Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio pietums – įdarytos bulvės

Įmantriai įdarytos bulvės
Autorės nuotr. / Įmantriai įdarytos bulvės
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kiek vilką bešertum, vis tiek į mišką žiūri. Beveik tas pats yra ir lietuviui – kiek jam mitybos alternatyvų besiūlytum, vis tiek bulvei bus skiriama pagarbi vieta.

Ir tai nėra blogai. Ši daržovė yra gardi, prie jos tinka įvairūs maisto produktai, ją paruošti nesunku, o patiekalų iš bulvių galima vardinti iki užkimimo.

Šį kartą Ji24.lt siūlo bulves įdaryti įvairiais pagardais – mėsa, varške, sūriu, šonine. Pateikiame 15 receptų.

Taip pat skaitykite: Pataria kulinarė: kurios bulvės labiausiai tiks cepelinams?

Receptai
Receptas: Šonine įdarytos bulvės
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šalto rūkymo šoninė: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 100.00 g
Grietinėlė: 65.00 ml
Paprikos: 4.00 g (malta rūkyta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol jos kepa, paruoškite šoninės įdarą. Supjaustykite šoninę nedideliais gabalėliais ir pakepinkite. Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol taps skaidrūs. Išimkite iš keptuvės, nusausinkite riebalus ir atvėsinkite. Sumaišykite su rikota, grietinėle. Pagardinkite malta rūkyta paprika, druska ir pipirais.
  4. Iškepusias bulves šiek tiek atvėsinkite. Nupjaukite jų viršūnėles ir išskobkite bulves, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į šoninės įdarą.
  5. Paruoštu šoninės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Tiekite karštas. Skanaus!
Receptai
Receptas: Įdarytos bulvių puselės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės arba 8 mažos)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (įdarui)
Majonezas: 4.00 valg. š. (įdarui)
Salierai: 2.00 vnt. (įdarui stiebai)
Paprikos: 2.00 vnt. (įdarui pusė raudonos saldžiosios, pusė geltonos saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į skardą sudėkite bulvių puseles, aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Pravėsinkite ir išskobkite vidų.

2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir kepkite aliejuje, kol šiek tiek suminkštės. Kai daržovės pravės, į jas sudėkite majonezą, pusę trupinto sūrio ir išskobtą bulvių minkštimą. Pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite. Šio įdaro pridėkite į bulvių puseles, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 40.00 g (pusė morkos)
Krabų lazdelės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 40.00 g (fermentinis)
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dideles nušveistas bulves išvirkite su lupena, perpjaukite per pusę ir išskobkite viduriukus.

2. Išvirkite morkas. Morkas ir krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su išskobta bulvių mase. Susmulkinkite ir pakepinkite svogūnus, sumaišykite su daržovių mase.

3. Sudėkite supjaustytus svogūnų laiškus, dalį sutarkuoto fermentinio sūrio, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite. Šį įdarą dėkite į išskobtų bulvių duobeles ir apie 20 min. kepkite iki 160–170 ºC įkaitintoje orkaitėje.

4. Bulvių viršų apibarstykite likusiu fermentiniu sūriu ir pakepkite dar kelias minutes, kol sūris išsilydys.  

Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelės)
Varškė: 350.00 g
Grietinė: 100.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Krapai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės)
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Lašiša: 50.00 g (papuošimui)
Kumpis: 4.00 riekės (papuošimui)
Paprikos: 50.00 g (kubeliais supjaustytų įvairių spalvų papuošimui)
Kaip gaminti

1. Gerai nuplautas bulves įpjaukite kryžmai, kiekvieną bulvę atskirai suvyniokite į foliją ir 50 min. kepkite orkaitėje.

2. Paruoškite įdarą: varškę išsukite su grietine, garstyčiomis ir prieskoniais. Įdėkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą pomidorą, susmulkintus svogūnų laiškus. Dar kartą gerai išmaišykite ir įdarykite iškepusias bulves.

3. Kiekvieną bulvę puoškite vis kitaip. Tap paruoštos bulvės skanios ir šaltos, ir karštos.

Receptai
Receptas: Kumpiu įdarytos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (6–8 didesnės)
Kumpis: 125.00 g (rūkyto kiaulienos)
Pievagrybiai: 125.00 g (mažų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sūris: 150.00 g (brandinto)
Grietinė: 125.00 ml
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Tabasko padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Patepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite apie 45 min. iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bulves perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite šaukšteliu minkštimą.

2. Bulvių minkštimą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, tarkuotą sūrį, grietinę, suberkite garstyčias, smulkintus svogūnų laiškus ir kapotą česnaką. Pasūdyti, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite.

3. Likusiame aliejuje pakepinkite šiaudeliais pjaustytą kiaulienos kumpį ir plonais griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Pagardinkite tabasko padažu, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir išmaišykite.

4. Kumpį ir grybus sudėkite į bulvių masę, išmaišykite. Mase įdarykite išskobtas bulves. Dėkite į skardą ir kepkite 10–15 min. iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje.

Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės dailios formos)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Kumpis: 150.00 g (rūkyto)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis, atvėsinkite.

2. Bulves perpjaukite išilgai per pusę ir atsargiai šaukšteliu išskobkite vidų.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorą nuplaukite, irgi susmulkinkite.

4. Išskobtą bulvių masę susmulkinkite ir sumaišykite su pomidorais, svogūnais, šakute maigytu fetos sūriu ir kapotais žalumynais. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Bulvių puseles dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą.

6. Ant viršaus dėkite po sviesto, brandinto sūrio gabalėlį, berkite pjaustyto kumpio, žalumynų.

7. Bulves kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 min.

Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didesnių)
Grybai: 300.00 g (įvairių miško grybų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Riešutai: 1.00 st. (0.5 - maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0.5)
Lydytas sūrelis: (mėgstamo skonio) 150.00 g
Varškės sūris: 1.00 vnt. (trečdalis riebaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Grybus perrinkite, nuvalykite, didesnius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite kiaurasamtyje.
  2. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, odelę keliose vietose subadykite, kad kepant nesutrūktų, apipurkškite alyvuogių aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
  3. Bulves atvėsinkite, perpjaukite per pusę, dalį vidaus išskobkite ir sutrinkite šakute. 
  4. Svogūnus nulupkite ir su sukapota aitriąja paprika pakepinkite svieste. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, suberkite grybus ir dar kelias minutes kaitinkite. Įmaišykite trintas bulves, lydytą sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  5. Kai masė atvės, įmaišykite tarkuotą varškės sūrį, riešutus, gauta mase įdarykite bulves ir 10 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės dailios formos)
Pomidorai: 250.00 g (indelis savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių)
Pupelės: 250.00 g (indelis raudonųjų konservuotų pupelių)
Jautiena: 300.00 g (faršo)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties)
Vynas: 2.00 valg. š. (balto sauso)
Gražgarstės: 40.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė raudonos)
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.

2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu truputėlį išskobkite vidų.

3. Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite  smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Padidinkite ugnį, sukrėskite šakute maigytą faršą ir neuždengusi keptuvės, kad faršas nepradėtų troškintis, kepkite, kol mėsa apskrus. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus, nuvarvintas pupeles ir dar 10–15 min. padažą pakaitinkite. Galiausiai pasūdykite ir pagardinkite pipirais bei raudonėliais.

4. Išskobtą bulvių masę susmulkinkite ir įmaišykite į padažą, tada gautu mišiniu įdarykite bulves, sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant kiekvienos bulvės dėkite sviesto drožlių ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 min.

5. Tiekite su gražgarstės ir saldžiųjų paprikų salotomis, papuoštomis marinuotos aitriosios paprikos ankštimi.

Receptai
Receptas: Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Moliūgai: 100.00 g
Patisonas 100.00 g
Salierai: 50.00 g (pusė stiebo)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 100.00 g (pusė saldžiosios)
Aitri paprika (gabaliukas) 10.00 g
Petražolės: 10.00 g (šakelė žalių)
Faršas: 200.00 g (kiaulienos)
Sviestas: 50.00 g
Prieskoniai maltai mėsai 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Bulvių prieskoniai 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 70.00 ml
Kaip gaminti

1. Nuskustas ir perpus perpjautas bulves bei žiedais supjaustytą cukiniją (sėklas išimkite) apibarstykite bulvių prieskoniais.

2. Į maltą mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį. Formuokite kukulius ir dėkite ant kiekvienos bulvės puselės, o ant mėsos kukulio dar uždėkite po stambiai tarkuotos bulvės "kepurę“.

3. Šalia, toje pačioje skardoje, išdėliokite ir cukinijų žiedus. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, aliejumi išteptoje skardoje, pridengusi folija apie 40 min.

4. Kol kepa, paruoškite padažą: puodelyje, nedideliame kiekyje pasūdyto ir petražolėmis pagardinto vandens išvirkite po gabaliuką įvairių rudeninių daržovių (patisono, saliero, morkos, moliūgo, svogūno, paprikos, aitriosios paprikos ir kt.). Daržoves, kartu su vandeniu, kuriame virė, susmulkinkite elektriniu trintuvu. Įpilkite grietinėlėje ištirpinto sviesto, išmaišykite ir pavirkite apie 1 min.

5. Bulves su mėsa dėkite į lėkštę, šalia išdėliokite cukinijų žiedus. Į kiekvieną cukinijos žiedą įpikite daržovių padažo.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Įmantriai įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (dideli, saulėje džiovinti pomidorai aliejuje)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g (sauja)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo.

3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine.

4. Į kiekvieną bulvę dėkite įdaro, tada po gerai nuvarvintą saulėje džiovintą pomidorą, įberkite pipirų ir graikinių riešutų.

5. Įdarytas bulves dėkite į skardą ir užberkite tarkuotos macarelos. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Pikantiška varške įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Varškė: 200.00 g
Grietinėlė: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol taps skaidrus. Sumaišykite su varške, grietinėle, trintu česnaku. Pagardinkite žiupsneliu džiovinto baziliko, druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles.
  5. Paruošta varškės mase pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Receptai
Receptas: Silke įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Porai: 1.00 vnt. (pusė)
Silkė: 1.00 vnt. (sūdytos silkės filė)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite silkės įdarą. Svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite, kol taps skaidrūs. Suberkite sutarkuotą morką, plonais griežinėliais supjaustytą porą ir dar keletą minučių pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Sumaišykite daržoves, nedideliais gabalėliais supjaustytą silkės filė ir šaukštą majonezo. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į silkės įdarą.
  5. Paruoštu silkės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir sūriais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelių)
Baltųjų pelėsių sūris 150.00 g
Varškės sūris: 200.00 g (riebaus)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (saujelė)
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bazilikai: 2.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Gražgarstės: 30.00 g (kelios saujelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje.

2. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą iki vientisos masės išsukite su kapotais bazilikais ir trintais česnakais. Žalumynų sviestą pagal skonį pasūdykite.

3. Bulvių viduriukus ištepkite paruoštu žalumynų sviestu. 

4. Į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrių, ant viršaus berkite po truputį tarkuoto brandinto sūrio.

5. Bulves pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 min., iki sūriai pradės lydytis.

6. Tiekite su gražgarstės lapeliais, ant kiekvienos užbarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintų graikinių riešutų.

Receptai
Receptas: Faršu įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės)
Faršas: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų – pagal skonį)
Sūris: 50.00 g
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, sutrinkite česnako skilteles, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai viską sumaišykite.
  2. Bulvių vidų išskobkite, padarykite lyg laivelius ir įdarykite faršu.
  3. Sutarkuotą fermentinį sūrį sumaišykite su smulkintais krapais ir užberkite ant faršo.
  4. Pašaukite įdarytas bulves į įkaitintą iki 170 °C orkaitę, kepkite apie 35–45 minutes.
  5. Tiekite su salotomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Violeta Žurauskienė

Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelių)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml (šlakelis)
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (šaldytų)
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (liesos)
Sūris: 80.00 g (puskiečio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Neskustas bulves gerai nušveiskite po tekančio vandens srove. Aptepkite aliejumi.
  3. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 50 min. kepkite orkaitėje.
  4. Pasiruoškite įdarą.
  5. Į puodą sudėkite brokolinius kopūstus ir užpilkite tiek vandens, kad apsmetų daržoves. Kai užvirs, pavirkite 3 minutes.
  6. Nupilkite vandenį ir sutrinkite brokolinius kopūstus. Paskui supilkite į juos grietinėlę, įberkite maltos aitriosios paprikos ir druskos ir viską gerai išmaišykite.
  7. Iškepusias bulves išimkite iš orkaitės. Orkaitės neišjunkite!
  8. Kiekvieną bulvę perpjaukite ir išimkite dalį jos minkštimo.
  9. Į išskobtus lovelius dėkite trintų brokolinių kopūstų masės.
  10. Ant įdarytų bulvių berkite smulkiai sutarkuoto sūrio.
  11. Viską dar 10 min. pakepkite orkaitėje.

Receptą atsiuntė Gintarė

 

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 2 Mėsa Bulvės
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt