Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Sočios sriubos. Net 28 receptai!

Pikantiška žuvienė
Redakcijos archyv. / Pikantiška žuvienė
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Dubenėlis šiltos sriubos ir sušildo, ir nuramina, ir pasotina. Sriubas virti paprasta ir pigiau nei kitus sočius patiekalus.

Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (šviežių arba konservuotų be odelių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 l
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Jautiena: 100.00 g (ir kiaulienos faršo, perpus maišyto)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 5.00 g (šakelė džiovintų)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.

2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.

3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.

4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.

5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.

6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.

7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba su kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 500.00 g (šviežių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pienas: 300.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (tirštų pomidorų)
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 arbat. š. (keli žiupsniai maltai mėsai skirtų prieskonių)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandį kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

3. Nuskustą morką sutarkuokite. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedeliais, sumeskite į gilią keptuvę su įkaitintais riebalais ir 3–4 minutes pakepinkite.

4. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, nuluptus, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir maišydama troškinkite 5 minutes. Sumeskite atskiroje keptuvėje iki minkštumo pakepintas juostelėmis pjaustytas paprikas ir maišydama troškinkite dar 5 minutes.

5. Giliame puode užvirinkite vandenį su pienu ir trim šaukšteliais cukraus. Suberkite bazilikus, pipirus, likusį cukrų, sudėkite trintus česnakus ir maišydama porą minučių pavirinkite. Sudėkite troškintas daržoves, supilkite pomidorų sultis ir virkite 10 minučių. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Sudėkite ryžius ir išmaišykite.

6. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą natūralaus jogurto, įdėkite po kelis keptus kukulius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Receptai
Receptas: Bulvių sriuba su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g (miltingų)
Morkos: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 2 valg. š. česnakų skridinėlių papuošimui)
Rūkyti lašinukai 70.00 g
Mėsos sultinys: 1.00 l
Kiauliena: 500.00 g (rūkytos nugarinės)
Mairūnas: 1.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Dešrelės 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Porą nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais skridinėliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2. Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir išlydykite dideliame puode. Spirgučius išgriebkite ir padėkite atskirai. Keptuvėje likusiuose taukuose apkepinkite bulves. Sudėkite morkas, porus, svogūnus, česnakus ir viską trumpai pakepinkite.

3. Pakepintas daržoves sudėkite į puodą su sultiniu, pasūdykite, įberkite pipirų. Įdėkite nugarinę ir viską virkite apie 35 min. Retkarčiais atsargiai pamaišykite.

4. Nugarinę ištraukite, supjaustykite kubeliais ir padėkite atskirai. Sriubą trumpai patrinkite maišytuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, mairūnais. Dešreles supjaustykite ratukais ir suberkite į sriubą. Ten pat suberkite nugarinės kubelius ir pakaitinkite. Sriubą patiekite lėkštėse, į kiekvieną porciją įdėkite spirgučių ir česnakų skridinėlių.  

Receptai
Receptas: Moliūgų sriuba su skrebučiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (apie 1,5 kg)
Porai: 400.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 3.00 arbat. š.
Vištienos sultinys: 1.00 l (arba daržovių)
Vynas: 200.00 ml (sauso baltojo)
Duona: 100.00 g (baltos duonos skrebučių)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Grietinė: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite.

2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite svogūnus. Kai svogūnai pasidarys skaidrūs, sudėkite moliūgus (nedidelį dubenėlį moliūgų kubelių palikite), pasūdykite, pagardinkite pipirais, kario milteliais ir truputį pakepinkite.

3. Į verdantį sultinį supilkite vyną, sudėkite pakepintus moliūgus, uždenkite ir virkite 20 min. Paskui sutrinkite maišikliu, sudėkite likusius moliūgų kubelius, porus ir dar pavirkite 8 min.

4. Prieš patiekiant sriubą pagardinkite grietine, į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis šaukštus skrebučių. Beje, skrebučius galima patiekti ir atskirai.  

Receptai
Receptas: Sriuba su lydytu sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Ryžiai: 100.00 g
Kukurūzai: 80.00 g (konservuotų)
Šaldyti žirneliai: 80.00 g
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (arba vištienos sultinio kubelis)
Lydytas sūrelis be priedų 180.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite ryžius, virkite apie 10 min.

2. Kol ryžiai virs, nuskuskite morką, supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nedideliais žiedynais supjaustykite brokolinį kopūstą.

3. Sudėkite į puodą morkas, brokolinius kopūstus, kukurūzus ir atšildytus žirnelius. Kai vanduo užvirs, įmaišykite sultinio kubelį. Virkite, kol suminkštės daržovės.

4. Baigiant virti įmaišykite lydytą sūrelį, jei reikia, dar pasūdykite. Išpilstykite sriubą į lėkštes, pagardinkite šaukšteliu sviesto.  

Receptai
Receptas: Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4-5)
Morkos: 1.00 vnt.
Špinatai: 100.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kalakutiena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Manai: 2.00 valg. š.
Šaldyti žirneliai: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.

2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame jau verda kitos daržovės, dar pavirkite apie 5-7 min. Puodą nukaiskite nuo viryklės ir elektriniu smulkintuvu visą masę sutrinkite.

3. Iš maltos kalakutienos (į kurią prieš tai reikia įmušti kiaušinį, įdėti manus, druskos, pipirų) formuokite nedidelius kukulius, dėkite juos į kreminę sriubą ir virkite dar apie 15 min.

4. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Tiekite su grietine.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (kalakutienos faršas - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - kukuliams, trynys - sriubai)
Manai: 2.00 valg. š. (kukuliams)
Krakmolas: 40.00 g (1 valg. š. kukuliams ir 1 arbat. š. sriubai)
Prieskoniai maltai mėsai (kukuliams) 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - kukuliams)
Druska: 30.00 g (1 arbat. š. kukuliams ir 1 valg. š. sriubai)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Bulvės: 500.00 g (šviežios)
Paprikos: 2.00 vnt. (1 saldžioji ir 1 gabalėlis aitriosios)
Morkos: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.

2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.

3. Gautą troškinį sutrinkite į vientisą masę, sumaišykite su 2,5 litrais vandens ir užvirkite. Supilkite šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėkite grietinę, padažą ir pamažu supilkite ant kukulių. Sudėkite prieskonius ir virkite, kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.

Tai ir sriuba, ir antras patiekalas kartu, sotus, bet neapsunkinantis, o netgi teikiantis energijos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (žalios saldžios)
Pupelės: 500.00 g (2 indeliai konservuotų rudųjų arba baltųjų pupelių)
dešrelės plonos parūkytos 250.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno pipirai ir žiupsnelis maltų kvapiųjų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 800.00 ml (2 kubeliai)
Kaip gaminti

1.Paprikas išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Konservuotas pupeles sukrėskite į koštuvą, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų.

2.Susmulkinkite svogūną, česnakus ir ant mažos ugnies 5–7 minutes pakaitinkite puode su aliejaus ir vandens mišiniu. Pusę pupelių sutrinkite. Prie svogūnų ir česnakų sudėkite paprikos gabaliukus, prieskonius, pomidorų pastą ir viską išmaišykite.

3.Supilkite karštą vandenį ir sutrintus sultinio kubelius, išmaišykite, užvirinkite ir ant mažos ugnies troškinkite kelias minutes. Įmaišykite trintas pupeles. Tada sudėkite likusias netrintas pupeles ir riekelėmis pjaustytas dešreles.

4.Uždengę troškinkite apie 20 minučių, jeigu reikia, dar pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Šią sriubą galima valgyti su meksikietiškais kukurūzų traškučiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Greitai paruošiama konservuotų pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pupelės: 500.00 g (2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių)
Daržovės: 450.00 g (1 pakelis (450 g) šaldytų daržovių mišinio (pavyzdžiui, šparaginių pupelių, žaliųjų žirnelių ir morkų))
Pomidorai: 250.00 g (1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių savose sultyse)
dešrelės pieniškos 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 800.00 l
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti. Daržoves šiek tiek apvirkite.

2.Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką. Suverskite konservuotus pomidorus, daržovių mišinį, supilkite sultinį ir virkite apie 10 minučių.

3.Sudėkite pupeles, gabaliukais pjaustytas dešreles, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir užvirkite.

4.Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti. Pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Sriuba su virtiniais ir aštria dešra
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
dešra aštri parūkyta 450.00 g
Pomidorai: 400.00 g (savo sultyse konservuoti be odelių)
virtiniai itališki (tortellini) su sūriu 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (drožlės)
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Vanduo: 1500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (švieži, kapoti)
Raudonėliai: 3.00 g (švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Morkas, cukiniją supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir virkite 10 minučių. Sudėkite itališkus virtinius ir ant silpnos ugnies virkite 5–7 minutes.

2.Dešrą supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir maišydami kepinkite, kol dešra gražiai apskrus.

3.Sukrėskite konservuotus pomidorus ir maišydami dar truputį pakepinkite. Masę sukrėskite į puodą, atsargiai išmaišykite ir dar virkite 5 minutes.

4.Sriubą tiekite pabarstytą parmezanu, kapotais šviežiais bazilikais ir raudonėliais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Lęšių sriuba su virta dešra
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lęšiai: 300.00 g
dešra virta 600.00 g
šoninė 8 juostelės rūkytos 8.00 riekės
Daržovių sultinys: 2.00 l
Svogūnai: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Morkos: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės šviežių)
Actas: 1.00 valg. š. (vyno)
Petražolės: 1.00 sauja
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas supjaustykite kubeliais, porą, saliero lapkotį – nedideliais gabalėliais.

2.Dešrą nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus, šoninės juosteles ir maišydami truputį pakepinkite.

3.Supilkite daržovių sultinį, sudėkite morkas, čiobrelių šakeles ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių. Suberkite plautus ir nuvarvintus lęšius, sudėkite pjaustytą dešrą ir ant silpnos ugnies virkite dar 20 minučių.

4.Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite žiupsnelį cukraus, įpilkite šaukštą vyno acto. Tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
kadagių uogos 2-3 3.00 vnt.
Pipirai: 3.00 g (0,5 šaukštelio pipirų žirniukų)
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Mėsa: 1.00 kg (malta liesa kiauliena arba kiaulienos ir jautienos mišinys)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.Nuskustas morkas, salierą ir cukiniją supjaustykite kubeliais. Poro baltąją ir žaliąją dalis susmulkinkite. Svogūnus su lukštais (švariais) perpjaukite pusiau.

2. Puode įkaitinkite aliejų ir iš pjūvio pusės pakepinkite svogūnus. Sudėkite šiek tiek smulkintų daržovių, baltąją poro dalį ir trumpai pakepinkite. Įmeskite laurų lapelių, kadagių uogų, pipirų ir įpilkite 3 litrus vandens. Virkite ant nedidelės ugnies apie pusantros valandos. Nukoškite.

3. Žalius poro gabalėlius pakepinkite su sviestu, sudėkite į maltą kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

4. Drėgnomis rankomis iš mėsos suformuokite norimo dydžio kukulius, sudėkite į sultinį ir virkite 20 minučių. Sudėkite makaronus, daržovių gabaliukus ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 500.00 g (lapai)
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė, miltinga)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežios)
šoninė 4 juostelės plonai pjaustytos 400.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Špinatų lapus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Bulvę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu sviesto puode, kuriame virs sriuba. Sudėkite kubeliais pjaustytą bulvę, supilkite sultinį ir virkite 10–15 minučių, kol šie suvirs.

2.Sudėkite špinatų lapus ir virkite dar 5 minutes. Kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes, kad vidus būtų minkštas.

3.Šoninę pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol gražiai apskrus. Sriubą išsukite elektriniu plaktuvu iki vientisos tyrės, sudėkite grietinę ir užvirkite. Įberkite druskos, pipirų, muskatų.

4.Sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną dėkite juostelę skrudintos šoninės, pusę perpjauto kiaušinio, įberkite kapotų petražolių. Valgykite su skrudinta duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Burokėlių sriuba su graikiniais riešutais
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g
Burokėliai: 600.00 g
Mėsos sultinys: 2.00 l
Porai: 1.00 vnt.
Bulvės: 3.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt. (kininis)
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Vyšnios: 150.00 g (džiovintos)
Graikiniai riešutai: 200.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinta kalendra arba petražolės)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Mėsą dėkite į puodą. Supilkite sultinį, įmeskite laurų lapelį ir užvirkite. Nugriebkite putas, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie valandą.

2.Burokėlius nulupkite, perpjaukite per pusę, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 30 minučių. Porą supjaustykite žiedais, bulves, salierų stiebus – nedideliais gabalėliais, kininį kopūstą – juostelėmis ir iki mėsos virimo pabaigos likus pusvalandžiui sudėkite į puodą.

3.Burokėlius supjaustykite storais šiaudeliais, sudėkite į puodą. Suberkite džiovintas vyšnias, graikinius riešutus, supilkite raudonojo vyno actą ir virkite dar apie 10 minučių.

4.Mėsą išimkite, supjaustykite vieno kąsnio gabalėliais, sudėkite atgal į sriubą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5.Sriubą tiekite pabarstytą smulkintomis kalendromis arba petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (vištiena)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Mėtos: 4.00 valg. š. (šviežios)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 1.00 l
Kokosų pienas: 800.00 ml (skardinė)
Svogūnų laiškai: 30.00 g (plonalaiškiai)
Pievagrybiai: 200.00 g
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 šaukštai citrinų sulčių)
Kaip gaminti

1.Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir labai plonai supjaustykite. Mėtų lapelius nuplaukite, nukratykite ir susmulkinkite.

2.Faršą išminkykite su kapotomis mėtomis, aitriąja paprika, kiaušiniu, džiūvėsėliais ir druska. Suformuokite nedidelius kukulius. Į puodą supilkite sultinį, kokosų pieną ir virkite apie 10 minučių.

3.Sudėkite kukulius ir ant mažos ugnies virkite dar 10–15 minučių. Svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Grybus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į sriubą ir dar 5 minutes pavirkite.

4.Nukaitę nuo ugnies pašlakstykite sojų padažu ir citrinų sultimis. Papuoškite mėtų lapeliais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Pievagrybių sriuba su kalakutiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pievagrybiai: 600.00 g
Kalakutiena: 500.00 g (filė)
Sultinys: 1500.00 ml (grybų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies)
Pomidorai: 250.00 g (1 stiklinė savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuotas)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos šviežios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Saliero šaknį supjaustykite  kubeliais, morką – plonais šiaudeliais.

2.Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių. Mėsą išimkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite atgal į sriubą.

3.Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis ir su svogūnais apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

4.Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, dėkite į puodą ir virkite dar 10 minučių.

5.Sriubą tiekite pabarstytą parmezanu ir kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Soti kopūstų sriuba su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusės gūžės šviežio)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Paprikos: 2.00 vnt. (kelių griežinėlių raudonos ir geltonos)
Citrinos: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 20.00 g (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite.

2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, įpilkite apie 2 litrus vandens, sojų padažo ir virkite, kol daržovės suminkštės. Virdami įspauskite citrinų sulčių.

3. Tiekite su grietine ir apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 3.00 vnt. (3 - 4 nedideli)
Svogūnai: 2.00 vnt. (0,5 - kukuliams)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 200.00 g (sauja, džiovintų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (3 - 4 aštraus)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - sriubai ir kukuliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (sriubai ir kukuliams)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Barščių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 jautienos - kukuliams)
Mėsos prieskoniai: (kukuliams) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius.

2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais ir sumeskite į verdančią sriubą. Džiovintus grybus išmirkykite ir apvirkite, kol suminkštės.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus, grybus ir maišydami apkepkite. Keptus svogūnus su grybais sudėkite į verdančią sriubą, paskaninkite barščių prieskoniais, pipirais, druska, sudėkite pomidorų padažą, laurų lapelius ir virkite ant nedidelės ugnies 40–45 minutes. Tiekdami paskaninkite grietine ir pabarstykite smulkintais žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Receptai
Receptas: Meksikietiška sriuba su kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pupelės: 300.00 g (konservuotos, 1 indelis)
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis, konservuotų luptų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Padažas: (aitriųjų pipirų) 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą.

2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir maišydami apkepkite, tada sudėkite pomidorų pastą, aitriųjų pipirų padažą ir dar pakepinkite.

3. Saldžiąsias paprikas supjaustykite juostelėmis ir sumeskite į apkeptus svogūnus, sudėkite konservuotus pomidorus, įpilkite sojų padažo, šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite) ir troškinkite ant silpnos ugnies 10–15 minučių. Į sriubą sumeskite kukulius, smulkintus rozmarinus, paskaninkite druska, cukrumi ir virkite dar 10 minučių.

4. Baigiant sriubai virti suberkite konservuotas pupeles ir dar 5–7 minutes pavirkite. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Porai: 30.00 g (gabalėlis)
Ryžiai: 4.00 valg. š. (ilgagrūdžiai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 8.00 vnt. (keli kvapieji ir aitrieji)
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų šlaunelės)
Kaip gaminti

1. Nuplautą žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynėliais.

2. Raudoną saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais.

3. Nuluptus porus supjaustykite griežinėliais.

4. Į puodą sudėkite nuplautas viščiuko šlauneles, įpilkite apie pusantro litro vandens. Kai užvirs, sumeskite laurų lapus, pipirus ir apie 20 minučių pakaitinkite. Suberkite ryžius ir virkite dar 10 minučių.

5. Šlauneles išgriebkite. Nuo kaulų nupjaustykite mėsą, susmulkinkite.

6. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite porų griežinėlius. Sudėkite smulkintą mėsą ir kepinkite dar kelias minutes. Suverskite į puodą su ryžiais, išmaišykite, luktelėkite, kol užvirs.

7. Sumeskite smulkintus žiedinius kopūstus, paprikas ir virkite, kol daržovės suminkštės. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Tiekiant tinka užbalinti liesa grietinėle.

Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba su žuvų kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 300.00 g (menkių, jūrų lydekų, starkių - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - kukuliams)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (kukuliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kukuliams)
Žuvies prieskoniai: 3.00 g (citrininiai - kukuliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir sriubai)
Pomidorai: 400.00 g (400 - 500 konservuotų arba šviežių - sriubai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - sriubai)
Pomidorų pasta: (sriubai) 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3 - sriubai)
Salierai: 2.00 vnt. (du lapkočiai - sriubai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - sriubai)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (sriubai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušinio baltymu, džiūvėsėliais, prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir 10–12 minučių virkite sūdytame vandenyje.

2. Keptuvėje apkepkite pjaustytą svogūną ir česnaką, sudėkite pjaustytus saliero lapkočius ir maišydami kepkite apie 10 minučių. Į puodą sudėkite keptas daržoves, konservuotus pomidorus, užpilkite puse stiklinės vandens, paskaninkite druska, pipirais, įmeskite kelis laurų lapelius, įdėkite pomidorų pastos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.

3. Tuomet įlašinkite citrinų sulčių, įberkite cukraus (pagal skonį) ir virkite dar 10 minučių. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, supilkite į lėkštes ir įdėkite po kelis žuvų kukulius. Pagardinkite grietine arba natūraliu jogurtu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Pomidorų sriuba su žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvies sultinys: 1.00 l (paruošto iš 2 kubelių)
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 4)
Bulvės: 4.00 vnt. (4 - 5)
Morkos: 2.00 vnt.
Bazilikai: 2.00 arbat. š.
Pievagrybiai: 500.00 g
Lašiša: 400.00 g (filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti

1. Į užvirusį sultinį puode įmaišykite konservuotus pomidorus, smulkintą svogūną, grūstas česnako skilteles, gabalėliais supjaustytas bulves. Kai daržovės suminkštės, nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite. 2. Tyrę statykite ant ugnies, sudėkite šiaudeliais supjaustytus nuvalytus grybus, žuvies gabalėlius, pagardinkite druska, pipirais ir virkite15 minučių. Patiekite įmaišius grietinės, galima – su šviežiomis aitriosiomis paprikomis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Trinta bulvių sriuba su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 750.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Porai: 1.00 vnt.
Riebalų mišinys: (tepamas) 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Nuoviras: (daržovių) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kremo)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Šalavijai: 100.00 g (pusė saujos)
Avių sūris: (trupintas) 100.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti.

2. Svogūnus, morkas, salierą ir baltąją poro dalį nuvalykite ir supjaustykite.

3. Riebalus įkaitinkite puode, sudėkite pjaustytas daržoves ir kepinkite 5 minutes. Sudėkite nusunktas bulves, apipilkite daržovių nuoviru ir virkite 45 minutes.

4. Daržoves sutrinkite trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite grietinėlės kremo.

5. Pusę saujos šalavijų lapelių pakepinkite 4 šaukštuose aliejaus. Ant sriubos užbarstykite trupinto avių sūrio, uždėkite šalavijų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Brokolinių kopūstų sriuba su omleto gabalėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (2 puodeliai žiedynų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 4.00 st. (tirpaus)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (omletui)
Pienas: 250.00 ml (lieso - omletui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto riešuto - omletui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (omletui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - omletui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite omletą: kiaušinius suplakite su pienu, pagardinkite muskato riešutu, druska, pipirais. Masę supilkite į specialų kepimo maišelį, užriškite ir 25 min. virkite garuose.

2. Nuo brokolinių kopūstų žiedynų nupjaukite stiebelius ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai sukapokite.

3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, jame pakepinkite svogūnus ir brokolinių kopūstų stiebelius. Viską sudėkite į užvirusį sultinį ir 5 min. ant nedidelės ugnies virkite. Sudėkite brokolinių kopūstų žiedynus ir dar 5 min. virkite.

4. Omletą supjaustykite kubeliais, išdėliokite į lėkštes ir užpilkite sriuba.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Vištienos sriuba su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 225.00 g (grikinių miltų)
Vištienos krūtinėlė: 175.00 g (virtos)
Vištienos sultinys: 1200.00 ml
Laiškiniai svogūnai: 3.00 vnt.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Medus: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintų šviežių lapelių)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (saulėgrąžų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežių, tarkuotų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.

2. Storasieniame puode įkaitinkite abiejų rūšių aliejų. Sudėkite sugrūstą česnaką, susmulkintą aitriąją papriką, imbierus, smulkiai supjaustytus svogūnėlius ir, nuolat maišydami, kepinkite 3 min. Supilkite sojų padažą, medų, sultinį. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 3 min.

3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite makaronus, juostelėmis supjaustytą virtą mėsą ir petražoles, įberkite pipirų. Jei reikia, prieš patiekiant sriubą pakaitinkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 10 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Jautiena: 500.00 g (šonkaulių)
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja šviežių arba džiovintų)
Kaip gaminti

1. Porcijomis supjaustytus šonkauliukus pusvalandį kepkite 200`C karštumo orkaitėje.

2. Apskrudusius šonkauliukus sudėkite į puodą, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmeskite laurų lapelį ir ant labai mažos ugnies virkite, kol mėsa visai suminkštės (apie 2 val).

3. Išvirusius šonkauliukus išgriebkite, sultinį perkoškite, vėl užvirinkite, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas ir pavirkite 10 min. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, žiedynėliais išskirstytus kopūstus ir virkite dar 15 min. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite šonkauliukus ir suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus.  

Receptai
Receptas: Rūgštynių sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rūgštynės: 200.00 g (šviežių ar konservuotų)
Vištiena: 150.00 g (paruošto vištienos faršo (gali būti ir kitokios mėsos))
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virtų)
Grietinėlė: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Miltai: 1.00 sauja (žiupsnelis kukuliams apvolioti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite. Iš vištienos faršo suformuokite nedidukus kukulaičius, apvoliokite juos miltuose.
  2. Užvirkite apie 2 l vandens. Suberkite bulves ir šaukštu suleiskite kukulaičius.
  3. Rūgštynes nuplaukite ir susmulkinkite. Berkite jas į puodą, kai bulvės ir kukulaičiai bus beveik išvirę. Kelias minutes pavirkite ir nukaiskite.
  4. Sriubą gardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
  5. Išpilstykite į dubenėlius. Į kiekvieną dubenėlį dėkite po puselę virto kiaušinio, įkrėskite po šaukštą grietinės (pagal skonį), apibarstykite žiupsneliu krapų.
  6. Ši sriuba patiekiama šilta. Bet gali būti valgoma ir šalta. 
Receptai
Receptas: Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt. (naminių)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Salierai: 5.00 vnt. (stiebai)
Vištienos sultinys: 2.00 l (2 - 3)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1 -2)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (2 - 3)
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Parmezano sūris: 1.00 arbat. š. (tarkuotas - 1 porcijai)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (Druska, cukrus, penkių rūšių pipirai, šviežias bazilikas, šviežia aitrioji paprika, ciberžolė, rūkytų lašinių odelė)
Kaip gaminti
  1. Sriuba. Išverkite stiprų vištienos sultinį. Tam reiks 3-5 vištienos šlaunelių ir įvairių daržovių.
  2. Išvirusį sultinį perkoškite per sietelį, nuo kauliukų nuimkite mėsą.
  3. Morkas, salierus, bulves, svogūną, česnaką supjaustykite mažais, plonais kubeliais.
  4. Obuolius supjaustykite kuo plonesniais kvadratėliais, kad verdant jie „ištirptų“.
  5. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, nulupkite odeles.
  6. Alyvuogių aliejuje apkepkite pjaustytas morkas, salierus, svogūnus, česnaką, bulvių kubelius, kelis šviežios aitriosios paprikos griežinėlius.
  7. Sudėkite pjaustytus obuolius, pomidorus, rūkytų lašinių odelę ir dar porą minučių apkepkite, supilkite „stiprų“ vištienos sultinį.
  8. Sudėkite nuimtą nuo kauliukų mėsą.
  9. Užvirkite, nugraibykite atsiradusias putas. Įberkite žiupsnelį ciberžolės,  tada sriuba įgaus gražią spalvą.
  10. Paskaninkite druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 30-40 minučių.
  11. Prieš patiekdami leiskiite sriubai 15-20 minučių „pailsėti“.
  12. Smulkiai supjaustykite šviežio baziliko lapelius, sumaišykite su tarkuotu „Parmezano“ sūriu.
  13. Serviruojame. Į dubenį pilame sriubytę, gausiai pabarstome sūrio ir baziliko mišiniu.
  14. Skanaukite su šilta, balta duona, tokia kaip „Ciabatta“.
  15. Rekomendacijos. Pomidorus naudokite naminius, aromatingus, gerai prinokusius. Priešingu atveju į sriubą įdėkite pomidorų pastos. Nulupus nuo obuolių ir pomidorų odeles jų neišmeskite, bet sudėkite verdant sultinuką. Pjaustant, įvairių daržovių atraižas neišmeskite, jas galite dėti į indelį ir laikyti šaldiklyje, verdant sultinius jas panaudosite. Obuolius supjaustykite kuo ploniau, jie turi sriuboje „ištirpti“. Neužmirškite lašinukų odelės, ji suteiks gardaus skonio ir aromato. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt