Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skrudinti kąsneliai. Jiems neįmanoma atsispirti

Skrudinti kalmarų žiedai
Shutterstock nuotr. / Skrudinti kalmarų žiedai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Skrudintu maistu dietologai pataria nepiktnaudžiauti, tačiau kartas nu karto paskanauti tikrai nėra nusikaltimas. Pasiruoškite kuo įvairesnių skrudintų kąsnelių ir pavaišinkite draugus.

Skrudinti kalmarai su jūreivišku padažu

Jums reikės: 460 g šviežių išvalytų kalmarų, 2 puodelio miltų, 2 šaukštų džiovintų petražolių, 2 citrinų, pagal skonį druskos ir pipirų, aliejaus kepti.

Padažui: 0,5 puodelio alyvuogių aliejaus, mažo svogūno, 2 skiltelių česnako, saliero stiebo, morkos, pagal skonį druskos ir pipirų, 2 l konservuotų trintų pomidorų, 2 lauro lapelių, 60 g sviesto.

  • Pasigaminkite padažą. Susmulkinkite visas daržoves. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus su česnakais ir kepkite apie 5–10 min. Įmaišykite salierus, morkas, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite 5–10 min. Sukrėskite pomidorus, įmeskite laurų lapelius, sumažinkite karštį ir neuždengę kaitinkite apie valandą, kol padažas sutirštės.
  • Išgriebkite laurų lapelius. Jei padažas per rūgštus, per keletą kartų įmaišykite sviestą. Pusę masės sukrėskite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki vientisumo. Sukrėskite likusią dalį ir vėl suplakite.
  • Kalmarus supjaustykite žiedais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (maždaug 6 cm nuo dugno). Dubenyje sumaišykite miltus, petražoles, druską ir pipirus. Nedidelėmis porcijos apvoliokite mišinyje kalmarų žiedus ir atsargiai dėkite į keptuvę. Kepkite, kol taps traškūs ir apskrus (maždaug po minutę iš kiekvienos pusės). Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio. Tiekite su jūreivišku padažu ir citrinos skiltelėmis.

Skrudinti pievagrybiai su česnakiniu padažu

Shutterstock nuotr./Skrudinti pievagrybiai
Shutterstock nuotr./Skrudinti pievagrybiai

Jums reikės: 450 g pievagrybių, puodelio alaus, kiaušinio, po puodelį miltų ir džiūvėsėlių, po šaukštelį česnakų ir svogūnų miltelių, 0,5 šaukštelio maltų citrinpipirių, šaukštelio garstyčių miltelių, druskos pagal skonį, apie 1 l aliejaus kepti.

Padažui: galvutės česnako, šaukštelio druskos, 0,5 puodelio citrinos sulčių, po puodelį pasirinkto aliejaus ir alyvuogių aliejaus.

  • Pagaminkite padažą. Elektriniu trintuvu sutrinkite išlukštentas česnako skilteles, druską, citrinos sultis ir aliejus. Plakite apie 2 min. – masė turi priminti majonezą.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, garstyčių, svogūnų ir česnakų miltelius ir citrinpipirius. Įmuškite kiaušinį, supilkite alų ir gerai išmaišykite iki vientisumo. Į kitą dubenėlį suberkite džiūvėsėlius.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejaus (maždaug 7 cm nuo dugno). Pievagrybius arba jų puseles merkite į tešlą ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į keptuvę ir kepkite apie 2–3 min., kol apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite druska.
  • Tiekite su česnakiniu padažu.

Skrudintos krevetės su citrininiu pagardu

Fotolia nuotr./Skrudintos krevetės
Fotolia nuotr./Skrudintos krevetės

Jums reikės: 8 šviežių išdarinėtų karališkųjų krevečių, ¼ puodelio miltų, kiaušinio, 0,5 puodelio kokosų drožlių, 0,5 puodelio džiūvėsėlių, aliejaus kepti.

Pagardui: ¼ puodelio majonezo, mažos skiltelės česnako, 0,5 šaukštelio tarkuotų žaliosios citrinos žievelių, šaukšto žaliosios citrinos sulčių.

  • Pagaminkite pagardą. Sutraiškykite česnaką ir dubenėlyje sumaišykite su majonezu, žaliosios citrinos sultimis ir tarkuotomis žievelėmis. Išplakite iki vientisumo.
  • Miltus suberkite į dubenį. Krevetes delnais šiek tiek suplokite ir sudėkite į miltus. Kruopščiai išmaišykite, kad jos visiškai pasidengtų miltais.
  • Kiaušinį išplakite su 2 šaukštais šalto vandens. Gilioje lėkštėje sumaišykite kokosų drožles ir džiūvėsėlius. Kiekvieną krevetę pamirkykite kiaušinio plakinyje, tada kruopščiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje. Sudėkite krevetes į lėkštę.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejaus (maždaug 4–6 cm nuo dugno). Atsargiai dėkite krevetes ir kepkite apie 2 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Tiekite su citrininiu pagardu.

Skrudinti ryžių rutuliukai su sūriu

Fotolia nuotr./Skrudinti ryžių rutuliukai
Fotolia nuotr./Skrudinti ryžių rutuliukai

Jums reikės: puodelio ryžių, 2 puodelių vištienos sultinio, šaukštelio druskos, ¼ šaukštelio pipirų, 3 sūrio lazdelių, 1,5 puodelio džiūvėsėlių, puodelio aliejaus kepti.

  • Ryžius nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu. Sultinį supilkite į puodą, įberkite druskos, pipirų ir užvirkite. Suberkite perplautus ryžius ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 20–25 min. Išvirusius ryžius paskleiskite ant kepimo skardos ir visiškai atvėsinkite. Suberkite į indą, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą.
  • Sūrio lazdeles supjaustykite griežinėliais. Džiūvėsėlius suberkite į dubenį. Aliejų supilkite į gilią keptuvę ir įkaitinkite. Drėgnomis rankomis imkite apie 1,5 šaukšto ryžių, suplokite paplotėlį, į centrą dėkite sūrio gabaliuką ir suformuokite rutuliuką. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Sumerkite rutuliukus į aliejų ir virkite, iki gražiai apskrus (apie 2–3 min.). Išimkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite druska. Tiekite su pomidorų arba jūreivišku padažu (žr. receptą „Skrudinti kalmarai su jūreivišku padažu“).
Receptai
Receptas: Tešloje kepti svogūnų žiedai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 kg
Miltai: 250.00 g
Pienas: 1.00 st.
Vynas: 1.00 st. (sauso balto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 st. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite storokais griežinėliais ir išdalinkite žiedais.

2. Paruoškite tešlą: į miltuose padarytą duobutę supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų ir šaukštu maišykite, kol neliks sausų miltų. Tešlą atskieskite vynu, kad būtų tokio tirštumo kaip grietinė.

3. Svogūnų žiedus po vieną pasmeikite šakute, pavilgykite tešloje ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai apskrus.

Receptai
Receptas: Gruzdinti panyro gabalėliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Panyras: 200.00 g
Miltai: 150.00 g (avinžirnių)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis malto)
Aitrioji paprika: 5.00 g (malta)
Soda: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 200.00 ml
Kaip gaminti

1. Supjaustykite sūrį stambiais kubeliais.

2. Dubenyje sumaišykite avinžirnių miltus, sodą, druską ir prieskonius, įpilkite šiek tiek vandens, kad gautumėte tirštuką gruzdinimo tešlą.

3. Puode įkaitinkite aliejų. Panardinkite sūrio gabalėlį į tešlą, nuvarvinkite ir įdėkite į karštą aliejų, kepkite, kol gražiai apskrus.

Patiekite kaip užkandį.

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė pamokėlė: kaip pasigaminti indiško sūrio – panyro“

Receptai
Receptas: Skrudinti bulvių kukuliai su faršo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kukuliams)
Miltai: 5.00 valg. š. (3 - 4 - kukuliams ir 1 - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - kukuliams ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (kukuliams ir padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - kukuliams)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovinti, smulkinti, pagal skonį - kukuliams)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (kukuliams)
Aliejus: 300.00 ml (kukuliams ir padažui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400g kiaulienos - padažui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (padažui)
Sultinys: 1.00 st. (padažui)
Grietinė: 3.00 valg. š. (3 - 4 - padažui)
Petražolės: 10.00 g (smulkintos - padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir kelis kartus permalkite. Į bulvių masę suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pipirais, druska ir gerai išminkykite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar miltų.

2. Šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir virkite gerai įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus. Kukulius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Padažui svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su faršu, pagardinkite pipirais, druska ir petražolėmis. Supilkite sultinį ir kelias minutes troškinkite. Miltus sumaišykite su keliais šaukštais šalto vandens, grietine ir supilkite į faršo padažą. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti. Kukulius tiekite su faršo padažu, apibarstykite petražolių lapeliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Traškūs vištienos kąsneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g
Pasukos: 1.00 puodelis (raugintos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Duona: 100.00 g (¾ puodelio duonos trupinių)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (1/6 arbat. š. kajano pipirų vištienai ir 1/4 arbat. š. padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 40.00 ml
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Medus: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Paprikos: 2.00 g (1/4 arbat. š. maltos rūkytos paprikos - padažui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
  2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis pasukomis ir išmaišykite. Uždenkite dangteliu ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
  3. Viename dubenyje išplakite kaiušinį su pienu.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, raudonėlius, kajano pipirus, juoduosius pipirus ir druską.
  5. Iš šaldytuvo išimtus ir šiek tiek nusausintus vištienos gabalėlius po vieną iš pradžių merkite į kiaušinių plakinį, taip, kad visas gabalėlis pasidengtų šiuo plakiniu. Tuomet kruopščiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje. Perkelkite paruoštus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  6. Apšlakstykite (arba geriausia – apipurškite) vištienos gabalėlius trupučiu aliejaus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol vištiena iškeps, o išorė bus traški. 

PARUOŠKITE PADAŽĄ

  1. Kol vištienos gabalėliai kepa, paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite visus reikiamus produktus iki vientisos masės.  
  2. Vištienos gabalėlius patiekite karštus arba kaip šaltą užkandį.
Receptai
Receptas: Traškūs viščiukų sparneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų sparneliai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 70.00 g
Sūris: 130.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š. (augalinis)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Sparnelius pabarstykite druska, pipirais, dėkite šaukštą majonezo ir laikykite kambaryje apie 30 minučių (arba šaldytuve – 2 val.).
  2. Į  dubenėlį dėkite 70 g sviesto (apie 2 šaukštus), įmuškite kiaušinių trynius.
  3. Suberkite smulkia trintuve sutarkuotą fermentinį sūrį. Dubenėlį kiškite į mikrobangų krosnelę (ar įkaitintą orkaitę) kokiai 15 sekundžių, kad aptirptų sūris. Išmaišykite.
  4. Kiekvieną viščiuko sparnelį apvoliokite tame kiaušinio ir sūrio plakinyje, paskui – džiūvėsėliuose.
  5. Dėkite sparnelius į kepimo skardą, šaukite ją į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.
Receptai
Receptas: Gardūs vištienos kąsneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g
Garstyčių medaus padažas: 50.00 ml
Džiūvėsiai: 100.00 g (arba nesaldūs riestainiukai)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Dėkite į dubenį, įberkite druskos pipirų, įdėkite garstyčių ir medaus padažo, gerai išmaišykite bei bent valandai dėkite į šaldytuvą.
  2. Nesaldžius riestainius sutrupinkite elektriniu smulkintuvu ir pridėkite druskos. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvoliokite smulkintuose riestainiuose, dėkite ant grotelių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt