Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio skonis: kepame sausainius

Šokoladiniai sausainiai su pertepimu
Astos Černės nuotr. / Šokoladiniai sausainiai su pertepimu
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kartais taip sunku atsispirti nežemiškiems skanėstams, ar ne? O dar puikiau, kai juos galime pasiruošti pačios, tuo labiau, kad namai, kvepiantys vanile, cinamonu ir kitais, kepiniams būdingais aromatais, dovanoja visą glėbį tikro jaukumo.

Išbandykite mūsų siūlomus sausainių receptus! 

Receptai
Receptas: Pikantiški sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Sviestas: 100.00 g (pusė pakelio)
Druska: 1.00 arbat. š. (stambios jūros druskos pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sviestą atšaldykite kameroje, sutarkuokite burokine tarka ir sumeskite į plakti skirtą indą.

2. Sūrį susmulkinkite šakute ir sumeskite į indą.

3. Suberkite miltus ir minkykite, kol išeis vientisa tešla.

4. Iš paruoštos tešlos suformuokite ritinį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.

5. Išėmusi tešlą iškočiokite, gėlytės formele išspauskite sausainėlius, juos išdėliokite sviestiniu popieriumi išklotoje kepimo skardoje maždaug 3 cm atstumu vieną nuo kito.

6. Sausainėlių viršų saikingai pabarstykite rupia druska.

7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tepus riebalų mišinys ar margarinas netinka)
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies kvietinių)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą.

2. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį, gerai išsukite.

3. Suberkite į tešlą dalį miltų, išmaišykite, sudėkite šokolado gabalėlius, suberkite likusius miltus, užminkykite kietą tešlą.

4. Padalykite tešlą į tris dalis ir suformuokite maždaug 7 cm storio ritinėlius. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 min. palaikykite šaldiklyje.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°С temperatūros. Supjaustykite tešlos ritinėlius maždaug 0,5 cm storio riekelėmis.

6. Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite apie 20 min. Kai sausainukai gražiai paruduos, išimkite skardą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tiekite su arbata, kava ar pienu.  

Kulinaro patarimas. Į tešlą dar galite įmaišyti kakavos miltelių – šokoladiniai sausainukai bus tamsiai rudos spalvos.

Receptai
Receptas: Moliūgų sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgų tyrė: 125.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 70.00 g (ir cukraus kristalų - papuošimui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 4.00 g (malto imbiero - 1/2 arbat. š.)
Miltai: 180.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (puošimui)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite visas tešlai skirtas sudedamąsias dalis: moliūgų tyrę, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, maltą imbierą, miltus, kepimo miltelius.

2. Formuokite sausainėlius ir dėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

3. Susmulkinkite šokoladą ir iš jo gabalėlių formuokite sausainio veidelį.

4. Apie 30–35 min. kepkite 180 °C orkaitėje. Iškepusius skanėstus apibarstykite cukraus kristalais.

Plačiau skaitykite: Pašėlusios idėjos Helovino vaišėms

Receptai
Receptas: Linksmi sausainukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 100.00 g
Spalvoti saldainiukai 100.00 g
Kepimo milteliai: 4.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius suplakite plakikliu. Pamažu suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir dar gerai išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.

2. Įberkite į tešlą spalvotų saldainiukų

3. Kabinkite tešlą šaukštu ir dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite tarp jų kelių centimetrų tarpus, kad nesuliptų. Sausainių viršų dar papuoškite saldainiukais.

4. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 10  minučių, kol sausainiai gražiai pagels. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

Receptai
Receptas: Greiti sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausi kukurūzų dribsniai („Kellogg's“ ar panašūs) 300.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldinto)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Aguonos 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Sausainukai su kokosų drožlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kokosų drožlės: 100.00 g
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Riešutai: 150.00 g (žemės)
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Išplakite kiaušinius su milteliniu cukrumi.

2. Sviestą ištrinkite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite kokoso drožles, miltelinį ir žiupsnelį vanilinio cukraus.

3. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldymo kamerą.

4. Iš tešlos darykite rutuliukus ir apvoliokite kavamale sumaltuose žemės riešutuose. Kepkite orkaitėje 30 minučių

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Keksiukai-sausainukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Margarinas 80.00 g
Miltai: 1.00 st. (1,5 st.)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Pienas: 100.00 ml (100-120 ml)
Vanilė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Margariną ir cukrų labai gerai išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius. Bemaišant suberkite: miltus, kepimo miltelius, krakmolą bei vanilę. Įpilkite pieno ir dar kartą viską labai gerai išmaišykite. Sudėkite gerai iki putų išplaktus kiaušinių baltymus bei paskutinį kartą viską išmaišykite.

2. Gautą tešlą galima pagardinti razinomis, šokolado gabalėliais ar kakavos milteliais, leiskite pasireikšti savo fantazijai! :)

3. Tešlą supilkite į gražias formeles ir pašaukite į karštą (180 laipsnių) orkaitę. Kepimo trukmė - apie 30 min.

Tai puikus skanėstas vaikams, ne mažiau šiuos skanumynus mėgsta paaugliai bei suaugusieji! Mūsų šeimoje šie keksiukai-sausainukai pradingsta per kelias valandas ir visi iš karto klausia, kada bus iškepta jų dar??? :) O iškepti gražiose formelėse - tai puiki dovanėlė mažiems vaikams, taip pat jie gali pakeisti ir lauktuves draugams :) Argi jiems galima atsispirti? :) SKANAUS!

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Evelina Daukševič

Receptai
Receptas: Sveikuolių sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (nepilna)
Avižiniai dribsniai: 300.00 g (paprasti, ne greitai paruošiami)
Sezamo sėklos: 100.00 g
Saulėgrąžos: 200.00 g
Razinos: 40.00 g
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižų dribsnius ir maišydami kelias minutes kaitinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų.

2. Kai dribsniai praauš, supilkite kiaušinių plakinį, sudėkite sezamus, saulėgrąžas, išmirkytas ir nusausintas razinas, išmirkytus, nusausintus ir susmulkintus abrikosus. Viską gerai išmaišykite.

3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite nedideles krūveles mišinio. Tarp sausainių palikite tarpus, nes kepant jie truputį padidės. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai parus. Palikite atvėsti skardoje ir tik tuomet išimkite.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Sausainiai „sagutės“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Miltai: 120.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pirmiausia susmulkinkite kambario temperatūros sviestą – peiliu supjaustykite kuo mažesniais gabalėliais arba (kiek įmanoma) sutarkuokite burokine tarka.

2. Suberkite į vieną indą visus birius produktus, sudėkite sviestą, įmuškite kiaušinius, gerai išminkykite tešlą ir palaikykite ją valandą arba kelias šaldytuve.

3. Išėmus iš šaldytuvo formuokite iš tešlos kiek didesnius nei arbatinis šaukštelis rutuliukus. Tuomet suplokite juos miltais pabarstyta lopetėle arba kitu lygiu įrankiu. Dar mažesniu daiktu (pvz. kamščiu nuo vyno) įspauskite į vidurį apskritimus ir galiausiai mediniu pagaliuku padarykite „sagutėms“ skylutes – dvi arba keturias.

4. Apie 20 min. kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje, ant kepimo popieriumi padengtos skardos, kol jie gražiai pagels.

P. S. Jei norite paįvairinti sausainius, į tešlą dėkite maistinių dažų – gausite labai tikroviškas spalvingas „sagutes“. Taip pat jų viršų galite aplieti šokoladu – vaikams turėtų ypač patikti. Taigi, leiskite pasireikšti vaizduotei ir skanaus!

Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: sausainiai „sagutės“

Receptai
Receptas: Sviestiniai sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Sviestas: 175.00 g
Miltelinis cukrus: 80.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį nutarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Džemas: 1.00 vnt. (mažas indelis apelsinų arba kinkanų)
Kaip gaminti

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje.

2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė.

3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite miltus ir visus prieskonius: nutarkuotas citrinų žieveles, vanilinį cukrų.

4. Iš tešlos suformuokite apvalų rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 4 mm storio lakštą.

5. Specialia formele išspauskite širdeles, jų viduje pirštu padarykite duobutę, į ją įkrėskite džemo.

6. Sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš tiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi.

Receptai
Receptas: Šokoladiniai sausainiai su riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 75.00 g
Cukrus: 250.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 500.00 g (kvietiniai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kakava: 125.00 g (miltelių)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Žemės riešutai: 100.00 g (arba lazdynų)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, kiaušinį išplakite elektriniu plaktuvu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą, tarkuotą šokoladą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kapotų riešutų.

2. Šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant 5 cm tarpus.

3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Sausainius keletą minučių vėsinkite orkaitėje ir išimkite.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Migdoliniai sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rudasis cukrus: 70.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė)
Migdolai: 140.00 g
Miltai: 47.00 g (arba 1/3 puodelio)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite.

2. Maisto smulkintuvu iki labai mažų gabalėlių susmulkinkite migdolus ir įmaišykite į kiaušinio ir cukraus plakinį.

3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Suberkite į riešutų mišinį ir sumaišykite iki vientisos tirštos masės. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 20 minučių. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.

4. Iš paruoštos tešlos šiek tiek vandenyje sudrėkintomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Apvoliokite juos milteliniame cukruje, kad pasidengtų iš visų pusių. Sudėkite ant kepimo popieriumi padengtų kepimo skardų, palikdami tarp rutuliukų apie 5 cm tarpus.

5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Pamatysite, kaip kepdami sausainėliai gražiai išsipūs, o cukraus pudros apvalkalas sutrūkinės. Iškepusius sausainius kelias minutes atvėsinkite kepimo skardose, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 20–25 mažus migdolinius sausainėlius.

Skaitykite plačiau:   Ruošiame savaitgalio desertą:migdoliniai sausainiai

Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių sausainiai su varške
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st. (2,5)
Sausainiai: 1.00 st. (trupiniai - maždaug 10 forminių sausainių)
Miltai: 50.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Varškė: 100.00 g (liesa)
Sviestas: 4.00 valg. š. (saldžios grietinėlės sviestas (tiks ir ghi sviestas))
Rudasis cukrus: 1.00 st. (1,5)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Razinos: 1.00 st.
Migdolai: 60.00 g (drožlės)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Viename dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  2. Kitame inde varškę ištrinkite su minkštu sviestu, suberkite cukrų ir atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus baltymus.
  3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, mirkytomis razinomis ir migdolų drožlėmis.
  4. Iš paruoštos tešlos ant riebalais pateptos skardos šaukštu formuokite sausainėlius ir apie 30 min. kepkite 180`C karštumo orkaitėje.
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla: 400.00 g (pakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Riešutai: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Atšildytą tešlą kuo ploniau iškočiokite, patepkite sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi, susmulkintais riešutais, suvyniokite voleliu ir valandą palaikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų.
  2. Tada tešlos volelį supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, kiekvieną dar truputį pakočiokite, sudėkite į skardą ir kepkite 200`C karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus (5–8 min.).
Receptai
Receptas: Sausainiai su šokolado gabaliukais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Margarinas: 120.00 g
Miltelinis cukrus: 90.00 g
Rudasis cukrus: 90.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanilė: 2.00 vnt. (keli lašai vanilės esencijos)
Miltai: 290.00 g (230 - kvietinių ir 60 - rupių kvietinių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros margariną išsukite su abiejų rūšių cukrumi.
  2. Kai masė pasidarys puri, po vieną įmuškite kiaušinius (visą laiką maišyti), sulašinkite vanilės esenciją.
  3. Viename inde sumaišykite abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius. Mišinį po truputį suberkite į nuolat maišomą margarino ir kiaušinių masę. Galiausiai įmaišykite stambiai sutarkuotą šokoladą.
  4. Skardą išklokite rudu kepimo popieriumi (jo paviršius padengtas silikonu, todėl kepiniai neprilimpa). Kabinkite maždaug po pusę šaukšto paruoštos tešlos ir dėkite į skardą. Tarp kauburėlių palikite nemažus tarpus, nes kepdami jie išsipučia.
  5. 190`C karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Iškepusius suberkite ant grotelių, kad aušdami nesudrėktų.
Receptai
Receptas: Kavos sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios)
Kakava: 3.00 valg. š.
Vanduo: 3.00 valg. š. (karšto)
Margarinas: 200.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (baltymų)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 300.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Kaip gaminti
  1. Kavos miltelius užplikykite 3 šaukštais vandens. Gerai išmaišykite ir palikite ataušti.
  2. Margariną išlydykite ir išplakite su cukrumi. Kai masė pasidarys puri, sudėkite baltymus, suberkite vanilinį cukrų ir plakite iki vienalytės masės. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą. Galiausiai atsargiai įmaišykite kavos tirpalą.
  3. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite po kupiną šaukštą tešlos, šaltame vandenyje pamirkyta mentele suplokite į plokščią paplotėlį.
  4. 190`C karštumo orkaitėje kepkite 12 min.  
Receptai
Receptas: Pertepti šokoladiniai sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (60 g – tešlai ir 100 g – minkšto sviesto pertepti)
Juodasis šokoladas: 260.00 g (170 g – tešlai ir 90 g – šokolado gabalėlių pertepti)
Miltai: 190.00 g (140 g tešlai ir 50 g pertepimui)
Kakava: 20.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 5.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Rudasis cukrus: 115.00 g (50 g tešlai ir 65 g pertepti)
Cukrus: 50.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, tešlai)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. vanilės ekstrakto tešlai ir pertepti)
Miltelinis cukrus: 200.00 g (pertepti)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (1 ½–2 valg. š. liesos grietinėlės pertepti)
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Sviestą ir nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į prikaistuvį. Kaitinkite pamaišydamos ant vidutinio stiprumo ugnies, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti apie 10–15 minučių. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Plakite, kol masė bus vientisa ir puri. Į plakinį lengvais judesiais įmaišykite atvėsusį ištirpintą šokoladą su sviestu. Per tris kartus suberkite miltų mišinį. Lengvai sumaišykite. Nepermaišykite.
  3. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 45 min. palaikykite šaldytuve.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  5. Imkite po šaukštą tešlos, tarp drėgnų ar sviestu pateptų delnų formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriaus, palikdami 5 cm tarpus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–13 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite 5 min. atvėsti skardoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  6. PARUOŠKITE PERTEPIMO MASĘ. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Įmaišykite miltus, supilkite vanilės ekstraktą ir šaukštą liesos grietinėlės. Maišykite, kol gausis vientisa masė. Suberkite miltelinį cukrų ir toliau maišykite. Jei matote, kad masė per tiršta, įpilkite dar šlakelį grietinėlės.
  7. PERTEPKITE SAUSAINIUS. Imkite po du sausainius. Pertepkite juos pasiruošta pertepimo mase, lengvai paspauskite delnais. Išdėliokite ant lėkštės ar padėklo ir patiekite. Skanaus!

Recepto šaltinis: www.cookingclassy.com.

Receptai
Receptas: Sausainiai su lazdynų riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 225.00 g
Cukrus: 90.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynio)
Miltai: 210.00 g (140 - spelta miltų ir 70 - kvietinių)
Lazdynų riešutai: 75.00 g (75 - maltų ir 1 saujelė - sausainiams dekoruoti)
Krakmolas: 110.00 g (80 - bulvių ir 30 - kukurūzų)
Kakava: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ - sausainiams dekoruoti)
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu.
  2. Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus.
  3. Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite tešlą, suvoliokite iš jos 4-5 cm skersmens volelį ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite juos ant kepimo popieriaus skardoje, ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po riešutą.
  5. Kepkite 180 °C orkaitėje 12-15 min. Iškeptus pabarstykite cukraus milteliais.

Receptas DANSUKKER

Receptai
Receptas: Sausainiai su šokolado gabalėliais ir karamelizuota šonine
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 100.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g (50 - sausainiams ir 50 - karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (½)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Šokoladas: 1.00 st. (puodelis gabalėlių)
Šoninė: ( ½ karamelizuotos kiaulienos) 1.00 puodelis
Kiauliena: 6.00 vnt. (6 riekelės šoninės - karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTĄ KIAULIENOS ŠONINĘ

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną.
  3. Kiekvieną šoninės riekelę iš abiejų pusių apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  4. Išdėliokite tas riekeles ant kepimo popieriaus.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol šoninė taps traški.
  6. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Šoninei atšalus, sulaužykite gabalėliais.

IŠKEPKITE SAUSAINIUS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų iki purios masės.
  3. Į plakinį supilkite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
  4. Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite šokolado gabalėlius ir karamelizuotos šoninės gabalėlius
  5. Imkite po didelį šaukštą tešlos ir drėgnais delnais suformuokite apvalius kamuoliukus.
  6. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  8. Atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!  
Receptai
Receptas: Marokietiški sausainiai su sezamo sėklomis
15 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Sviestas: 230.00 g
Cukrus: 1.00 puodelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sezamo sėklos: 100.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  2. Vieno kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo.
  3. Sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, įmuškite vieną kiaušinį ir kito kiaušinio trynį.
  4. Suberkite miltus ir sezamo sėklas, viską gerai išmaišykite (tešla turi būti tvirta, bet lipni).
  5. Imkite po nedidelį gabalėlį tešlos, formuokite rutuliukus ir padėjus ant kepimo popieriumi išklotos skardos šiek tiek suplokite, kad sausainiai būtų nelabai stori (~1 cm storio).
  6. Sausainius aptepkite likusiu kiaušinio baltymu ir kepkite ~10 min. 180 C laipsnių orkaitėje.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI


Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Sausainiai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt