Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Šeštadienio pusryčiams

Kepti kiaušiniai
Shutterstock nuotr. / Kepti kiaušiniai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Pusryčiai svarbiausias maistas, o savaitgaliais būna būtent tie rytai, kai nereikia niekur skubėti ir galima pasimėgauti skaniu maistu.

Avižų dribsnių košė

Shutterstock nuotr./Avižinių dribsnių košė
Shutterstock nuotr./Avižinių dribsnių košė

Jums reikės: stiklinės avižų dribsnių, 2 stiklinių vandens (arba pieno), šaukšto sviesto, pagal skonį medaus, cinamono, druskos, obuolio papuošti.

  • Į nedidelį puodelį suberkite dribsnius, užpilkite vandeniu ar pienu, berkite druskos ir pastatę ant viryklės užkaiskite, nustatę mažiausią ugnį.
  • Kol košė kaista, nemaišykite. Kai ims burbuliuoti, išjunkite ugnį ir uždengę palikite apie 15 minučių pastovėti.
  • Obuolį supjaustykite permatomomis skiltelėmis.
  • Atidengę puodą, į košę įmaišykite sviestą ir medų. Dar kelias minutes palikite pabrinkti.
  • Išdalykite košę į lėkštes, apiberkite cinamonu, dailiai išdėliokite obuolio skilteles.

Varškiniai blyneliai

Shutterstock nuotr./Varškėčiai
Shutterstock nuotr./Varškėčiai

Jums reikės: 500 g varškės (9 proc.), 2 stiklinių miltų, 2 kiaušinių, šaukšto grietinės, šaukšto cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, pagal skonį druskos.

  • Atskirkite kiaušinių trynius ir išplakite.
  • Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su trynių plakiniu.
  • Į masę sukrėskite grietinę, suberkite cukrų ir druską. Gerai išsukite.
  • Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir palengva įmaišykite į varškės ir trynių masę.
  • Palengva berdami persijotus miltus, maišykite ir užminkykite tešlą. Ji turi nelipti prie rankų.
  • Rankomis formuokite blynelius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.

Orkaitėje keptas omletas

Fotolia nuotr./Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
Fotolia nuotr./Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis

2 porcijoms reikės: 4 kiaušinių, 180 ml pieno, pagal skonį druskos, 2 šaukštų šviesto, 2 šaukštų tarkuoto brandinto sūrio, pluoštelio petražolių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
  • Petražolių šakeles smulkiai sukapokite.
  • Į didelį dubenį supilkite pieną ir druską.
  • Įmuškite kiaušinius ir lengvai išsukite šakute, bet stipriai neplakite.
  • Įmaišykite brandintą sūrį.
  • Skardą ištepkite šaukštu sviesto ir supilkite masę.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.
  • Ištraukę ant viršaus uždėkite sviesto gabaliukus.

Brusketos su pomidorais

Shutterstock nuotr./Brusketa su pomidorais ir bazilikais
Shutterstock nuotr./Brusketa su pomidorais ir bazilikais

Jums reikės: 4 itališkų duonos su grūdais riekelių, 100 g fetos, 2 pomidorų, saujos petražolių, šaukšto alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  • Ant grotelių dėkite duonos riekeles ir šaukite į orkaitę, kol susidarys traški plutelė.
  • Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
  • Sutrupinkite fetą. Sukapokite nuplautas ir nusausintas petražoles.
  • Ant paskrudintų duonos riekelių pašlakstykite aliejaus.
  • Dėkite pomidorų kubelių, fetos, petražolių. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Tiekite iš karto. Jei norite, pašlakstykite balzaminio acto ar sojų padažu.
Receptai
Receptas: Brusketa su paukštienos kepenėlių putėsiais
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paukštiena: 300.00 g (kepenėlių)
Daržovių sultinys: 2.00 st.
Vynas: 60.00 ml (maderos)
Želatina: 8.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės apelsino žievelės ir sultys)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Apelsinų likeris 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 300.00 ml (po 150 ml neriebios ir riebios)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 5.00 g (kelios šviežių šakelės)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį pipirų žirnelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, sudėkite į plokščią indą, užpilkite madera, apibarstykite kapotais čiobreliais, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, viską gerai išmaišykite ir bent 2 val. marinuokite.

2. Tada gerai nusausinkite ir iškepkite karštuose riebaluose.

3. Sultinį supilkite į puodelį, sumeskite pipirų žirnelius ir laurų lapelius, supilkite likerį, nuvirinkite iki pusės, supilkite pusę grietinėlės, užkaitinkite, sultinį perkoškite per kiaurasamtį.

4. Želatiną išbrinkinkite karštame sultinyje, tada sukrėskite kepenėles, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą riebią grietinėlę.

5. Paruoštus putėsius krėskite į plokščią indą ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.

6. Tiekite ant sausoje keptuvėje skrudintų tamsios itališkos duonos riekelių su pomidoro skiltele ir bazilikų lapeliu.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo ir šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Brusketa su skumbre
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (4 riekelės mėgstamos itališkos duonos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Žuvis: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio karštai rūkyta skumbrė)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Majonezas: 1.00 valg. š.
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Granatas: 40.00 g (saujelė lukštentų granato sėklų - papuošimui)
Raudonasis svogūnas: 40.00 g (pusė svogūno - papuošimui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys.

2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus, austrių padažą, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, pilkite citrinos sulčių.

3. Duonos riekeles apšlakstykite aliejumi ir iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje.

4. Dar karštas įtrinkite per pusę perpjautomis česnako skiltelėmis. 

5. Paruoštą užtepėlę tepkite ant dar šiltų duonos riekelių.

6. Ant viršaus berkite granato sėklyčių ir dėkite po plonytį raudonojo svogūno griežinėlį.

Receptai
Receptas: Saldi kvietinių dribsnių košė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Dribsniai: 150.00 g (kvietiniai)
Vanduo: 600.00 ml
Medus: 4.00 valg. š.
Riešutai: 4.00 valg. š. (kapoti)
Spanguolės: 4.00 valg. š. (pusė stiklinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sirupas: granatų 2.00 valg. š.
Granatas: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Kaip gaminti

1. Dribsnius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 20 min. Tada sumeskite džiovintas spanguoles, sudėkite sviestą, supilkite granatų sirupą ir uždenkite.

2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir įmaišykite į košę. Galiausiai, kai košė bus išbrinkusi ir šiek tiek pravėsusi, įmaišykite medų – išsaugosite visus vitaminus.

3. Prieš tiekdama, košę gausiai apibarstykite granatų sėklomis.

4. Granatus lengviau išlukštensite, jei, nupjovusi viršutinę jos dalį ir nulupusi odelę, vaisių 5–7 min. panardinsite į šaltą vandenį. Ištraukusi iš vandens, beliks granatą sulaužyti gabalėliais ir sėklytės pačios išbyrės.

Receptai
Receptas: Saldus omletas su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 100.00 ml
Miltai: 100.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 4.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Citriną nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę. 

2. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais. Apibarstykite tarkuotomis citrinų žievelėmis, išmaišykite. 

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į dubenį supilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite miltelinį cukrų, viską gerai suplakite. Įmaišykite obuolius, išplaktus kiaušinių baltymus.

4. Gautą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo formą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

5. Ištraukę viršų apšlakstykite lydytu sviestu ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol paviršius gražiai apskrus.      Tiekite apibarstytą milteliniu cukrumi.

Receptai
Receptas: Omletas su mėtomis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Mėtos: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki putų. Suberkite smulkintas mėtas. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakaitinkite, kol suputos, tada supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite judindami keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes.

3. Per tą laiką sutarkuokite sūrį ir pabarstykite omletą. Kepkite dar 2–3 minutes, kol sūris išsilydys. Kilstelėję vieną keptuvės kraštą perlenkite omletą pusiau ir leiskite jam nuslysti į lėkštę. Padalykite pusiau ir dalį perdėkite į antrą lėkštę.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Brusketa su paprikomis ir gorgonzola
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (1 raudona, 1 - geltona arba oranžinė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (smulkintų lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (gorgonzolos)
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas arba čiabata duona)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite juostelėmis pjaustytas paprikas ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

2. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, vieną pusę aptepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite riekeles į orkaitę (aliejuota puse į viršų) ir kepkite, kol lengvai apskrus. Išimkite riekeles, įtrinkite česnaku ir uždėkite troškintų paprikų.

3. Dėkite po kelis gabalėlius gorgonzolos. Viską sudėkite į orkaitę ir paskrudinkite dar 2 minutes. Prieš tiekdami apibarstykite kepintomis kedrinėmis pinijomis bei smulkintais bazilikais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Receptai
Receptas: Ispaniškas omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 5.00 valg. š.
Pasukos: 100.00 ml
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė gūžės)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Žiedinį kopūstą apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Kai pravės, susmulkinkite.
  2. Dubenyje gerai suplakite kiaušinius su pasukomis. Įmaišykite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sezamų aliejaus.
  3. Suberkite sezamus ir maišydama kepinkite apie minutę. Sudėkite smulkintus žiedinius kopūstus, išmaišykite.
  4. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant nedidelio kepimo indo dugno. Viršų apliekite plaktais kiaušiniais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. 
  5.   Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apibarstykite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. 
Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 puodelis
Vanduo: 1.00 puodelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Avižiniai dribsniai: 120.00 g (stambūs)
Bananai: 1.00 vnt. (1 didelis, gerai prinokęs košei ir keli griežinėliai viršui išdėlioti)
Žemės riešutų sviestas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. košei (arba medus) ir viršui pabarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną ir vandenį, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitinkite ant vidutinio didumo ugnies, kol užvirs. Užvirus, suberkite į prikaistuvį avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 3 minutes. Įmaišykite iki vientisos masės sutrintą bananą ir virkite dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai taps minkšti ir sugers beveik visą skystį.
  2. Nuimkite prikaistuvį su koše nuo ugnies. Įmaišykite žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palaikykite kelias minutes, kol košė pilnai išbrinks.
  3. Paruoštą košę sudėkite į dubenėlius. Apibarstykite dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliokite kelis banano griežinėlius.
  4. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Idėja iš: www.pastryaffair.com

Receptai
Receptas: Karališka košė
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.00 st.
Pienas: 2.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (1,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - nutarkuotų žievelių)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Romas: 3.00 arbat. š. (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Dribsnius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.
  2. Kiaušinius labai gerai nuplaukite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės.
  3. Į išbrinkusią košę įmaišykite šaukštą sviesto, plaktą kiaušinio trynį, nutarkuotas citrinos žieveles, įpilkite šlakelį romo.
  4. Sukrėskite į karščiui atsparų indą, įmaišykite iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir 12 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę. 
  5. Obuolius nuplaukite, nusausinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite dailiais trikampėliais.
  6. Patroškinkite pusėje šaukšto sviesto, paskaninkite cinamonu, medumi ir išdėliokite ant košės, ištrauktos iš orkaitės.  
Receptai
Receptas: Lęšių košė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st. (nevirtų)
Bulvės: 4.00 vnt.
Pomidorų pasta: 4.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (½)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 arbat. š. (¼ granulių)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (¼ maltų, džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Lęšius perplaukite vandeniu ir suberkite į puodą.
  2. Įpilkite vandens 3 kartus daugiau, nei puode yra kruopų.
  3. Paskui sutarkuokite nuskustas bulves.
  4. Praėjus 15 minučių, į verdamus lęšius sukrėskite sutarkuotas bulves.
  5. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.
  6. Virkite vis pamaišydami dar 15 minučių.
  7. Sukrėskite pomidorų pastą, garstyčias, druską, maltą aitriąją papriką, česnakų granules ir maltas petražoles. Pamaišykite ir dar 3 min. patroškinkite.

Receptą atsiuntė Gintarė

Receptai
Receptas: Brusketa su smidrais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Smidrai: 12.00 vnt.
Fetos sūris: 150.00 g
Duona: 4.00 riekės (čiabatos duonelės)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (aliejuje)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (tyro)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis šviežiai spaustų sulčių)
Kaip gaminti
  1. Smidrus nuplaukite, nusausinkite, kotelius kiek patrumpinkite ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Vartydami apkepkite iš visų pusių (apie 5 min.). Iškeptus pagardinkite pipirais ir pasūdykite.
  2. Čiabatą apšlaksykite iš abiejų pusių aliejumi ir kepkite orkaitėje ant grotelių, kol gražiai apskrus. Dar neatvėsusias riekeles įtrinkite česnaku.
  3. Džiovintus pomidorus susmulkinkite ir sutrinkite drauge su fetos sūriu iki vientisos masės.
  4. Ant šiltų čiabatos riekelių tepkite sūrio, ant viršaus dėkite šparagus. Apšlakstykite šlakeliu citrinų sulčių ir iškart skanaukite.
Receptai
Receptas: Omletas kumpio „krepšeliuose“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kumpis: 4.00 riekės (didelės - mėgstamo rūkyto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 50.00 ml (arba pieno)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (gabalėlio)
Krapai: 1.00 vnt. (nedidelio ryšulėlio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorą, porą ir krapus susmulkinkite.
  2. Kiaušinius gerai iki putų išplakite. Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, smulkintas daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
  3. Į keksiukams kepti skirtą skardelę ar formeles gražiai įklokite po riekelę kumpio, suformuokite tarsi krepšelį ir į jo vidų pripilkite kiaušinio masės.
  4. Kepkite apie 15–20 min. 180 laipsnių orkaitėje.  
Receptai
Receptas: Orkaitėje keptas omletas su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((malti))
Kietasis sūris: 105.00 g ((pvz. „Džiugas“))
Špinatai: 70.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. ((geltonoji))
Sviestas: 1.00 arbat. š. ((formai patepti))
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą išplakite.
  2. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite tiesiog stipriai rankomis suspausti, tarsi išgręžti.
  3. Špinatus supjaustykite, sudėkite į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišykite.
  4. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Kepimo formą patepkite sviestu. Ant jos dugno paskleiskite pusę paprikos kubelių, tuomet sudėkite visą špinatų ir kiaušinių masę, tolygiai paskirstykite ir užberkite likusius paprikos kubelius. Ant viršaus užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio.
  6. Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 min., arba kol ompletas gražiai apskrus ir taps standus. Patiekite iš karto.

Jei šio omleto iš kart nesuvalgysite – galite ji pašildyti mikrobangų krosnelėje arba valgyti ir šaltą.

Receptą rasite čia.

Receptai
Receptas: Omletas su šonine ir bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šoninė: 150.00 g (Rūkyta)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 0.50 st.
Pievagrybiai: 80.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (Virtos)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Paprikos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pievagrybius nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, paskrudinkite karštuose riebaluose.
  3. Sumeskite pievagrybius, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  4. Į keptuvę berkite išvalytos paprikos juostelių, kubeliais pjaustytų bulvių ir kepkite, kol daržovės apskrus.
  5. Kiaušinius iki vientisumo išplakite su pienu ir prieskoniais.
  6. Daržovių troškinį krėskite į riebalais išteptą apskritą kepimo skardą, ant viršaus išdėliokite šoninės juosteles, pilkite kiaušinių plakinį ir pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
  7. Prieš baigiant kepti, suberkite tarkuotą parmezaną.
  8. Tiekite su gražgarstėmis.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt