Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Sluoksniuotos tešlos užkandžiai

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis
Rūtos Plonytės nuotr. / Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Ne tik vieno kąsnio sumuštinukais galima vaišinti svečius. Gardūs, o ir gražiai atrodo įvairūs sluoksniuotos tešlos pyragai ir pyragaičiai su įdarais.

Gerai tai, kad tešlą jiems galima pasiruošti iš anksčiau ir visada turėti šaldymo kameroje. Prireikus galėsite pasiruošti tik norimą įdarą. O jų pasirinkimų – gyvos galybės, nuo saldžių varškės ir uogų ar vaisių iki mėsiškų, daržovių ar grybų. Štai keletas variantų.

Sluoksniuota tešla

Jums reikės: 300 g kvietinių aukščiausios rūšies miltų, 150 g sviesto, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos.

  • Į dubenį suberkite miltus, įkapokite sviestą, suberkite druską ir įmuškite kiaušinį. Suminkykite vientisą tešlą. Iškočiotą tešlą tieskite į skardą, apspauskite kraštus ir įdėkite 15 min. į šaldytuvą (arba laikykite kameroje, kol prireiks).

Įdaras su šonine

Jums reikės: 4 vidutinio dydžio svogūnų, 1 poro, 200 ml grietinėlės, 150 g šoninės, 2 kiaušinių, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, 2–3 skiltelių česnako, šaukšto balzaminio acto, 0,5 šaukštelio pipirų, žiupsnelio druskos.

  • Šoninę supjaustykite ir pakepinkite. Svogūnus ir porus nulupkite, susmulkinkite ir dėkite į keptuvę su šonine, kepkite, kol suminkštės. Sugrūskite ir įmaišykite česnakus.
  • Kiaušinius suplakite su grietinėle, sudėkite svogūnų ir šoninės masę, apibarstykite druska, pipirais, supilkite actą, suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Įdarą dėkite į skardą ant papločio.
  • Kepkite iki 165 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Špinatų įdaras

Jums reikės: 400 g šaldytų arba šviežių špinatų, 200 g riebios varškės, 100 ml grietinėlės, 5 šaukštų tarkuoto parmezano, 2 kiaušinių, 1 svogūno, 2 šaukštų sviesto, 2 skiltelių česnako, maltų pipirų ir druskos pagal skonį.

  • Špinatus susmulkinkite, svogūnus ir česnakus sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Įmaišykite tarkuotą parmezaną, druską ir pipirus. Špinatų masę dėkite į skardą.
  • Gerai išplakite kiaušinius, atsargiai įmaišykite į varškę. Grietinėlę standžiai suplakite su druska ir taip pat įmaišykite į masę. Viską atsargiai sukrėskite ant špinatų masės ir kiaušinių.

Žirnelių ir brokolių įdaras

Jums reikės: 200 g šaldytų žirnelių, 200 ml grietinėlės, 100 g šoninės, 100 g brokolių, 3 kiaušinių, 2 šaukštų smulkintų petražolių, 4 šaukštų aliejaus, ½ šaukštelio tarkuoto muskato, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite.
  • Žirnelius atšildykite, sumaišykite su pjaustytais brokoliais ir petražolėmis. Suberkite į kepinamą šoninę. 5 min. patroškinkite, tada ataušinkite.
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Parmos kumpis: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš sluoksniuotos tešlos ant kepimo popieriaus iškočiokite 20 x 60 cm stačiakampį ir išdėliokite plonus kumpio gabalėlius. Perlenkite tešlą pusiau ir supjaustykite apie 1 cm pločio juostelėmis.

2. Juostelių galus susukite į priešingas puses – padarykite virveles. Galus stipriau užspauskite, kad neatsisuktų. Virveles sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–15 minučių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė: 70.00 g
Mėgstami prieskoniai: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių atšildykite tešlą ir truputį ją pakočiokite.
  2. Cukiniją (geriausia – bulvių skustuku) ir sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis.
  3. Ant tešlos lakšto eilėmis dėkite cukinijos griežinėlius bei sūrį ir užtepkite plonu sluoksniu džiovintų pomidorų užtepėlės. Pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
  4. Tešlą susukite į vyniotinį ir supjaustykite kelių centimetrų pločio griežinėliais.
  5. Sudėkite suktinukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite šiek tiek prieskoniais ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20–30 min. Skanaus!
Receptas: Sluoksniuotos tešlos traškučiai
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sluoksniuota tešla: (gabaliukai 10 x 10 cm) 4.00 vnt.
Varškė: 4.00 valg. š. (tepamosios natūralios arba „Filadelfijos“ sūrio)
Pomidorai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 vnt. (čiobrelių, petražolių, baziliko lapelių papuošimui - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupieškite“ rėmelį maždaug 0,7 – 1 cm pločio. Neperpjaukite!
  2. Viduriuką patepkite varške, ant jo sudėkite vieną – dvi plonas riekeles pomidoro ir užbarstykite parmezano.
  3. Kepkite ~ 15 min kol gražiai pagels. Patiekdami pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis (pagal skonį).

Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ

 

Receptas: Sluoksniuotos tešlos sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla: 400.00 g (pakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Riešutai: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Atšildytą tešlą kuo ploniau iškočiokite, patepkite sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi, susmulkintais riešutais, suvyniokite voleliu ir valandą palaikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų.
  2. Tada tešlos volelį supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, kiekvieną dar truputį pakočiokite, sudėkite į skardą ir kepkite 200`C karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus (5–8 min.).
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Sūris: 2.00 sauja (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą.
  4. Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“.
  5. Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus.
  6. Apibarstykite prieskoniais: druska, maltais pipirais, mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.
  7. Viršų tolygiai apibarstykite dar keliomis saujomis tarkuoto fermentinio sūrio.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir pyragas iškeps.
  9. Išimkite iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
  10. Pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir kaip šaltas užkandis. Skanaus!
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (žalioji)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kumpis: 120.00 g (arba karštai rūkytos kiaulienos šoninės)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (2 -3 šakelės šviežių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite.
  2. Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais.
  3. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamų sėklomis, kmynais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

Receptą atsiuntė Helena J.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt