Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio valgiaraštis: gardūs pietūs per valandą

Blynai su Feta sūriu
g-blogas.lt nuotr. / Blynai su Feta sūriu
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Norite pasimėgauti gardžiais patiekalais? Tam puikiai tinka savaitgalis, kai nereikia niekur skubėti. Skanaukite į sveikatą – šį kartą siūlome patiekalus, kuriems daug laiko nesugaišite, tačiau tikrai nenusivilsite jų skoniu.

Užkandžiai

Receptai
Receptas: Sūrio lazdelės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - patepimui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pienas: 50.00 ml (kambario temperatūros)
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Sūris: 100.00 g (50 g - tarkuoto fermentinio tešlai ir sauja - apibarstymui)
Miltai: 3.00 puodelis (puodelis 236ml)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Sviestą išsukite su aliejumi ir kiaušiniu.
  2. Mieles ištirpinkite užpylę pieną ir cukrų, įmaišykite į sviesto masę.
  3. Ant viršaus suberkite druską, du puodelius miltų ir tarkuotą sūrį.
  4. Užmaišykite tešlą, palengva suberkite likusius miltus ir suminkykite vientisą tešlos rutulį.
  5. Apdenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai, kol padvigubės.
  6. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite du (maždaug 5 mm storio) kvadratus, aptepkite paplaktu kiaušiniu bei apibarstykite druska ir sūriu.
  7. Paruoštus lakštus supjaustykite pailgomis juostelėmis ir atsargiai perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  8. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol lazdelės gražiai apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Omletas kumpio „krepšeliuose“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kumpis: 4.00 riekės (didelės - mėgstamo rūkyto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 50.00 ml (arba pieno)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (gabalėlio)
Krapai: 1.00 vnt. (nedidelio ryšulėlio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorą, porą ir krapus susmulkinkite.
  2. Kiaušinius gerai iki putų išplakite. Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, smulkintas daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
  3. Į keksiukams kepti skirtą skardelę ar formeles gražiai įklokite po riekelę kumpio, suformuokite tarsi krepšelį ir į jo vidų pripilkite kiaušinio masės.
  4. Kepkite apie 15–20 min. 180 laipsnių orkaitėje.  
Receptai
Receptas: Silkių vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Silkė: 200.00 g
Pomidorai: 10.00 vnt. (džiovintų)
Agurkai: 5.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Duona: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite visus ingredientus panašaus dydžio kubeliais ir užverkite ant smeigtukų. Tarkime, tokia tvarka: duona, silkė, pomidorai, agurkai ir pan.
  2. Ingredientus galite keisti savo nuožiūra, įtraukti ananasus, marinuotas morkas, vyšninius pomidorus ir t. t.

Salotos

Receptai
Receptas: Ryžių salotų kąsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Kukurūzai: 100.00 g (konservuotų)
Ananasai: 100.00 g (konservuotų)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Krabų lazdelės: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Česnakai: 1.00 skiltelės (nebūtina)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Ryžius išvirkite taip, kad būtų visiškai minkšti. Atvėsinkite.
  2. Ananasus supjaustykite smulkiais kubeliais.
  3. Graikinius riešutus truputį paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite grūstuve ar supjaustykite peiliu į smulkius gabalėlius.
  4. Ryžius, konservuotus kukurūzus, parmezano sūrį, graikinius riešutus, smulkintą česnaką suberkite į dubenį. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.
  5. Krabų lazdeles susmulkinkite į labai mažus gabalėlius.
  6. Drėgnomis rankomis  ir šaukštu iš ryžių salotų atsargiai suformuokite nedidelius rutulius, šiek tiek paspauskite, kad būtų tvirtesni, apvoliokite smulkintose krabų lazdelėse. Gražiai išdėliokite lėkštėje.
  7. Šį patiekalą galite patiekti ir ne rutuliukų forma, o kaip paprastas salotas. Tada krabų lazdeles pjaustykite stambesniais gabalėliais ir įmaišykite į salotas kartu su visais kitais produktais.

 

Receptai
Receptas: Salotos su karštai rūkyta vištiena ir kietojo sūrio bei petražolių dribsniais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. (žali rūgštūs - salotoms)
Avokadai: 2.00 vnt. (salotoms)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt. (salotoms)
Gražgarstės: 1.00 sauja ((rucola) lapeliai, 16 vnt. - salotoms)
Špinatai: 1.00 sauja (16 vnt. lapelių - salotoms)
Vištiena: 400.00 g (karštai rūkytos vištienos šlaunelių mėsa - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (padažui)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (laimas - padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtos - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml (padažui)
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių - pabarstukams)
Sūris: 2.00 valg. š. (kietojo - pabarstukams)
Kaip gaminti

Gaminame salotas: 

  1. Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, išimkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę.
  2. Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą, paskui sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir užpilkite paruoštu padažu.
  3. Salotas pabarstykite gražgarsčių lapeliais, špinatais, smulkintomis petražolėmis bei  sūriu.  

Gaminame padažą:

  1. Išspauskite citrinų ir apelsinų bei žaliųjų citrinų sultis, į jas sudėkite medų ir plakite šluotele, lėtai pildami aliejų, kol sutirštės.
  2. Tuomet įberkite garstyčias ir gražiai jas išmaišykite.

Recepto autorius: virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

Receptai
Receptas: Pomidorų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 puodelis (vyšniniai)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Linų sėmenys: 2.00 arbat. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.

Sriubos 

Receptai
Receptas: Trinta cukinijų ir morkų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 300.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Duona: 100.00 g (kelios riekės baltos sumuštinių duonos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau.

2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti sultinį) ir virkite kol suminkštės. Tada sudėkite cukinijų gabalėlius bei svogūną ir pavirkite dar kelias minutes. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Kol verda daržovės, supjaustykite duoną kubeliais ir trumpai apkepkite aliejuje.

4. Išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu.

5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, užberkite skrudintų duonos kubelių, papuoškite turimais žalumynais.

 

Receptai
Receptas: Spindulinių pupuolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Spindulinės pupuolės: 200.00 g
Daržovės: 400.00 g (įvairių (bulvių, morkų, cukinijų, pastarnokų))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 - džiovintų miltelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tinka ir aliejus)
Krapai: 4.00 vnt. (4 šakelės šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kokosų arba įprastos grietinės)
Kaip gaminti
  1. Spindulines pupuoles iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite.
  2. Pasirinktas daržoves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  3. Užvirkite apie 1,5 litro vandens ir į jį suberkite pupuoles bei daržoves.
  4. Svogūną supjaustykite gabalėliais ir apkepkite svieste (arba aliejuje).
  5. Kai daržovės ir pupuolės suminkštės, supilkite į  puodą keptą svogūną, visus išvardintus prieskonius ir dar šiek tiek pavirkite.
  6. Išvirusią sriubą pagal skonį pasūdykite, išpilstykite į du dubenėlius, pagardinkite kokosų grietinėle arba įprasta grietine (po šaukštą į dubenėlį), apibarstykite šviežiais smulkintais krapais.
Receptai
Receptas: Raugintų agurkų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (rauginti)
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Perlinės kruopos: 4.00 valg. š. (mirkytų)
Aliejus: 30.00 ml (šlakelis - kepti)
Kiauliena: 100.00 g (pagal poreikį - sultiniui)
Vanduo: 2500.00 ml (sultiniui)
Salierai: 200.00 g (gumbo - sultiniui)
Paprikos: 100.00 g (saldžiosios - sultiniui)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis - sultiniui)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (sultiniui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirneliai - sultiniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (sultiniui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius.
  2. Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį nuplautų petražolių ir dar pavirkite apie 15–20 minučių.
  3. Iš išvirusio sultinio išgriebkite į dubenėlį mėsos gabalėlius.
  4. Sultinį nukoškite ir vėl supylę į puodą užvirkite, sumeskite gabalėliais pjaustytas bulves, tarkuotas (arba gabalėliais pjaustytas) morkas, mirkytas perlines kruopas ir raugintus agurkus. Virkite, kol suminkštės.
  5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų suberkite smulkintą svogūną. Šiek tiek apkepkite. Tada suberkite virtą mėsą ir ją taip pat apkepkite.
  6. Mėsą su svogūnais berkite į baigiančią virti sriubą ir dar apie 5 minutes pavirkite.
  7. Nukaiskite, pagal skonį pasūdykite.
  8. Tradiciškai ši sriuba patiekiama su grietine.

Karštieji patiekalai

Receptai
Receptas: Blynai su fetos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (3/4)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vandeniu ir aliejumi iki vientisos masės. Įmaišykite miltus.
  2. Fetos sūrį susmulkinkite ir sukrėskite į tešlą.
  3. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilkite po kelis šaukštus tešlos.
  4. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Itališki testaroli su pesto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 125.00 g
Vanduo: 250.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, vandens ir druskos išmaišykite tešlą.
  2. Visą keptuvę kruopščiai suvilgykite aliejumi (kad blynas neprisviltų), įkaitinkite, supilkite į ją tešlą ir tolygiai paskirstykite po visą keptuvę. Kitaip tariant, tai bus tarsi lietinis blynas, tik storesnis. Apkepkite blyną iš abiejų pusių.
  3. Puode užvirkite vandens, iš keptuvės išimtą blyną supjaustykite rombo formos gabalėliais ir dėkite į sūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 5 minutes.
  4. Karštus testaroli apibarstykite tarkuotu parmezanu, patiekite su pesto padažu.
  5. Kaip pasigaminti naminį pesto padažą, galite sužinoti ČIA .
Receptai
Receptas: Marokietiški kukuliai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (1 - kukuliams ir ir 1 - padažui)
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis arba petražolių)
Kuminai: 2.00 žiupsnelis (žiupsnelis maltų - kukuliams ir 1 arbat.š. - padažui)
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (kajeno miltelių)
Druska: 2.00 g (kukuliams ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kokosų - kepti)
Pomidorai: 500.00 g (smulkintų savo sultyse - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - padažui)
Džiovintos slyvos: 1.00 sauja (mirkytų - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - padažui)
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (maltų grūdelių - padažui)
Kaip gaminti
  1. Faršą sukrėskite į dubenį, suberkite visus nurodytus prieskonius, kapotas mėtas arba petražoles ir gerai išmaišykite.
  2. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Atsargiai vartydami apkepame iš visų pusių. Iškepusius sudėkite į lėkštę.
  3. Į keptuvėje likusį aliejų suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, apkepkite.
  4. Supilkite į keptuvę smulkintus pomidorus, suberkite paprikų miltelius, pipirus, kuminus, kalendras, susmulkintas slyvas, uždenkite dangčiu ir vis pamaišydami patroškinkite apie 10 minučių. Tada pagal skonį pasūdykite (jei padažas atrodo pernelyg rūgštus, galite įberti šiek tiek cukraus) ir sudėkite į padažą kukulius.
  5. Sumažinkite ugnį ir pamaišydami patroškinkite dar 10 minučių.

 

Desertai

Receptai
Receptas: Greitai pagaminami saldūs „apsnigti“ kąsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižinių)
Varškė: 250.00 g
Aliejus: 200.00 g (kokosų arba sviesto)
Aguonos: 100.00 g
Kondensuotas pienas: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. - šviežiai spaustų sulčių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kokosų drožlės: 30.00 g
Kaip gaminti
  1. Varškę sukrėskite į dubenėlį, supilkite kondensuotą pieną, suberkite aguonas, abrikosus (išmirkytus ir smulkiai supjaustytus), pagardinkite cinamonu ir  kardamonu. Gerai išmaišykite. 
  2. Avižinius sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Jei rankomis sunku, galite į pagalbą pasitelkti bulvių grūstuvę.
  3. Puode išlydykite kokosų aliejų (arba sviestą) ir suberkite sausainių trupinius. Išmaišykite.
  4. Sausainių masę suberkite į varškę ir sumaišykite.
  5. Rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokosų drožlėse. Dėkite ant padėklo ar į lėkšte ir pastatykite į šaldytuvą  bent valandai, kad sustingtų.
Receptai
Receptas: Virtas pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vaniliniai zefyrai:(pakelis) 1.00 vnt.
Krekeriai:(saldžių) 200.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Pienas: 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Sviestas: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius, pieną ir cukrų sudėkite į puodą, išplakite.
  2. Į tą patį puodą įdėkite pakelį sviesto ir sutrupintus sausainius.
  3. Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.
  4. Kaitrą šiek tiek padidinkite ir viską užvirkite.
  5. Maišykite, kol masė pasidaro tiršta.
  6. Nukelkite nuo viryklės.
  7. Pusę zefyrų susmulkinkite ir įmaišykite į pyrago masę.
  8. Kai pravės, suverskite į tortinę, nuimamais kraštais, viršų išlyginkite ir papuoškite nesmulkintais zefyrais.
  9. Per naktį laikykite šaldytuve.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Kavos tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 500.00 g (trapių avižinių)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (gali būti ir kitokie)
Sviestas: 250.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios)
Kaip gaminti
  1. Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius.
  2. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu.
  3. Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava.
  4. Sviestą ištirpinkite (tik neužvirinkite!). Sumaišykite su sutirštintu pienu. Į šią masę suberkite sausainių trupinius ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į torto formą ar suformuokite ritinėlį ir susukite į maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
  5. Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.

 Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 2 Virtuvė Receptai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt