Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Sekmadienio vakarienei – troškiniai

Troškinys
Fotolia nuotr. / Troškinys
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Įvairūs troškiniai – labai skanus ir sotus patiekalas, o jį pagaminti vieni juokai. Sumeskite viską, ką turite, į karščiui atsparų indą ir kiškite į orkaitę.

Receptai
Receptas: Brokolinių kopūstų ir ryžių troškinys
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 500.00 g (šviežių arba šaldytų)
Kreminė grybų sriuba: (skardinė) 400.00 arbat. š.
Ryžiai: 1.00 st. (virtų, birių)
Svogūnai: 2.00 vnt. (puodelis smulkiai sukapotų)
Pienas: 1.00 st. (1/4 puodelio lieso)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. Kai pasidarys skaidrūs, sudėkite brokolinius kopūstus ir maišydami kepinkite kelias minutes.

2. Konservuotą sriubą sumaišykite su pienu ir supilkite į puodą su brokoliniais kopūstais. Suberkite ryžius, gerai sumaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

3. Viską sukrėskite į riebalais pateptą apkepo indą, viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir 35–40 min. kepkite 160 °C orkaitėje.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Aštrusis troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos, liesos)
Sultinys: 3.00 st. (neriebaus)
Pomidorai: 500.00 g (2 puodeliai konservuoti savo sultyse, pjaustyti)
Svogūnai: 4.00 vnt. (puodelis smulkiai sukapotų)
Pomidorų pasta: 1.00 puodelis
Sultys: 1.00 st. (pomidorų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (maltos)
Druska: 2.00 arbat. š. (1,5)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite mėsą ir maišydami apkepinkite. Viską sukrėskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti riebalams.

2. Apkeptą faršą ir svogūnus sudėkite į švarų puodą kartu su visais kitais recepte nurodytais produktais ir neuždengus ant mažos ugnies troškinti 70 min. Retkarčiais pamaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Pomidorų padažas: 200.00 ml (aštrus)
Vanduo: 200.00 ml
Makaronai: 200.00 g (kriauklelių ar kitokių smulkių)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia arba raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 150.00 g
Druska: 3.00 g (1/2 arbat. .š.)
Sūris: 80.00 g (fermentinis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.

3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kalakutiena: 450.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (malta)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Pupelės: 200.00 g (skardinė konservuotų baltų)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
  2. Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę.  Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (mažas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 3.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 400.00 g (skardinė trintų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Kaip gaminti
  1. Baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite  baklažaną ir kepkite maždaug 4–5 minutes, atidėkite šiltai.
  2. Supjaustykite morkas, cukinijas. Puode įkaitinkite likusį aliejų ir 2–3  minutes pakepinkite morkas. Susmulkinkite česnaką, griežinėliais supjaustykite svogūną ir porą, kubeliais supjaustykite paprikas, sudėkite į puodą ir apkepkite viską dar 2 minutes, sudėkite cukiniją, trintus pomidorus, prieskonius, griežinėliais pjaustytą citriną.
  3. Supilkite paruoštą sultinį ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių. Baigdami troškinti sudėkite kepintus baklažano gabalėlius ir patroškinkite dar 5 minutes. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Ėrienos ir daržovių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ėriena: 800.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - mėsai ir padažui)
Medus: 4.00 valg. š. (skystas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinė)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Jautienos sultinys: 250.00 ml (padažui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - padažui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Nuo kelių rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius, apšlakstykite juos skystu medumi, pagrūskite mediniu grūstuvu. Mišiniu aptepkite nuplautą, nusausintą mėsą. Negausiai ją apšlakstykite citrinų sultimis ir per naktį marinuokite. Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  2. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, palikite 15 minučių. Nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite, supjaustykite stambiais gabalais. Taip pat supjaustykite cukinijas. Pomidorus supjaustykite stambiomis skiltelėmis.
  3. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Sudėkite mėsą ir maišydama porą minučių skrudinkite. Ugnį sumažinkite, puodą uždenkite. Troškinkite apie 50 minučių.
  4. Sudėkite baklažanus ir cukinijas, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Uždenkite ir troškinkite apie 7 minutes (daržovės neturi ištižti). Sudėkite pomidorus ir dar keletą minučių kaitinkite.
  5. Paruoškite padažą: į prikaistuvį supilkite sultinį, statykite ant silpnos ugnies ir palikite kaisti. Dubenyje kiaušinių trynius konditerine šluotele plakite, kol jie pabals ir pradės putoti. Įmaišykite citrinų sultis ir plakite dar minutę. Mišinį plona srovele supilkite į karštą sultinį ir maišykite, kol padažas šiek tiek sutirštės (stenkitės jo neperkaitinti, antraip sušoks į gumuliukus). Suberkite šviežius čiobrelius. Į puodą su žuvimi ir daržovėmis supilkite padažą, viską dar 2–3 minutes pakaitinkite.
Receptai
Receptas: „Hum'bum Alicha“ troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, smulkintas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 1/2 arbat. š. malto)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuotas)
Moliūgai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytos)
Druska: 5.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Vištienos sultinys: 5.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnus paskrudinkite aliejuje apie 5 min. Sudėkite česnaką, imbierą ir supilkite sultinį.
  2. Užvirkite, įdėkite moliūgą ir pavirkite apie 10 min.
  3. Sudėkite morkas, druską, cinamoną ir česnaką. Pavirkite dar 10 min. ir patiekite.

 

Receptai
Receptas: Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g
Moliūgai: 200.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelių)
Grietinėlė: 100.00 g (geriamosios)
Karis: 1.00 g (žiupsnelis pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną ir moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas smulkiai sutarkuokite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirmiausia suberkite į keptuvę vištieną. Kelias minutes apkepkite.
  3. Tada berkite moliūgus ir morkas. Šiek tiek apkepkite.
  4. Tada ant viršaus pilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite uždenkite keptuvę dangčių ir periodiškai pamaišydama apie 10 min. patroškinkite.
  5. Kad būtų daugiau skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens.
  6. Troškinį patiekite su virtais ryžiais.

 

Receptai
Receptas: Pomidorinis avinžirnių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avinžirniai: 300.00 g
Pomidorai: 250.00 g (konservuotų savo sultyse - geriausia smulkintų)
Rūkytos dešrelės:(mėgstamų) 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kalendros: 10.00 g (ryšulėlis lapelių (nebūtina))
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite. 
  2. Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite.
  3. Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, įberkite kmynų, aitriųjų pipirų, pagal skonį pasūdykite. Jei padažas rūgštokas, įberkite žiupsnelį cukraus. Patroškinkite.
  4. Sukrėskite avinžirnius ir dar šiek tiek patroškinkite (geriau uždengtu keptuvės dangčiu), vis pamaišydami.
  5. Prieš tiekdami galite pabarstyti smulkintais šviežios kalendros lapeliais.
Receptai
Receptas: Brokolių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 1.00 l
Parmezano sūris: 50.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Brokolius nuplaukite ir padalinkite žiedynėliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Svogūnus susmulkinkite. Morkas ir svogūnus sudėkite į sultinį ir virkite apie 10 min. Tada sudėkite brokolius ir viską troškinkite dar 10 minučių.
  2. Troškinį pasūdykite ir paskaninkite pipirais, įmaišykite grietinę, suberkite džiovintus bazilikus.
  3. Tiekdami troškinį pabarstykite parmezanu.
Receptai
Receptas: Aitriųjų paprikų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 500.00 g
Avinžirniai: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Raudonąją papriką bei svogūnus supjaustykite ir pakepinkite, kol suminkštės. Tada į keptuvę berkite faršą, pipirų, druskos, smulkintą aitriąją papriką, česnakus. Keptuvę uždenkite ir palikite troškintis.
  2. Į kitą puodą dėkite konservuotus pomidorus, jau išvirtus avinžirnius, taip pat troškintą faršą. Viską išmaišykite ir palikite maždaug 20–30 min. troškintis ant nedidelės ugnies.
  3. Vis pamaišykite ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Jei manote, kad reikėtų daugiau aitriosios paprikos, dėkite, juk ji sukelia tikrą aistrą!
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt