Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Trys lengvi ir sveiki patiekalai vakarienei

Gaminant maistą
Fotolia nuotr. / Gaminant maistą
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Vakare, šiukštu, geriau nepersivalgyti ir nepiktnaudžiauti itin kaloringais patiekalais. Tačiau po dienos darbų norisi pasilepinti skaniu ir sveiku maistu. Jūsų stalui – trys lengvi receptai!

Brokolių troškinys

Fotolia nuotr./Brokolių troškinys
Fotolia nuotr./Brokolių troškinys

Jums reikės: didelio brokolio, 2 morkų, 2 svogūnų, 1 l daržovių sultinio, 50 g tarkuoto parmezano, 3 šaukštų grietinės, šaukštelio džiovintų bazilikų, druskos, pipirų.

* Brokolius nuplaukite ir padalinkite žiedynėliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Svogūnus susmulkinkite. Morkas ir svogūnus sudėkite į sultinį ir virkite apie 10 min. Tada sudėkite brokolius ir viską troškinkite dar 10 minučių.

* Troškinį pasūdykite ir paskaninkite pipirais, įmaišykite grietinę, suberkite džiovintus bazilikus.

* Tiekdami troškinį pabarstykite parmezanu.

Morkų sriuba

www.livinn.lt nuotr./Morkų sriuba
www.livinn.lt nuotr./Morkų sriuba

Jums reikės: 3 morkų, po ½ litro pieno ir vandens, 2 šaukštų manų kruopų, ryšulėlio petražolių, druskos pagal skonį.

* Morkas nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol morkos suminkštės. Tada sutrinkite elektriniu maišytuvu.

* Į sriubą visą laiką maišydami berkite manus. Pavirkite dar 5 minutes, tada supilkite pieną.

* Išvirusią sriubą gardinkite smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

Žuvis su daržovėmis

„Fotolia“ nuotr./Kepta žuvis su daržovėmis
„Fotolia“ nuotr./Kepta žuvis su daržovėmis

Jums reikės: 2 vidutinio dydžio (iki 1 kg) žuvų, 1 nedidelės cukinijos, 4 pomidorų, sultinio kubelio, šaukšto sviesto, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, kelių šaukštų smulkintų petražolių.

* Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Tada supjaustykite griežinėliais.

* Cukiniją nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

* Gilią skardą ištepkite sviestu, sudėkite pusę daržovių, ant jų nuvalytas žuvis. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite likusias daržoves. Supilkite stiklinėje karšto vandens ištirpdytą sultinio kubelį.

* Patiekalą troškinkite apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Apibarstykite prieskoniniais žalumynais.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt