Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Tiesiai iš keptuvės

Kukulaičiai
Shutterstock nuotr. / Kukulaičiai
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kai kuriuos patiekalus galima su visa keptuve nešti į stalą – kvepia, čirška, vilioja, net seilė tįsta. Norėdami suburti artimuosius jaukių pietų ar vakarienės, imkite keptuvę ir pasirinkite receptą.

Kukulaičiai vyno padaže

Padažui: šaukšto aliejaus, mažo svogūno, 250 g pievagrybių, 2 skiltelių česnako, 680 g pomidorų savo sultyse, 4 šaukštų pomidorų pastos, žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių, 2 šaukštų rudojo cukraus, pagal skonį druskos ir pipirų, 120 ml grietinės, 120 ml raudonojo vyno.

Kukuliams: 500 g maltos vištienos ar kalakutienos, 250 g maltos rūkytos dešros, 120 ml džiūvėsėlių, mažo svogūno, šaukštelio džiovintų čiobrelių, 120 ml tarkuoto kietojo sūrio, didelio kiaušinio, pagal skonį druskos ir pipirų, 2 šaukštų aliejaus.

Sūrio sluoksniui: 130 g mocarelos.

  • Pagaminkite padažą: gilioje keptuvėje aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną ir grybus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite apie 3–4 minutes.
  • Sudėkite traiškytą česnaką ir dar minutę patroškinkite. Šakute sutrinkite pomidorus ir suverskite į keptuvę.
  • Įmaišykite pomidorų pastą, aitriųjų paprikų dribsnius, cukrų, druską ir pipirus.
  • Išmaišykite, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir palikite troškintis, kol padarysite kukulaičius. Pabaigoje sudėkite grietinę.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite maltą vieštieną ir dešrą, džiūvėsėlius, smulkintą svogūną, čiobrelius, trakuotą sūrį, kiaušinį, druską ir pipirus.
  • Drėgnomis rankomis formuokite didesnius kukulaičius ir apkepkite kitoje keptuvėje.
  • Apskrudusius sudėkite į pomidorų padažą. Išmaišykite, supilkite vyną. Užvirkite ir troškinkite apie 5 minutes.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  • Kukulaičius apiberkite keliais šaukštais tarkuotos mocarelos, tarp jų įsprauskite didesnių šio sūrio gabaliukų, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

Starkis morkų patale

Shutterstock nuotr./Starkis morkų patale
Shutterstock nuotr./Starkis morkų patale

Jums reikės: 600 g starkio filė, 300 g morkų, svogūno, 2 šaukštelių rupios druskos, 2 šaukštelių cukraus, žiupsnelio šviežiai maltų pipirų ir čiobrelių, šaukšto citrinos sulčių, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 50 g parmezano (arba kokio nors kito kietojo sūrio).

  • Starkio filė supjaustykite vienodais, maždaug 5 cm pločio gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais.
  • Storadugnėje keptuvėje (rinkitės tokią, kurią galėtumėte pašauti į orkaitę) įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvį – po dvi tris minutes iš abiejų pusių.
  • Kitoje keptuvėje apie 10 minučių patroškinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir stambia trintuve sutarkuotas morkas.
  • Pagardinkite cukrumi ir pipirais.
  • Apkeptus starkio gabalėlius keptuvėje pašlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite džiovintais čiobreliais.
  • Ant viršaus sudėkite troškintas morkas su svogūnais, šaukštu išlyginkite paviršių.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir pašaukite keptuvę. Kepkite apie 25 minutes.
  • Smulkia trintuve sutarkuokite sūrį, pabarstykite patiekalą ir dar 5 minutėms dėkite į orkaitę.

Lazanija keptuvėje

Shutterstock nuotr./Lazanija
Shutterstock nuotr./Lazanija

Jums reikės: 500 g maltos mėsos, 2 šaukštų aliejaus, svogūno, 2 skiltelių česnako, 400 ml pomidorų savo sultyse, 100 ml pomidorų pastos, 4 pusiau perlaužtų lazanijos lakštų, 240 ml tarkuoto sūrio, aliejaus kepti, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Svogūną susmulkinkite šiaudeliais, česnakus sutraiškykite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir nustatę vidutinę kaitrą 5–6 minutes maišydami kepinkite maltą mėsą.
  • Suberkite svogūnus, česnakus ir dar kepkite 3–4 minutes.
  • Padidinkite kaitrą. Sukrėskite šakute sutrintus pomidorus su sultimis, įdėkite pomidorų pastos, išmaišykite.
  • Kai ims burbuliuoti, dar kartą išmaišykite, uždenkite, sumažinkite kaitrą ir troškinkite 8–10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Imkite orkaitėje kepti tinkamą keptuvę, supilkite pusę mėsos ir pomidorų masės. Ant viršaus sudėkite 3 lazanijos lakštus.
  • Užpilkite trečdalį likusio padažo, pabarstykite tarkuoto sūrio ir vėl dėkite lazanijos lakštų.
  • Sluoksniuokite dar kartą, užbaikite padažu ir pabarstykite sūriu.
  • Dėkite į orkaitę ir kepkite 8–10 minučių.
  • Įjungę viršutinę orkaitės kepimo funkciją, paskrudinkite lazanijos viršų 2–3 minutes. Atvėsinkite 5 minutes ir tiekite.

Cukinijų ir pomidorų apkepėlė

Shutterstock nuotr./Cukinijų apkepėlė
Shutterstock nuotr./Cukinijų apkepėlė

Jums reikės: 2 nedidelių cukinijų, 3–4 bulvių, svogūno, 2–3 didesnių pomidorų, 100 ml vandens, 4 šaukštų majonezo, 4 šaukštų grietinės, kiaušinio, žiupsnio druskos, pagal skonį mėgstamų prieskonių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
  • Visas daržoves nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais.
  • Orkaitei tinkamoje keptuvėje daržoves sluoksniuokite taip: bulvės, svogūnai, cukinijos, pomidorai.
  • Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska ir prieskoniais.
  • Supilkite vandenį.
  • Lengvai išplakite kiaušinį, sumaišykite su majonezu ir grietine.
  • Šiuo mišiniu apipilkite daržoves, šaukite į orkaitę ir kepkite, kol paviršius gražiai apskrus.
  • Patiekalą galite pagardinti ir smulkiai tarkuotu sūriu – berkite jo likus keletui minučių iki kepimo pabaigos.

Bulvių apkepas su brokoliais ir karamelizuotais svogūnais

Jums reikės: 0,5 brokolio galvos, 250 g mažų bulvių, svogūno, 6–7 kiaušinių, 120 ml neriebios grietinėlės, 100 g tarkuoto kietojo sūrio, alyvuogių aliejaus kepti, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 205 laipsnių.
  • Brokolį susmulkinkite mažais žiedynais.
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną susmulkinkite šiaudeliais.
  • Pakaitinkite į orkaitę tinkamą dėti keptuvę, įpilkite 1,5 šaukšto aliejaus ir nustatę labai mažą kaitrą apie 15 minučių maišydami kepinkite svogūnus, kol karamelizuosis. Įberkite druskos, išmaišykite.
  • Kiaušinius išplakite su grietinėle, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Į keptuvę su svogūnais sudėkite brokolius ir bulves, pagardinkite druska ir išmaišykite. Kepinkite apie 3–4 minutes.
  • Supilkite kiaušinio plakinį ir kelis kartus pakratykite keptuvę, kad plakinys tolygiai pasiskirstytų.
  • Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 15–20 minučių, kol viršus apskrus. Išėmę 5 minutes palikite atvėsti.
Receptas: Daržovių ragu su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Morkos: 300.00 g (konservuotos)
Kumpis: 80.00 g
Vištienos sultinys: 150.00 ml
Pekino kopūstas: 500.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis, pasūdykite, įberkite pipirų ir paprikų miltelių. Pakepkite ant aliejaus.

2. Konservuotas morkas, cukiniją, papriką ir kumpį supjaustykite, sudėkite į troškintuvą ir truputį patroškinkite. Supilkite vištienos sultinį ir virkite dar 10 minučių.

3. Pekininį kopūstą supjaustykite juostelėmis, o obuolį – skiltelėmis. Viską suberkite į troškintuvą su mėsa. Troškinkite apie 5 minutes. Daržovių ragu patiekiame su virtais ryžiais.

Šaltinis: 15min.lt

Receptas: Kepsniai su kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š. (skardai pašlakstyti)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (vienas trynys)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Kiauliena: 700.00 g (malta, liesa)
Maltos mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinio)
Kaip gaminti

1. Maltą kiaulieną sumaišykite su kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais, majonezu, pagardinkite pipirais, mėsos prieskoniais ir druska. Labai gerai išmaigykite mėsą rankomis.

2. Masę padalykite į keturias lygias dalis ir šlapiomis rankomis formuokite kukulius. Paskui juos suplokite, viduryje padarykite duobutę ir sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą.

3. Į kepsnių duobutes atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite pipirais ir druska. Kepimo formą dėkite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 40–45 minutes, kol kepsniai gražiai parus, o kiaušiniai iškeps.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Receptas: Žuvis su trupiniais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 800.00 g (mėgstamos baltos žuvies filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos su žievele)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sultinys: 400.00 ml (žuvų)
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (trupiniams)
Džiūvėsiai: 100.00 g (trupiniams)
Medus: 50.00 g (trupiniams)
Riešutai: 50.00 g (trupiniams)
Aliejus: 4.00 valg. š. (trupiniams)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtosios - trupiniams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - trupiniams)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite trupinius: visus sausus produktus sumaišykite su pašildytu medumi, garstyčiomis ir tryniu.
  2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kameroje užšaldyta ir sutarkuota citrinos pusele.
  3. Keptuvėje išlydytame svieste paskrudinkite miltus. Maišydami šluotele, kad padažas būtų vientisas, supilkite žuvų sultinį. Ant labai mažos ugnies padažą virkite apie 10 min. Šliūkštelėkite grietinėlės, pagal skonį pasūdykite ir supilkite padažą į kepimo indą.
  4. Ten pat dėkite žuvies filė, ją aptepkite paruoštais trupiniais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite su grietinėlėje troškintomis šviežiomis morkytėmis.
Receptas: Pomidorinis avinžirnių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avinžirniai: 300.00 g
Pomidorai: 250.00 g (konservuotų savo sultyse - geriausia smulkintų)
Rūkytos dešrelės:(mėgstamų) 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kalendros: 10.00 g (ryšulėlis lapelių (nebūtina))
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite. 
  2. Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite.
  3. Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, įberkite kmynų, aitriųjų pipirų, pagal skonį pasūdykite. Jei padažas rūgštokas, įberkite žiupsnelį cukraus. Patroškinkite.
  4. Sukrėskite avinžirnius ir dar šiek tiek patroškinkite (geriau uždengtu keptuvės dangčiu), vis pamaišydami.
  5. Prieš tiekdami galite pabarstyti smulkintais šviežios kalendros lapeliais.
Receptas: Jautienos troškinys su morkomis
7 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 1.30 kg (Be kaulo)
Raudonasis vynas: 200.00 ml
Jautienos sultinys: 500.00 ml
Vanduo: 500.00 ml
Bulvės: 450.00 g (Mažytės)
Morkos: 4.00 vnt. (Didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 7.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 1.50 valg. š.
Cukrus: 1.50 arbat. š.
Druska: 1.50 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (Džiovinti)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
  2. Jautieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, įtrinkite druska ir pipirais.
  3. Svogūnus, morkas ir bulves nulupkite. Bulves perpjaukite pusiau, morkas ir svogūnus supjaustykite gabalėliais, česnakus smulkiai sukapokite.
  4. Troškintuve užkaitinkite aliejų. Suberkite mėsą ir kepkite pamaišydami, kol dailiai apskrus. Tada išgriebkite, o likusiuose riebaluose pakepinkite česnakus ir svogūnus.
  5. Į prieskonių mišinį supilkite pomidorų pastą, balzaminį actą ir ant vidutinės kaitros vis maišydami kepkite, kol padažas sutirštės. Sudėkite atgal mėsą, supilkite vyną, sultinį, vandenį, įmeskite lauro lapą, suberkite čiobrelius ir cukrų. Maišydami užvirkite, uždenkite troškintuvą ir kaitinkite orkaitėje apie 1,5 val.
  6. Nuėmę dangtį į puodą suberkite morkas, bulves ir dar 20 min. pakepkite, kol daržovės suminkštės.
  7. Paruoštą troškinį pravėsinkite ir patiekite su kapotomis petražolėmis.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Vakarienei – sriuba

Vakarienei – sriuba

Skaitysiu vėliau
Patiekalai su uogomis

Patiekalai su uogomis

Skaitysiu vėliau
Mėsa su vaisiais

Mėsa su vaisiais

Skaitysiu vėliau
Lengvai vakarienei

Lengvai vakarienei

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt