Receptai
Receptas: Kakaviniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kakava: 3.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Soda: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. šviežiai spaustų sulčių)
Kaip gaminti

1. Į indą suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, vandenį, aliejų bei citrinos sultis ir maišykite, kol ištirps cukrus.

2. Kitame inde persijokite miltus, sodą, druską ir kakavą.

3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gautą masę gerai išmaišykite.

4. Ant kepimo skardos sudėkite popierines formeles ir įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

5. Supilstykite tešlą į formeles ir kepkite apie 15-20 min. Prieš baigiant kepti, papuoškite keksiukus mėgiamais pabarstukais.

Skanaus!

Receptai
Receptas: Keksiukai su „Nutella“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Šokoladinis kremas „Nutella“ 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 150.00 g (natūralus jogurtas arba kefyras)
Cukrus: 100.00 g
Lazdynų riešutai: 50.00 g
Miltai: 180.00 g
Kepimo milteliai: 4.00 g
Kaip gaminti

1. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su „Nutella“.

2. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, supilkite jogurtą, įmaišykite į „Nutellos“ ir sviesto mišinį.

3. Riešutus sumalkite kavamale arba kombainu.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, riešutais ir įsijokite į šlapią masę. Išmaišykite. Dėkite sijonėlius į kepimo formą, tešlą – į popieriukus ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.

5. Puoškite pasitelkę vaizduotę :)

Labai greita, paprasta ir skanu, verta pabandyti.

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Julija Semaško

Receptai
Receptas: Saldžiarūgščiai varškės keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 80.00 g
Varškė: 180.00 g (kreminė)
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Miltai: 180.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 80.00 ml (liesesnė)
Spanguolės: 50.00 g (šviežios arba šaldytos)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su bet kokios rūšies kremine varške ir paprastu bei vaniliniu cukrumi.

2. Į gautą masę po vieną įmaišykite kiaušinius, paskui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Supilkite grietinėlę ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa.

4. Suberkite dvi saujas nuplautų ir nusausintų šviežių arba šaldytų spanguolių (galite keisti juodaisiais serbentais) ir atsargiai išmaišykite.

5. Tešlą sukrėskite į formeles ir 20 min. pašaukite į 180 °C karštumo orkaitę.

Receptai
Receptas: Keksiukai su varške ir džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Cukrus: 200.00 g
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 150.00 g (tirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didesni)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Ištirpinkite ir pravėsinkite sviestą.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite per sietelį pertrintą varškę, vanilinį cukrų bei supilkite tirpintą sviestą. Išmaišykite. Pamažu suberkite persijotus su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

3. Išmaišykite dar kartą ir galiausiai suberkite smulkintas slyvas (gali būti ir kitokie džiovinti vaisiai, šokolado gabalėliai ir pan.). Supilkite masę į keksiukų formeles.

4. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Receptai
Receptas: Keksiukai su riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 16.00 g (1 pakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Riešutai: 100.00 g (pagal skonį, kapotų)
Pienas: 80.00 ml
Kaip gaminti

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.

2. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (šiek tiek palikite papuošti), supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.

3. Tešlą sudėkite į kepimo formeles (geriausia silikonines) ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Autorės nuotr./Keksiukai su riešutais
Autorės nuotr./Keksiukai su riešutais

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Keksiukai su kokosais ir mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Pienas: 200.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Kokosų drožlės: 1.00 st.
Mėlynės: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode išlydykite sviestą, palikite, kad šiek tiek atvėstų.

2. Persijokite miltus, sumaišykite su cukrumi, kokosų drožlėmis, kepimo milteliais ir druska.

3. Dubenyje suplakite lydytą sviestą, pieną ir kiaušinį, sumaišykite su miltais, atsargiai įmaišykite mėlynes.

4. Sukrėskite tešlą į sviestu pateptas keksiukų formeles. Kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje 20–25 minutes.

Kulinaro patarimas: vietoj mėlynių į keksiukų tešlą galite įmaišyti raudonųjų ar juodųjų serbentų, aviečių arba gervuogių.

Receptai
Receptas: Keksiukai su varške ir slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 300.00 g
Saldžiosios grietinėlės sviestas 150.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 180.00 g
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Slyvos: 400.00 g (saldžios)
Romas 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, dar pasmulkinkite, užliekite romu ir palikite jame per naktį.

2. Sumaišykite sutrintą varškę, kiaušinius, kambario temperatūroje palaikytą suminkštėjusį sviestą ir cukrų.

3. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite nuo slyvų likusį romą ir viską gerai išmaišykite.

4. Keksiukų formeles užpildykite tešla iki pusės, ant viršaus išdėliokite ir šiek tiek giliau įmerkite slyvų gabalėlių.

5. Kepkite 170 °С įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Receptas: Šokoladiniai keksiukai

Receptai
Receptas: Ispaniški keksiukai „Magdalenas“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 250.00 g
Aliejus: 250.00 ml (saulėgrąžų)
Pienas: 120.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė)
Miltai: 300.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Pagaminsite 50 vnt. mažų arba 24 vnt. didelių keksiukų

1. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Maišydamos mediniu šaukštu palaipsniui įmaišykite trynius, ištrintus su cukrumi, pilkite aliejų, pieną, berkite citrinos žievelę, išsijotus miltus.

2. Supilkite tešlą į popierines formeles, dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 18-25 min. Iškepusius perdėkite  ant grotelių, kad atvėstų.

Receptai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai „Drugeliai“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Margarinas: 125.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 100.00 g
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Kakava: 2.00 valg. š. (milteliai)
Juodasis šokoladas: 25.00 g (išlydytas)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros - kremui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (kremui)
Šokoladas: 50.00 g (baltas - kremui)
Kaip gaminti

1. Margariną išsukite su cukrumi, maišydamos po vieną įmuškite kaušinius. Supilkite išlydytą šokoladą, suberkite miltus, sumaišytus su kakavos ir kepimo milteliais. Dėkite tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje temperatūroje 15-20 min. Atvėsinkite.

2. Sviestiniam kremui sviestą išsukite su cukraus pudra, supilkite išlydytą šokoladą ir gerai išplakite.

3. Atvėsusių keksiukų viršūnėles nupjaukite aštriu peiliu ir perpjautkite pusiau. Užtepkite sviestinio kremo ir įkiškite nupjautas viršūnėlės puseles – „sparnelius“.

Receptai
Receptas: „Marmuriniai“ keksiukai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š.
Aliejus: 6.00 valg. š.
Kefyras: 250.00 ml
Cukrus: 300.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Kakava: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite su kepimo milteliais.

2. Du šaukštus cukraus sumaišykite su kakava.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol jis ištirps, supilkite kefyrą, aliejų ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltų mišinį ir išplakite tešlą.

4. Tešlą padalykite pusiau, į vieną dalį įmaišykite kakavos ir cukraus mišinį.

5. Keksiukų formeles ištepkite sviestu. Į kiekvieną formelę krėskite po šaukštą baltos tešlos, išlyginkite ją. Ant viršaus dėkite šaukštą tamsios tešlos ir viršų išlyginkite. Paskutinį sluoksnį padarykite iš šviesios tešlos, viršų vėl išlyginkite. Abi tešlas atsargiai pamaišykite mediniu pagaliuku.

6. Šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-35 minutes. Iškeptus keksiukus ataušinkite ant grotelių.

Receptą atsiuntė Aleksandra Vasiljeva

Receptai
Receptas: Citrininiai keksiukai su aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (1,5 puodelio)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (puodelis)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė ir pusės citrinos sultys)
Jogurtas: 100.00 g (pusė puodelio vanilinio)
Sviestas: 110.00 g
Aguonos: 2.00 sauja
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles: į naudojamą metalinę ar silikoninę keksiukų formą sudėkite keksiukų popierėlius.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į šalį.

3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki purios masės išplakite kiaušinius ir cukrų. Tuomet supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas citrinos žieveles, supilkite vanilinį jogurtą ir tirpintą bei atvėsintą sviestą. Išplakite iki vientisos masės. Suberkite į šį dubenį miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Galiausiai suberkite kelias saujas aguonų ir jas įmaišykite į tešlą. Nepermaišykite keksiukų tešlos ir nebijokite, jei liks didesnių, ne visiškai išsimaišiusių tešlos gabalėlių. Permaišius keksiukų tešlą (ar ją išplakus plaktuvu), keksiukai gali ne taip gražiai iškilti ir būti ne tokie purūs.

4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų formeles, užpildydami du trečdalius jų tūrio. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol keksiukai taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku – įkiškite į keksiuko vidurį ir ištraukite. Jeigu pagaliukas švarus, neaplipęs tešla, reiškia, kad Jūsų keksiukai jau iškepė ir laikas juos ištraukti iš orkaitės.

5. Išėmę keksiukų formą iš orkaitės, išimkite keksiukus iš indo ir perdėkite ant grotelių. Leiskite visiškai atvėsti. Per šį laiką pasiruoškite priemones, kuriomis puošite keksiukus.

Keksiukus kepė Asta Černė

Plačiau skaitykite: 3 šventinės keksiukų dekoravimo idėjos

Receptai
Receptas: Keksiukai su spanguolėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (1 trynys)
Sultys: 70.00 ml (apelsinų šviežiai spaustų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Spanguolės: 1.00 st. (džiovintos)
Romas: 60.00 ml
Miltai: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 20.00 g (saujelė drožlių)
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite kambaryje, kad sušiltų, ir stambia trintuve įtarkuokite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys šviesi, puri masė.

2. Džiovintas spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į stiklinę, užpilkite romu ir apie pusvalandį brinkinkite. Tada spanguoles gerai nusausinkite.

3. Į sviesto ir cukraus plakinį po vieną įmuškite kiaušinius ir trynį, supilkite apelsinų sultis ir žieveles. Viską vėl išplakite.

4.Galiausiai suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, sausoje keptuvėje paskrudintas migdolų drožles. Gautą masę lengvai išplakite ir šaukštu įmaišykite mirkytas spanguoles.

5.Į silikonines kepimo formeles dėkite dekoratyvius popierinius krepšelius, į juos išpilstykite tešlą. Keksiukus kepkite apie 50 min. vidutinio karštumo orkaitėje.  

Receptai
Receptas: Keksiukai su persikais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Persikai: 300.00 g (konservuoti)
Sviestas: 175.00 g
Rudasis cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 16.00 g (1 pakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Likeris: 4.00 arbat. š. (apelsinų)
Miltai: 175.00 g
Pudingas: 1.00 vnt. (vanilinis)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Migdolai: 50.00 g (plokštelės)
Miltelinis cukrus: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Persikų puseles išgriebkite iš indelio, sudėkite į sietelį ir įstatykite į puodą nuvarvėti. Puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis.

2. Sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos sukite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps ir masė sutirštės.

3. Sukdami po vieną įmuškite kiaušinius. Sukite, kol sviesto ir kiaušinių masė taps vienalytė.

4. Į masę įpilkite apelsinų likerio. Jį galite pakeisti šviežiai spaustomis ar koncentruotomis apelsinų sultimis iš pakelio.

5. Atskirame inde išmaišykite miltus, vanilinį pudingą ir kepimo miltelius. Sukdami plaktuvu, šaukštu suberkite į kiaušinių masę.

6. Į popierines formeles pridėkite tešlos. Įspauskite persikus, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 25 minutes. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptai
Receptas: Purūs keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 20.00 g (pakelis)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Miltai: 5.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Romas: 1.00 arbat. š. (arba brendis - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių ir cukraus masę išplakite iki purumo.

2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, kad kepinys būtų puresnis.

3. Įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį. Suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įpilkite šlakelį brendžio arba romo.

4. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į silikonines keksiukų kepimo formeles. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 min.

5. Išimtus keksiukus atvėsinkite, apibarstykite milteliniu cukrumi.

Kulinaro patarimas. Jei neturite keksiukų formelių, galite kepti ir keksą – tik jį kepti reikėtų kiek ilgėliau.

Receptai
Receptas: Keksiukai su riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 15.00 g (1 pakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Riešutai: 50.00 g (kapotų)
Pienas: 80.00 ml
Kaip gaminti

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius.

2. Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (dalį palikite pabarstyti), supilkite pieną ir gerai išmaišykite.

3. Dvylika popierinių (galima kepti ir metalinėse arba silikoninėse) keksiukų formelių sudėkite į skardą ir iki pusės pripildykite tešlos. Apibarstykite likusiais riešutais.

4. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Prieš patiekiant popierines formeles nuo keksiukų galite nuimti ir sudėti juos į naujas – bus patogiau valgyti.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Ypatingieji keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kokosų drožlės: 1.00 st. (kupina)
Avižiniai dribsniai: 50.00 g (pusė stiklinės)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Saulėgrąžos: 2.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Medus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 220.00 ml
Miltai: 1.00 st. (1,5)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kakava: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Razinos: 80.00 g (pusė stiklinės)
Kaip gaminti

1. Kokosų drožles, avižinius dribsnius, sezamų ir saulėgrąžų sėklas sumaišykiite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.

2. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su medumi, išplaktais kiaušiniais bei pienu.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava, razinomis ir paskrudintu mišiniu.

4. Sauso mišinio viduryje padarykite duobutę ir po truputį supilkite kiaušinių plakinį. Maišykite, kol visi komponentai susijungs, bet nesistenkite, kad masė būtų vienalytė.

5. Paruoštą tešlą išdėliokite į keksiukų formeles ir 180`C karštumo orkaitėje kepkite 20–25 min.

 

Receptai
Receptas: Minkšti keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rabarbarai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 280.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 80.00 g
Aliejus: 50.00 ml (vynuogių kauliukų)
Sultys: 80.00 ml (apelsinų)
Jogurtas: 100.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų žievelių)
Kaip gaminti
  1. Rabarbarų lapkočius nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite rabarbarus, kaitinkite, kol suminkštės, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų, viską gerai išmaišykite. 
  2. Paruoškite tešlą: miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, supilkite į dubenį. Kiaušinius iki vientisumo išsukite su aliejumi, apelsinų sultimis ir nutarkuotomis apelsinų žievelėmis. Miltų ir kepimo miltelių mišinį suberkite į aliejaus ir kiaušinių masę  ir gerai išplakite elektriniu plakikliu, kad neliktų jokių gumulėlių.
  3. Į paruoštą keksiukų tešlą suberkite cukruotus rabarbarus ir viską gerai išmaišykite. Keksiukus kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Prieš tiekdama galite apibarstyti milteliniu cukrumi.
Receptai
Receptas: Bananiniai keksiukai su karameliniu įdaru ir maskarponės kremu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 140.00 g (keksiukams)
Cukrus: 100.00 g (80 g - keksiukams ir 1 valg.š. - maskarponės kremui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Pienas: 120.00 ml (keksiukams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (keksiukams)
Sviestas: 80.00 g (60 g lydyto - keksiukams ir 1 valg. š. - karameliniam įdarui)
Bananai: 1.00 vnt. (keksiukams)
Rududu: (0.5 skardinės - karameliniam įdarui) 1.00 vnt.
Kondenuots pienas: (3-4- karameliniam įdarui) 3.00 valg. š.
Maskarponės sūris: 500.00 g (maskarponės kremui)
Grietinėlė: 100.00 g (maskarponės kremui)
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais.
  2. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, sudėkite sutrintą bananą.
  3. Tešlą sukrėskite į kepimo formą (užpildykite tik kiek daugiau ne pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite ~20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  4. Karamelinis įdaras: sviestą išsukite su kondensuotu pienu ir "Rududu".
  5. Maskarponės kremas: į maskarponę, pastoviai maišydami supilkite grietinėlė, suberkite cukrų.
  6. Į iškepusius keksiukus įpilkite šiek tiek karamelinio įdaro (konditerinio švirkšto pagalba). Keksiukus puoškite maskarponės kremu, kurį taip pat galima apšlakstyti karameliniu kremu.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Keksiukai su staigmenėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt. (mažų)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Migdolai: 4.00 g (4 vnt.)
Cukrus: 100.00 g
Kakava: 3.00 valg. š. (skirtos kepiniams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (mažų)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Miltai: 100.00 g
Sviestas: 90.00 g
Kaip gaminti
  1. Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius.
  2. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis.
  3. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštės (patikrinkite mediniu iešmeliu). Išimtas kriaušes nuvarvinkite.
  4. Į kiekvieną įdėkite po migdolą.
  5. Sviestą ištirpinkite kartu su šokoladu, truputį atvėsinkite.
  6. Paplakite kiaušinius su likusiu cukrumi ir sumaišykite su šokolado mase.
  7. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite, sumaišykite su šokolado mase.
  8. Į kiekvieną formelę įkrėskite truputį tešlos, įdėkite kriaušę. Kepkite 25 min.
Receptai
Receptas: Keksiukai su citrinomis ir aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 240.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (nubrauktų)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus (galima pakeisti kefyru ar rūgpieniu))
Aliejus: 100.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį žievelių ir 2 valg. š. - sulčių)
Aguonos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite.
  3. Skystą masę supilkite į sausus produktus ir išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į formeles ir kepkite 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje. Patikrinkite mediniu iešmeliu.
  5. Prieš patiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi arba apliekite citrininiu glajumi.
Receptai
Receptas: Keksiukai su aguonomis ir avietėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aguonos: 70.00 g (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 75.00 ml
Cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 16.00 g (pakelis)
Pienas: 150.00 ml
Grietinė: 75.00 g
Avietės: 200.00 g (šviežių arba šaldytų)
Kaip gaminti
  1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską.
  2. Kitame išplakite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, vaniliniu cukrumi, pienu bei greitine.
  3. Suberkite paruoštą miltų bei aguonų mišinį ir gerai išmaišykite.
  4. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite avietes.
  5. Imkite keksiukų formą, į ją sudėkite keksiukų sijonėlius ir galiausiai paruoštą tešlą.
  6. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 30-35 minutes.
  7. Iš paruoštos tešlos kiekio išeina 12 keksiukų.
  8. Skanaus!!!

 

Receptai
Receptas: „Juodojo miško“ keksiukai
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 140.00 g
Cukrus: 80.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 120.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 60.00 g (lydyto)
Kakava: 2.00 valg. š.
Šokoladas: 1.00 valg. š. (smulkiai tarkuoto)
Vyšnios: 300.00 g (skystos uogienės arba šviežių, šaldytų)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Grietinėlė: 200.00 ml (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Grietinėlės standiklis:(0,5 pakelio - kremui) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava ir kepimo milteliais.
  2. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu.
  3. Abu mišinius sujunkite, pastoviai maišydami suberkite tarkuotą šokoladą.
  4. Tešlą sukrėskite į kepimo formas (užpildant tik kiek daugiau nei pusę, nes keksiukai smarkiai kyla) ir viską kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
  5. Iš iškepusių keksiukų išskobkite viduriukus (recepto autorė naudoja obuolių sėklų išėmiklį) ir į jį įdėkite kelias vyšnias (recepto autorė naudojo uogienę, tačiau puikiai tinka ir šviežios ar šaldytos vyšnios, apie 30 min. palaikytos apibarsčius cukrumi) ir keksiuką uždenkite išskobta tešla.
  6. Grietinėlę išplakite su standikliu, po truputį įmaišykite į maskarponę. Į kremą įmaišykite miltelinį cukrų.
  7. Gautu kremu puoškite keksiukus, ant viršaus užtarkuokite šiek tiek šokolado.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt