Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skanūs iešmeliai

Mėsos vėrinukai
Shutterstock nuotr. / Mėsos vėrinukai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Nors vasara pasibaigė, tačiau atsisveikinti su skaniu maistu tikrai neprivalome. Kaip vėrėme mėsą, žuvį ar daržoves ant iešmų ir kepėme laužo kaitroje, taip galime pasigaminti skaniausius iešmelius ir orkaitėje.

Receptai
Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g
Jogurtas: 150.00 g
Karis: 3.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 4.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. ((pagal skonį))
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.

2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.

3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite.

4. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.

5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų pamirkyti vandenyje.

6. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min.

7. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Receptai
Receptas: Kalakutienos vėrinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg ((krūtinėlių))
Citrinos: 3.00 vnt.
Porai: 2.00 vnt.
Sezamo sėklos: 4.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. ((marinatui))
Vynas: 100.00 ml ((sauso baltojo marinatui))
(marinatui) 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. ((marinatui))
Česnakai: 2.00 skiltelės ((sugrūstos, marinatui))
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.

2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais gabaliukais. Citrinas supjaustykite ketvirčiais.

3. Į didelį dubenį suberkite sezamus, ant jų sudėkite iš marinato ištrauktus mėsos gabaliukus ir pamaišykite, kad tolygiai apliptų sėklomis.

4. Kalakutieną pramaišiui su porų gabaliukais ir citrinų ketvirčiais suverkite ant iešmelių.

5. Ant vidutinio karštumo žarijų kepkite 15 min., retkarčiais pavartydama ir apšlakstydama marinatu.

Receptai
Receptas: Maltos mėsos vėrinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (maltos)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Svogūnai: 100.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (sužiedėjusi bandelė)
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų)
Česnakai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus.

2. Paruoškite česnakus: išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite.

3. Mėsos kukuliukus ir česnakų skilteles pakaitomis suverkite ant iešmų. Ant vidutinio karštumo žarijų vartydami kepkite maždaug 10 min.

Patarimas. Jei maltos mėsos masė per skysta, galima įberti truputį džiūvėsėlių ar manų kruopų.

Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (gūžė)
Paprikos: 2.00 vnt. (geltonųjų paprikų ankštys)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Alyvų aliejus 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 50.00 g (sauja susmulkintų)
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kopūstą išskirstykite žiedynėliais. Juos pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite žalumynais. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite plaktais kiaušiniais ir gerai išmaišykite.

2. Svogūnus ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite stambokais gabaliukais.

3. Kopūstų žiedynėlius pakaitomis su svogūnų ir paprikų gabaliukais suverkite ant medinių iešmelių. Paruoštus vėrinukus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ar ant žarijų. Prieš patiekdamos apšlakstykite citrinų sultimis.

 

Receptai
Receptas: Žuvų ir paprikų vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (šviežių menkių filė)
Austrių padažas 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (šviežio tarkuoto)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Žaliosios citrinos 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 3.00 vnt. (geltonos saldžiosios)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. 

2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 

3. Žaliąsias citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis, austrių bei sojų padažą, tarkuotą imbierą, žiupsnį druskos ir rozmarinus. Apliekite į dubenį sudėtą žuvį, atsargiai pamaišykite švariomis rankomis ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.

5. Ant aliejumi išteptų metalinių iešmų pakaitomis suverkite žuvų bei paprikų gabalėlius, citrinų griežinėlius. Vėrinukus dėkite ant grotelių ir vartydama kepkite apie 15 minučių. Tiekite su šviežių špinatų salotomis.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Krevečių ir vaisių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytų virtų karališkų)
Ananasai: 250.00 g (skardinė konservuotų)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (po kelis šaukštus krevetėms ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kmynai: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Pankolis: 40.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį krevetėms ir padažui)
Mangas: 2.00 vnt. (sunokę, padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (6 valg. š. šviežių sulčių, padažui)
Svogūnai: 1.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite.

2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių pastovėti.

3. Suverkite ant plonesnių iešmelių pakaitomis su ananasų gabalėliais, tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite virš karštų žarijų, kol jūros gerybės gražiai apskrus.

4. Paruoškite padažą: mangus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, minkštimą susmulkinkite, sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis, aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, įberkite maltų pipirų ir gerai ištrinkite.

5. Karštas krevetes tiekite su mangų padažu.

Receptai
Receptas: Jogurte marinuotų menkių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Menkė: 800.00 g (šviežios filė)
Jogurtas: 400.00 ml (natūralaus)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 1.00 valg. š. (ispaniniai (Chia))
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.  Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostomis. Sudėkite į dubenį, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, Provanso žolelėmis, druska.

2. Ant viršaus sukrėskite natūralų jogurtą. Pamaišykite šaukštu. Valandą marinuokite. Žuvų juosteles susukite į ritinėlius, suverkite juos ant šaltame vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių.

3. Iš abiejų pusių apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Ištraukusi vėrinukus apibarstykite sezamų bei ispaninių šalavijų mišiniu ir dar 5 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su saldžiarūgštėmis daržovėmis.

Receptai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Receptai
Receptas: Vištienos ir krevečių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Krevetės: 250.00 g (nevirtos)
Aitrioji paprika: 4.00 valg. š. (saldus padažas)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite saldų aitriųjų paprikų padažą, citrinų sultis, sojų padažą ir įspauskite česnaką. Viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną, nuplautas ir nusausintas krevetes ir pamarinuokite 10 minučių.
  2. Suverkite vištieną su krevetėmis ant iešmelių ir kepkite 4–5 minutes iš abiejų pusių. Tiekite su mangų salsa.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g
Jogurtas: 1.00 puodelis (indelis natūralaus)
Karis: 3.00 arbat. š. (2,5)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sumeskite į dubenį.
  2. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve.
  3. Jogurto indelį iškratykite į dubenėlį ir sumaišykite su smulkintais česnakais, tarkuotais imbierais, kariu ir aitriosios paprikos milteliais. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais.
  4. Marinatą užpilkite ant vištienos ir gerai išmaišykite. Indą uždenkite ir bent parą marinuokite.
  5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Jei naudosite medinius, nepamirškite jų  pamirkyti vandenyje.
  6. Kepkite įkaitintoje kepsninėje apie 10–12 min. Valgykite su keptomis bulvėmis ir vaisiniu jogurto padažu. Jį paruošite 3 skilteles česnako sumaišiusi su 300 g natūralaus jogurto ir šaukšteliu apelsinų džemo. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 210.00 g (70 - atšildytos jūros lydekos filė, 70 - atšildytos skorpionžuvės filė ir 70 - atšildytos lašišos filė)
Krevetės: 2.00 vnt. (atšildytų karališkų krevečių)
Citrinos: 1.00 vnt. (10 gramų)
Bazilikai: 3.00 vnt. (keletas šviežių lapelių)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežio)
Druska: 2.00 žiupsnelis (iešmeliams ir varškės padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (iešmeliams ir varškės padažui)
Varškė: 25.00 g (Varškės padažui)
Svogūnų laiškai: 3.00 g (Varškės padažui)
Petražolės: 1.00 sauja (Varškės padažui)
Krapai: 1.00 sauja (Varškės padažui)
Kefyras: 20.00 ml (Varškės padažui)
Pipirai: 2.00 g (šviežių aitriųjų paprikų - varškės padažui)
Smidrai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes.
  2. Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10–15 min.
  3. Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių, ridikėlių, cukinijos, šviežių agurkų.
  4. Jas apipilkite mėgstamu žolelių padažu arba alyvuogių aliejumi.
  5. Paruoškite varškės padažą, svieste apkepkite 50 g apvirtų smidrų.
  6. Sudėkite viską į lėkštę ir papuoškite citrinos griežinėliu.
Receptai
Receptas: Vištienos filė vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Majonezas: 4.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 g (mėgstamų)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų)
Paprikos: 2.00 vnt.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, sudėkite majonezą, garstyčias ir likusius prieskonius.
  2. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite per naktį.
  3. Imame medinį iešmelį, ant kurio veriame gabaliuką paprikos, mėsytės, ananaso ir vėl kartokite kol suversite.
  4. Dėkite ant grotelių ir kepkite ant griliaus, kol vištiena gražiai pabals, mėsa išeina labai sultinga ir skani.
  5. Neperkepkite, nes kitaip vištiena bus sausa.
  6. Receptą pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptą atsiuntė Jolanta M., Mažeikiai

Receptai
Receptas: Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (vištienai)
Pipirai: 2.00 valg. š. (1 valg. š. - šviežiai maltų - vištienai ir žiupsnelis - salotų užpilui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (2 - vištienai ir 3 - salotų užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių - vištienai ir 1 valg. š. - salotų užpilui)
Sviestas: 30.00 g (vištienai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (vištienai ir salotų užpilui)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (šakelė šviežio - vištienai)
Salotos: 1.00 vnt. (gužė - salotoms)
Sultenės:(salotoms) 1.00 sauja
Slyvos: 4.00 vnt. (4 - 6 - salotoms)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (lukštentų - salotoms)
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisių - salotoms)
Duona: 4.00 riekės (šviesios sumuštinių duonos - salotoms)
Actas: 1.00 valg. š. (1/2 balto vyno - salotų užpilui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (1 - aštrių ir 1 - grūdėtų - salotų užpilui)
Medus: 2.00 arbat. š. (skysto - salotų užpilui)
Kaip gaminti

Vištiena:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių.
  2. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o įpjovus vištieną – viduje ji bus pilnai iškepusi (patikrinkite maždaug po 10–15 min.). Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip storai/plonai supjaustysite mėsą. 
  3. Kai vištienai bus likę kepti vos pora minučių, į keptuvę sudėkite sviestą ir rozmarino šakeles. Sviestui išsilydžius – pavartykite iešmelius. Paruošus – dėkite į lėkštę.

Salotos:

  1. Į lėkštę sudėkite suplėšytus salotų lapus, sultenes, smulkiai supjaustytus agurkus ir skiltelėmis supjaustytas slyvas.
  2. Keptuvėje pakepinkite lukštentas saulėgrąžas, kol ims švelniai ruduoti. Išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti (nedėkite karštų ant salotų).
  3. Nupjaukite baltos sumuštinių duonos plutelę. Supjaustykite minkštąją dalį kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite duonos kubelius ir apkepkite iš abiejų pusių, atsakingai kiekvieną vartant, kadangi tuomet viskas super gražiai ir tolygiai apskrunda. 
  4. Ant salotų suberkite atvėsusias saulėgrąžas ir duonos skrebučius.

Salotų užpilas:

  1. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždenkite ir stipriai pakratykite. Tuomet visi ingredientai puikiai susiplaks tarpusavyje, o aliejus neatsiskirs nuo kitų skysčių. Užpilą pilkite ant salotų arba patiekite šalia.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Receptai
Receptas: Kebabų vėrinukai iš mišraus arba ėrienos faršo ir „Garam Masala“
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 valg. š. („Santa Maria Garam Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (ėrienos arba įvairios mėsos faršas)
Vanduo: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite faršą su vandeniu ir prieskonių mišiniu.
  2. Suformuokite faršą į pailgus gabalus, suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje 2–3 minutes.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Receptai
Receptas: Kokosų piene marinuotų krevečių iešmeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Kokosų pienas: 80.00 ml
Petražolės: 1.00 sauja
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Krevetės: 750.00 g (Karališkos)
Citrinų sultys: 1.00 valg. š.
Ryžiai: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Petražoles smulkiai sukapokite, česnaką sutraiškykite, aitriąją papriką susmulkinkite. Daržovių skustuku nulupkite vieną žaliąją citriną. Dubenyje sumaišykite kokosų pieną, petražoles, česnaką, aitriąsias paprikas, žuvų padažą, sojų padažą ir į kelias dalis supjaustytą žaliosios citrinos žievelę. Išmaišykite, 2 šaukštus marinato atidėkite.
  2. Į dubenį su marinatu sudėkite išlukštentas krevetes, gerai apvoliokite, sandariai uždenkite maistine plėvele ir dėkite 3–4 valandoms į šaldytuvą.
  3. Medinius iešmelius užmerkite į vandenį. Ryžius išvirkite pagal nurodymą ant pakuotės.
  4. Įkaitinkite kepsninę. Išspauskite nuluptos žaliosios citrinos sultis ir supilkite į dubenį su krevetėmis, išmaišykite. Nupilkite marinatą. Verkite ant iešmelių krevetes, aptepkite atidėtu marinatu ir kepkite, iki krevetės taps rausvos ir gražiai apskrus (apie 2–3 minutes) iš kiekvienos pusės. Tiekite su ryžiais ir skiltelėmis supjaustyta likusia žaliąja citrina.
Receptai
Receptas: Kiaulienos vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (Liesa)
Pomidorų padažas: 200.00 ml (Barbekiu)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (Švieži, kapoti)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais.
  2. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su aliejumi bei visais prieskoniais.
  3. Į dubenį su prieskoniais sudėkite mėsą, gerai įtrinkite prieskoniais ir per naktį palikite šaldytuve.
  4. Marinuotą mėsą suverkite ant iešmelių (tarpuose galite užverti mėgstamų daržovių griežinėlius) ir pakepkite keptuvėje, kol išbėgs riebalai.
  5. Tada vėrinukus suguldykite į plokščią indą, gausiai apšlakstykite kepsnių padažu ir dar pakepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
  6. Tiekite su šviežiomis daržovėmis.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt