Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skelbiame žuvies dieną!

Upėtakis su citrinomis
Fotolia nuotr. / Žuvis su citrinomis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Ketvirtadienis – žuvies diena, o žuvį valgyti skanu ir sveika. Išbandykite keletą skirtingų patiekalų!

Žuvies kepsnys su citrina

Jums reikės: 4 baltos žuvies kepsnių arba filė (menkės, tilapijos, pangasijo ir kt.), 8 citrinos griežinėlių, 80 g sviesto, žuvies prieskonių, druskos ir citrininių pipirų pagal skonį, šviežių čiobrelių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
  • Paimkite 4 kepimo popieriaus lakštus (arba maistinės folijos). Ant kiekvieno dėkite po 2 griežinėlius citrinos ir žuvies gabaliuką, pabarstykite prieskoniais, čiobreliais, druska, pipirais ir uždėkite po ketvirtadalį sviesto.
  • Supakuokite žuvį: suimkite gretimus kampus ir susukite ar suriškite taip, kad suformuotumėte laivelį.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes.
  • Tiekite su citrinos skiltele bei šviežiais žalumynais.

Lašišos ir tuno sriuba

Neringos Kalasauskaitės nuotr./Žuvienė
Neringos Kalasauskaitės nuotr./Žuvienė

Jums reikės: 200 g lašišos filė, 200 g tuno filė, 700 ml sultinio, 2 griežinėlių rūkytos šoninės, 2 bulvių, svogūno, 2–3 morkų, 0,5 saliero, šviežių čiobrelių, šaukšto pomidorų padažo, džiovintų itališkų žolelių mišinio, šviežių petražolių, citrinos, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Bulves ir salierą supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais, svogūną – kuo smulkiau.
  • Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir palikite uždengtas.
  • Šoninę supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje, kol taps traški. Sudėkite į lėkštę.
  • Į keptuvę suberkite morkas, smulkintą salierą, svogūną, čiobrelius ir kepinkite, kol daržovės suminkštės. Kol daržovės kepa, žuvį supjaustykite gabaliukais.
  • Daržoves sukrėskite į puodą su bulvėmis, supilkite sultinį ir virkite 5 minutes.
  • Sudėkite žuvį, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite ir virkite apie 8 minutes.
  • Suberkite kapotas petražoles, įspauskite citrinos sulčių ir pavirkite dar 1 minutę.
  • Įberkite itališkų žolelių, druskos ir pipirų, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žuvies ir grybų kukuliai pomidorų padaže

Mariaus Žičiaus nuotr./Žuvų kukuliai pomidorų padaže
Mariaus Žičiaus nuotr./Žuvų kukuliai pomidorų padaže

Jums reikės: 2 jūrinės lydekos filė, 200 g pievagrybių, šaukšto tarkuoto imbiero, šaukšto smulkinto svogūno, 2 šaukštų džiūvėsėlių, 2 šaukštų krakmolo, kiaušinio, druskos pagal skonį, aliejaus kepti.

Pomidorų padažui: 2–3 pomidorų, raudonos saldžiosios paprikos, 2 šaukštų pomidorų pastos, 2 šaukštų aliejaus, 2 skiltelių česnako, 0,5 puodelio vandens, saujelės šviežių petražolių, cukraus, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Žuvį ir pievagrybius supjaustykite kuo smulkesniais gabaliukais (galite sukapoti) ir sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, suberkite svogūną, džiūvėsėlius ir krakmolą, kapotas petražoles, pagardinkite druska ir pipirais. Viską labai gerai išmaišykite.
  • Drėgnomis rankomis formuokite kukulius ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kai apkeps iš abiejų pusių, perdėkite į troškintuvą.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumeskite česnako skilteles ir minutę pakepkite. Pomidorus ir saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę, įberkite žiupsnį cukraus.
  • Po kelių minučių sukrėskite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite. Patroškinkite dar minutę. Supilkite vandenį, išmaišykite ir dar kaitinkite 2–3 minutes.
  • Supilkite padažą ant kukulių ir užvirkite. Patroškinkite 2–3 minutes.

Parmos kumpį įvyniotas oto kepsnys

Shutterstock nuotr./Žuvies kepsnys su Parmos kumpiu
Shutterstock nuotr./Žuvies kepsnys su Parmos kumpiu

Jums reikės: 4 gabalėlių oto filė, 8 Parmos kumpio griežinėlių, 180 ml karšto sultinio, 6–8 pomidoriukų, 6 šaukštų sauso vyno, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukšto balzaminio acto, 8 šviežių šalavijų lapelių, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Ant kiekvieno filė gabaliuko dėkite po 2 šalavijų lapelius, pabarstykite druska ir pipirais.
  • Kiekvieną gabalėlį apsukite 2 kumpio griežinėliais.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite žuvį. Kartą apversdami kepkite 2–3 minutes. Perkelkite į kepimo indą, supilkite sultinį ir vyną.
  • Sudėkite pomidoriukus ir šaukite į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių.
  • Keptuvėje pašildykite balzaminį actą ir juo pašlakstykite kepsnius.

Lašišos pyragas

Jums reikės: 300 g karštai rūkytos lašišos, pakelio šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, 3 kiaušinių, 125 ml grietinės arba minkšto tepamojo sūrio, šaukšto grūdėtų garstyčių, 20 g sviesto, poro, krapų ir petražolių, prieskonių, druskos ir pipirų pagal skonį.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, apvalią kepimo formą ištepkite aliejumi.

Tešlą šiek tiek iškočiokite ir išklokite ja pyrago formą, suformuokite kraštelius.

Užberkite sausų žirnių, kad neiškiltų, ir šaukite į orkaitę. Kepkite 6–8 minutes. Išimkite, išberkite žirnius. Tešlą aptepkite garstyčiomis.

Sviestą išlydykite keptuvėje, suberkite smulkintą porą ir pamaišydami kepinkite 5 minutes.

Lašišą susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę su porais. Išmaišykite ir po 1 minutės nukelkite nuo ugnies. Tolygiai suklokite ant tešlos.

Išplakite kiaušinius su grietine arba minkštu tepamuoju sūriu, įberkite kapotų krapų ir petražolių, išmaišykite. Supilkite ant lašišos.

Šaukite į orkaitę ir kepkite 30–35 minutes.

Receptai
Receptas: Žuvis su rudaisiais ryžiais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 20.00 g (pastos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Vynas: 125.00 ml (balto sauso)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

2. Svogūnus, česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite. Tada viską pakepinkite svieste.

3. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų pastą, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais, suverskite ryžius, supilkite vyną, viską gerai išmaišykite, pakaitinkite, iki ryžiai sušils, ir nukelkite nuo ugnies.

4. Marinuotą žuvį iškepkite ant grotelių ir dėkite į lėkštes šalia ryžių.

5. Tiekite su mėgstamomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Kepta žuvis su aštriu padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (baltos žuvies filė)
Žuvies prieskoniai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml (žuviai kepti)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežių tarkuotų padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (ankštis padažui)
Sugrūstos kalendų sėklos (padažui) 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Pomidorų pasta (padažui) 4.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių padažui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų pipirų padažui)
Kaip gaminti

1. Žuvies filė supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais, pagardinkite prieskoniais. Kiekvieną gabaliuką pavoliokite kiaušinių plakinyje, kokosų drožlėse. 

2. Paruoštus žuvies gabaliukus iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apskrudusius gabaliukus išgriebkite, sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą dubenį ir laikykite šiltai.

3. Kai visi žuvies gabaliukai bus iškepti, paruoškite padažą: į keptuvėje likusį aliejų sudėkite smulkiai sutarkuotus imbierus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas, sugrūstus česnakus ir kepkite 2 min.

4. Į keptuvę sudėkite kitus padažui skirtus produktus ir dar 3 min. patroškinkite.

5. Padažą ir žuvį patiekite atskiruose induose.

Receptai
Receptas: Orkaitėje kepta žuvis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 80.00 g
Miltai: 80.00 g
Pienas: 450.00 ml
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 30.00 g (ankštis)
Krapai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso baltojo)
Žuvis: 450.00 g (baltos žuvies filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų baltųjų pipirų)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo ugnies.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir žalumynus. Retkarčiais pamaišydami kepkite 10–12 min.

3. Į keptuvę su troškintomis daržovėmis supilkite vyną, citrinų sultis, sukrėskite padažą, sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą žuvį, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Viską sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.

Receptai
Receptas: Žuvis su garstyčiomis
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (menkės ar jūros lydekos filė)
Grūdėtos garstyčios 2.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys ir nutarkuotos žievelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Vynuogių kauliukų aliejus 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį rytietiškų)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (kelios šakelės papuošimui)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite česnako skilteles, įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles, citrinų ir apelsinų sultis, gautu mišiniu tolygiai įtrinkite žuvį ir bent dviem valandoms palikite pasimarinuoti.

3. Marinuotus žuvų gabalėlius nuvarvinkite, suvyniokite į foliją, jos kraštelius užlankstykite ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.

4. Valgykite su mėgstamu padažu ir žaliomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Receptai
Receptas: Žuvis su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (filė)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (po pusę raudonos ir geltonos paprikos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - baltųjų pipirų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 10.00 g (šakelė)
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Špinatai: 200.00 g (šviežių)
Kaip gaminti

1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Keptuvėje su aliejumi ir rozmarinų šakele pakepinkite svogūną, suverskite smulkintas daržoves, supilkite vyną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, bet neužvirkite.

3. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Tada kepkite apie 10 min. uždengtoje keptuvėje karštame svieste.

4. Tiekite pašildytoje lėkštėje su daržovėmis ir troškintais špinatais. Puoškite šviežių žalumynų šakele.

Receptai
Receptas: Gustavo kepta žuvis su sviestu ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 1.00 vnt. (mėgstama - sterkas, karpis, upėtakis ir pan.)
Sviestas: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Stambiais gabalais supjaustykite žuvį. Įtrinkite juos druska, juodaisiais pipirais. Susmulkinkite žalumynus.

2. Dėkite žuvį į foliją, gausiai apibarstykite smulkintais žalumynais, įdėkite 30–50 g sviesto ir taip suvyniokite, kad kepant sviestas neišbėgtų.

3. Kepkite ant grotelių lauke arba orkaitėje 15–20 minučių. Šis patiekalas idealiai dera su traškiu batonu.  

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Lašiša su imbierais ir baravykais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grybai: 2.00 vnt. (šaldyti baravykai)
Lašiša: 300.00 g (filė)
Kopūstai: 1.00 vnt. (trečdalis kiniško)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 citrina ir 0,5 arbat. š. nutarkuotų žievelių)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krienai: 1.00 valg. š.
Viskis: 30.00 ml
Kaip gaminti
  1. Pirmiausiai paruoškite lašišą: ją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkit į plokščią indą, pagal skonį pabarstykite druska, cukrumi  ir apliekite marinatu, paruoštu iš tarkuotų imbierų, pusės citrinos sulčių, nutarkuotos citrinos žievelės, viskio, 2 šaukštų aliejaus ir krienų.
  2. Indą su lašiša uždenkite maistine plėvele ir bent per naktį pamarinuokite.
  3. Kininį kopūstą išskirstykite lapais ir pakepinkite šaukšte aliejaus.
  4. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  5. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, kiek pasmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  6. Dar šaltus baravykus supjaustykite plonyčiais griežinėliais, apšlakstykite aliejumi, berkite druskos, pipirų, jeigu norite, galite labai saikingai užspausti citrinos sulčių.
  7. Į lėkštes dėkite kininio kopūsto lapų, lašišų gabalėlių ir baravykų griežinėlių.
  8. Ant viršaus paskleiskite avokado griežinėlių.
  9. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko). 

 

Receptai
Receptas: Lašiša su saldžiarūgščiu padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 700.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrina: 1.00 vnt.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 130.00 g
Agurkai: 200.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Vyšniniai pomidorai: 350.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Mėtos: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Česnakus sugrūskite. Nuo citrinos nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Jogurtą sumaišykite su citrinų sultimis, žievelėmis, česnakais ir pomidorų pasta. Šiuo marinatu aptepkite žuvį, sudėkite į indą, uždenkite ir mažiausiai 3 val. palaikyti šaldytuve.
  2. Paruoškite padažą: agurką ir papriką, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, nuo citrinos nutarkuokite žaliąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis (kelis griežinėlius palikite patiekalui papuošti). Svogūnų laiškus smulkiai sukapokite, pomidoriukus supjaustykite ketvirčiais. Viską sumaišykite, suberkite cukrų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.
  3. Iš marinato išimtą žuvį sudėkite į skardą ir 200 ºC karštumo orkaitėje kepti 10 min. Apversti nereikia – pakanka, kad gražiai apskrustų viršus.
  4. Prieš patiekdami į padažą įmaišykite smulkintus mėtų lapelius. Puoškite žaliųjų citrinų griežinėliais.
Receptai
Receptas: Lašiša žaliosios arbatos padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 700.00 g
Žalioji arbata: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sojos padažas: 2.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Arbatžoles užplikykite litru vandens ir palikite 5 min. Nukoštą arbatą supilkite į gilią keptuvę.
  2. Sudėkite tarkuotą imbierą ir grūstus česnakus, pasūdykite. Užvirkite, dėkite lašišą, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10 min.
  3. Žuvį išimkite, išdėliokite į lėkštes, užpilkite po kelis šaukštus padažo ir šlakelį sojų padažo.
  4. Žuvį galite patiekti su virtais ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis.
Receptai
Receptas: Krepšeliai su varške ir lašiša
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rūkyta lašiša: 300.00 g
Varškės sūris: 200.00 g
Kreminis sūris: 150.00 g
Krienai: 1.00 arbat. š.
Citrinų sultys: 4.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Agurkai: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Trapios tešlos krepšeliai: 10.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis, susukite ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Agurką bulvių skustuku plonai sudrožkite juostelėmis, jas dailiai susukite.
  3. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, apšlakstykite likusiomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  4. Varškės sūrį sutrinkite elektriniu plakikliu, įmaišykite traiškytą česnako skiltelę, krienus, avokado gabaliukus, kreminį sūrį, krapus ir viską vėl sutrinkite.
  5. Masę pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atvėsinkite šaldytuve.
  6. Į krepšelius krėskite paruoštos masės, ant viršaus dėkite lašišų suktinuką, po dailiai susuktą agurko griežinėlį.
  7. Krepšelius atvėsinkite šaldytuve ir tiekite.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt