Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Tobulai vakarienei – 10 gardžių vėrinukų idėjų

Mėsos vėrinukai
Shutterstock nuotr. / Mėsos vėrinukai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Vakarienei norite ko nors išskirtinio? Paprasta mėsa patiekta neįprastai - štai puiki idėja, patiksianti visai šeimai. Galite išbandyti vištieną, jautieną, kiaulieną ar kalakutieną. Vėrinukams taip pat puikiai tiks šviežios daržovės, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos, morkos, cukinijos, žiediniai kopūstai. Mėgstantys jūros gėrybes tikrai neatsisakys lašišos, menkės ar krevečių patiekalo. Na, o gurmaniškai parinkti prieskoniai dovanos neužmirštamus skonio potyrius! Skanaus!

 

Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu ir imbierais

Receptai
Receptas: Pikantiški kiaulienos vėrinukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (sprandinės)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir pagal skonį kapotų česnakų bulvėms apibarstyti)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (bulvėms apibarstyti)
Bulvės: 5.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (bulvėms aptepti)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
  2. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei visais prieskoniais.
  3. Į dubenį su prieskoniais sudėkite mėsą, gerai įtrinkite prieskoniais ir per naktį palikite šaldytuve.
  4. Bulves nuskuskite, supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite rozmarinų, kapotų česnakų, druskos ir aliejaus mišiniu.
  5. Marinuotą mėsą suverkite ant medinių ar geležinių iešmelių, dėkite į kepimo skardą prie bulvių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min., o bulves – apie 30 min.
  6. Tiekite su mėgstamu padažu. 3 asmenims.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptas: Kalakutienos vėrinukai

Receptai
Receptas: Maltos mėsos vėrinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (maltos)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Svogūnai: 100.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (sužiedėjusi bandelė)
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų)
Česnakai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus.

2. Paruoškite česnakus: išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite.

3. Mėsos kukuliukus ir česnakų skilteles pakaitomis suverkite ant iešmų. Ant vidutinio karštumo žarijų vartydami kepkite maždaug 10 min.

Patarimas. Jei maltos mėsos masė per skysta, galima įberti truputį džiūvėsėlių ar manų kruopų.

Receptai
Receptas: Daržovių vėrinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1200.00 g
Ridikėliai 300.00 g
Cukinijos: 400.00 g (2 nedidelės)
Paprikos: 400.00 g (po vieną raudonosios bei geltonosios paprikos ankštį)
Svogūnai: 100.00 g (nedidelių)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Actas: 2.00 valg. š. (arba citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kvapieji pipirai 5.00 g
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti

1. Česnakų skilteles nulupkite. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kvadratėliais. Cukiniją supjaustykite 3-4 cm pločio griežinėliais. Žiedinį kopūstą išdalykite žiedynėliais. Ridikėlių lapus nupjaukite.

2. Taip paruoštas daržoves suverkite ant medinių smeigtukų. Vėrinukus talpiai sudėkite į didelį stiklainį. Sudėkite nesmulkintus česnakus ir užpilkite ataušusiu marinatu.

3. Marinatui vandenį užvirinkite su druska ir kvapiaisiais pipirais, nukelkite nuo ugnies ir supilkite aliejų bei citrinų sultis. Atvėsusiu skysčiu užpilkite paruoštus vėrinukus.

4. Taip paruoštos daržovės ilgai negenda.

Receptas: Žuvų ir paprikų vėrinukai

Receptai
Receptas: Kiaulienos vėrinukai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (sprandinė)
Česnakai: 2.00 skiltelės (mėsai ir bulvėms)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bulvės: 5.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (bulvėms)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.

2. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį su prieskoniais sudėkite mėsą, gerai įtrinkite prieskoniais ir per naktį palikite šaldytuve.

3. Bulves nuskuskite, supjaustykite ketvirčiais, sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite rozmarinų, kapotų česnakų, druskos ir aliejaus mišiniu.

3. Marinuotą mėsą suverkite ant medinių ar geležinių iešmelių, dėkite į kepimo skardą prie bulvių ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min., o bulves – apie 30 min. Tiekite su mėgstamu padažu.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

 

 

Receptas: Jogurte marinuotų menkių vėrinukai

Receptas: Vištienos ir krevečių vėrinukai

Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Daržovės
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt