Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Svečiuose – italų virtuvė

Klasikinė mėsos lazanija
Shutterstock nuotr. / Klasikinė mėsos lazanija
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Nebrangūs, greitai paruošiami, ir gardūs italų virtuvės valgiai – puikus pasirinkimas bet kokiu metu laiku. Gražiai paserviruokite stalą ir skaniai pavakarokite.

Lazanija

Jums reikės: 500 g faršo, 250 g natūralaus daržovių sultinio, pakuotės lazanijos lakštų, 100 g pievagrybių, 500 g konservuotų pomidorų savo sultyse, raudonojo svogūno, 15 g pomidorų pastos, 2 česnako skiltelių, šaukšto aliejaus.

Padažui: 600 ml pieno, 150 g parmezano, 20 g sviesto, 20 g miltų.

  • Česnaką ir svogūną nulupkite, sukapokite.
  • Karštame aliejuje ant mažos liepsnos pirmiausia pakepinkite svogūnus, o, padidinę ugnį, suberkite ir česnakus.
  • Kai gardžiai pakvips, sukrėskite faršą, sumažinkite ugnį ir kepkite tol, kol faršas gražiai parus.
  • Ten pat supilkite konservuotus pomidorus, sukrėskite pomidorų pastą, suberkite nuluptus ir susmulkintus pievagrybius.
  • Maišydami pakepkite apie 5 min., supilkite sultinį ir kaitinkite ant mažos kaitros, kol ruošite baltąjį padažą.
  • Nedidelėje keptuvėje išlydykite sviestą, pamažėle suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, ir plonyte srovele vis pamaišydami supilkite pieną.
  • Kai padažas sutirštės, suberkite sūrį ir vėl gerai išmaišykite.
  • Į kepimo formą krėskite truputį pomidorų ir mėsos padažo, dėkite lazanijos lakštus ir paskirstykite baltąjį padažą.
  • Taip sluoksniuokite, kol sunaudosite visus produktus. Viršus turi būti aplietas baltuoju padažu.
  • Lazaniją kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 min.

Itališkas baklažanų apkepas

Fotolia nuotr./Baklažanų sluoksniuotis
Fotolia nuotr./Baklažanų sluoksniuotis

Jums reikės: 2 vidutinio dydžio baklažanų, 500 ml kapotų pomidorų savo sultyse, 10 saulėje džiovintų pomidorų, didelio svogūno, 2 skiltelių česnako, geros saujos tarkuoto pekorino, stiklinės tarkuotos mocarelos, pagal skonį druskos, cukraus, pipirų, šviežių arba džiovintų raudonėlių, alyvuogių aliejaus (kepti).

  • Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol gardžiai pakvips. Pagal skonį pasūdę, pagardinę pipirais bei žiupsneliu cukraus, sukrėskite pomidorų tyrę ir suberkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Uždengę keptuvę dangčiu, kaitinkite apie 20 min., kad padažas sutirštėtų, ir, nukėlę nuo ugnies, pagal skonį pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis.
  • Baklažanus nuplaukite ir įtrinkite druska. Po pusvalandžio, popieriniu rankšluosčiu nuvalę išsiskyrusį skystį, supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais.
  • Juos labai atsargiai dėkite į karštus riebalus, po kelias minutes apkepkite iš abiejų pusių, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  • Į riebalais pateptą karščiui atsparią stačiakampę formą pilkite dalį paruošto padažo, išdėliokite baklažanų gabalėlius, ant jų berkite dalį tarkuotos mocarelos ir pekorino, vėl klokite baklažanų griežinėlius, ant viršaus sukrėskite likusį padažą, tolygiai paskirstykite ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 min.
  • Likus kepti 8 min., suberkite likusį sūrį.

Virtinukai su pomidorais

Lauros Kanevičiūtės nuotr./Itališki bulvių virtinukai „Gnocchi“ su namine pomidorų pasta
Lauros Kanevičiūtės nuotr./Itališki bulvių virtinukai „Gnocchi“ su namine pomidorų pasta

Jums reikės: 260 g miltų, 2 didelių bulvių, kiaušinio, žiupsnelio druskos.

Padažui: 400 g konservuotų pomidorų, 60 ml baltojo vyno, svogūno, 3 česnako skiltelių, pagal skonį džiovinto baziliko, aliejaus, saujelės parmezano ir kelių šviežių bazilikų lapelių (papuošti).

  • Bulves nulupkite, pasmulkinkite, sumeskite į puodą su vandeniu ir virkite tol, kol suminkštės, bet neištiš.
  • Išvirusias nukoškite, atvėsinkite ir sutrinkite.
  • Jas sumaišykite su miltais ir kiaušiniu, įberkite žiupsnelį druskos ir užminkykite vientisą tešlą.
  • Tešlą padalykite į kelias dalis ir, suformavę ilgas siauras juosteles, jas supjaustykite maždaug centimetro ilgio gabalėliais. Jei norite, kad virtinukai būtų dailesni, peiliuku juos keliose vietose įpjaukite.
  • Česnaką sukapokite smulkiai, o svogūną supjaustykite stambesniais gabalėliais.
  • Didelėje keptuvėje karštame aliejuje pakepinkite svogūną ir česnakus. Kai jie pagels, supilkite vyną ir kepkite tol, kol didžioji dalis skysčio išgaruos.
  • Supilkite kapotus pomidorus, pagal skonį berkite baziliko ir kaitinkite padažą apie 30 min., kol sutirštės.
  • Virtinukus meskite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite apie 3–5 minutes, arba tol, kol jie iškils į paviršių.
  • Išvirtus nukoškite.
  • Tiekite su karštu padažu, apibarstę parmezanu ir papuošę šviežiais bazilikų lapeliais.

Tortellini su rikota

Jums reikės: 375 g miltų, 2 kiaušinių, 3 šaukštų vandens, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos, kelių šaukštų kiaušinio plakinio (patepti).

Įdarui: 125 g rikotos, 60 g tarkuoto parmezano, kiaušinio, saujelės špinatų lapelių, pagal skonį druskos ir pipirų, 10 vyšninių pomidorų, kelių bazilikų lapeliai.

  • Miltus suberkite ant didelės lentos ir viduryje padarykite duobutę.
  • Atskirame inde kiaušinius išplakite su vandeniu ir aliejumi iki vientisumo ir pamažėle supilkite į duobutę.
  • Ją užberkite miltais iš kraštų, atsargiai sumaišykite ir minkykite apie 8–10 min.
  • Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent valandai.
  • Tuo metu paruoškite įdarą: nedideliame indelyje rikotą sumaišykite su parmezanu, kiaušiniu, kapotais špinatais, druska ir pipirais.
  • Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio ir išpjaukite pasirinkto dydžio gabalėlius.
  • Ant kiekvieno dėkite po ¼ šaukštelio rikotos masės ir dailiai užlankstykite kraštelius. Tada apvyniokite virtinuką aplink pirštą, kad gautumėte tortellini žiedo formą.
  • Virtinukus patepkite kiaušinio plakiniu ir sumeskite į verdantį vandenį maždaug 5 min.
  • Tiekite su per pusę perpjautais pomidoriukais ir bazilikų lapeliais.
Receptai
Receptas: Makaronai su Parmos kumpiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 150.00 g
Parmos kumpis: 4.00 riekės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Šaldyti žirneliai: 50.00 g
Vyšniniai pomidorai: 6.00 vnt.
Baltasis vynas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir lengvai pakepkite žirnius ir pomidorus 3–4 min. Į keptuvę supilkite vyną, jį užvirkite, tada supilkite grietinėlę, įberkite prieskonių kartu su druska ir pipirais.
  2. Padažą pakaitinę 4–5 min., juo užpilkite išvirtus makaronus. Kumpį suplėšykite ir berkite ant makaronų. Patiekalą patiekite šiltoje lėkštėje.
Receptai
Receptas: Lazanija su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lazanijos lakštai: 300.00 g (šviežių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Krevetės: 400.00 g (virtų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (baltojo)
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Svogūnų laiškai: 5.00 g (1 valg. š. - kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Virtas krevetes išlukštenkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, pakepinkite karštuose riebaluose, supilkite grietinėlę, baltąjį vyną, kapotus šviežius žalumynus, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Į karščiui atsparią kepimo skardą įpilkite truputį padažo, klokite lazanijos lakštus, ant jų berkite išlukštentas krevetes.  
  4. Lazanijos lakštus su padažu ir krevetėmis sluoksniuokite, kol produktai baigsis.
  5. Ant viršutinio sluoksnio gausiai užpilkite padažo.
  6. Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Išjungusi orkaitę, suberkite smulkiai tarkuotą sūrį ir palaukite, kol jis išsilydys.
Receptai
Receptas: Vegetariška lazanija
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 500.00 g
Morkos: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 arbat. š. (1 - geltona ir 1 - raudona)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Lazanijos lakštai: 250.00 g
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Pomidorų tyrė: 500.00 g
Miltai: 3.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 250.00 ml (riebios)
Daržovių sultinys: 250.00 ml
Aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morką supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi ir 180 C karštumo orkaitėje kepkite maždaug 10 min.
  2. Cukinijas ir baklažaną supjaustykite griežinėliais, paprikas juostelėmis. Sudėkite į kepimo indą su morkomis, pabarstykite Provanso žolelėmis, druska, pipirais ir dar pašlakstykite aliejumi.
  3. Kepkite, kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir palikite išjungtoje orkaitėje. Nedideliame prikaistuvyje išlydykite sviestą, suberkite miltus, truputį pakepinkite ir supilkite sultinį, pamaišykite, tada supilkite grietinėlę.
  4. Kai padažas sutirštės, suberkite pusę sūrio. Stačiakampę  kepimo skardą patepkite aliejumi, dugną išklokite lakštiniais, užpilkite sūrio padažo ir keletą šaukštų keptų daržovių, tada vėl dėkite makaronų lakštus.
  5. Taip sluoksniuokite, kol baigsis produktai. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo, ir gana storas, kad kepant makaronai nesudžiūtų.
  6. Paviršių pabarstykite džiūvėsių ir sūrio mišiniu. Kepkite180 C karštumo orkaitėje apie valandą arba kol peilis lengvai smigs per lakštinius.
Receptai
Receptas: Itališka pica
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 200.00 ml (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml (tešlai)
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Cukrus: 10.00 g (tešlai)
Druska: 2.00 g (tešlai)
Mielės: 5.00 g (sausų – tešlai)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų – tešlai)
Sūris: 100.00 g (fermentinio)
Pomidorai: 50.00 g (vyšninių)
Pomidorų pasta (picos padui) 2.00 valg. š.
Pievagrybiai: 100.00 g
Kumpis: 60.00 g (vytinto)
Vištiena: 60.00 g (marinuotos filė)
Alyvuogės: 1.00 sauja
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
Pica
Pica
  1. Į kambario temperatūros vandenį suberkite cukrų ir mieles, pamaišykite ir palikite keletą minučių ramybėje.
  2. Suberkite džiovintus bazilikus, druską ir miltus, minkykite tešlą iki vientisos masės. Ji turi būti šiek tiek lipni. Sufomuokite kelis rutuliukus.
  3. Padalytą tešlą apipurškite vandeniu, aptraukite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 4 valandoms. Vėliau tešlą bent porai valandų dėkite į šaldytuvą (jei kepsite iš karto) arba palikite per naktį.

Picos kepimas:

  1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, apibarstykite miltais ir suformuokite blyną.
  2. Iškočiokite maždaug 30 cm. skersmens padą, tolygiai aptepkite jį pomidorų pasta.
  3. Ant viršaus barstykite tarkuotą fermentinį sūrį, dėkite plonai supjaustytus pievagrybius, kitus priedus ir galiausiai vytintą kumpį, supjaustytą vištienos filė.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 270 °C temperatūros ir kepkite picą 6–8 minutes. Iškeptą picą paskaninkite pjaustytais vyšniniais pomidoriukais.
  5. Pagaminsite per valandą, neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko.

Skanaus!

Pica
Pica

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptą atsiuntė Dominykas Sutkus

Receptai
Receptas: Vegetariška pica su porais ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta viso grūdo miltų tešla: (pakuotės) 1.00 vnt.
Špinatai: 2.00 sauja (šviežių)
Porai: 1.00 vnt. (didelis arba 2 - maži)
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis juodųjų be kauliukų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pica ir padažui - pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - pagal skonį - picai ir padažui)
Parmezano sūris: 200.00 g (mėgstamo brandinto sūrio, tinka ir mocarela arba riebus varškės sūris.)
Rikotos sūris: 200.00 g (padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Pomidorų tyrė: (padažui) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palengva, kad nesulūžtų, išvyniokite ant paruoštos stačiakampės kepimo skardos. Plačiu teptuku ant jos užtepkite pusę kiekio padažo. Jį pagaminsite rikotą kelis kartus pertrynusi per sietelį ir elektriniu plakikliu išmaišiusi su grietine, išspaustomis česnako skiltelėmis, druska, pipirais ir pomidorų padažu.
  2. Porus ir špinatus kelis kartus labai kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, špinatų kotelius nuskabykite, lapus suplėšykite, o porus supjaustykite griežinėliais. Ant padažu aptepto picos lakšto pirmiausia paskleiskite porų griežinėlius, tada berkite špinatų ir išdėliokite per pusę perpjautas alyvuoges. Viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Gerai atšaldytą sūrį smulkesne arba stambesne trintuve užtarkuokite ant picos su špinatais ir porais, tolygiai paskirstykite. Galite iš karto pirkti jau sutakuotą sūrį, bet kulinarai sako, kad šviežiai sutarkuotas gaminys bus kvapesnis ir gardesnis.
  4. Paruoštą picą apšlakstykite likusiu rikotos, grietinės ir česnakų padažu ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite uždengusi folija apie 20 min. Tada foliją nuimkite ir dar 5 minutes pakepkite, kad sūris dailiai apskrustų. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio gabaliukais. Tokią picą gardu valgyti ir karštą, ir  šaltą.  
Receptai
Receptas: Desertinė pica
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Datulės: 3.00 puodelis (picos padui)
Migdolai: 2.00 puodelis (picos padui)
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (picos padui)
Kakava: 1.00 puodelis (1/2 miltelių - picos padui)
Medus: 1.00 puodelis (1/4 - picos padui)
Riešutų sviestas: 1.00 puodelis (1/4 migdolų, žemės riešutų - picos padui)
Jogurtas: 3.00 puodelis (2,5 graikiško - viduriniam sluoksniui)
Vaisiai: 2.00 st. (įvairios vasaros uogos ir vaisiai - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite picos pado ingredientus iki vientisos masės ir suformuokite iš jos apvalią formą. Galite pasinaudoti kočėlu, kad padas būtų lygesnis. Prieš gamindami toliau, palaikykite picos padą šaldytuve 10-15 minučių.
  2. Po to užtepkite ant picos pado graikišką jogurą ir papuoškite vaisiais.

 

Receptai
Receptas: Makaronai su krevetėmis kreminiame padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Pievagrybiai: 250.00 g
Krevetės: 250.00 g
Kreminis sūris: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Pusę sviesto įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite smulkiai pjaustytus grybus. Paruoštus sudėkite į dubenį.
  2. Ištirpdę kitą dalį sviesto ir pakepkite smulkintus česnakus, po to įdėkite ir ištirpdykite kreminį sūrelį, sudėkite prieskonius ir pakaitinkite 5 min. Kad padažas būtų ne per tirštas, įpilkite šiek tiek virinto vandens. Čia perkelkite grybus, sudėkite krevetes ir pašildykite.
  3. Per tą laiką išvirtus makaronus užpilkite padažu atskirai kiekvienoje lėkštėje.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt