Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skaniausi kotletai – ne iš kiaulienos

Maltinukai
Fotolia nuotr. / Maltinukai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Pagaminkite šeimai vaikyste kvepiančių naminių kotletų. Su bulvių koše, daržovėmis, makaronais. Siūlome įvairių receptų, o jūs pasirinkite tuos, kurių dar neragavote!

Vištienos kotletai su žalumynais

Mariaus Žičiaus nuotr./Vištienos kotletai
Mariaus Žičiaus nuotr./Vištienos kotletai

Jums reikės: 1 kg vištienos filė (šlaunelių ar blauzdelių be kaulo), svogūno, 0,5 batono, 500 ml pieno, po saujelę svogūnų laiškų, krapų, petražolių, pagal skonį kalendros, aliejaus, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Batoną supjaustykite riekėmis ir užmerkite piene.
  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir sumalkite.
  • Nuspauskite įmirkusį batoną ir taip pat sumalkite.
  • Svogūną susmulkinkite ir suberkite į mėsos dubenį.
  • Žalumynus nuskabykite ir sukapokite, sudėkite į dubenį su mėsa. Viską sumaišykite ir minkykite apie 7–10 minučių.
  • Imkite faršą į rieškučias, iškelkite rankas ir drėbkite jį atgal į dubenį su kuo didesne jėga. Tai pakartokite kelis kartus.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Formuokite kotletukus ir kepkite iš abiejų pusių nustatę vidutinę kaitrą.
  • Sudėkite juos į puodą ir šaukite 10 minučių į 200 laipsnių orkaitę.

Orkaitėje kepti kalakutienos kotletai

Jums reikės: 450 g maltos kalakutų krūtinėlės, 2 riekelių batono, 120 ml pieno, svogūno, kiaušinio, 120 ml pomidorų padažo, šaukšto balzaminio acto, šakelės rozmarino, pagal skonį druskos, maltos mėsos prieskonių aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Batoną užmerkite piene, svogūną susmulkinkite.
  • Sumaišykite faršą su nuspaustu batonu, svogūnu, kiaušiniu ir prieskoniais bei druska.
  • Formuokite kotletukus, dėkite į skardą, keliose vietose užmeskite rozmarinų ir kepkite 30 minučių.
  • Sumaišykite pomidorų padažą ir balzaminį actą, aptepkite kotletukus ir dar kepkite 10–12 minučių.

Sveikuoliški kopūstų kotletukai

Fotolia nuotr./Kopūstų kotletai
Fotolia nuotr./Kopūstų kotletai

Jums reikės: 1 kg kopūstų, svogūno, 120 g miltų, 80 g manų kruopų, po šaukštelį džiovintų krapų ir petražolių, 3–4 skiltelių česnako, 3–4 šaukštų džiūvėsėlių, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

  • Kopūstą padalykite į 3–4 dalis, dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10–15 minučių, kol suminkštės.
  • Nukošę smulkiai supjaustykite, sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu. Kuo geriau nuspauskite.
  • Svogūną ir česnakus susmulkinkite ir suberkite į kopūstų masę.
  • Pagardinkite druska ir pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, suberkite miltus ir manų kruopas.
  • Gerai išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
  • Formuokite kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki apskrus.

Lašišos kotletai su imbieru

Jums reikės: 500 g lašišos (arba upėtakio), 3 riekelių batono, kiaušinio, indelio žaliojo arba raudonojo kario padažo, 4 cm imbiero šaknies, aliejaus kepti.

  • Pusę žuvies supjaustykite kubeliais ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Sukrėskite kario padažą, įmuškite kiaušinį, dėkite vandenyje mirkytą ir nuspaustą batoną, suberkite supjaustytą imbierą ir gerai sutrinkite.
  • Sudėkite antrą kubeliais pjaustytą žuvies dalį ir dar truputį paplakite. Svarbu, kad išliktų nedideli žuvies gabaliukai.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, formuokite kotletukus ir kepkite po 4–5 minutes iš abiejų pusių.
Receptai
Receptas: Traškūs lašišos kotletai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 2.00 vnt. (skardinės konservuotų)
Dribsniai: 100.00 g (puodelis - kukurūzų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krapai: 2.00 arbat. š. (kapoti)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (0,5-1 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į dubenį sudėkite gerai nusunktą lašišą, pusę puoduko kukurūzinių dribsnių, majonezą, garstyčias, įmuškite kiaušinį, suberkite krapus ir garstyčias. Viską išminkykite.

2. Iš vientisos masės drėgnomis rankomis suformuokite keturis kotletus. Likusius dribsnius suberkite į dubenį ir juose iš abiejų pusių apvoliokite kotletus. Kotletus sudėkite į skardą, šaukite į orkaitę ir kepkite 10–12 minučių. Tiekite su totorišku padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Jautienos ir cukinijų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 250.00 g
Jautiena: 500.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Sūris: 60.00 g (grietinėlės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus. Stambiai sutarkuokite cukinijas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Į jautienos faršą įmuškite kiaušinius, įdėkite keptų svogūnų, krapų, grietinėlės sūrio, miltų. Viską išminkykite. Suformuokite 12 kotletų.

3. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite  kotletus. Kiekvieną pusę kepkite 5 minutes, kol lengvai apskrus. Kotletus tiekite su bulvių koše ir citrinų skiltelėmis.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Avižiniai kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st.
Vanduo: 300.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt. (didesnis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių.

2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite į dribsnius. Suberkite traiškytą česnaką, smulkintus krapus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Jei masė bus skystoka, įberkite kelis šaukštus miltų.

3. Paruoštą masę šaukštu dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Receptai
Receptas: Daržovių kotletai su šoninės juostelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (krakmolingos)
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (raudonas)
Porai: 150.00 g (1/2 nedidelio)
Sviestas: 50.00 g
Šoninė: karštai rūkyta 100.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Sūdytame vandenyje išvirkite smulkintas bulves ir petražolės šaknį. Kol bulvės verda, pusžiedžiais supjaustykite svogūną,  o griežinėliais – porą. Pakepinkite su sviestu.
  2. Kitoje keptuvėje apie 2 minutes pakepinkite šoninės juosteles ir išgriebę sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
  3. Virtas bulves ir petražolę sugrūskite, sumaišykite su svogūnu, poru, įberkite druskos, pipirų, muskatų, išmaišykite ir suformuokite 6 kotletus.
  4. Į keptuvę, kurioje kepė šoninė, įpilkite aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite daržovių  kotletus. Tiekite su šoninės juostelėmis, šviežiomis daržovėmis, grietine arba grietinėlės padažu.  Galite tiekti su keptu arba skystai virtu kiaušiniu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Lašišos kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 450.00 g (filė)
Porai: 1.00 vnt. (nedidelio poro baltosios dalies)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm gabaliuko)
Džiūvėsiai: 15.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Lašišą supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite porą, sutarkuokite imbierą. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite, supilkite sojų padažą, suberkite pipirus ir dar kartą išmaišykite.
  2. Rankomis suformuokite 4 apvalius kotletus. Lėkštelėje sumaišykite džiūvėsėlius ir sezamų sėklas. Šiame mišinyje atsargiai apvoliokite kotletus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite kotletus ir kepkite po 4–5 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Grikių kotletai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grikiai: 1.00 st.
Vanduo: 1.00 st. (1,75 – šilto virinto)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
  2. Grikius perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į gilią lėkštę ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite stovėti 2–3 valandoms.
  3. Išvirkite stambiai supjaustytas morkas. Kruopščiai jas nusunkite ir sutrinkite iki košės konsistencijos.
  4. Trintas morkas sudėkite į išbrinkusius grikius.
  5. Svogūną susmulkinkite ir dėkite į morkas bei grikius.
  6. Čia pat suplakite kiaušinį, suberkite miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  7. Suformuokite kotletus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  8. Kepkite 30 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Receptai
Receptas: Mėsos ir bulvių kotletai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėsa: 200.00 g (maltos)
Bulvės: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Bulves smulkiai sutarkuokite.
  2. Sudėkite mėsą.
  3. Įberkite druskos, aitriųjų pipirų.
  4. Įmuškite kiaušinį.
  5. Išminkykite tešlą ir suformuokite kotletus.
  6. Apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių – kotletai turi būti dailiai apskrudę.

Receptą atsiuntė Gintarė

Receptai
Receptas: Pasninko kotletai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Ryžiai: 1.00 st. (½)
Morkos: 2.00 vnt. (2 - 3)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (augalinis)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite ir sutrinkite, sumaišykite su virtais ryžiais.
  2. Morkas sutarkuokite ir pakepinkite su smulkintu svogūnu.
  3. Sumaišykite visus ingredientus – bulves, ryžius, morkas su svogūnais, pagardinkite druska, smulkintais žalumynais.
  4. Formuokite iš gautos masės kotletus ir apkepkite juos keptuvėje.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt