Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Su padažu – gardžiau!

Klasikinė mėsos lazanija
Shutterstock nuotr. / Klasikinė mėsos lazanija
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Jokia paslaptis, kad net paskubomis pagamintas, ne itin išvaizdus ar ne toks gardus, kaip tikėjotės, patiekalas išsyk bus vertas dėmesio, jei pagardinsite tinkamu padažu. Be to, padažai suteikia maistui įvairių skonio niuansų, todėl net kasdien verdami makaronai ar kepami lietiniai nenusibos.

Sočioji lazanija su bešameliu

Jums reikės: pakuotės mėgstamų lazanijos lakštų, po kelias saujeles tarkuotos mocarelos ir parmezano.

Mėsos padažui: 400 mėgstamo faršo, didelio svogūno, morkos, saliero lapkočio, 300 g kapotų pomidorų savo sultyse, 2 šaukštų pomidorų pastos, pagal skonį Vusterio padažo, druskos, pipirų, raudonėlių, aliejaus kepti.

Bešamelio padažui: po 60 g sviesto ir miltų, 800 ml pieno, svogūno, kelių gvazdikėlių, žiupsnelio muskato.

  • Svogūną nulupkite, sukapokite. Likusias daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Karštame aliejuje pakepinkite svogūną, kai pagels, suberkite kitas daržoves ir kepkite, nustačiusi vidutinę kaitrą, kol suminkštės.
  • Sukrėskite šakute maigytą faršą, apkepkite su daržovėmis, įmaišykite su kapotais pomidorais maišytą pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir sumažinusi kaitrą troškinkite, kol išgaruos skystis. Tada suberkite likusius prieskonius, pagal skonį pasūdykite.
  • Bešameliui pieną užkaitinkite puodelyje su gvazdikėliais, muskatu ir per pusę perpjautu svogūnu, uždenkite puodą dangčiu ir palikite pusvalandį pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepinkite jame miltus, po truputį pilkite perkoštą pieną ir kaitinkite padažą ant labai mažos ugnies, kol užvirs ir sutirštės.
  • Pirmiausia į riebalais pateptą formą krėskite truputį mėsos padažo, klokite lakštus, vėl krėskite mėsos padažo, truputį bešamelio, berkite sūrio.
  • Taip sluoksniuokite, kol baigsis visi produktai.
  • Lazaniją kepkite 20–25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Valdorfo salotos su naminiu majonezu

Shutterstock nuotr./Valdorfo salotos su naminiu majonezu
Shutterstock nuotr./Valdorfo salotos su naminiu majonezu

Jums reikės: 2 obuolių, saliero stiebo, 3 šaukštų majonezo, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, pusės citrinos sulčių, pusės stiklinės vynuogių, trečdalio stiklinės graikinių riešutų, mėgstamų sėklų pabarstyti.

Majonezui: 2 trynių, po šaukštelį garstyčių ir citrinos sulčių, 50 ml alyvuogių ir 100 ml vynuogių kauliukų aliejaus, pagal skonį druskos, cukraus, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Paruoškite majonezą: negiliame dubenėlyje šluotele suplakite kambario temperatūros trynius, garstyčias, citrinos sultis. Kad masė būtų vientisa, aliejų pilkite labai pamažu, plonytėle srovele ir būtinai intensyviai plakdama šluotele, kad aliejus suskiltų į mažus lašelius ir tolygiai pasiskirstytų.
  • Majonezą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jei norite, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
  • Obuolius nuplaukite, nulupkite, perjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite vidutinio dydžio šiaudeliais ir apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių, kad nepatamsėtų.
  • Salierą supjaustykite kubeliais.
  • Graikinius riešutus stambiai sukapokite.
  • Vynuoges perpjaukite per pusę, išmeskite sėklytes.
  • Visus ingredientus berkite į dubenį, krėskite majonezo, gerai išmaišykite ir išdėliokite į lėkštes.
  • Tiekite su mėgstamomis sėklomis.

Žuvis su smidrais ir olandišku padažu

Shutterstock nuotr./Žuvis su smidrais ir olandišku padažu
Shutterstock nuotr./Žuvis su smidrais ir olandišku padažu

Jums reikės: ryšulėlio šviežių smidrų, 200 g šaldytų mažų morkyčių, 400 g mėgstamos baltos žuvies filė, pagal skonį druskos, pipirų, aliejaus kepti.

Padažui: 2 kiaušinių trynių, pusės pakelio sviesto, šaukštelio žaliosios citrinos sulčių, pagal skonį alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

  • Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite ašakas, įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
  • Atšildytas morkytes blanširuokite.
  • Olandiškam padažui sviestą ir trynius palaikykite kambario temperatūroje.
  • Trynius suleiskite į puodelį su trupučiu vandens ir vandens vonelėje virš garų plakite, kol sutirštės, maždaug 60 laipsnių temperatūroje. Pamažu supilkite lydytą sviestą, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Paruoškite smidrus: kotelius plonai nulupkite, suriškite ryšulėliais po aštuonis ir labai trumpam iki viršūnėlių įstatykite į citrinos sultimis parūgštintą vandenį, virkite apie 6 min. Išgriebtus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Į lėkštes išdalykite visus produktus ir smidrus apliekite olandišku padažu.

Brusketos su pomidorų salsa

Shutterstock nuotr./Brusketos su salsa padažu
Shutterstock nuotr./Brusketos su salsa padažu

Jums reikės: 4 riekelių mėgstamos tamsios itališkos duonos, 2 didelių mėsingų pomidorų, svogūno, gabalėlio aitriosios paprikos ankšties, ryšulėlio kalendrų, skiltelės česnako, pagal skonį citrinos sulčių, druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus.

  • Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę, sukapokite ir suberkite į dubenėlį.
  • Ten pat įspauskite česnaką.
  • Pomidorus perpjaukite per pusę, susmulkinkite, sukrėskite į sietelį, kad nusivarvėtų sultys, ir suberkite į svogūnus.
  • Kalendrų lapelius nuskabykite, sumaišykite su daržovėmis.
  • Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sukapokite, irgi sumaišykite su daržovėmis.
  • Galiausiai supilkite aliejų, prieskonius ir viską gerai išsukusi palikite 15 min. pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  • Paruošta salsa aptepkite sausoje keptuvėje skrudintas duonos riekeles ir patiekite.
  • 2 asmenims. Pagaminsite per 30 min.
Receptas: Wok vištiena su saldžiu sojų ir aitriųjų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė supjaustytos juostelėmis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (juostelėmis supjaustytos - raudonos)
Žirniai: 150.00 g (1 pak. (150 g) supjaustytų šparaginių žirnių ankščių)
Kopūstai: 200.00 g (supjaustyto juostelėmis)
Padažas:(½ but. SANTA MARIA saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo) 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Makaronai: 1.00 sauja (arba ryžiai - garnyrui)
Kaip gaminti
  1. Apkepkite vištienos juosteles aliejuje.
  2. Sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK ar paprastoje keptuvėje.
  3. Supilkite 1 buteliuko (žr. žymę ant buteliuko etiketės) saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo.
  4. Papuoškite sezamų sėklomis ir patiekite su makaronais ar ryžiais.

Patarimas! Vištieną galite pakeisti tokiu pačiu kiekiu antrekoto ar didkepsnio mėsos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su vištiena.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

Receptas: Tortilija su vištiena ir dzadzikio padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g ((krūtinėlės filė))
Česnakai: 5.00 skiltelės ((3 skiltelės vištienai, 2 – padažui))
Citrinos: 1.00 vnt. ((vienos citrinos žievelės ir pusės citrinos sulčių – vištienai; padažui – 2 valg. š. sulčių ))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. ((aštrios rūkytos paprikos))
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. ((džiovinto))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Agurkai: 3.00 vnt. ((trumpavaisiai, padažui))
Mėtos: 1.00 sauja ((5 lapeliai))
Jogurtas: 400.00 g ((Graikiško, padažui))
Tortilija: 6.00 vnt.
Kaip gaminti

Vištiena

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Iš vienos krūtinėlės pusės išeina maždaug 4 juostelės (pernelyg plonai nepjaustykite, kad kepant neišsausėtų).
  2. Vištienos krūtinėlę sumaišykite su smulkintu česnaku, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
  3. Palikite marinuotis bent 20 min. arba iki 24 val.
  4. Vištieną kepkite keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir vidus iškeps.

Papildoma idėja: vištieną galite marinuoti sudėję į šaldymo maišelį. Visų pirma sandaru, antra neužima daug vietos šaldytuve bei labai patogu pasiimti į iškylą. 

Dzadzikio padažas

  1. Agurkus sutarkuokite tarka. Užberkite žiupsnį druskos, šiek tiek pamaišykite ir palikite pastovėti 5 min. Iš pastovėjusių agurkų išspauskite sultis. Tai galite padaryti rankomis arba sudėjus į marlę. Sultis išpilkite, jų neprireiks.
  2. Į dubenėlį sudėkite agurkus, smulkiai supjaustytą česnaką, susmulkintus mėtų lapelius, citrinos sultis, prieskonius ir jogurtą. Viską išmaišykite. Laikykite šaltai iki patiekimo.

Patiekimas

  1. Pašildykite tortilijas.
  2. Lėkštėje patiekite supjaustytas daržoves ir supjaustytą keptą vištieną.
  3. Komplektuokite tortiliją: įsidėkite daržovių (pomidorų, agurkų, salotų, svogūnų), vištienos ir dzadzikio padažo. Viską suvyniokite ir valgykite.

Ką dar patiekti šalia? Ridikėlius, įvairias žoleles, salotų lapus, fetos sūrį... ir viską, ką mėgstate.

Receptą rasite čia.

Receptas: Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Antiena: 200.00 g ((rūkyta))
Sultenės: 500.00 g
Pomidorai: 200.00 g ((vyšniniai))
Kriaušės: 4.00 vnt. ((konservuotos))
Kedrinės pinijos: 60.00 g ((kepintos))
Klevų sirupas: 50.00 g ((padažui))
Garstyčios: 20.00 g ((grūdėtosios "Dijon") (padažui))
Druska: 10.00 g ((padažui))
Alyvuogių aliejus: 40.00 g ((padažui))
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite salotas ir sudėkite į dubenį. Supjaustykite pomidorus, kriaušes, antienos filė. 
  2. Paruoškite padažą. Į klevų sirupą supilkite garstyčias, druską. Viską gerai išmaišykite ir lėta srovele apliekite alyvuogių aliejumi.
  3. Pagardinkite salotas padažu ir apibarstykite jas kepintais kedro riešutais.
Receptas: Kepta paprika su ančiuvių padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ančiuviai: 240.00 g
Paprikos: 6.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Grietinė: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 1.00 valg. š. ((reguliuokite kiekį pagal tirštumą))
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š. ((kepti))
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite paprikas, aptepkite jas aliejumi, apibarstykite druska ir apie 20 min. kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol daržovė pajuos iš visų pusių.
  2. Dėkite paprikas į metalinį dubenį ir uždenkite folija, šiek tiek palaukite, kol jos atvės ir tada nulupkite. Supjaustykite paprikas į keturias dalis, suformuokite paprikos „filė“.
  3. Laikas gaminti ančiuvių padažą. Supilkite aliejų į keptuvę, sudėkite ančiuvius ir apkepkite juos, kol sutrupės.
  4. Įdėkite česnaką ir pilkite pieną. Kepkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Kai česnakas spaudžiamas pradeda trupėti, kepimas baigtas. Sutrinkite viską trintuvėje. Padažą pilkite ant paprikų ir pakepkite orkaitėje dar 10 min.
Receptas: Jautienos kepsniai su pelėsinio sūrio padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg
Sviestas: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Brendis: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Mėsą apibarstykite juodaisiais pipirais, aptepkite aliejumi ir palikite kambario temperatūroje, kad pasimarinuotų.
  2. Kambario temperatūroje atšildytą sviestą šakute sutrinkite su pelėsiniu sūriu ir smulkintais česnakais. Pagardinkite brendžiu, pipirais ir dėkite į šaldytuvą.
  3. Kiekvieną mėsos pusę apkepkite keptuvėje po 5 min.
  4. Kepsnius dėkite į lėkštes, ant jų gausiai uždėkite sūrio padažo ir iškart patiekite.
Receptas: Lašiša su saldžiarūgščiu padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 700.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrina: 1.00 vnt.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 130.00 g
Agurkai: 200.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Vyšniniai pomidorai: 350.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Mėtos: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Česnakus sugrūskite. Nuo citrinos nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Jogurtą sumaišykite su citrinų sultimis, žievelėmis, česnakais ir pomidorų pasta. Šiuo marinatu aptepkite žuvį, sudėkite į indą, uždenkite ir mažiausiai 3 val. palaikyti šaldytuve.
  2. Paruoškite padažą: agurką ir papriką, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, nuo citrinos nutarkuokite žaliąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis (kelis griežinėlius palikite patiekalui papuošti). Svogūnų laiškus smulkiai sukapokite, pomidoriukus supjaustykite ketvirčiais. Viską sumaišykite, suberkite cukrų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.
  3. Iš marinato išimtą žuvį sudėkite į skardą ir 200 ºC karštumo orkaitėje kepti 10 min. Apversti nereikia – pakanka, kad gražiai apskrustų viršus.
  4. Prieš patiekdami į padažą įmaišykite smulkintus mėtų lapelius. Puoškite žaliųjų citrinų griežinėliais.
Receptas: Brokoliniai ir žiediniai kopūstai su sūrio padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt.
Citrinų sultys: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Sviestas: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 1.00 sauja
Parmezano sūris: 1.00 sauja (Tarkuotas)
Miltai: 40.00 g
Pienas: 400.00 ml
Česnakai: 1.00 vnt.
Kietasis sūris: 100.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kopūstus nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storesnius kotelius nupjaukite.
  2. Į didesnį puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, sumeskite daržoves, vandenį parūgštinkite citrinos sultimis, užvirkite ir pakaitinkite ne ilgiau nei 8 min. Daržoves sukrėskite į sietą ir labai gerai nuvarvinkite.
  3. Kol jos vės, paruoškite sūrio padažą: nuolat maišydama, svieste pakepinkite miltus, įmaišykite pieną, įspauskite česnako skiltelę, tada berkite tarkuotą sūrį, pilkite grietinėlę ir pagal skonį berkite prieskonių.
  4. Atvėsintą žiedinį kopūstą apvoliokite kiaušinio pakinyje, džiūvėsėliuose ir trumpai pakepinkite svieste.
  5. Visus kopūstus išdėliokite į dailius karščiui atsparius dubenėlius, apliekite sūrio padažu, užberkite po šaukštą tarkuoto parmezano ir kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų, pašaukite į karštą orkaitę.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Vakarienei – sriuba

Vakarienei – sriuba

Skaitysiu vėliau
Patiekalai su uogomis

Patiekalai su uogomis

Skaitysiu vėliau
Mėsa su vaisiais

Mėsa su vaisiais

Skaitysiu vėliau
Lengvai vakarienei

Lengvai vakarienei

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt