Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Su sūriu viskas skaniau!

Patiekalai su sūriais
Vida Press nuotr. / Patiekalai su sūriais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Penktadienio vakarienei kviečiame pasigaminti ypatingų patiekalų su skirtingų rūšių sūriais. Tiks ir namiškiams, ir svečiams, ir šventėms.

Sumuštiniai su bri sūriu ir kriaušėmis

Jums reikės: 4 storesnių riekelių prancūziško batono, 4 plonų riekelių bri sūrio, 2 kriaušių riekelių, 2 šaukštelių sviesto, čiobrelių, druskos, pipirų.

  • Batono riekes aptepkite sviestu. Įkaitinkite keptuvę ir riekeles sudėkite sviestu į apačią. Ant kiekvienos riekės viršaus uždėkite po sūrio gabalėlį, pabarstykite čiobreliais ir pipirais. Ant dviejų riekių vienu sluoksniu sudėkite paruoštas kriaušes, pabarstykite druska.
  • Riekeles be kriaušių uždėkite ant kitų ir pakepkite apversdami 2 ar 3 min., kol sūris pamažu ims lydytis.

Tešloje keptas bri sūris su karamelizuotais svogūnais

Vida Press nuotr./Sūris su karamelizuotais svogūnais
Vida Press nuotr./Sūris su karamelizuotais svogūnais

Jums reikės: 200 g bri sūrio, 1 obuolio, 1 svogūno, ¼ pakelio sviesto, 1 lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos, 1 galvutės česnakų.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Česnaką, pašlakstę aliejumi, dėkite kepti 15–20 min., kol suminkštės.
  • Tuo metu įkaitinkite keptuvę ir joje ištirpdę sviestą pakepkite nuluptą ir susmulkintą obuolį bei svogūną, kol gražiai paruduos.
  • Paruoštą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Vietą, ant kurios dėsite kepinį, patepkite sviestu. Klokite atšildytą tešlą, ant jos lakšto dėkite sūrio gabalėlį. Ant jo viršaus sudėkite iškeptus obuolį ir svogūną. Tešlos kraštais uždenkite sūrį Kraštus ir sujunkite nepalikdami tarpelių. Patepkite viršų sviestu. Kepkite iki 25 min., kol įgaus auksinį atspalvį. Patiekite kartu su keptu česnaku.

Keptas kamemberas

Jums reikės: 1 kamambero sūrio, 1 saujos džiovintų spanguolių, 1 saujos riešutų mišinio, 1 skiltelės česnakų, kelių rozmarinų lapelių, alyvuogių aliejaus, druskos.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sūrio, esančio dėželėje, viršų apipjaukite apskritimu, palikdami iš krašto 1 cm. Nuimkite tokį išpjautą sūrio „dangtelį“. Supjaustykite plonomis skiltelėmis česnaką ir jas sukiškite į sūrio minkštimą kartu su keliais rozmarinų lapeliais.
  • Dėkite į orkaitę kepti iki 20 min. Tuo metu mėgstamos baltos duonos riekeles pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir supjaustykite lazdelėmis. Jas dėkite į orkaitę pakepti kartu su sūriu.
  • Spanguoles ir riešutus susmulkinkite peiliu ir suberkite į dubenėlį.
  • Sūrį valgykite, į jo vidų pamerkę duonos lazdelę ir ją dar aplipinę į spanguolių ir riešutų mišiniu.

Įdaryti baklažanai su mėlynojo pelėsio sūriu

Shutterstock nuotr./Įdaryti baklažanai
Shutterstock nuotr./Įdaryti baklažanai

Jums reikės: 4 baklažanų, 200 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, kelių skiltelių česnakų, 1 svogūno, 6 pomidorų, kelių šakelių čiobrelių, 60 g graikinių riešutų, 50 g duonos trupinių, tyro alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Perpjaukite per pusę baklažanus ir išskobkite jų vidų palikdami ir minkštosios dalies. Ištepkite vidų aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir pašaukite kepti į orkaitę 30 min., kol suminkštės.
  • Supjaustykite svogūnus ir česnakus skiltelėmis ir pakepkite keptuvėje kelias minutes. Taip pat kubeliais susmukinkite pomidorus ir juos dėkite kepti toliau su svogūnais, paskaninkite žolelėmis.
  • Išskobkite iškeptų baklažanų vidų ir sukapokite jį smulkiais gabalėliais. Sudėkite į kepamas daržoves kartu su pasmulkintais riešutais. Įberkite dar druskos ir pipirų. Sumaišytą masę pakepę, krėskite ją į baklažanų odeles.
  • Pakepinkite duonos trupinių. Jų kartu su sūriu užbarstykite ant įdarytų baklažanų ir dėkite kepti į orkaitę nustatę funkciją „grill“. Pakepkite, kol perkeps įdaras, sūris ims tirpti, ir trupinėliai apskrus.
Receptai
Receptas: Tešloje keptas bri sūris
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 2.00 vnt. (2 gabalėliai bri sūrio)
Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla: 2.00 vnt. (lakštai)
Bruknių uogienė su kriaušėmis 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Trapučiai 2.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais išteptą kepimo skardą, tada peiliu apvaliai nupjaukite kampus, kad būtų lengviau užlankstyti.

2. Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite bruknių uogienės su kriaušėmis, tada dėkite po sūrio gabalėlį ir kruopščiai užlankstykite tešlos kraštelius, kad sūris neištekėtų.

3. Kad kepinio viršus dailiai blizgėtų, aptepkite jį kiaušinio plakiniu ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Kepkite apie 12–15 min., o iškepus leiskite sūriui pravėsti, kad nenusiplikytumėte.

Kulinaro patarimas. Jeigu manote, kad sūrio gabalėlis per didelis, perpjaukite jį skersai pusiau. Plonesnį sūrio gabalėlį bus lengviau užlankstyti ir nekils pavojus, kad nuo karščio jis ištekės per kraštus.

Receptai
Receptas: Pelėsinio sūrio sausainėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (maltų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Maskarponės sūris: 50.00 g
Tepamas grietinėlės sūrelis: 2.00 valg. š.
Kriaušės: 6.00 vnt. (konservuotų riekelių)
Kaip gaminti

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus, cukrų ir druską. Sudėkite kambario temperatūros sviesto gabalėlius, pusę nurodyto kiekio susmulkinto sūrio.

2. Elektriniu plakikliu pulsuojančiu režimu sukite, kol liks tik trupiniai. Įpilkite grietinėlės, suminkykite tešlą, valandą laikykite šaldytuve. Atvėsintą tešlą padėkite tarp dviejų kepimo popieriaus atraižų ir kočiokite, kol gausite maždaug pusės centimetro storio lakštą.

3. Specialia formele išspauskite skritulėlius, išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje. Kepkite 180 C karščio orkaitėje 15–25 minutes (kol gražiai apskrus). Likusį sūrį gerai išsukite su tepamuoju sūreliu. Po šaukštelį pikantiško kremo užkrėskite ant atvėsusių sausainėlių, ant viršaus uždėkite po kelis smulkintų konservuotų kriaušių gabalėlius. 

Receptai
Receptas: Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 8.00 vnt. (žiedeliai)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža jauna)
Pievagrybiai: 100.00 g (sauja)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keli stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (BRIE PRESIDENT)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys.

2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą kubeliais, įspauskite česnaką ir suberkite smulkintus laiškus, viskam apkepus, sudėkite grūdėtas garstyčias, medų, padažus viską šiek tiek pakepinkite, kol karamelizuosis ir užpilkite dar karštus ant brokolių su sūriu. 

3. Riekelėm supjaustykite obuolį, išdėliokite ant salotų.

Receptą atsiuntė Ilona

Receptai
Receptas: Bri sūris su figomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bri sūris: 2.00 vnt. (apvalūs)
Figos: 2.00 vnt. (šviežių arba džiovintų)
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Medus: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
  2. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti.
  3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, balzaminiu padažu, kapotomis čiobrelių šakelėmis.
  4. Abu sūrio gabalėlius dėkite ant kepimo popieriaus ar folijos ir gausiai aptepkite paruoštu padažu.
  5. Ant viršaus užberkite riešutų.
  6. Figas nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, jei naudosite džiovintas, jas pamirkykite brendyje ir išdėliokite ant sūrio.
  7. Kepimo popieriaus arba folijos kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  8. Tiekite su skrudinta duonos riekele.
Receptai
Receptas: Karamelinis sūrio pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 12.00 vnt.
Sviestas: 125.00 g (75 - lydyto pyragui ir 50 - karameliniui padažui)
Cinamonas: 3.00 arbat. š.
Maskarponės sūris: 600.00 g (tinka ir Filadelfijos sūris)
Sirupas: 320.00 ml („Dansukker” šviesiojo - 270 pyragui ir 50 - karameliniui padažui)
Vanilinis cukrus: 4.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - tarkuotos žievelės)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli)
Grietinėlė: 250.00 ml (150 ml - plaktos - pyragui ir 100ml - 35 proc. riebumo - karameliniui padažui)
Cukrus: 450.00 g („Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - karameliniui padažui)
Vanduo: 100.00 ml (karameliniui padažui)
Kaip gaminti
  1. Reikės 24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu
  2. Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės.
  3. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą.
  4. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius jūros druskos.
  5. Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu.
  6. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu.
  7. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą kol ruošite įdarą. Paruoškite įdarą.
  8. Sumaišykite sūrį, sirupą, cukrų ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę.
  9. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml).
  10. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės.
  11. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.

Receptas DANSUKKER

Receptai
Receptas: Minkšti vištienos kukuliukai su sūrio padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (vištienos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pienas: 200.00 ml
Sūris: 150.00 g (kietasis)
Kaip gaminti
  1. Vištienos faršą sumaišykite su druska, pipirais, smulkintais svogūnais, kiaušiniu ir šlakeliu pieno. Gerai išmaišykite ir formuokite rutuliukus.
  2. Dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 20–30 minučių.
  3. Per tą laiką paruoškite sūrio padažą – sutarkuokite sūrį, sumaišykite su trintu česnaku ir likusiu pienu. Gautą padažą užpilkite ant vištienos kukuliukų ir palikite kepti dar 15–20 minučių.
Receptai
Receptas: Brokoliniai ir žiediniai kopūstai su sūrio padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt.
Citrinų sultys: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Sviestas: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 1.00 sauja
Parmezano sūris: 1.00 sauja (Tarkuotas)
Miltai: 40.00 g
Pienas: 400.00 ml
Česnakai: 1.00 vnt.
Kietasis sūris: 100.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kopūstus nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storesnius kotelius nupjaukite.
  2. Į didesnį puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, sumeskite daržoves, vandenį parūgštinkite citrinos sultimis, užvirkite ir pakaitinkite ne ilgiau nei 8 min. Daržoves sukrėskite į sietą ir labai gerai nuvarvinkite.
  3. Kol jos vės, paruoškite sūrio padažą: nuolat maišydama, svieste pakepinkite miltus, įmaišykite pieną, įspauskite česnako skiltelę, tada berkite tarkuotą sūrį, pilkite grietinėlę ir pagal skonį berkite prieskonių.
  4. Atvėsintą žiedinį kopūstą apvoliokite kiaušinio pakinyje, džiūvėsėliuose ir trumpai pakepinkite svieste.
  5. Visus kopūstus išdėliokite į dailius karščiui atsparius dubenėlius, apliekite sūrio padažu, užberkite po šaukštą tarkuoto parmezano ir kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų, pašaukite į karštą orkaitę.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt