Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Salierai – pergalės maistas

Salieruose esantis vitaminas K palaiko gerą kraujo cirkuliaciją ir padeda mažinti kraujo spaudimą.
„Shuterstock“ nuotr. / Salierai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Nuo seno salierai buvo vartojami kaip vaistinis augalas, o patiekalams gaminti Europoje pradėti naudoti tik XVIII amžiuje. Beje, jų nemėgstantieji gal pakeistų nuomonę sužinoję, kad salierai buvo laikomi ir sėkmės talismanu, o senovės Graikijoje varžybų nugalėtojams buvo kabinami salierų lapų vainikai. Taigi kodėl nepaskanauti sveikatos teikiančių ir gardžių salierų...

Salierų, obuolių ir kopūstų salotos

Jums reikės: 1 obuolio, 1 saliero gumbo, ¼ kopūsto, po šaukštą obuolių acto, alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių, druskos ir cukraus pagal skonį.

  • Kopūstus gana stambiai supjaustykite, obuolius perpjaukite perpus, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Saliero gumbą sutarkuokite stambia trintuve.
  • Viską sumaišykite.
  • Suplakite aliejų ir actą, įmaišykite druskos ir cukraus. Padažu apšlakstykite salotas. Prieš patiekiant būtų gerai jas apie valandą palaikyti šaldytuve.

Užkandėlė su vaisiais

Jums reikės: 4 kriaušių, 4 mėlynųjų slyvų, saujelės migdolų, salotų lapų, saliero gumbo, 4 šaukštų fermentinio sūrio, 100 g keptos arba virtos vištienos, 3 šaukštų natūralaus jogurto, 2 šaukštų majonezo, 1 šaukšto citrinų sulčių, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

  • Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite perpus, šaukšteliu išskobkite sėklalizdžius.
  • Salierą stambiai sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, sudėkite sūrį, supjaustykite ir sudėkite vištieną, supilkite jogurtą ir majonezą, pagardinkite pipirais ir druska. Viską sumaišykite.
  • Kriaušių puseles pripildykite įdaro, ant viršaus uždėkite po vieną kitą migdolą ir slyvos puselę. Kriaušių puseles sudėkite į lėkštę ant salotų lapų.

Kepta žuvis su salierais

Jums reikės: 500 g pievagrybių, 4 didelių menkės filė gabalėlių, 2 kiaušinių, saliero gumbo, 2 pomidorų, 1 svogūno, 5 šaukštų džiūvėsėlių, 5 šaukštų miltų, aliejaus kepti, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį, keleto šviežių petražolių šakelių.

  • Svogūną nulupkite ir supjaustę nedideliais gabalėliais pakepinkite aliejuje. Svogūnams suminkštėjus, sudėkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir salierus.
  • Įpjaukite ir nuplikykite pomidorus, tada juos nulupkite ir, kai daržovės visiškai suminkštės, sudėkite troškinti.
  • Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvį pasūdykite, pagardinkite pipirais, pabarstykite miltais, suvilgykite plaktuose kiaušiniuose ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite kepti.
  • Iškepusią žuvį dėkite į lėkštes. Ant viršaus užkraukite troškintų daržovių. Puoškite petražolėmis.

Salierų lapkočių salotos

Jums reikės: 4 salierų lapkočių su lapais, skardinės konservuotų ir gabalėliais pjaustytų ananasų, skardinės konservuotų kukurūzų, ½ stiklinės razinų, didelės vištos krūtinėlės, po du šaukštus natūralaus jogurto ir majonezo, ½ šaukštelio kario, druskos pagal skonį.

  • Salierų lapkočius nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir 10 min. palaikykite, tada vandenį nupilkite ir razinas nusausinkite.
  • Vištos krūtinėlę išvirkite ir atvėsinę supjaustykite.
  • Padažui suplakite majonezą ir jogurtą, įdėkite kario ir įberkite druskos.
  • Salierus sumaišykite su nuvarvintais konservuotais ananasais bei kukurūzais, razinomis ir vištiena. Salotas užpilkite padažu ir viską gerai išmaišykite.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt