Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Sekmadienio pietums – blynai

Blynai su skumbre
Shutterstock nuotr. / Blynai su skumbre
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Blynai – universalus patiekalas. Keisdami tešlą, įdarus ir pagardus galite išsikepti pačių įvairiausių, įtiksiančių kiekvienam šeimos nariui.

Blynai su rūkyta skumbre

Jums reikės: 8 bulvių, kiaušinio, 2 šaukštų džiūvėsėlių, didelio svogūno, nemažos rūkytos skumbrės, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, nemažo ryšulėlio svogūnų laiškų, aliejaus kepti.

  • Skumbrę išdarinėkite, dalį supjaustykite mažais kubeliais, kitą – nemažais griežinėliais.
  • Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje su žiupsneliu druskos.
  • 4 bulves išvirkite su lupena, atvėsinkite, nulupkite ir sumeskite į gilų dubenį.
  • Kitas keturias sutarkuokite, nusunkite išsiskyrusį skystį, taip pat krėskite į dubenį.
  • Suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmaišykite skumbrės kubelių.
  • Dviem šaukštais formuokite blynelius ir iškepkite aliejuje.
  • Blynelius išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, ir sluoksniuokite lėkštėse su dideliais skumbrės gabalėliais bei kapotais svogūnų laiškais.
  • Galite tiekti su lydytu sviestu ar mėgstamu grietinės pagardu.

Varškėčiai su uogomis

Shutterstock nuotr./Varškėčiai
Shutterstock nuotr./Varškėčiai

Jums reikės: 2 kiaušinių, 300 g rikotos, 200 g riebios varškės, 100 g kukurūzų miltų, šaukštelio kepimo miltelių, po šaukštą cukraus ir kokosų drožlių, žiupsnelio vanilinio cukraus, šaukštelio nutarkuotų mandarinų žievelių, miltelinio cukraus ir stiklinės šaldytų mėlynių arba šilauogių papuošti, kokosų aliejaus kepti.

  • Rikotą ir varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį.
  • Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  • Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi.
  • Į dubenį su rikota ir varške suberkite kukurūzų miltus, kepimo miltelius, kokosų drožles, vanilinį cukrų, tarkuotas mandarino žieveles.
  • Viską labai gerai išsukite.
  • Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.
  • Iš tešlos šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite juos karštame kokosų aliejuje.
  • Tiekite su milteliniu cukrumi ir atšildytomis uogomis.

Batatų ir špinatų blyneliai

Mariaus Žičiaus nuotr./Batatų ir špinatų byneliai
Mariaus Žičiaus nuotr./Batatų ir špinatų byneliai

Jums reikės: 4 batatų, 300 g varškės sūrio, kiaušinio, šaukštelio kepimo miltelių, 2 šaukštų krakmolo, šaukštelio džiovintų bazilikų, pagal skonį druskos, pipirų, saujelės šviežių špinatų lapelių, aliejaus kepti, graikiško jogurto tiekti.

  • Batatus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, atvėsinkite, nulupkite ir sugrūskite.
  • Varškės sūrį sutarkuokite smulkia trintuve, įmaišykite į batatų masę.
  • Kiaušinį išplakite ir taip pat supilkite.
  • Ten pat suberkite kepimo miltelius, krakmolą, bazilikus, pagal skonį berkite druskos ir pipirų.
  • Špinatus nuskabykite nuo kotelių, smulkiai supjaustykite ir suberkite į tešlą.
  • Viską gerai išmaišykite ir drėgnomis, geriausiai aliejumi pateptomis rankomis formuokite nedidelius blynelius.
  • Juos apkepkite iš abiejų pusių karštame aliejuje.
  • Tiekite su graikišku jogurtu.

Lietiniai su kremu ir uogomis

Shutterstock nuotr./Lietiniai su kremu
Shutterstock nuotr./Lietiniai su kremu

Jums reikės: 160 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų, šaukštelio kepimo miltelių, 300 ml pieno, nubraukto šaukšto krakmolo, kiaušinio, šaukštelio cukraus, žiupsnelio druskos.

Kremui: 250 g tepamojo varškės sūrelio, 200 ml plakamosios grietinėlės, 2 šaukštų sutirštino karamelinio pieno.

Tiekti: mėgstamo jogurto, šviežių arba šaldytų uogų.

  • Lietinių tešlai dubenyje iki vientisumo sumaišykite persijotus kvietinius miltus ir kepimo miltelius, pieną, krakmolą, kiaušinį, cukrų. Nepamirškite įberti žiupsnelio druskos.
  • Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų miltai.
  • Iškepkite nedidelius lietinius ir, kol gaminsite kremą, laikykite juos šiltai.
  • Kremui tepamąjį varškės sūrelį sumaišykite su karameliniu pienu ir įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  • Paruošta mase aptepkite lietinius, sulankstykite juos trikampėliais ir tiekite su jogurtu ir šviežiomis arba šaldytomis uogomis.
Receptas: Moliūginiai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 60.00 g
Grietinėlė: 200.00 g ((riebios))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g ((tyrės))
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus.
  2. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias minutes. Aš kepiau lengvai patepusi keptuvę rapsų aliejumi.

Skanaus!

Receptą rasite čia.

Receptas: Šokoladiniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis
Kakava: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 1.00 puodelis
Cukrus: 3.00 valg. š.
Šokoladas: 85.00 g ((smulkinto gabalėliais))
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišome su druska, kepimo milteliais, kakava ir cukrumi. Per vidurį padarome duobutę, įmušame kiaušinį, supilame pieną ir aliejų. Viską išsukame iki vientisos masės ir įmaišome šokoladą.
  2. Keptuvę gerai įkaitiname, temperatūrą sumažiname iki vidutinės ir šaukštu liejame blynelius. Kai paviršiuje pasirodo burbuliukai, blynelius apverčiame ir dar pakepame iš kitos pusės.

Aš juos kepiau be jokių riebalų, užteko tešloje esančio aliejaus. Jei jūsų keptuvė linkusi viską prisvilinti, įpilkite papildomą šaukštą aliejaus.

Skanaus!

Receptą rasite čia.

Receptas: Blynai su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 1.00 puodelis (0,5)
Pienas: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 1.00 puodelis (0,3 rapsų)
Cukrus: 1.00 puodelis (0,3)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 sauja
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  2. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite.
  3. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
  4. Kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
  5. Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę ugnį/kaitrą ir šaukštu formuokite blynelius.
  6. Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverskite ir dar pakepkite kelias minutes.
  7. Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomų riebalų keptuvei patepti nereikia, blyneliai nesvyla.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptas: Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 280.00 g
Pienas: 150.00 ml
Vanduo: 150.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - maltų - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis - kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pievagrybių padažui)
Kumpis: 50.00 g (pievagrybių padažui)
Pievagrybiai: 200.00 g (pievagrybių padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (pievagrybių padažui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis, šviežių - pievagrybių padažui)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį.
  5. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami.
  6. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu. Skanaus!
Receptas: Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4–5 didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (po vieną blynų tešlai ir padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. blynų tešlai ir padažui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 arbat. š. tešlai ir ½ arbat. š. padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grybai: 500.00 g (švieži miško)
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Grietinė: 200.00 g
Grietinėlė: 100.00 g
Kaip gaminti

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ

  1. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes.
  2. Sudėkite į keptuvę grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Maišydamos pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas užvirs.
  3. Nuimkite padažą nuo ugnies.

IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNUS

  1. Bulves nuskuskite. Žalias nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
  3. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grybų padažu. Skanaus!

 

Receptas: Vegetariniai žemaičių blynai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Varškė: 275.00 g (saldaus pieno)
Jogurtas: 3.00 valg. š. (3-4 šaukštų naminio arba natūralaus pirktinio)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto arba mairūno)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (išvalyto lydyto sviesto „ghee" arba augalinio aliejaus)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite šakute.
  2. Bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve (galite sumalti mėsmale), pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat.
  3. Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite „žemaičių blyną". Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų arba lydytą sviestą. Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gardžiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine arba grietinės ir sviesto padažu.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Receptas: Blynai su kepta jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (200 - tešlai ir 2 valg. š. - priedams)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir priedams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Svogūnai: 3.00 vnt. (priedams)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 valg. š. (priedams)
Aliejus: 3.00 valg. š. (priedams)
Kreminė varškė: 250.00 g (priedams)
Krienai: 2.00 arbat. š. (padažo - priedams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (priedams)
Ridikėliai: 5.00 vnt. (šviežių - priedams)
Jautiena: 2.00 kg (15 vnt. griežinėlių keptos)
Kaip gaminti

1. Miltus išsukite su pienu, įmaišykite žiupsnelį druskos, atskirtus kiaušinių trynius. Tešlą pusvalandį palikite brinkti, tada įmaišykite išplaktus baltymus.

2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Apvoliokite miltuose, išmaišytuose su saldžiąja paprika. Keptuvėje įkaitinkite keturis šaukštus aliejaus ir kepkite svogūnus, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams, pabarstykite druska.

3. Varškės kremą išmaišykite su krienų padažu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Ridikėlius supjaustykite.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynus. Kiekvieną aptepkite varškės kremo mase, uždėkite keptos jautienos, svogūnų, ridikėlių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Bulviniai blynai su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g
Bulvės: 600.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (1-1,5)
Miltai: 2.00 valg. š. (2-3 - priklauso nuo bulvių miltingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Muskatas: 2.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Vištieną supjaustykite kuo smulkiau. Bulves ir mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, suberkite miltus ir paskaninkite muskatais, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  2. Masę dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt