Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Užkandukai svečiams

Sūrio keksiukai su daržovėmis
Shutterstock nuotr. / Sūrio keksiukai su daržovėmis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Savaitgalį dažnus namus aplanko artimieji ar bičiuliai. Paruoškite svečiams gražiai atrodančių, puikaus skonio užkandžių.

Sūrio keksiukai su daržovėmis

Jums reikės: 130 g kvietinių miltų, šaukštelio kepimo miltelių, kiaušinio, 180 ml pieno, po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų, 120 g brandinto sūrio, 100 g šviežių ar šaldytų daržovių mišinio, kelių šviežių čiobrelių šakelių, 6 šaukštelių tepamojo sūrio keksiukams papuošti (nebūtinai).

  • Į didelį dubenį persijokite miltus, įmaišykite kepimo miltelius. Kitame inde kiaušinį išplakite su pienu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sūrį sutarkuokite. Daržoves kuo smulkiau supjaustykite (galite sutarkuoti).
  • Kiaušinių plakinį supilkite ant miltų, išmaišykite vienalytę tešlą ir įmaišykite tarkuotą sūrį, susmulkintas daržoves, nuo šakelių nubrauktus čiobrelių lapelius.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į keksiukų formeles įtieskite popierinius sijonėlius ir išdėliokite paruoštą tešlą. Kepkite apie 25 min., kol viršus gražiai apskrus.
  • Iškepusius keksiukus, jei norite, papuoškite tepamojo sūrio kepurėle, daržovių gabaliukais.

Sotūs keksiukai

Shutterstock nuotr./Sotūs keksiukai
Shutterstock nuotr./Sotūs keksiukai

Jums reikės: 2 šaukštų sviesto, 2 svogūnų, 6 pievagrybių, raudonosios paprikos, kelių rūkyto kumpio griežinėlių, morkų, kelių brokolinių kopūstų žiedynėlių, 6 kiaušinių, 100 g brandinto sūrio, po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

  • Keptuvėje įkaitintame šaukšte sviesto pakepinkite susmulkintus svogūnus ir pievagrybius. Išvalytą papriką supjaustykite kubeliais, susmulkinkite kumpį. Morką stambiai sutarkuokite, burokine trintuve sutarkuokite ir sūrį. Brokolius išskaidykite kuo mažesniais žiedynėliais.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Keksiukų formeles gausiai ištepkite likusiu sviestu. Kiaušinius lengvai paplakite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Keksiukus sluoksniuokite taip: į formeles, labai nespausdami, išdėliokite pakepintus svogūnus ir pievagrybius, morkas, paprikas, berkite brokolių, kumpio. Viską užpilkite kiaušinių plakiniu, bet užpildykite ne daugiau kaip 3/4 formelių. Ant viršaus berkite tarkuoto sūrio ir šaukite į orkaitę.
  • Keksiukai iškeps per 20–28 min. (nelygu formelių dydis). Tiekite karštus su skrudinta duona.

Mini pyragėliai su sūriu

Shutterstock nuotr./Mini pyragėliai su sūriu
Shutterstock nuotr./Mini pyragėliai su sūriu

Jums reikės: 3 stačiakampių lakštų šaldytos sluoksniuotos tešlos, 2 šaukštų aliejaus, svogūno, 2 skiltelių česnakų, 2 vidutinio dydžio pomidorų arba 10 vyšninių pomidorų, 4 kiaušinių, 150 ml pieno, 100 g čederio, po žiupsnelį druskos, pipirų, kelių šviežių čiobrelių šakelių.

  • Šiek tiek atšilusios tešlos stačiakampius perpjaukite pusiau, kad išeitų 6 kvadratėliai. Jais išklokite aliejumi pateptas keksiukų formeles.
  • Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite. Nukelkite nuo ugnies, pasūdykite, pagardinkite pipirais, nuo šakelių nubrauktais čiobrelių lapeliais ir sumaišykite su kubeliais supjaustytais pomidorais. Paruoštas daržoves išdėliokite į tešlos krepšelius.
  • Kiaušinius išplakite su pienu, įmaišykite tarkuotą sūrį.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C. Kiaušinių plakinį išpilstykite į keksiukų formeles ir iš karto šaukite į orkaitę. Kepkite 35–45 min., kol kiaušiniai sukrekės, sūris išsilydys, o tešlos krašteliai gražiai apskrus.
  • Tik iškepę keksiukai – labai trapūs, todėl bent 10 min. palikite juos aušti formelėse, paskui atsargiai išimkite ir patiekite.
Receptai
Receptas: Keksiukai – užkandžiai
12 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 250.00 ml (natūralaus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (neriebaus)
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus.

2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų formeles.

3. Išplakite kiaušinius ir jogurtą, pagardinkite pipirais, druska.

4. Į kiekvieną formelę berkite smulkintus įdaro komponentus ir užpilkite kiaušinių bei jogurto mišiniu.

5. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol įdaras sutirštės. Daržoves galite keisti keptais pievagrybiais ir pan.

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Receptai
Receptas: Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Margarinas 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (maltų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Kumpis: 20.00 riekės (šaltai rūkyto)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo.

2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du kartus. Suberkite riešutus ir išmaišykite.

3. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Formeles ištepkite riebalais, pabarstykite maltais džiūvėsiais. Sukrėskite tešlą taip, kad liktų keletas centimetrų vietos iki viršaus, pramaišiui įspauskite po griežinėlį kumpio ir cukinijos.

5. Kepkite 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Patiekite papuoštus bazilikais.

Receptai
Receptas: Keksiukai su kumpiu ir salierais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kumpis: 150.00 g
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite iki purumo, po vieną sumuškite kiaušinius, įberkite druskos, po šaukštą miltų ir viską sukite tol, kol sudėsite visus ingredientus.

2. Kumpį ir saliero lapkotį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į tešlą.

3. Dėkite gautą tešlą į keksiukų formą, apibarstykite viršų keliais kumpio kubeliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Keksiukai su kumpiu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 20.00 g (pusė galvutės)
Miltai: 1.00 st. (1-1,5)
Kukurūzų kruopos: (pusė stiklinės) 110.00 ml
Pienas: 180.00 ml
Grietinė: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (virtas)
Sūris: 60.00 g (brandintas)
Džiovinti pomidorai: 3.00 vnt. (aliejuje)
Parmezano sūris: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Čiobreliai: 3.00 g (saujelė džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite smulkintą svogūną, maišydama pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, įberkite šaukštelį druskos, pagardinkite čiobreliais ir pipirais.

3. Kitame inde suplakite kiaušinius, pieną ir grietinę. Masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite į tešlą pakepintus svogūno gabalėlius, kubeliais pjaustytą kumpį, stambiai tarkuotą sūrį ir smulkintus pomidorus, atsargiai išmaišykite.

4. Keksiukų formas patepkite sviestu arba aliejumi, į kiekvieną įkrėskite šiek tiek tešlos (užpildykite maždaug tris ketvirtadalius formos, nes tešla pakils).

5. Pašaukite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 10 min.

6. Patepkite keksiukus tirpintu sviestu, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir kepkite dar 8–10 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė.

7. Tiekite karštus arba šaltus.

Receptai
Receptas: Nesaldūs keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 185.00 g
Kepimo milteliai: 15.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kreminė varškė: 260.00 g
Sūris: 100.00 g (kietasis)
Kumpis: 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3 dideli arba 4 mažesni)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Pienas: 85.00 ml (kambario temperatūros)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite 14 keksiukų kepimo formelių.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kreminę varškę, kiaušinius, pieną, aliejų ir žalumynus. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, gabalėliais pjaustytą kumpį ir dar kartą lengvai išmaišykite.
  4. Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles, pripildydami tris ketvirčius jų tūrio.
  5. Kepkite apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus. Patiekite šiltus, kambario temperatūros ar atvėsusius.  
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt