Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skanaukite sriubų

Sriuba
Shutterstock nuotr. / Sriuba
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Prieš kelioliką metų vyravo nuomonė, esą sriuba – sunkiai besiverčiančių žmonių maistas. Šiandien tiek medikai, tiek visi, kuriems rūpi sveikata, žino, kad sriuba – vienas sveikiausių patiekalų. Norite būti sveiki? Nepamirškite kasdien išsivirti gardžios sriubos.

Trinta daržovių sriuba

Jums reikės: 300 g bulvių, 300 g morkų, poro, 2 salierų stiebų, 40 g sviesto, litro vandens, 2 laurų lapelių, šiek tiek juodųjų pipirų, žiupsnelio druskos, kelių bazilikų lapelių.

  • Susmulkinkite daržoves.
  • Neuždengtame greitpuodyje išlydykite sviestą, sudėkite susmulkintas daržoves ir kelias minutes pakepinkite.
  • Įpilkite pasūdyto vandens, įmeskite laurų lapelius, įberkite pipirų, uždenkite puodą ir apie 10 min. pavirkite.
  • Praaušusį puodą atidenkite, išimkite laurų lapelius, sriubą sutrinkite maišikliu.
  • Supilstykite į lėkštes ir įmeskite po bazilikų lapelį. Jei mėgstate, pagardinkite grietine.

Vištienos sriuba

Jums reikės: litro naminio vištienos sultinio, smulkinto imbiero griežinėlio, raudonųjų aitriųjų paprikų ankšties, šaukšto citrinų sulčių, šaukšto sojų padažo, 50 g pievagrybių, 2 salierų lapkočių su lapais, 150 g greitai paruošiamų makaronų, kelių šaukštelių smulkintų petražolių.

  • Į puodą supilkite sultinį, citrinų sultis, sojų padažą, sudėkite imbierus, susmulkintas paprikas.
  • Užvirkite ir ant nedidelės ugnies pavirkite apie 7 minutes. Tada sudėkite supjaustytus pievagrybius, salierus ir virkite apie 5 minutes.
  • Atskirame puode išvirkite makaronus, nukoškite, suberkite į lėkštes ir užpilkite karšta sriuba.
  • Apibarstykite petražolių lapeliais.

Pikantiška lęšių sriuba

Jums reikės: 2 puodelių raudonųjų lęšių, svogūno, 2 skiltelių česnako, 3 sunokusių pomidorų, pusės šaukštelio maltų ciberžolių, šaukštelio maltų kuminų sėklų, 4 kardamonų ankščių, 400 ml konservuoto kokosų pieno, šaukšto citrinos sulčių, pusės cinamono lazdelės, druskos, pipirų.

  • Lęšius nuplaukite, supjaustykite svogūnus, sutrinkite česnakus, pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
  • Į puodą sudėkite svogūnus, česnaką, pomidorus, kardamonų ankštis, cinamono lazdelę, ciberžoles, kuminus, suberkite pusę lęšių. Įpilkite 3 stiklines vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite apie 20 min.
  • Kitame puode išvirkite likusius lęšius. Išimkite iš puodo kardamonų ankštis ir cinamono lazdelę.
  • Sutrinkite sriubą smulkintuvu, įmaišykite virtus lęšius, supilkite kokosų pieną ir citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Išpilstykite sriubą į lėkštes ir papuoškite kuminų sėklomis bei šviežių kalendrų lapeliais.
Receptai
Receptas: Nekaloringa kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. ((saldžiosios, žalios))
Pomidorai: 2.00 vnt. ((2 stiklainiai konservuotų pomidorų))
Grybai: 250.00 g
Salierai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. ((galima ir 3 pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite visas daržoves;
  2. Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi;
  3. Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite;
  4. Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir konservuotus pomidorus dėkite į puodą, pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirų, įmeskite daržovių sultinio kubelius ir įpilkite 12 puodelių vandens;
  5. Ant vidutinės ugnies sriubą virkite tol, kol daržovės suminkštės.
Receptai
Receptas: Organizmą valanti daržovių sriuba
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Morkos: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kajeno paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (Himalajų arba jūros druskos)
Vanduo: 2.00 l
Kaip gaminti
  1. Visas išvardintas daržoves bei imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite smulkesne tarka. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. Užvirkite apie 2 litrus vandens ir suberkite smulkintas daržoves, imbierą, svogūną, įmeskite laurų lapelius. Virkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Į išvirtą sriubą įberkite truputį kajeno paprikos miltelių, pasūdykite (dar geriau išvis nesūdyti). Valgykite ataušusią.
Receptai
Receptas: Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (1 - sriubai ir 1 - lapiniams kopūstams)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 6.00 skiltelės (2 - sriubai ir 4 - lapiniams kopūstams)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š.
Pupelės: 2.00 vnt. (skardinės baltųjų)
Daržovių sultinys: 300.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sojų (miso) pasta:(lapiniams kopūstams) 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. (raudonosios paprikos dribsniai - lapiniams kopūstams)
Kopūstai: 1.00 vnt. (lapiniai - viena gūžė)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sutrinkite česnakus, apibarstykite rozmarinais ir dėkite į puodą storu dugnu. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir troškinkite 5-7 minutes.
  2. Po to suberkite pupeles ir supilkite sultinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Troškinkite 20 minučių.
  3. Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite. Alyvuogių aliejų įkaitinkite, sudėkite sojų pastą ir viską kaitinkite 3-4 minutes. Sudėkite raudonosios paprikos dribsnius, smulkintus česnakus ir pakepkite 1-2 minutes.
  4. Į gautą masę dėkite lapinius kopūstus ir kepkite iš abiejų pusių 5 minutes. Į dubenis supilkite sriubą ir ant viršaus dėkite apskrudusius lapinius kopūstus. Patiekalą patiekite karštą!
Receptai
Receptas: Avinžirnių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Avinžirniai: 200.00 g (išmirkyti)
Tahini (sezamų sėklų pasta):(½ puodelio) 1.00 puodelis
Daržovių sultinys: 4.00 puodelis
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite kuminus į alyvuogių aliejų ir pakaitinkite kelias minutes storadugniame puode. Pridėkite svogūnų bei česnako ir troškinkite 5-7 minutes.
  2. Suberkite mirkytus avinžirnius, sudėkite sezamų sėklų pastą ir gerai išmaišykite. Virkite 30-40 minučių.
  3. Kai sriuba baigs virti, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Skanaukite į sveikatą.
Receptai
Receptas: Vištienos ir bolivinių balandų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 4.00 puodelis
Vanduo: 1.00 puodelis
Kynvos (bolivinės balandos): 1.00 puodelis (¾ puodelio)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas. Troškinkite 5-6 minutes.
  2. Sudėkite smulkintą vištieną, salierų stiebus, česnaką ir virkite 5 minutes. Į gautą masę supilkite vištienos sultinį, vandenį, suberkite bolivines balandas, čiobrelius.
  3.  Virkite 30 minučių. Pagardinkite druska, pipirais, papuoškite šviežiomis petražolėmis.

Receptas: Pomidorų sriuba

Receptai
Receptas: Geltonųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (3 - 4 - geltonosios)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, dėkite ant kepimo popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 20 minučių. Tuomet palaukite, kol atvės, išimkite sėklalizdžius, nulupkite.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, salierus, česnaką, morkas, raudonėlius, bulves, paprikas ir supilkite daržovių sultinį. Virkite iki kol daržovės suminkštės, pasūdykite. Patiekite su šviežiais bazilikais.

Receptas: Kreminė špinatų ir grybų sriuba

Receptai
Receptas: Spindulinių pupuolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Spindulinės pupuolės: 200.00 g
Daržovės: 400.00 g (įvairių (bulvių, morkų, cukinijų, pastarnokų))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 - džiovintų miltelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tinka ir aliejus)
Krapai: 4.00 vnt. (4 šakelės šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kokosų arba įprastos grietinės)
Kaip gaminti
  1. Spindulines pupuoles iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite.
  2. Pasirinktas daržoves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  3. Užvirkite apie 1,5 litro vandens ir į jį suberkite pupuoles bei daržoves.
  4. Svogūną supjaustykite gabalėliais ir apkepkite svieste (arba aliejuje).
  5. Kai daržovės ir pupuolės suminkštės, supilkite į  puodą keptą svogūną, visus išvardintus prieskonius ir dar šiek tiek pavirkite.
  6. Išvirusią sriubą pagal skonį pasūdykite, išpilstykite į du dubenėlius, pagardinkite kokosų grietinėle arba įprasta grietine (po šaukštą į dubenėlį), apibarstykite šviežiais smulkintais krapais.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt