Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Svečių belaukiant...

Sutaupyti galite ir per atostogas, pavyzdžiui, dažniau valgydami ne kavinėse
123rf.com nuotr. / Draugai
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Nustebinkite artimuosius ar draugus skaniais, lengvai paruošiamais patiekalais, juk nuoširdžiausi pokalbiai mezgasi skanaujant gardų maistą.

Egzotiškas pudingas

Fotolia nuotr./Pudingas
Fotolia nuotr./Pudingas

Jums reikės: skardinės kokosų pieno (maždaug 420 ml), didelio šviežio labai gerai prinokusio mango, ketvirtadalio didelio kokoso, 5 šaukštų ispaninių šalavijų sėklų, 5–6 šaukštų klevų sirupo, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, kokoso drožlių (tiekti).

  • Dideliame inde kokosų pieną sumaišykite su ispaninių šalavijų sėklomis ir palikite pastovėti bent 20 min., kad sėklos išbrinktų.
  • Per tą laiką kokosą stambiai sutarkuokite, dalį sukapokite.
  • Vanilinį cukrų ir kokoso tarkius suberkite į kokosų pieną, supilkite klevų sirupą ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštą masę palikite pastovėti 30 min. kambario temperatūroje, kad pudingas sustandėtų.
  • Dar kartą permaišę uždenkite ir šaldykite bent 3–4 val. šaldytuve.
  • Atvėsintą pudingą išdalykite į tris taures, palikdama vietos mangui.
  • Mangą nulupkite ir, pašalinusi kaulą, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Suberkite po trečdalį kubelių ant pudingo.
  • Tiekite su kokosų gabalėliais.

Salotos su feta

Mariaus Žičiaus nuotr./Salotos su feta ir avinžirniais
Mariaus Žičiaus nuotr./Salotos su feta ir avinžirniais

Jums reikės: 2 skardinių konservuotų avinžirnių (800 g), 150 g fetos sūrio, didelio raudonojo svogūno, citrinos, 4 svogūnų laiškų, saujos petražolių, 2 šaukštų aliejaus, 3 skiltelių česnako, žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Svogūną nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Petražoles sukapokite.
  • Citriną perpjaukite pusiau, išspauskite sultis.
  • Svogūnų laiškus susmulkinkite, česnako skilteles sukapokite.
  • Šaukštą aliejaus užkaitinkite didelėje keptuvėje ir pakepkite svogūnus, kol gražiai parus.
  • Suberkite česnakus, aitriųjų paprikų dribsnius ir dar kelias minutes kepkite, kol česnakai pakvips.
  • Nukėlę keptuvę palikite pravėsti.
  • Avinžirnius nusausinkite, perplaukite ir sudėkite į didelį salotų dubenį.
  • Fetą sulaužykite rankomis ir su svogūnų laiškais suberkite ant avinžirnių.
  • Viską apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
  • Sukrėskite į salotas česnakų ir svogūnų masę, gerai išmaišykite su likusiu aliejumi.

Karališkosios krevetės

Fotolia nuotr./Krevetės
Fotolia nuotr./Krevetės

Jums reikės: 650 g didelių nelukštentų ir nevirtų krevečių, 4 puodelių ledo kubelių, 2 svogūnų, didelės citrinos, 3 skiltelių česnako, 3 laurų lapų, 2 šaukštų druskos, šaukšto kalendrų sėklų, 3 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių, šaukšto kapotų krapų, kelių juodųjų pipirų grūdelių, šaukštelio rozmarinų, keleto šlakelių austrių padažo, citrinos gabalėlių (tiekti).

  • Citriną perpjaukite pusiau.
  • Svogūnus nulupkite ir padalykite ketvirčiais. Česnakus nulupkite.
  • Į didelį puodą pilkite vandens, suberkite svogūnus, česnakus, laurų lapus, druską, kalendrų sėklas, garstyčių grūdelius, krapus, pipirus ir rozmarinus. Gerai išmaišę, užvirkite ir palikite nustatę mažą kaitrą maždaug 20 min.
  • Į puodą įspauskite citrinos sultis, sumeskite ir likusias dalis su žievele.
  • Suberkite krevetes ir vis pamaišydami virkite maždaug 3 min., kol paraudonuos.
  • Išjungę viryklę suberkite maždaug 4 puodelius ledo kubelių į puodą.
  • Išmaišykite ir palikite pastovėti maždaug 5 min.
  • Krevetes išgriebkite, nusausinkite ir, apšlaksčiusi austrių padažu, patiekite ant dailios lentelės su citrinos gabalėliais.

Vištiena su kariu

Vištienos karis
Vištienos karis

Jums reikės: 550 g viščiukų krūtinėlių, skardinės konservuotų pjaustytų pomidorų su sultimis, skardinės konservuotų avinžirnių, 360 g graikiško jogurto, didelio svogūno, 2 didelių šaukštų saldžios kario pastos, 2 šaukštų aliejaus, saujelės kalendros lapelių, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nemažais gabalėliais. Kalendras susmulkinkite.
  • Svogūną nulupkite ir sukapokite.
  • Didelėje keptuvėje užkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite vištienos gabalėlius ir šiek tiek sumažinę kaitrą kepkite tol, kol vištiena gražiai parus, maždaug 7–9 min.
  • Mentele mėsą nustumkite į vieną keptuvės pusę, o į kitą įpilkite dar šaukštą aliejaus ir suberkite svogūnus. Kepkite maišydami, kol suminkštės.
  • Ant svogūnų sukrėskite kario pastą ir kepkite dar 2 min.
  • Vištieną sumaišykite su svogūnais ir kariu, suverskite pomidorus su sultimis ir užkaitinkite iki virimo.
  • Subėrę nuvarvintus avinžirnius, troškinkite apie 5 min., kol išgaruos dalis skysčio.
  • Sumažinkite kaitrą, supilkite jogurtą, patiekalą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite dar 3 min.
  • Tiekite su kapotais žalumynais.
Receptas: Pikantiškas žuvų karis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 700.00 g (balta filė)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Špinatai: 225.00 g (lapai)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Jogurtas: 1.00 st. (0,5 natūralaus)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (0,5 maltos)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (0,5 maltos)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 malto)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Žuvis supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite žuvis ir kepkite ne ilgiau kaip 3 min.

2. Žuvis išimkite, keptuvę vėl patepkite aliejumi, sudėkite plonais žiedais supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Tada sudėkite grūstus česnakus, suberkite visus recepte nurodytus prieskonius ir kepkite dar 5 min.

3. Į keptuvę su svogūnais sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus, špinatus (didesnius lapus suplėšykite) ir troškinkite, kol šie suglebs. Sukrėskite jogurtą. Nuo tada, kai skystis pradės kunkuliuoti, troškinkite 5 min.

4. Galiausiai į keptuvę sudėkite žuvų gabalėlius, dar truputį pakaitinkite ir iš karto patiekite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Karis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g (malta)
Pupelės: 2.00 st. (virtų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (smulkiai sukapotų)
Sviestas: 20.00 g (lydyto "Ghi")
Karis: 2.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Smulkiai sukapotą svogūną, česnaką ir imbierus 10 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite mėsą ir kepinkite dar 10 min. Tada sudėkite pupeles, prieskonius, įpilkite dvi stiklines vandens ir uždengus troškinkite 20 min.

2. Patiekite su biriai virtais ryžiais, bet jų maistinę vertę skaičiuokite atskirai.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Karališkosios krevetės su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Vynas: 240.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 6.00 valg. š.
Krevetės: 450.00 g (šaldytos tigrinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Lakštiniai: pakelis 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus.

2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos. Supilkite vyną, sudėkite tigrines krevetes ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Sudėkite likusį sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštas krevetes su vyno padažu supilkite ant išvirtų makaronų.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Jogurto ir mėlynių pudingas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėlynės: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji)
Želatina: 24.00 g
Sultys: 50.00 ml (pusės apelsino)
Cukrus: 120.00 g
Jogurtas: 600.00 g
Grietinėlė: 400.00 g (plakamoji)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymai)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Kaip gaminti
  1. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir iškrapštykite sėklytes. Citriną nuplaukite, nusausinkite, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve ir išspauskite sultis.  Citrinų sultis supilkite į puodelį, suberkite pusę kiekio cukraus, pakaitinkite, kol jis ištirps, atvėsinkite.
  2. Jogurtą krėskite į plakimo indą ir sumaišykite su vanilės sėklytėmis. Želatiną išbrinkinkite apelsinų sultyse, išlydykite puodelyje virš garų, kiek pravėsinkite ir įmaišykite į jogurtą. Pamažėle supilkite citrinų sirupą, išmaišykite.
  3. Grietinėlę išplakite iki putų ir įmaišykite į masę. Baltymus su likusiu cukrumi išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų sumaišykite su jogurto mase. Pudingą supilkite į dailią formą ir per naktį laikykite šaldytuve. Išimkite iš formos ir gausiai apibarstykite mėlynėmis.
Receptas: Krevetės su tekila
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinti)
Tekila: 2.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 5.00 g (smulkintas raudonasis pipiras (nebūtinai))
Kaip gaminti
  1. Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę.
  2. Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą.
  3. Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio išgaruos, krevetės bus rožinės ir blizgės.
Receptas: Žuvies karis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Menkė: 500.00 g (filė be odos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinžolė: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelė šaknis)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Karis: 3.00 valg. š. (žaliosios kario pastos)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Žalioji citrina: 3.00 valg. š. (3 valg. š. - sulčių ir žiupsnelis nutarkuotų žievelių)
Sultinys: 200.00 ml
Kokosų pienas: 300.00 ml
Kalendros: 5.00 g (ryšulėlis)
Kaip gaminti
  1. Smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką ir sumaigytą citrinžolę pakepkite aliejuje.
  2. Kario pastą sumaišykite su citrinos sultimis ir cukrumi, viską sukrėskite į keptuvę su svogūnais ir pakaitinkite.
  3. Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite iš abiejų pusių.
  4. Gražiai išdėliokite keptuvėje vienu sluoksniu.
  5. Supilkite kokosų pieną ir sultinį, įberkite druskos, žaliųjų citrinų žievelių ir troškinkite ant nedidelės kaitros. Nemaišykite, kad žuvis nesubyrėtų.
  6. Galiausiai suberkite smulkiai supjaustytas kalendras.
Receptas: Apelsinų ir citrinų pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 900.00 ml (apelsinų)
Rudasis cukrus: 8.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Citrusus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles.
  2. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis. Įberkite 5 šaukštus rudojo cukraus, tarkuotas citrusų žieveles. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs.
  3. Krakmolą gerai sumaišykite su grietinėle. Plona srovele pilkite į karštas apelsinų sultis, maišydama kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies.
  4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius suplakite konditerine šluotele. Kitame dubenyje su žiupsneliu druskos ir trimis šaukštais cukraus suplakite kiaušinių baltymus.
  5. Plaktus trynius supilkite į karštą apelsinų kremą. Palikite atvėsti. Atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
  6. Sukrėskite į indelius ir tiekite ant stalo.
Receptas: Citrininis ryžių pudingas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Citrinos: 2.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Ryžiai: 80.00 g (apvaliagrūdžių)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 - vidutinio dydžio)
Rudasis cukrus: 50.00 g (obuoliams)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (obuoliams)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - obuoliams)
Medus: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Kaip gaminti
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
  1. Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus.
  3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, apie 3-5 minutes, kol suminkštės, tačiau kubeliai vis dar išlaikys savo formą.
  4. Paruoštus obuolius atidėkite į šalį, kol išvirs ryžiai.
  5. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles ir apvaliagrūdžius ryžius.
  6. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  7. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  8. Ryžiams išvirus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  9. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Ant viršaus paskirstykite paruoštus obuolius.
  10. Patiekite pudingą dar šiltą arba, jei norite, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Taip pat indelius galite uždengti maistine plėvele ir pudingą laikyti šaldytuve iki kitos dienos. Tokiu atveju, prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Skanaus!
Receptas: Krevetės baltojo vyno padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 10.00 g
Vynas: 50.00 ml (baltojo)
Krevetės: 200.00 g (virtų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Išlydykite sviestą keptuvėje.
  2. Įdėkite į jį grietinės. Kai jis suskystės, įpilkite vyno ir įberkite prieskonių (česnakų, krapų, čiobreliųai, pipirų). Viskam užvirus, sukrėskite krevetes ir truputį pakaitinkite. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

 

Receptas: Indiškos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krevetes išvalykite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
  5. Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptas: Citrininis pudingas
2 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Citrinos: 4.00 vnt.
Cukrus: 2.00 st.
Grietinėlė: 3.00 st.
Kaip gaminti
  1. Nulupkite 4 citrinas ir supjaustykite žievelę plonomis juostelėmis. Užpilkite žieveles vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 min.
  2. Vėliau per sietelį nupilkite vandenį, į indą su žievelėmis įberkite stiklinę cukraus ir įpilkite stiklinę vandens. Vėl virkite ant silpnos ugnies apie 10 min., kol žievelė taps beveik permatoma. Įberkite dar vieną stiklinę cukraus, gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.
  3. Vėliau į puodą su žievelėmis įpilkite 3 stiklines grietinėles ir dar virkite 15 min. ant silpnos ugnies.
  4. Iš citrinų išspauskite sultis, įpilkite į indą su išvirusiomis žievelėmis ir leiskite atvėsti. Supilkite mišinį į indelius ir dėkite į šaldytuvą ne mažiau nei 5 val.

 

Receptas: Šokoladinis ryžių pudingas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 150.00 g
Grietinėlė: 350.00 ml
Likeris: 1.00 valg. š.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kakava: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės lazdelė: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Grietinėlę supilkite į puodelį.
  2. Vanilės ankštį perpjaukite, iškrapštykite sėklytes, sumeskite į grietinėlę ir užkaitinkite.
  3. Suberkite ryžius, puodelį uždenkite dangčiu ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 min, kol ryžiai išbrinks.
  4. Nukaiskite puodelį, masę atvėsinkite, įmaišykite kavos likerį, kakavą, klevų sirupą, apelsino žieveles, druską.
  5. Kremą dar paplakite šluotele, kad būtų puresnis, atvėsinkite šaldytuve ir patiekite stiklinėse taurėse.
  6. Jei norite, į pudingą galite įmaišyti vyšnių, šokolado gabalėlių ir trupintų vaflių.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt