Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Staigmena Mamai. 15 min. – ir paruošta!

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
„DanSukker“ nuotr. / Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Ypatingą dieną pradžiuginti Mamas norime visi. Todėl nepatingėkite anksčiau atsikelti ir pagaminti skanų kepinuką. Paprastai, greitai ir lengvai paruošiami, jie stebina puikiu skoniu. Mylimos Mamos, tegul visos Jūsų dienos būna nuostabios!

Bandelės su aviečių džemu ir sūriu

Shutterstock nuotr./Bandelės su aviečių džemu ir sūriu
Shutterstock nuotr./Bandelės su aviečių džemu ir sūriu

Jums reikės: pakuotės bemielės sluoksniuotos tešlos, stiklinės šaldytų trintų aviečių, pusės stiklinės maltų riešutų, 4 šaukštų medaus, 200 g mėgstamo pelėsinio sūrio.

  • Tešlą atšildykite pagal nurodymus ant pakuotės, klokite ant miltais pabarstyto stalo, supjaustykite pasirinkto dydžio gabalėliais ir išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
  • Avietes sumaišykite su riešutais ir medumi, išsukite iki vienalytės tirštos masės.
  • Sūrį atšildykite kambario temperatūroje, kad būtų lengva tepti.
  • Kiekvieną tešlos lapelį aptepkite (jei sūris kietesnis, apibarstykite trupintu), ant viršaus krėskite po kelis šaukštus trintų aviečių masės.
  • Pyragėlius perlenkite, sutvirtinkite kraštelius ir dailiai viršuje keliose vietose įpjaukite, kad kepant išeitų garai.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Įdaryti obuoliai

Shutterstock nuotr./Įdaryti obuoliai
Shutterstock nuotr./Įdaryti obuoliai

Jums reikės: 6 obuolių, 200 g kreminės varškės, kiaušinio, 4 šaukštų cukraus, pagal skonį cinamono ir vanilinio cukraus, geros saujos įvairių džiovintų vaisių mišinio, šlakelio brendžio, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį migdolų drožlių.

  • Džiovintus vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu ir sumaišykite su brendžiu.
  • Obuolius nuplaukite ir išskobkite sėklalizdžius.
  • Varškę iki vientisumo išsukite su cinamonu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Paruošta mase įdarykite obuolius.
  • Ant viršaus krėskite po šaukštą brendyje mirkytų džiovintų vaisių mišinio, išdėliokite sviesto gabalėlius, berkite migdolų drožlių.
  • Obuolius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  • Galite tiekti su plakta grietinėle.

Mielinių pyragaičių bokštelis su uogomis

Fotolia nuotr./Mielinių pyragaičių tortas
Fotolia nuotr./Mielinių pyragaičių tortas

Jums reikės: pakuotės mielinės tešlos, 250 g tepamojo kreminio sūrio, 3 šaukštų cukraus, vanilės ankšties, 200 ml plakamosios grietinėlės, nutarkuotos citrinos žievelės, po saujelę mėgstamų uogų.

  • Mielinę tešlą atšildykite kambario temperatūroje, didesniu puodeliu išspauskite pasirinkto dydžio apskritimus ir iškepkite pagal nurodymus ant pakuotės.
  • Kremui sūrį krėskite į plakti skirtą indą, ten pat suberkite cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles, iš perpjautos vanilės ankšties iškrapštytas sėklytes ir plakite iki vienalytės masės.
  • Kitame inde iki standžių putų išplakite šaldytuve gerai atvėsintą grietinėlę. Ją atsargiai šaukštu, o ne plakikliu sumaišykite su sūrio mase.
  • Mielinius paplotėlius sluoksniuokite su kremu ir uogomis.
  • Galite apiberti milteliniu cukrumi.

Riestė su braškėmis

Jums reikės: 2 lakštų šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, po 250 g maskarponės ir kreminės varškės, 4 šaukštų cukraus, 50 ml neriebios grietinėlės, pusės citrinos sulčių, pagal skonį vanilinio cukraus, šaukšto kokosų drožlių, 300 g braškių, migdolų drožlių (pabarstyti), kiaušinio baltymas (aptepti).

  • Tešlą atšildykite pagal nurodymus ant pakuotės, padalykite į dvi dalis, klokite į karščiui atsparią skardą, išpjaukite tuščiavidurius vienodo dydžio apskritimus. Vieną jų (tai bus riestės viršus) aptepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite migdolų drožlėmis, iškepkite pagal nurodymus ant pakuotės ir atvėsinkite.
  • Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone, supilkite citrinos sultis, grietinėlę, suberkite baltąjį bei vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu išsukite iki vientisos masės. Įmaišykite kokosų drožles ir įdarą bent pusvalandį palaikykite šaltai.
  • Apatinį riestės lakštą storai patepkite maskarponės kremu, berkite smulkintų braškių, tada atsargiai užspauskite midgolais apibarstytą lakšto dalį.
  • Paruoštą desertą tiekite supjausčiusi pasirinkto dydžio gabalėliais.

Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Obuoliai: 500.00 g
Rabarbarai: 500.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (cinamono ir cukraus mišinio)
Cukrus: 2.00 valg. š. (pyragui apibarstyti)
Kaip gaminti

1. Obuolius bei rabarbarus nulupkite, supjaustykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, suberkite cinamono ir cukraus mišinį, įpilkite 50 ml vandens ir ant vidutinės ugnies kaitinkite 10 min.

2. Iš šiek tiek atšilusios tešlos išpjaukite truputį didesnį paplotį nei ugniai atsparaus indo skersmuo. Juo uždenkite obuolių ir rabarbarų košę. Tešlos paplotyje išpjaukite kelias skylutes (garams išeiti). Viršų sudrėkinkite vandeniu ir apibarstykite cukrumi.

3. 180ºC karštumo orkaitėje kepkite, kol pyragas dailiai apskrus.

Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Slyvos: 400.00 g (šviežių)
Vynas: 1.00 st. (baltojo desertinio)
Migdolai: 100.00 g (drožlių)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Imbieras: 10.00 g (žiupsnelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Kaip gaminti

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, supjaustykite griežinėliais, apliekite vynu ir palikite 15 minučių pastovėti. Išgriebusi gerai nuvarvinkite.

2. Medų sukrėskite į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį, įstatykite į puodą su karštu vandeniu ir maišykite, kol medus suskystės. Įmaišykite imbierą, pilkite ant slyvų ir atsargiai išmaišykite.

3. Iš tešlos lakšto 15 cm skersmens dubenėliu išspauskite apskritimus ir išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje (palikite 2–3 centimetrų tarpus).

4. Į kiekvieno tešlos apskritimo vidurį dėkite po du šaukštus pikantiškos slyvų masės, ant viršaus užberkite migdolų drožlių. Tešlos kraštelius švariais pirštais užlenkite į viršų (su kiekvienu linkiu tešlą gerai suspauskite), paskui patepkite kiaušinių baltymu.

5. Kepkite 200°C karštumo orkaitėje apie 15 minučių.

Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su kriaušėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kriaušės: 2.00 vnt. (prinokusios)
Vynas: 150.00 ml (baltas)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Sluoksniuota tešla: 300.00 g
Sviestas: 75.00 g
Miltelinis cukrus: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais.

2. Į puodą supilkite vyną, cukrų ir pusės citrinos sultis. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.

3 Į sirupą sudėkite kriaušes, palaikykite 10 minučių, tada išgriebkite ir sudėkite ant popierinių servetėlių.

4. Iškočiotą sluoksniuotą tešlą supjaustykite 2 cm pločio ir 20 cm juostomis. Jas apdėkite kriaušių skiltelėmis, suvyniokite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Sviestą ištirpinkite, į jį įmaišykite miltelinį cukrų, cinamoną. Mišiniu aptepkite pyragaičius. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12–14 minučių.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 400.00 g (pakuotė)
Rabarbarai: 5.00 vnt. (lapkočiai)
Mėlynės: 2.00 st. (saujos)
Rudasis cukrus: 8.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Tešlą ištieskite ant miltais pabarstyto stalviršio, tada dubenėliu iš jos išspauskite maždaug 13 cm skersmens apskritimus.

2. Rabarbarus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su mėlynėmis bei ruduoju cukrumi. Po šaukštą ar du įdaro krėskite ant kiekvieno tešlos apskritimo, kraštelius patepkite kiaušinio baltymu, lenkite į viršų ir gerai sulipinkite.

3. Kiaušinio trynį gerai išsukite su grietinėle, cinamonu ir cukrumi. Gauta mase aptepkite pyragėlių viršų. Išdėliokite juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir šaukite į 180 C karštumo orkaitę. Kepkite 20–25 minutes.

Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos traškučiai
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sluoksniuota tešla: (gabaliukai 10 x 10 cm) 4.00 vnt.
Varškė: 4.00 valg. š. (tepamosios natūralios arba „Filadelfijos“ sūrio)
Pomidorai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto)
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 vnt. (čiobrelių, petražolių, baziliko lapelių papuošimui - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupieškite“ rėmelį maždaug 0,7 – 1 cm pločio. Neperpjaukite!
  2. Viduriuką patepkite varške, ant jo sudėkite vieną – dvi plonas riekeles pomidoro ir užbarstykite parmezano.
  3. Kepkite ~ 15 min kol gražiai pagels. Patiekdami pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis (pagal skonį).

Receptas iš tinklaraščio ŽAIDŽIAME VIRTUVĘ

 

Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla: 400.00 g (pakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Riešutai: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Atšildytą tešlą kuo ploniau iškočiokite, patepkite sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi, susmulkintais riešutais, suvyniokite voleliu ir valandą palaikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų.
  2. Tada tešlos volelį supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, kiekvieną dar truputį pakočiokite, sudėkite į skardą ir kepkite 200`C karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus (5–8 min.).
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Sūris: 2.00 sauja (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą.
  4. Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“.
  5. Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus.
  6. Apibarstykite prieskoniais: druska, maltais pipirais, mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.
  7. Viršų tolygiai apibarstykite dar keliomis saujomis tarkuoto fermentinio sūrio.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir pyragas iškeps.
  9. Išimkite iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
  10. Pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir kaip šaltas užkandis. Skanaus!
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su cukinijomis ir kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (žalioji)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kumpis: 120.00 g (arba karštai rūkytos kiaulienos šoninės)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (2 -3 šakelės šviežių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite.
  2. Ant jos sudėkite bulvių skustuku išilgai supjaustytą cukiniją, kumpį, sūrio gabaliuką, apibarstykite čiobreliais ir grūstais pipirais.
  3. Tešlą su įdaru susukite į vyniotinį ir supjaustykite 2 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite į skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite sezamų sėklomis, kmynais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

Receptą atsiuntė Helena J.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt