Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skanieji troškiniai. Net 34 receptai!

Ispaniškas „Pisto manchego“
Fotolia nuotr. / Ispaniškas „Pisto manchego“
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Į namus parkeliauja visas daržovių derlius – bulvės, morkos, cukinijos, moliūgai, burokėliai... Metas gaminti sočius, skanius ir sveikus troškinius. Jei norisi sočiau, troškinius pagardinkite mėgstama mėsa.

Receptai
Receptas: Veršienos ir cukinijų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 400.00 g (maltos)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Bulvės: 3.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vynas: 40.00 ml (balto sauso)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pipirinių saujelė 30.00 g
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukiniją kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Nuskustas bulves irgi stambiai supjaustykite.

2. Mėsą pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu muskatų, pagal skonį pasūdykite ir keletą minučių maišydama pakepinkite aliejuje.

3. Puode išlydytame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite pipirines ir maišydama kepinkite dar porą minučių. Sudėkite trintus česnakus, supilkite sultinį, suberkite likusius muskatus ir užvirinkite.

4. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite su vynu suplaktą kiaušinio trynį, išmaišykite, vėl statykite puodą ant ugnies ir pakaitinkite iki virimo.

5. Nepridegančiame kepimo inde paskleiskite kepintą maltą mėsą ir paruoštas daržoves. Apliekite sultiniu ir 12–15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.

Receptai
Receptas: Aštrus daržovių troškinys su kvietinėmis kruopomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pupelės: 800.00 g (Po skardinę (400 g) konservuotų baltųjų ir raudonųjų)
Pomidorai: 850.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (žaliosios paprikos ankštis)
Svogūnai: 150.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Kvietinės kruopos 125.00 g
Daržovių sultinys: 750.00 ml (arba vandens)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Tabasco padažas 1.00 arbat. š.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Svogūnus sukapokite, česnakus sugrūskite. Aitriąją papriką, išėmus sėklas, kuo smulkiau supjaustykite. Žaliąją papriką ir pomidorus supjaustykite kubeliais.

2. Kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite brinkti.

3. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite česnakus, paprikas ir ant didelės ugnies kepinkite 2 min. Sudėkite prieskonius, padažą, nuvarvintas pupeles, pomidorus, supilkite sultinį arba vandenį ir užvirkite. Sumažinus ugnį troškinkite maždaug 3 min. Tada sudėkite išbrinkusias kruopas ir virkite dar 5 min.

4. Prieš patiekdami kiekvieną porciją pagardinkite šaukštu grietinės arba tarkuoto sūrio.

Receptai
Receptas: Moliūgų ir pupelių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 450.00 g (minkštimo)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 420.00 g (nedidelė skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse)
Pupelės: 420.00 g (nedidelė skardinė konservuotų raudonųjų pupelių)
Razinos: 50.00 g
Daržovių sultinys: 300.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų baltųjų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Svogūnus smulkiai sukapokite, moliūgus, paprikas ir baklažanus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejaus bei sviesto mišinį ir pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite paruoštas daržoves, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite 7–10 min.

3. Sudėkite pomidorus, pupeles, razinas, supilkite sultinį, maišydami užvirinkite, vėl uždenkite keptuvę ir troškinkite dar 20–25 min.

4. Troškinį patiekite su kuskusu ar biriai virtais ryžiais.

Receptai
Receptas: Troškinys su tofu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tofu sūris 400.00 g
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Konservuoti pomidorai be odelių (nedidelis indelis) 1.00 vnt.
Konservuotos raudonosios pupelės (nedidelis indelis) 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Tako padažas (indelis) 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 50.00 g (smulkintų)
Kaip gaminti

1. Tofu sūrį supjaustykite kubeliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, tada išgriebkite ir sudėkite į atskirą dubenį.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kuriame kepė tofu sūris. Kai jie dailiai pagels, sumeskite smulkintą vištieną ir kepkite, iki ji apskrus.

3. Tada sudėkite pomidorus, supilkite tako padažą, sumeskite smulkintą papriką, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir po 10 min. suberkite nuvarvintas pupeles.

4. Troškinį dar kiek pakaitinkite, iki pupelės sušils, tada įmaišykite tofu sūrio kubelius.

5. Troškinį gausiai apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir tiekite karštą.

Receptai
Receptas: Sotus troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 700.00 g (arba kiaulienos)
Bulvės: 5.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 st. (natūralaus)
Šaldyti žirneliai: 150.00 g
Kumpis: 150.00 g (karštai rūkyto)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas su bazilikais (stiklainis) 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudonojo sauso)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai maltų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kapoti žalumynai 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir palikite bent pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų.

2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, kartu su smulkintu kumpiu pakepinkite gilioje keptuvėje svieste.

3. Tada sumeskite mėsos gabalėlius ir iš visų pusių gerai apkepkite ir suverskite į puodą su sultiniu. 

4. Bulves ir morkas nulupkite, sumeskite į puodą, tada supilkite pomidorų padažą, sumeskite laurų lapelius ir troškinkite apie valandą ant mažos ugnies.

5. Kai mėsa jau bus minkšta, berkite žirnelius, supilkite vyną, dar kiek pakaitinkite (žirneliai neturi patamsėti) ir nukelkite nuo ugnies.

Receptai
Receptas: Vegetarinis ryžių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Svogūnai: 200.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Salierai: 200.00 g (šakniagumbių)
Žirniai: 100.00 g (šviežių arba šaldytų)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Tirpus sultinys 125.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Žiediniai kopūstai: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Išvirkite birią ryžių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sugrūskite. Salierus supjaustykite šiaudeliais.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas daržoves, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišant kepinkite maždaug 3 min.

3. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite dar 10 min. Sudėkite ryžius ir troškinkite, kol ryžiai sugers visą skystį. Papuoškite pjaustytais svogūnų laiškais.

Receptai
Receptas: Troškinys „Sag Aloo“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Špinatai: 400.00 g (tinka šaldyti)
Karis: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 3.00 valg. š. (natūralaus)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 valg. š. (šviežių tarkuotų)
Aliejus: 10.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (pluoštelis šviežių petražolių arba kalendrų lapelių)
„Garam masala“ prieskoniai 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min.

2. Karį, „Garam masala“ prieskonius sumaišykite, įpilkite šlakelį vandens, kad išeitų tiršta košelė.

3. Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite sugrūstus česnakus, imbierus, smulkiai supjaustytas aitriąsias paprikas ir maišant dar 5 min. pakepinkite.

4. Sudėkite prieskonių košelę, maišant pakepinkite 30 sek.

5. Sudėkite nusunktas bulves, špinatus (šaldytų galima neatšildyti), sudėkite jogurtą ir ant mažos ugnies kaitinkite 5 min.

6. Suberkite susmulkintus žalumynus, gerai išmaišykite, dar 1 min. patroškinkite ir nukelkite nuo ugnies.  

Receptai
Receptas: Ispaniškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Ispaniška čioriso dešra 400.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 st.
Pomidorai: 4.00 vnt. (sunokę)
Konservuoti trinti pomidorai 400.00 g
Avinžirniai: 400.00 g (virtų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką. Maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai pagels ir taps perregimi, tik nesuskrudinkite.

2. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čioriso dešrą, maišydama kepkite, kol dešra šiek tiek apskrus. Supilkite sultinį, užvirinkite. Sudėkite konservuotus avinžirnius, trintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite aitriųjų paprikų milteliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite maždaug 30 min.

3. Pabaigoje sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pagardinkite pipirais, jei reikia, dar pasūdykite. Pagardinkite kapotomis petražolėmis.

Kulinaro patarimas. Vietoje daržovių sultinio į troškinį galite įmaišyti tokį pat kiekį baltojo vyno.

Receptai
Receptas: Gustavo cukinijų ir pomidorų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Nuvalykite, nulupkite cukiniją, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite juos su miltais, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kepinkite 10–15 minučių.

2. Į platesnę keptuvę dėkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai patroškinkite. Daržovėms suminkštėjus, dėkite pakepintas cukinijas.

3. Supjaustykite griežinėliais pomidorus ir sudėkite į troškinį. Troškinkite dar 15–20 minučių. Prieš baigdamos gaminti, pagardinkite smulkintu česnaku.

Patarimas. Audrius Rakauskas-Gustavas dėti česnaką, kad šis neapkarstų, rekomenduoja prieš baigiant gaminti. Cukinijos ir pomidorų troškinį puikiai galima valgyti vieną arba su mėsos patiekalais.  

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Daržovių troškinys su paukštiena
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Vištiena: 500.00 g
Bulvės: 500.00 g
Morkos: 500.00 g
Porai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 200.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (geriausia „Antaninis“)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 2.00 vnt. (2 kubeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą troškinimui skirtą indą.

2. Tuomet ant viršaus išdėliokite vištienos gabaliukus. Nulupkite ir griežinėliais susmulkinkite obuolį ir cukiniją. Į orkaitę pašaukite indą su troškiniu, o cukinijos ir obuolio gabaliukus išdėliokite ant grotelių ir kepkite virš troškinio apie 15 min.

3. Tuomet keptą obuolį ir cukiniją sutrinkite su 2-3 šaukštais majonezo. Gautą masę gerai išmaišykite su vištienos sultiniu, ištirpintu 200 ml vandens. Padažą supilkite ant troškinio ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val. Jei mėsos gabaliukai skrunda, pašlakstykite paties troškinio padažu.

Autorės nuotr./Daržovių troškinys su paukštiena
Autorės nuotr./Daržovių troškinys su paukštiena

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Veganiškas troškinys su kokosų pienu
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pupelės: 120.00 g (apie 30 žalių ankštinių pupelių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Kario lapai (3-4) 3.00 vnt.
Garstyčių sėklos 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š.
Ciberžolė: 4.00 g (pusė arbat. š.)
Kalendros: 20.00 g (saujelė kapotų šviežios kaledros lapelių)
Kokosų pienas (1 skardinė) 400.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek paskrudinkite, sudėkite kario lapelius ir dar šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite kapotus svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.

3. Suberkite paprikos ir ciberžolės miltelius, išmaišykite. Sudėkite bulves, morkas ir pupeles ir dar apie 2 minutes apkepkite.

4. Įpilkite pusę litro vandens, uždenkite ir troškinkite kol daržovės suminkštės (apie 15-20 min.). Paskaninkite druska.

5. Supilkite kokosų pieną, išmaišykite ir palaukite, kol dar kartą užvirs. Suberkite kapotus kaledrų lapelius, išmaišykite ir patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Receptai
Receptas: Vegetariškas čili troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 250.00 g (savo sultyse konservuoti, be odelių)
Kukurūzai: 100.00 g (konservuoti)
Pupelės: 250.00 g (konservuotos raudonos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų ir pakepinkite trintą česnaką, kol šiek tiek pagels.

2. Sukrėskite pomidorų tyrę, konservuotus kukurūzus, pupeles, suberkite prieskonius, smulkiai supjaustytą aitriosios paprikos ankštį (tik nepadauginkite – jei nemėgstate aštriai, įberkite tik mažą žiupsnelį) ir vis pamaišydama troškinkite apie 15-20 minučių.

3. Prieš baigdama troškinti pagal skonį pasūdykite. Jei skonis pernelyg rūgštus, galite įberti šie tiek cukraus. Dar 1-2 minutes patroškinkite.

4. Troškinį patiekite apibarstytą tarkuotu brandintu sūriu. Skanu su balta skrudinta česnakine duona.

Receptai
Receptas: Baklažanų troškinys su migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 40.00 g (švieži žalumynai (kalendros arba petražolės))
Migdolai: 5.00 valg. š. (kepintų migdolų drožlės)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta pagal skonį)
Daržovių sultinys: 1.00 st.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (mišinys)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite šiaudeliais, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Tuomet nuplaukite ir nusausinkite.

2. Į prieskonių grūstuvą sudėkite kapotą svogūną, pjaustytus kalendrų ar petražolių kotelius, karį ir aitriąją papriką, pipirus, kepintus migdolus (šaukštą migdolų atidėkite) ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Nusausintus baklažanus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių, kol gražiai paruduos.

4. Puode su trupučiu aliejaus pakepinkite svogūnų ir prieskonių masę, kol suminkštės svogūnai (apie 3 minutes).

5. Tuomet į puodą sudėkite baklažanus, supilkite jogurtą, daržovių sultinį, išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10-15minučių, kad baklažanai prisigertų padažo, bet nepervirtų.

6. Patiekdami pagardinkite druska, pabarstykite kalendrų arba petražolių lapeliais ir skrudintų migdolų drožlėmis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Kiaulienos ir bulvių troškinys su špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (sprandinė)
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 g
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š. (1-1,5 valg. š.)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Mėsos sultinys: 1.00 l
Špinatai: 150.00 g
Grietinė: 150.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę. Apkepkite ją, kol nebeliks raudonio, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.

2. Sudėkite labai smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką. Pakepkite porą minučių, sudėkite nuskustas ir stambiai supjaustytas bulves. Ant stiprios ugnies viską kepkite maždaug 5 min., suberkite saldžiosios paprikos miltelius. Viską gerai sumaišykite. Kepkite tiek laiko, kiek prireiks.

3. Į keptuvę įberkite kmynų ir įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sultinio ir palaukite, kol užvirs. Uždenkite keptuvę dangčiu ir maždaug 30 min. pakepkite.

4. Praėjus pusvalandžiui, kai mėsa ir bulvės bus minkšti, sudėkite susmulkintus špinatus ir dar 3 min. troškinkite. Paskui įdėkite grietinės, viską gerai sumaišykite, įberkite dar druskos ir juodųjų pipirų.

Patarimas. Jeigu nemėgstate kmynų – nedėkite jų. Špinatus rinkitės tik šviežius, konservuoti nesuteiks gaivumo pojūčio.

Receptas: Vištienos troškinys su ryžiais ir moliūgu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kumpelių)
Moliūgai: 400.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (arba pomidoras didelis)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g
Petražolės: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite vištienos gabaliukus. Kiekvieną puselę kepkite maždaug po 5–6 minutes. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais (arba paukštienos prieskoniais). Apkeptus gabaliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Išvirtus ryžius sumaišykite su pakepintais pievagrybiais ir svogūnais. Ryžius su grybais pasūdykite ir paskaninkite juodaisiais pipirais.

3. Į atskirą indą sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus moliūgus, obuolius ir petražoles. Obuolių dėkite tik tuo atveju, jei mėgstate kiek neįprastus patiekalus, jei ne – geriau pomidorai.

4. Talpaus troškintuvo dugną truputį patepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite ryžius, vištieną bei daržoves. Viską dar kartą pabarstykite druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu. Troškintuvą uždenkite ir maždaug 40 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.

5. Kai išjungsite orkaitę, troškintuvą iš jos išimkite tik po 15–20 minučių. Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia.

Receptai
Receptas: Troškinys su moliūgais ir mėsa
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 3.00 valg. š.
Kuminai: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 7.00 g (1,5 arbat. š. malti)
Kiauliena: 900.00 g (sprandinė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 400.00 ml
sausas obuolių sidras 300.00 ml
Actas: 100.00 ml (obuolių)
Moliūgai: 900.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1.Dubenėlyje sumaišykite miltus, kuminus, druską ir pipirus. Sudėkite 2 centimetrų gabaliukais pjaustytą mėsą ir gerai išmaišykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

2.Pusę mėsos ir pusę svogūnų apkepkite keptuvėje ir suverskite į puodą. Tuomet apkepkite likusią dalį. Į puodą su mėsa supilkite sultinį, sidrą, actą, užvirkite ir sumažinę ugnį troškinkite 20 minučių.

3.Tuo metu nulupkite moliūgus, išimkite sėklas, o minkštąją dalį supjaustykite didokais gabaliukais. Sudėkite į troškinį sykiu su skustomis didesniais gabaliukais pjaustytomis morkomis.

4.Kai vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 20 minučių. Sudėkite skiltelėmis pjaustytus luptus obuolius ir troškinkite dar 5–10 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Klasikinis troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėsa: 600.00 g (500–600 g kiauliena arba veršiena ir 300 g rūkyta mėsa (pvz., šonkauliukai ar šoninė))
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Vanduo: 2.00 l
Morkos: 6.00 vnt.
Kaliaropė: 1.00 vnt. (arba griežtis,arba ropė)
Bulvės: 6.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1.Kiaulieną ar veršieną supjaustykite didesniais gabalėliais ir apkepkite su sviestu storadugniame puode.

2.Į puodą sudėkite rūkytą mėsą, luptą svogūną ir stambiai pjaustytą kopūstą. Užpilkite vandeniu ir ant mažos ugnies troškinkite 25–30 minučių. Sudėkite pjaustytas morkas, griežtį ir troškinkite dar 10 minučių.

3.Sudėkite luptas ir perpus ar į keturias dalis pjaustytas bulves ir troškinkite dar 20 minučių. Pagardinkite druska ir troškinkite dar 10 minučių, kol visos daržovės bus minkštos.

4.Papuoškite smulkintais žalumynais. Į sultinį galima įdėti laurų lapelių, kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirniukų.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Daržovių troškinys su lęšiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 3.00 vnt.
Salierai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Karis: 30.00 g (1,5 šaukšto)
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Pomidorai: 400.00 g (1 indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Lęšiai: 200.00 g (raudonieji)
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, salierą – griežinėliais.

2.Puodo dugne įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakaitinkite. Tada sudėkite morkas, salierus, karį ir išmaišykite.

3.Supilkite sultinį, trintus pomidorus, lęšius ir užvirkite. Uždengę sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 20–25 minutes.

4.Pagardinkite ką tik išspaustomis citrinų sultimis, druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Vegetariškas bulvių, pomidorų ir alyvuogių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g (mažos)
Rozmarinai: 4.00 g (2 šakelės)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1-2)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š. (6-8)
Pomidorai: 250.00 g (vyšniniai)
Alyvuogės: 24.00 vnt. (12 juodųjų ir 12 žaliųjų be kauliukų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 5.00 g (3-4 šakelės)
Kaip gaminti

1.Bulves kruopščiai nuplaukite šepetėliu ir išvirkite, kad būtų dar šiek tiek kietos. Rozmarinus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąsias paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

2.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves, rozmarinus, česnako skilteles ir pakepinkite. Keptuvę uždenkite ir 10 minučių pakepkite. Tada dangtį nuimkite ir kepkite dar 5 minutes, kol bulvės gražiai apskrus.

3.Pipirus, pomidorus ir alyvuoges suberkite į keptuvę, paskaninkite druska, pipirais ir kepkite dar 5–10 minučių.

4.Raudonėlius perliekite vandeniu, nuskabykite lapelius, susmulkinkite ir apibarstykite troškinį. Dar sykį viską gerai išmaišykite ir tiekite neišėmę iš keptuvės.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Moliūgų troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Svogūnai: 3.00 vnt. (puodelis kapotų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Itališkų žolelių mišinys: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir plaušus, nulupkite, minkštimą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.

2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite odelę ir taip pat supjaustykite griežinėliais.

3. Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite juostelėmis.

4. Apkepo inde daržoves sluoksniuokite taip: moliūgai, pomidorai, svogūnai, paprikos. Viršų apibarstykite druska, žolelėmis, apšlakstykite lydytu sviestu, uždenkite ir kepkite 160 °C orkaitėje 1,5 val. Dangtį nukelkite, atsargiai pamaišykite ir kepkite dar apie pusvalandį, kol viršus apskrus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Veršienos ir daržovių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g
Jautienos sultinys: 720.00 ml (3 puodeliai neriebaus)
Morkos: 240.00 g (puodelis smulkiai pjaustytų)
Svogūnai: 3.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Salierai: 4.00 vnt. (lapkočiai)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Kopūstai: 300.00 g (briuseliniai tinka ir šaldytos galvutės)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (1/4)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 45–60 min.

2. Suberkite morkų kubelius, svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus, kvadratėliais – papriką, uždenkite ir troškinkite 10 min. Tada sudėkite briuselinius kopūstus. Troškinkite dar 12 min.

3. Krakmolą išmaišykite vandenyje, supilkite į troškinį ir maišykite, kol sutirštės.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Perlinės kruopos: 500.00 g (virtų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 arbat. š. (šlakelis)
Mėtos: 5.00 g (kelios šakelės)
Vanduo: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, cukiniją ir svogūną kubeliais.

2. Įkaitintame aliejuje porą minučių pakepinkite svogūną, tada sudėkite ir pomidorus su cukinijomis, ant mažos ugnies kepkite apie 10 min.

3. Įmaišykite kruopas, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir patroškinkite dar 10 min. Paruoštą troškinį dėkite į dubenėlius, papuoškite šviežiomis mėtomis. Labai skanu su pomidorų padažu.

 

Receptai
Receptas: Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 500.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Paprikos: 500.00 g (žalios saldžiosios)
Pomidorai: 500.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas)
Kaip gaminti

1. Neluptus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite miltuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, išimkite.

2. Česnako skilteles susmulkinkite, paprikas ir pomidorus supjaustykite šiaudeliais. Berkite į keptuvę, kur kepė baklažanai. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite kelias minutes, tada supilkite sultinį ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite baklažanus ir troškinkite dar 5 minutes. Dėkite į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu parmezanu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (mažas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 3.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 400.00 g (skardinė trintų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Kaip gaminti
  1. Baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite  baklažaną ir kepkite maždaug 4–5 minutes, atidėkite šiltai.
  2. Supjaustykite morkas, cukinijas. Puode įkaitinkite likusį aliejų ir 2–3  minutes pakepinkite morkas. Susmulkinkite česnaką, griežinėliais supjaustykite svogūną ir porą, kubeliais supjaustykite paprikas, sudėkite į puodą ir apkepkite viską dar 2 minutes, sudėkite cukiniją, trintus pomidorus, prieskonius, griežinėliais pjaustytą citriną.
  3. Supilkite paruoštą sultinį ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių. Baigdami troškinti sudėkite kepintus baklažano gabalėlius ir patroškinkite dar 5 minutes. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: „Biryani“ troškinys
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėsa: 1.00 kg (ožio)
Alyvuogių aliejus: 500.00 ml
Svogūnai: 3.00 vnt. (ir kepinti svogūnų žiedai)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (smulkintas)
Česnakai: 1.00 arbat. š. (smulkintas)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus)
Aitrioji paprika: 4.00 vnt. (1 arbat. š. smulkintos džiovintos ir 4 ilgos aitriosios paprikos, viena jų – supjaustyta)
Ciberžolė: 2.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. džiovintos ir ryšelis smulkintų)
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 10.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 4.00 vnt.
Kardamonas: 17.00 vnt. (14 žaliojo kardamono ankščių ir 3 rudojo kardamono ankštys)
Laurų lapai: 5.00 vnt.
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 8.00 vnt. (malti pipirų grūdeliai)
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Ryžiai: 500.00 g (mirkyti basmati)
Krokas (piene mirkytas): 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšelis smulkintų)
Razinos: 25.00 g (besėklės)
Migdolai: 25.00 g
Žemės riešutai: 25.00 g
Anakardžių riešutai: 25.00 g
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite svogūnus, kol jie pasidarys tamsaus aukso spalvos. Įdėkite ožio mėsą ir kepkite kelias minutes.
  2. Sumaišykite imbierą ir česnaką, įdėkite jogurto, smulkintus prieskonius, nesmulkintus prieskonius (atidėkite 8 kardamono ankštis ryžiams), lauro lapus, slyvas, druską ir pipirus. Sudėkite visas aitriąsias paprikas ir įpilkite 250 ml vandens. Uždenkite keptuvę ir leiskite lėtai virti 45 min.
  3. Tuo metu išvirkite bulves. Virkite ryžius su kardamonu. Įdėkite pusę virtų ryžių į indą. Įpilkite krokų pieną ir maišykite, kol visi ryžiai pageltonuos.
  4. Sumaišykite smulkintus pomidorus, kalendrą, mėtas ir smulkintą žalią aitriąją papriką. Trečdalį mišinio įdėkite į indą su mėsa. Virkite dar 5-10 min.
  5. Pusę paprastų ryžių padėkite ant lėkštės. Uždėkite mėsą. Ant viršaus uždėkite ryžius su krokų pienu ir apibarstykite pomidorų mišiniu.
  6. Ant viršaus uždėkite bulves, ploną sluoksnį paprastų ryžių ir ryžių su krokų pienu. Padenkite svogūnų žiedais.
  7. Ant viršaus uždėkite likusius pomidorus, pabarstykite razinomis ir riešutais. Patiekite nedelsdami.  
Receptai
Receptas: „Palak Paneer“ troškinys
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 500.00 g
Sūris: 250.00 g (kaimiškas)
Druska: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 5.00 g (smulkinta)
Juodieji pipirai: 5.00 g
Pienas: 100.00 ml
Grietinė: 2.00 arbat. š.
Pomidorų pasta: 4.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite špinatus ir juos išvirkite. Nupilkite vandenį, sumalkite šnipatus.
  2. Pašildykite keptuvę, pakepinkite svogūną, kol jis taps tamsios aukso spalvos.
  3. Įdėkite pomidorų pastą, druską, pipirus ir aitriąją papriką į keptuvę. Įdėkite šnipatų piurė į mišinį.
  4. Palikite keptuvę ant didelės ugnies 1-2 minutėm.
  5. Supjaustykite sūrį gabaliukais ir įdėkite į keptuvę.
  6. Įpilkite pusę stiklinės pieno ir nesustodami maišykite pusę minutės. Įdėkite grietinės. Skanu su duona.
Receptai
Receptas: „Hum'bum Alicha“ troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, smulkintas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 1/2 arbat. š. malto)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuotas)
Moliūgai: 400.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytos)
Druska: 5.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Vištienos sultinys: 5.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnus paskrudinkite aliejuje apie 5 min. Sudėkite česnaką, imbierą ir supilkite sultinį.
  2. Užvirkite, įdėkite moliūgą ir pavirkite apie 10 min.
  3. Sudėkite morkas, druską, cinamoną ir česnaką. Pavirkite dar 10 min. ir patiekite.

 

Receptai
Receptas: Jautienos ir daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Jautiena: 400.00 g (minkšta)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti, baltieji)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite.
  2. Visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, porą nuvalykite, iš perpjautos paprikos išimkite sėklytes, baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite – dings žievelės kartumas. Druską nuplaukite.
  3. Daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais: svogūną perpjaukite per pusę ir supjaustykite skiltelėmis, porai dažniausiai pjaustomi nestorais griežinėliais, paprika ir baklažanas – kubeliais.
  4. Marinuotą mėsą nuolat maišydama iš visų pusių apkepkite gerai įkaitintuose riebaluose būtinai ant didelės kaitros – dideliame karštyje greitai užsidaro mėsos poros ir neišbėga sultys.
  5. Keptus mėsos gabalėlius ištraukite iš keptuvės, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, o keptuvėje likusiuose riebaluose iškepkite daržoves.
  6. Mėsą ir daržoves po lygiai išdėliokite į 2 lėkštes ir apliekite pačių pasigamintu padažu, kurį greitai paruošite atskirame puodelyje.  
Receptai
Receptas: Moliūgų troškinys su paprikomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (nuvalyto)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Grietinėlė: 200.00 ml (12 proc. riebumo)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje.
  2. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo.
  3. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių žolelių. Kepkite minutę.
  4. Tada supilkite grietinėlę (ją galite pakeisti kokosų pienu, tik tada vietoje žolių įberkite šaukštelį kario).
  5. Patroškinkite 10–15 min., kol suminkštės moliūgai. Jei reikia, įberkite druskos.

 

Receptas: Aštrus moliūgų troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Kiauliena: 500.00 g
Morkos: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 l (tinka bet koks)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Morkas supjaustykite nedideliais gręžinėliais.
  3. Kiaulieną supjaustykite irgi nedideliais kubeliais.
  4. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiau.
  5. Aitriąsias paprikas supjaustykite.
  6. Į skardą dėkite moliūgus, morkas, svogūnus, česnakus, paprikas.
  7. Pagardinkite druska, pipirais. Ant viršaus uždėkite raudonėlius.
  8. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
  9. Kiaulieną apkepkite su nedideliu kiekiu aliejaus ant labai stiprios ugnies.
  10. Į karščiui atsparų indą įdėkite visas daržovės, sudėkite kiaulieną.
  11. Pagardinkite pipirais, druska. Įpilkite sultinio, kad visi daržovės ir mėsa būtų apsemtos sultiniu. Ir dar troškinkite 150 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  12. Galima pagardinti kruopomis, tuomet būtų tiršta sriuba.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina

 

Receptai
Receptas: Prancūziškas daržovių troškinys „Ratatouille casserole“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios geltona ir raudona)
Pipirai: 1.00 vnt. (0,5 čili)
Pomidorai: 800.00 g (800 g - konservuotų be odelių ir 4 vnt - šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapelių)
Cukinijos: 2.00 vnt. (1 - žaliosios ir 1- geltonosios)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Kaip gaminti
  1. Paprikas dėkite ant dujinės viryklės liepsnos (jei neturite, galima ant laužo) ir kepinkite kol visa odelė pasidarys juoda ir apanglėjusi.
  2. Apdegintas paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maišeliu, palikite  ~10 min. pastovėti.
  3. Morkas, salierus ir svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais.
  4. Česnaką ir čili susmulkinkite.
  5. Pastovėjusias paprikas nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  6. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su pora šaukštų alyvuogių aliejaus.
  7. Į keptuvę sudėkite morkas, salierus, svogūnus ir viską ~ 10 min kepkite.
  8. Daržovėms šiek tiek suminkštėjus į keptuvę sudėkite paprikas, česnakus, čili ir konservuotus pomidorus.
  9. Viską pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis ir troškinkite ~15–20 min.
  10. Tuo metu, cukinijas, pomidorus ir baklažanus supjaustykite ~2 mm storio griežinėliais (virtuviniu kombainu arba tiesiog peiliu).
  11. Baklažanus apibarstykite druska ir palikite ~10 min pastovėti ir po to nuplaukite šaltu vandeniu (taip daroma, kad jie nebūtų kartūs).
  12. Daržovėms baigus troškintis jas sutrinkite kartu su baziliku.
  13. Daržovių masę supilkite į kepimo formą, ant viršaus, ratu išdėliokite supjaustytas daržoves.
  14. Troškinį aptepkite aliejaus, česnako ir čiobrelio mišiniu (į porą šaukštų aliejaus įmaišykite sutrintą skiltelę česnako, žiupsnelį čiobrelio ir pagardinkite druska, pipirais), troškinį dar šiek tiek pabarstykite druska.
  15. Troškinį uždenkite folija ir dėkite kepti į 180 laipsnių orkaitę (su įjungtu ventiliatoriumi) ~ 25 min, po to atidenkite ir dar 30 min kepkite, kol daržovės visiškai suminkštės.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Vegetariškas daržovių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 2.00 vnt. (galvos)
Morkos: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Paprikos: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 2.00 g (2 vnt.)
Salierai: 3.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (smulkinto)
Sojų padažas: 2.00 arbat. š. (2 - 4 arba kokosų aliejaus)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1 -2 malto arba tarkuoto)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sulčių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Ryžiai: 100.00 g (100 - 300 - virtų)
Kaip gaminti
  1. Pagal nurodymus ant dėžutės išvirkite ryžius.
  2. Kol verda ryžiai, susmulkinkite morkas, papriką, svogūną, salierą ir česnaką.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami mentele pakepinkite morkas su kitais ingredientais tol, kol svogūnas pasidarys permatomas.
  4. Sudėkite likusius ingredientus (smulkintus brokolius, soją, imbierą, maltą papriką, žaliosios citrinos sultis ir sezamo aliejų) ir padidinkite ugnį iki maksimumo. Maišykite, kad neprisviltų ir troškinkite iki norimo brokolių minkštumo.
  5. Jei norite tirštesnės konsistencijos, porą šaukštų miltų sumaišykite su vandeniu ir įpilkite į troškinį, išmaišykite.
  6. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, suberkite išvirusius ryžius ir išmaišykite.

 

Receptai
Receptas: Ajapsandali – vegetariškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. ((skirtingų spalvų))
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. ((žalia))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 600.00 g
Pomidorų tyrė: 60.00 g
Bulvės: 400.00 g
Aliejus: 120.00 ml
Kalendros: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Bazilikai: 1.00 sauja
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Kaip gaminti:

  1. Pirmiausia pasiruoškite visas daržoves ir prieskonines žoleles.
  2. Nulupkite ir juostelėmis supjaustykite baklažaną. Tuomet stambiais kubeliais supjaustykite bulves, o paprikas ir svogūną – juostelėmis. Susmulkinkite petražoles ir baziliką.
  3. Pakepinkite baklažaną, papriką ir svogūną. Kepkite bulves atskiroje keptuvėje.
  4. Joms iškepus sumaišykite su keptomis daržovėmis. Sudėkite pomidorus, supilkite pomidorų tyrę, prieskonines žoleles, susmulkintą česnaką, viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
Receptai
Receptas: Brokolių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 1.00 l
Parmezano sūris: 50.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Brokolius nuplaukite ir padalinkite žiedynėliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Svogūnus susmulkinkite. Morkas ir svogūnus sudėkite į sultinį ir virkite apie 10 min. Tada sudėkite brokolius ir viską troškinkite dar 10 minučių.
  2. Troškinį pasūdykite ir paskaninkite pipirais, įmaišykite grietinę, suberkite džiovintus bazilikus.
  3. Tiekdami troškinį pabarstykite parmezanu.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt