Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Šv. Agotos dienai – įdomūs patiekalai iš duonos

Duonos kukulaiciai
Shutterstock nuotr. / Duonos kukulaiciai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Vasario 5-oji – Šv. Agotos arba Duonos diena. Istoriniuose šaltiniuose minima, jog pirmą kartą žmonės gardžiuotis duona galėjo jau prieš 15 tūkstančių metų. Lietuvoje tai įvyko kiek vėliau, tačiau vos atsiradusi duona lietuvių kultūroje buvo sudievinta ir tapo kultu. Duona būdavo kepama ugniakuro pelenuose, žarijose, ant plokščių akmenų ir duobėse. Mokėti kepti duoną buvo moters brandumo požymis.

Lietuvos kaime ruginė duona iki pat XX a. vidurio buvo pagrindinis valgis. Tuomet per dieną suaugęs žmogus suvalgydavo apie 1–1,5 kg. duonos.

Šiandien, kaip teigia Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai (NMVRVI), mūsų mityboje duona taip pat užima svarbią vietą, tik jos suvartojama žymiai mažiau – po 150–300 gramų. Nors įvairios tautos turi savo mėgstamą duoną, tačiau visas jas vienija vienas bendras bruožas - didžiulė pagarba ir meilė jai.

Duonos gamyba ir nauda žmogui

Vidutiniškai per metus mūsų šalies duonos kepėjai iškepa apie 300 tūkst. tonų įvairių rūšių duonos gaminių.

Naudingiausia sveikatai yra duona iš visų grūdo dalių miltų (dar vadinamų „viso grūdo“ ar „pilno grūdo“ miltų), iš rupių miltų ar su grūdais ir sėklomis.

Duona – puikus angliavandenių, t. y. energijos, šaltinis, joje gausu įvairių žmogaus organizmui reikalingų vitaminų, ypač B grupės, kalio, natrio, chloro, fosforo. Taip pat joje yra skaidulinių medžiagų – angliavandenių, kurių neskaido virškinimo fermentai, bet skaido žarnyno mikroflora.

Skaidulinės medžiagos daro didelę įtaką maisto virškinimui – gerina virškinimo trakto peristaltiką ir lemia greitesnį maisto slinkimą, mažina cholesterolio koncentraciją kraujo plazmoje, padeda sumažinti storosios žarnos vėžio, koronarinės širdies ligos, antrojo tipo cukrinio diabeto riziką, jos naudingos metant svorį.

Skaidulų daugiausia grūdo apvalkale, todėl naudingiausia sveikatai yra duona iš visų grūdo dalių miltų (dar vadinamų „viso grūdo“ ar „pilno grūdo“ miltų), iš rupių miltų ar su grūdais ir sėklomis.

Duonos rūšys

Iki šiol nėra vieno atsakymo, kokia duona – ruginė ar kvietinė – yra geresnė. Ruginėje duonoje yra daugiau vitaminų (vitamino E, B grupės vitaminų, folio rūgšties), mineralinių medžiagų (magnio, kalio kalcio, geležies, seleno), skaidulinių medžiagų. Kvietinė paprastai yra šiek tiek puresnė – tokią duoną organizmas lengviau įsisavina.

O štai ir šūsnelis receptų, pagerbiant mūsų duoną kasdienę:

Receptai
Receptas: Kiaušiniai duonos dubenėliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juoda duona: 4.00 vnt. (nedidelės apvalios tamsios duonelės)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (maži)
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai šaltai rūkytos šoninės)
Grietinė: 4.00 arbat. š.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Sūris: 2.00 sauja (tarkuotas fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.

2. Duonos dubenėlių viršų nupjaukite – gausite „dangtelį“. Išskobkite duonos minkštimą taip, kad gautųsi dubenėlis. Į dubenėlių apačią dėkite po gabalėlį šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, ant viršaus įmuškite kiaušinį. Aptepkite jį šaukšteliu grietinės, užberkite džiovintų raudonėlių, druskos, pipirų ir truputį tarkuoto fermentinio sūrio.

3. Ant kepimo popieriaus išdėliokite paruoštus duonos dubenėlius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–20 minučių, priklausomai nuo to, ar mėgstate skystai, ar kietai paruoštus kiaušinius. Iki kepimo pabaigos likus porai minučių, į orkaitę šalia dubenėlių padėkite ir jų dangtelius, kad šiek tiek apskrustų.

Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“

Receptai
Receptas: Sūrio ir duonos iešmeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 250.00 g (Ilgas (prancūziškas) batonas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 20.00 g
Mairūnas: 5.00 g (pora šakelių)
Rozmarinai: 5.00 g (pora šakelių)
Sūris: 350.00 g (fermentinio)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė. Patiekimui)
Kaip gaminti

1. Batoną ir sūrį supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Česnakus sugrūskite. Petražoles, rozmarinus ir mairūnus susmulkinkite.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apskrudinkite batono kubelius. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite česnakus, suberkite žalumynus ir išmaišykite.

3. Batono ir sūrio gabalėlius pramaišiui suverkite ant iešmelių, apibarstykite aitriųjų paprikų milteliais. Ant nelabai karštų žarijų kepkite apie 5 min. Patiekite ant salotų lapų.

Receptai
Receptas: Skanėstas iš duonos lazdelių
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duonos lazdelės su sezamais: 250.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas, pvz. „Rududu“)
Spanguolės: 50.00 g (džiovintos)
Šokolado batonėliai „Snickers“ 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite duonos lazdeles ir „Snickers“ kuo smulkiau. Į dubenį suberkite smulkintas duonos lazdeles, šokoladą, džiovintas spanguoles, supilkite sutirštintą pieną. Viską gerai išmaišykite.

2. Patieskite ant stalo maistinę plėvelę, sudėkite ir paskleiskite ant jos paruoštą masę. Gerai apsukite plėvele ir įdėkite keletui valandų į šaldytuvą.

Receptą atsiuntė Nina Balinskienė

Receptai
Receptas: Duonos pyragas su obuoliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (baltos duonos kepalas)
Sviestas: 1.00 valg. š. (saldžios grietinėlės sviestas)
Pienas: 200.00 ml
Cukrus: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Obuoliai: 7.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite duoną riekelėmis, pašalinkite pluteles. Sudėkite ją į puodą, supilkite karštą pieną ir sviestą. Taip pavirinkite kelias minutes, kol duona suskystės.
  2. Gautą masę permaišykite ir sudėkite į ją su cukrumi išplaktus kiaušinius bei cinamoną.
  3. Pusę gautos tešlos supilkite į riebalais pateptą skardą ir sudėkite ant viršaus pjaustytus obuolius, kuriuos padenkite likusia tešlos dalimi.
  4. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus!  
Receptai
Receptas: Duonos ir agurkų bokštelis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 riekės (šešių grūdų)
Tepamas varškės sūrelis: 1.00 arbat. š.
Agurkai: 1.00 vnt. (trumpavaisis)
Kaip gaminti

1. Duonos riekę aptepkite sūriu, apdėkite agurko griežinėliais ir perpjaukite pusiau arba padalykite į keturias dalis.

2. Sukraukite gražų bokštelį.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Duonos lazdelės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 13.00 g (šviežių)
Sviestas: 80.00 g
Parmezano sūris: 30.00 g
Miltai: 475.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: (norimų) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pieną pašildykite iki 40°C, jame ištirpinkite sviestą, sudėkite mielės ir įberkite žiupsnelį cukraus.
  2. Miltus sumaišykite su druska ir parmezanu, į gautą mišinį supilkite mielės ir viską gerai išminkykite.
  3. Tešlą palikite ~20 minučių pastovėti, vėliau vėl minkykite ir tada į ją įmaišykite norimų prieskonių.
  4. Tešlą paliekite dar 20 minučių.
  5. Iš gautos tešlos formuokite ritinėlius ir kepkitei ~10~12 minučių 210ºC orkaitėje.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Receptai
Receptas: Duonos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 200.00 g (ir 50 g tarkuotos džiovintos duonos)
Sūris: 200.00 g (džiovinto su kmynais)
Vištiena: 200.00 g (ar kitokios virtos liesos mėsos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Grietinė: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Duoną, sūrį, virtą mėsą, kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite viską į dubenį.

2. Įberkite žiupsnelį druskos, užpilkite grietinės, ant viršaus užberkite duonos džiuvėsėlių.

3. Puoškite žalių arba raugintų agurkų skiltelėmis.

4. Duonos salotas ant stalo tiekti tuojau pat. Duoną galima supjaustyti kubeliais ir apkepinti svieste.

Redakcijos pasiulymas: šios salotos labai gardu su šviežiais mėgstamų salotų lapeliais.

 

Receptą atsiuntė Karolina Vilimaitė

Receptai
Receptas: Duonos kukulaičiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (baltos duonos kepalas)
Pienas: 500.00 ml (karštas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Petražolės: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Nuo baltos duonos riekelių nupjaustyti plutas, užpilti karštu pienu ir palikti 15 min. mirkti.

2. Kubeliais supjaustytą svogūną ir saują susmulkintų petražolių pakepinti svieste ir supilti į išmirkusią duonos masę.

3. Įmušti kiaušinį, gerai išminkyti, jei reikia, pasūdyti ir drėgnomis rankomis suformuoti kukulaičius. Juos sumesti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 15 min.

4. Šis neįprastas garnyras labiausiai tinka prie paukštienos ir maltos mėsos patiekalų.

Receptai
Receptas: Aromatingos duonos juostelės
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Mielės: 25.00 g
Sviestas: 25.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (arba mairūnų)
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite 150 ml vandens, pašildykite iki 37ºC temperatūros. Dubenyje sutrinkite mieles, užpilkite šiltą vandenį su sviestu ir maišykite, kol mielės išsileis.

2. Suberkite druską, cukrų, didžiąją dalį miltų, supilkite kiaušinio baltymą. Išmaišykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir kildinkite maždaug valandą.

3. Pamažu berdama miltus išminkykite tešlą, ji turi būti lengva ir minkšta, todėl nepadauginkite miltų.

4. Iškočiokite iš tešlos stačiakampį lakštą, aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite mairūnais arba raudonėliais, supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis. Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi, sudėkite susuktas juosteles, kildinkite, kol pakils beveik dvigubai, pabarstykite sezamais.

5. Kepkite 175°C temperatūroje, kol juostelės gražiai apskrus, taps lengvos ir traškios. Atvėsinkite ir laikykite sausoje vietoje. Valgykite vienas kaip užkandį prie vyno arba tiekite su vytintu kumpiu, sūriu ir alyvuogėmis.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant tešlos kildinimo laiko).

Receptai
Receptas: Duonos pudingas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Razinos: 125.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 500.00 ml (neriebios)
Duona: 5.00 st. (kubeliais pjaustytos baltos duonos (labiausiai tiks saldi pynutė))
Kaip gaminti

1. Razinas nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu, palikite išbrinkti. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.

2. Elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius su cukrumi, plakite visu greičiu maždaug 5 min., kol masė taps tiršta. Įmaišykite tirpintą sviestą, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir cinamoną.

3. Nedidelius kepimo indelius patepkite sviestu, sudėkite duonos kubelius ir razinas. Užpilkite kiaušinių ir grietinėlės mišinio.

4. Išdėliokite indelius gilioje skardoje, pripilkite karšto vandens tiek, kad siektų indelius iki pusės, pašaukite į 160°C temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug valandą. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pudingas iškepė: pagaliukas turi likti sausas. Prieš tiekdama pudingą šiek tiek atvėsinkite. Tiekite su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.

Receptai
Receptas: Duonos lazdelės su svogūnais ir varškės užtepėle
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 180.00 g (riebios)
Špinatai: 10.00 g (recepto autorė naudojo šaldytus lapelius)
Prieskoniai varškei (į jų sudėtį įeina: smulkintas česnakas, svogūnas, krapai, bazilikai, kmynai, juodieji pipirai, laiškiniai česnakai, petražolės) 1.00 žiupsnelis
Kumpis: 5.00 riekės (plonų)
Biržų duonos lazdelės su svogūnais (1/2 pakelio) 60.00 g
Kaip gaminti

1. Smulkintuvo pagalba susmulkinkite kumpį ir špinatus, įdėkite prieskonius ir viską sumaišykite su varške.

2. Duonos lazdeles dekoruokite kumpiu ir patiekite su šia varškės užtepėle. Viršų dar apibarstykite trupintomis lazdelėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Česnakiniai duonos blynai prie alaus
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 400.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 žalias ir 2 virti)
Sūris: 60.00 g (brandinto)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas šaukštelis)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Duoną išmirkykite vandenyje, nuspauskite ir sumalkite mėsmale kartu su virtais kiaušiniais, sūriu ir česnaku.

2. Į masę įmuškite žalią kiaušinį, išmaišykite, suformuokite kotletukus ir kepkite įkaitintuose riebaluose.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Juodieji duonos triufeliai „Ugnikalniai“
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juoda duona: 5.00 riekės
Slyvos: 4.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymo)
Migdolai: 50.00 g (arba razinų)
Džiūvėsiai: 50.00 g
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Romas 5.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 80.00 g (juodųjų)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia nupjaukite žieveles nuo duonos ir ją susmulkinkite smulkintuvo pagalba (turi būti smulkūs trupiniai).

2. Slyvas nulupkite, pašalinkite kauliukus ir su maišytuvu išmaišykite iki vienalytės masės.

3. Tuomet sumaišykite duonos trupinius, slyvų masę, įpilkite cukrų, romą, iki standumo išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su likusia mase. Džiuvėsius naudokite esant reikalui (jei tešla per skysta, įdėkite šiek tiek džiuvėsių, kad būtų galima formuoti triufelius).

4. Beliekia imti po nedidelį gabalėlį tešlos, į vidų įdėti migdolo riešutą (arba išmirkytą raziną), rankose suformuoti rutuliuką, apvolioti jį sezamo sėklose ir dedant ant skardos formuoti triufelio formos užkandėlį.

5. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15-20 min. Atvėsus viršų apibarstykite milterliniu cukrumi.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Juodos duonos kamuoliukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Migdolai: 1.00 sauja
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Cukrus: 120.00 g
Vanduo: 80.00 ml
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapniųjų)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Juoda duona: 500.00 g (minkštos, purios, geriau nepjaustytos be jokių priedų, recepto autorė naudojo Verbūnų plikytą)
Klevų sirupas: 50.00 ml
Džemas: 80.00 g (spanguolių - šaldytų arba šviežių, tinka ir bruknės)
Spanguolės: 1.00 st. (sauja šviežių arba šaldytų)
Sezamo sėklos: 100.00 g (100 - baltų ir 1 arbat. š. - juodų)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus.
  2. Į  puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus.
  3. Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje.
  4. Nuimkite puodą nuo ugnies ir maišykite kol cukrus bus visai sausas.
  5. Pabaigoje pagardinkite riešutus cinamonu, pipirais ir aitriąja paprika.
  6. Jei naudojate ne džemą, tuomet spanguoles sumaišykite su cukrumi ir susmulkinkite iki vienalytės masės (tam tinka kokteilinė arba kažkoks smulkintuvas).
  7. Tuomet nuo duonos pašalinkite plutą, o minkštimą susmulkinkite rankų pagalba.
  8. Duonos masę padalinkite į dvi dalis. Vieną duonos masę maišykite su klevų sirupu, o kitą – su bruknių džemu.
  9. Jei jaučiate, kad masė per skysta, įdėkite džiūvėsių ir formuokite rutuliuko formos saldainius.
  10. Į spanguolių masę dėkite po migdolą, į klevų sirupo –  po  karamelizuotą graikišką riešutą.
  11. Vėliau visus rutuliukus apvoliokite baltose sezamo sėklose, kur šiek tiek įmaišykite ir juodųjų sezamo sėklų.
  12. Beliks spėlioti, kokio skonio saldainį pavyks paragauti. Saldainių laikyti negalima, nes riešutas tampa nebe traškus. Geriausia suvalgyti iš karto pagaminus!

Receptą atsiuntė Edita

Receptai
Receptas: Saldus duonos tortas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 kg („Biržų krašto Senolių“ duonos)
Spanguolių uogienė: 400.00 g
Medus: 200.00 g (skysto)
Želatina: 2.00 valg. š. (1 valg. š. - pagrindui ir 1 arbat.š. - pertepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Grietinė: 200.00 g (pertepimui)
Kakava: 200.00 g (100 - pertepimui ir 100 - viršutiniam sluoksniui)
Lazdynų riešutai: 200.00 g (100 g - pertepimui ir sauja kapotų - viršutiniam sluoksniui)
Cukrus: 50.00 g (pertepimui)
Vanilinis cukrus: 50.00 g (pertepimui)
Grietinėlė: 200.00 ml (36 proc. riebumo - viršutiniam sluoksniui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (viršutiniam sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Pagrindui. Duoną smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, citrinų sultimis, spanguolių uogiene (prieš tai į uogienę įmaišykite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną).
  2. Pertepimui. Grietinę išplakite su cukrumi, kakava ir vaniliniu cukrumi.
  3. Sumaišykite su brinkinta ir ištirpinta želatina.
  4. Formą ištepkite sviestu, pabarstykite duonos trupiniais ir sukrėskite pusę duonos mišinio.
  5. Paviršių gerai išlyginkite, ant viršaus krėskite grietinės plakinį, suberkite smulkintus riešutus.
  6. Ant jos krėskite likusį duonos mišinį. Tortą padėkite į šaldytuvą porai valandų.
  7. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir kakava.
  8. Išimtą iš formos tortą puoškite grietinėlės plakiniu, pabarstykite kapotais riešutais.

Pagaminsite per 1 val., nekaičiuojant torto šaldymo laiko.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt