Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Užkandžiai vakarui su krepšiniu. Net 30 receptų!

Užkandžiai
Fotolia nuotr. / Užkandžiai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Šįvakar laukia dar vienos aistrų kupinos krepšinio varžybos. Kad stebėti kaip žaidžia mūsų rinktinė būtų jaukiai, kviečiame pasigaminti skanių, lengvai paruošiamų užkandžių. Kvieskite draugus ir sirkite už Lietuvą!

Receptai
Receptas: Itališka užkandėlė su Parmos kumpiu
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Parmos kumpis: 100.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g
Pomidorai: 100.00 g (vyšniniai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 valg. š. (pagal skonį švieži lapeliai)
Itališkos traškios lazdelės su sezamais 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

Kumpio griežinėliais apsukite duonos lazdeles ir dėkite į lėkštę šalia mocarelos gabalėlių bei pomidoriukų. 

Mocarelą apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bazilikų lapeliais.

 

Receptai
Receptas: Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 6.00 vnt. (6 riekelės itališkos baltos duonos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (geltona ir raudona)
Sūris: 40.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (sumuštiniams papuošti)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių sumuštiniams papuošti)
Varškės sūris: 200.00 g (bet kokio mėgstamo skonio tepamojo varškės sūrelio)
Persilado prieskoniai 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis, tada kelias minutes pakaitinkite virš garų, kad atšoktų odelė ir ją nulupkite.

3. Paprikas ir cukiniją išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite prieskoniais, užberkite tarkuoto parmezano ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. Tada atvėsinkite.

4. Skrudintas duonos riekeles aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, tada dėkite keptų daržovių, berkite kaparėlių.

5. Sumuštinukus puoškite bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Keksiukai – užkandžiai
12 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 250.00 ml (natūralaus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (neriebaus)
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus.

2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų formeles.

3. Išplakite kiaušinius ir jogurtą, pagardinkite pipirais, druska.

4. Į kiekvieną formelę berkite smulkintus įdaro komponentus ir užpilkite kiaušinių bei jogurto mišiniu.

5. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 15 minučių, kol įdaras sutirštės. Daržoves galite keisti keptais pievagrybiais ir pan.

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Receptai
Receptas: Slyvų užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Slyvos: 6.00 vnt. (gerai prinokusios mėlynosios)
Sūris: 150.00 g (kreminis, pvz.,„Philadelphia")
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų smulkintų (gali būti ir kitokių džiovintų žolelių prieskoniai))
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kaulą ir gražiai išdėliokite ant plokščios lėkštės.

2. Į kreminį sūrį suberkite trintas česnako skilteles, žiupsnelį raudonėlių, pagal skonį pasūdykite.

3. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės. Puoškite žalumynais.

4. Skanu patiekti su baltos duonos skrebučiais.

Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g. ) sumaišytu su 2-3 šaukštais majonezo (skaniausia, „Helman‘s“, bet gali būti ir kitoks).

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Receptai
Receptas: Užkandėlės prie alaus
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvių traškučiai 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š.
Anakardžių riešutai: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Riešutus paskrudinkite keptuvėje.

2. Susmulkinkite kiaušinius, sutarkuokite sūrį. Į masę įberkite smulkintą česnaką bei skrudintus riešutus, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir tepkite masę ant traškučių (tinka ir skrudintos duonos riekelės, tortilijos ir pan.).

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Mini užkandėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies)
Mielės: 14.00 g (sausos)
Vanduo: 130.00 ml (šiltas)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4 valg. š. tešlai ir 1 valg. š. įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (gerai prinokę - įdarui)
Mocarelos sūris: 200.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti - įdarui)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (pagal skonį, džiovinti)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia užmaišykite tešlą: mieles ir cukrų užpilkite drungnu vandeniu, gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos.

2. Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles ir aliejų. Viską palengva sumaišykite.

3. Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu. Tešlą maždaug valandą laikykite šiltai, kad pakiltų.

4. Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos medinės lentelės ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite apskritimus. Juos aptepkite alyvuogių aliejumi, berkite džiovintų raudonėlių.

5. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas, susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, kapotais kaparėliais, druska, pipirais.

6. Paruoštą pomidorų mišinį tepkite ant tešlos paplotėlių, berkite tarkuotos mocarelos ir apie 15 min. kepkite orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir krapų šakelėmis.

Receptai
Receptas: Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (6-8 nedidelės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Paprikos: 3.00 vnt. (padažui saldžiosios)
Česnakai: 4.00 skiltelės (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui pusė)
padažui aitrusis pipiras 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui sultys)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galite naudoti bulvių skustuką). Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite stiklinę alyvuogių aliejaus ir nedidelėmis porcijomis kepkite bulvių traškučius. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, pabarstykite druska, pipirais ir paprika.

3. Pasiruoškite padažą: saldžiąsias paprikas sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 20–25 minutes arba kol jų viršus pajuoduos ir šiek tiek atšoks odelė. Tuomet paprikas nulupkite, išimkite sėklas ir su česnako skiltelėmis, svogūnu ir aitriuoju pipiru sutrinkite elektrine trintuve. Padažą paskaninkite pipirais, druska, žiupsneliu cukraus ir citrinų sultimis (visko dėkite pagal skonį).

4. Bulvių traškučius tiekite su paprikų padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Meksikietiškas užkandis „quesadillas“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio, kukurūzų miltų)
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g (marinuota)
Sūris: 170.00 g (tarkuotas fermentinis)
Mocarelos sūris: 130.00 g (tarkuotas)
Svogūnai: 2.00 vnt. (ir 1 raudonajai salsai)
Porai: 1.00 vnt.
Petražolės: 20.00 g
Sojų padažas: 40.00 ml (vištienos marinatui)
Sultys: 60.00 ml (1/8 puodelio laimo sulčių - vištienos marinatui ir 2 valg. š. raudonajai salsai)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (vištienos marinatui)
Medus: 15.00 g (vištienos marinatui)
Česnakai: 5.00 skiltelės (2 sutrintos skiltelės - vištienos marinatui ir 3 raudonajai salsai)
Džovinta raudonoji paprika: (vištienos marinatui) 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 6.00 vnt. (dideli raudoni pomidorai - raudonajai salsai)
Pipirai: 2.00 vnt. (2-3 čili pipirai - raudonajai salsai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (raudonajai salsai)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - raudonajai salsai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį - raudonajai salsai)
Kaip gaminti

VIŠTIENOS PARUOŠIMAS

Dubenyje sumaišykite visus produktus: sojos padažą, laimo sultis, rudąjį cukrų, medų, sutrintą česnaką ir džiovintą papriką. Sudėkite į marinatą mažais gabalėliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Išmaišykite, kad visi gabalėliai apsiveltų marinatu. Uždenkite dubenį su vištiena maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kol mėsa išsimarinuos.

 

RAUDONOSIOS SALSOS (SALSA ROJA) PARUOŠIMAS

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Pomidorus perpjaukite per pusę į dvi dalis. Čili pipirus perpjaukite per pusę ir pašalinkite didžiąją dalį sėklyčių. Svogūną perpjaukite į keturias dalis.

3. Pomidorus, čili pipirus, svogūną, ir česnakus išdėliokite ant paruoštos kepimo skardos. Aptepkite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.

4. Pakepintas daržoves sudėkite į maisto smulkintuvą. Smulkinkite, kol gausite beveik vientisos konsistencijos masę. Įspasuskite laimo sultis ir išmaišykite. Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai įmaišykite kapotas petražoles. Atvėsinkite.

 

QUESADILLAS PARUOŠIMAS

1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną ir griežinėliais supjaustytą porą kelias minutes, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite išsimarinavusią vištieną ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol vištiena gražiai apskrus. Įmaišykite kapotas petražoles.

2. Ant tortilijos tolygiai paskleiskite šeštadalį pakepintos vištienos su daržovėmis. Tolygiai apiberkite šeštadaliu sumaišytų tarkuotų sūrių. Perlenkite tortiliją per pusę.

3. Įkaitinkite didelę keptuvę. Labai plonai ištepkite ją šlakeliu aliejaus. Įdėkite per pusę perlenktą tortiliją ir kepkite, kol ji apskrus, o sūris išsilydys. Apverskite kita puse ir kepkite, kol ir ši pusė apskrus bei bus gražiai auksinės spalvos. Taip pat paruoškite ir iškepkite likusias quesadillas.

Patiekite šiltas su raudonąja salsa. Skanaus!

Tekstas Astos Černės

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: meksikietiškas užkandis „quesadillas“ (Meksika)

Receptai
Receptas: Pikantiška užkandėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 500.00 g (6 stačiakampiai lakštai)
Porai: 20.00 g (gabalėlis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 1.00 st. (maži)
Džiovinti pomidorai: 30.00 g (saujelė džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Atšildykite tešlą. Grybus ir porus supjaustykite plonais griežinėliais. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Kiaušinį suplakite su žiupsneliu druskos.

3.Perpjaukite tešlos lakštus per pusę. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite plaktu kiaušiniu.

4.Ant viršaus išdėliokite porų ir grybų griežinėlius, pomidorus ir kubeliais pjaustytą sūrį.

5.Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

6.Kepkite, kol tešla gražiai paruduos, o sūris išsilydys. Patiekite kaip užkandį prie vyno.

Kulinaro patarimas. Nebijokite improvizuoti. Greitai paruošiamas sluoksniuotos tešlos užkandėles galite gaminti su kumpiu ir smulkiai tarkuotu parmezanu, figomis ir feta, pomidorais ir mocarela.

Receptai
Receptas: Užkandėlės su dviejų rūšių sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Varškės sūris: 1.00 vnt. (riebus)
Grietinė: 5.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Parmezano sūris: 150.00 g (tarkuotas)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 g (žiupsnelis)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Gražgarstės: 5.00 g (keli lapeliai papuošti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite kvadratėliais.

2. Grietinę gerai išsukite su traiškytomis česnako skiltelėmis, druska ir raudonėliais.

3. Svogūnus nulupkite, apibarstykite druska, užspauskite citrinos sulčių, pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir 10 min. marinuokite.

4. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, saikingai pasūdykite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

5  .Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite po gerą šaukštą grietinės, ją tolygiai paskirstykite, tada berkite sūrio kubelius, parmezaną, išdėliokite svogūnus.

6. Paruoštas užkandėles išdėliokite kepimo skardoje, pabarstykite aitriąja ir saldžiąja paprika ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

7. Puoškite gražgarsčių lapeliais.

Receptai
Receptas: Užkandėlė su baklažanais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (kepalėlis šviesios itališkos)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Jogurtas: 150.00 g (natūralaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Mėtos: 20.00 g (ryšulėlis)
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles jas sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Duoną supjaustykite storomis riekėmis, patepkite aliejumi su česnakais ir kepkite orkaitėje, kol apskrus. 

2. Baklažaną perpjaukite per pusę, pabarstykite druska, sudėkite į folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie orkaitėje 30 minučių. Atvėsinkite ir šaukštu išskobkite minkštimą.

3. Jogurtą išsukite su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Sudėkite smulkiai sukapotas mėtas, baklažano minkštimą ir išmaišykite. Patiekite su skrebučiais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Receptai
Receptas: Dvispalvė užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 400.00 g (saulėje džiovintų aliejuje)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 300.00 g
Rikotos sūris: 200.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių ir šviežių lapelių papuošimui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š. (pusė indelio su bazilikais)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.

2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.

3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaišykite su rikota, išspauskite česnako skilteles, įberkite bazilikų, pagal skonį pasūdykite, tada įmaišykite želatiną.

4. Į stačiakampę nedidukę formą dėkite sluoksnį saulėje džiovintų pomidorų, juos labai gerai suspauskite, kad neliktų tarpelių, ant viršaus krėskite fetos kremo, jį irgi gerai suspauskite, tada vėl dėkite pomidorų ir varškės.

5. Užkandėlę per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite supjausčiusi nedideliais gabalėliais. Šalia į indelį krėskite pesto padažo. Puoškite bazilikų lapeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Lavašo traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
  2. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
  3. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
  4. Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Receptai
Receptas: Cukinijų užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Cukinijos: 700.00 g (žiedų)
Varškės sūris: 700.00 g (riebaus)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š.
Kreminė varškė: 100.00 g (tepamas sūrelis su žalumynais)
Aliejus: 4.00 valg. š. (nuo saulėje džiovintų pomidorų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Medus: 1.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Sūrį įtrinkite aliejaus, kapotų rozmarinų ir traiškytų česnakų mišiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite saldžiąja paprika, medumi ir 2 val. marinuokite.
  2. Ant kiekvieno atšildytos tešlos gabalėlio tepkite varškės sūrelio, dėkite varškės sūrio gabalėlių ir nuplautų cukinijų žiedų.
  3. Pagal skonį pasūdykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min.
Receptai
Receptas: Pikantiška užkandėlė su grybais
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Grybai: 300.00 g (150 - mažų baravykų ir 150 - pievagrybių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt. (saulėje)
Pipirnės: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kvadratėliais.
  2. Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite svieste.
  3. Rikotą iki vientisumo ištrinkite su spaustais česnakais bei grietine, pagal skonį pasūdykite.
  4. Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite juostelėmis.
  5. Svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir patrinkite tarp pirštų – suminkštės ir dings intensyvus kvapas.   
  6. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio tepkite rikotos, išdėliokite baravykus, saulėje džiovintus pomidorus, raudonuosius svogūnus ir kubeliais pjaustytą mėlynųjų pelėsių sūrį.
  7. Viską pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje.
  8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min.
  9. Tiekite apibarsčiusi šviežiomis pipirinėmis.
Receptai
Receptas: Burokėlių traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.
  3. Burokėlių griežinėlius išdėliokite vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite trupučiu aliejaus ir apibarstykite druska.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45–60 minučių, kol burokėliai bus traškūs. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir patiekite nedelsdami.
Receptai
Receptas: Morkų traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Morkas nuplaukite ir nuskuskite. Supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais arba juostelėmis. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei tokios neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad gabalėliai būtų kuo vienodesnio storio. Suberkite paruoštus morkų griežinėlius ar juosteles į dubenį.
  3. Nedideliame dubenėlyje išmaišykite aliejų, maltą cinamoną ir druską. Sudėkite morkų griežinėlius ar juosteles ir viską gerai sumaišykite.
  4. Perdėliokite paruoštus morkų griežinėlius ar juosteles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–20 min., kol morkų traškučiai gražiai parus ir taps traškūs. Kepimo laikas labai priklauso nuo gabalėlių storio, todėl nuolat juos stebėkite kepimo metu.
  6. Iškepusius morkų traškučius išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite nedelsiant.
Receptai
Receptas: Bananų traškučiai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (nepernokę, tvirti)
Rudasis cukrus: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir papurškite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  2. Bananus nulupkite ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Iš abiejų pusių apvoliokite juos rudajame cukruje. Išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių. Stebėkite kepančius bananų griežinėlius – jų krašteliai turi būti traškūs, o vidus – minkštas. Neperkepkite.
  4. Atvėsinkite ir iš karto patiekite.
Receptai
Receptas: Ananasų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt. (mažas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Nupjaukite ananaso žievę, o patį ananasą supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio, gana ploni.
  3. Ananasų griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėliokite juos vieną šalia vienu sluoksniu.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet apverskite ir kepkite dar apie 30 min., kol ananasai bus traškūs. Kepimo laikas labai priklauso nuo griežinėlių storio, todėl nuolat stebėkite juos kepimo metu.
  5. Iškepusius ananasus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite nedelsiant.
  6. Jei norite ananasų traškučiais – lyg gėlių žiedais – papuošti desertą, tik išimtus iš orkaitės, dar šiltus, rankomis juos šiek tiek „išgaubkite“, paspausdami pirštu viduriuką. Palikite taip, kol atvės ir sutvirtės.  
Receptai
Receptas: Silkės užkandelė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Silkė: 300.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - virto užtepėlei ir 1 - vafliams)
Majonezas: 200.00 g (su krapais)
Miltai: 1.00 st. (vafliams)
Vanduo: 1.00 st. (vafliams)
Kaip gaminti
  1. Silkę supjaustyti labai smulkiai. Svogūnus supjaustyti mažais kubeliais.
  2. Kiaušinį susmulkinti labai mažais kubeliais. Silkę, svogūnus bei kiaušinį gerai išmaišyti. Pridėkite majonezo. Gerai išmaišyti.
  3. Produktus vafliams gerai išmaišyti. Kepti vaflinėje. Ant lėkštes išdėstyti salotos lapus, o ant lapų dėti vaflius su silkės užtepėle.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina

Receptas: Žaliųjų citrinų ir gvakamolės užkandis su fetos sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 4.00 vnt. (SANTA MARIA TEX MEX)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 g (0,5 - SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Žalioji citrina: 80.00 ml (šviežiai spaustų sulčių)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių (arba SANTA MARIA aitriųjų paprikų))
Kalendros: 20.00 g (šviežių)
Kopūstai: 150.00 g (savojinio kopūsto, pjaustyto plonomis juostelėmis)
Avokadai: 1.00 vnt. (pjaustyto kubeliais)
Fetos sūris: 50.00 g (trupinto)
Kaip gaminti
  1. Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis.
  2. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5–6 minutes, kol gražiai paruduos.
  3. Sumaišykite prieskonius su žaliųjų citrinų sultimis ir kopūsto juostelėmis.
  4. Gautą masę suspauskite rankomis, įdėkite avokadų, sūrio ir palaukite apie 15–20 minučių.
  5. Patiekdami sudėkite paruoštą masę ant tortilijų gabalėlių ir papuoškite aitriųjų paprikų dribsniais bei trupintu fetos sūriu.

Jei nenorite aštriai, vietoje aitriųjų paprikų dribsnių naudokite Santa Maria maltas paprikas!

Receptas: Marinuotos lašišos užkandis sevičė
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 4.00 vnt. (SANTA MARIA TEX MEX)
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA ANCHO STYLE)
Žalioji citrina: 3.00 valg. š. (sulčių)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA druskos iš malūnėlio)
Lašiša: 300.00 g (pjaustytos kubeliais)
Avokadai: 1.00 vnt. (pjaustytas kubeliais)
Svogūnai: 20.00 g (žieminio)
Moliūgo sėklos: 3.00 valg. š. (kepintų ir sutrupintų)
Kaip gaminti
  1. Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis.
  2. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir apie 5–6 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
  3. Sumaišykite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, ANCHO aitriąsias paprikas, cukrų ir druską.
  4. Atskirai sumaišykite lašišos, avokado kubelius ir 2/3 svogūno bei moliūgų sėklas.
  5. Aplaistykite lašišą padažu ir palikite, kad marinuotųsi.
  6. Prieš patiekdami, sudėkite lašišos gabalėlius ant šiltų tortilijų.
Receptai
Receptas: Užkandėlė prie alaus
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lakštiniai vafliai: (pakuotė) 1.00 vnt.
Majonezas: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių - pagal skonį)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Majonezą sumaišykite su išspaustu česnaku.
  2. Gautą masę užtepkite ant vaflių, pabarstykite aitriosios paprikos milteliais ir kmynais. 
  3. Supjaustykite vaflius plonomis juostelėmis ar kita norima forma, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rita D.

Receptai
Receptas: Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Majonezas: 50.00 ml
Jogurtas: 50.00 ml (natūralaus)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (pagal poreikį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (žolelių)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
  2. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
  3. Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.  
Receptai
Receptas: Tortilijų traškučių užkandis su sūrio kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 8.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Fetos sūris: 150.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Majonezas: 50.00 ml
Jogurtas: 50.00 ml (natūralaus)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (pagal poreikį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (žolelių)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Tortilijas supjaustykite lygiais trikampėliais (kaip picą). Iš abiejų pusių ištrinkite aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstykite žolelėmis bei plonu sluoksneliu tarkuoto parmezano.
  2. Tortilijas kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol taps traškios (apie 15 min). Jei skubate, galite nusipirkti jau paruoštų tortilijų traškučių.
  3. Susmulkintą sūrį su mėlynuoju pelėsiu, fetą, grietinėlę, majonezą, jogurtą, saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius, trintą česnaką, druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės. Prieš patiekdami palaikykite apie pusvalandį šaldytuve.  
Receptai
Receptas: Tortilijų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 3.00 vnt. (lakštai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais.
  2. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
  3. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5–10 minučių, kol apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Kreminės lašišos užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 250.00 g (Philadelphia (recepto autorė naudojo liesą))
Rūkyta lašiša: 300.00 g
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (džiovintų arba krapų, arba petražolių)
Česnakai: 1.00 arbat. š. (miltelių arba šviežio česnako skiltelės)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis (papuošimui)
Krekeriai:(sūrūs) 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Sūrį, lašišą ir prieskonius sudėkite į gilų indą ir sumalkite iki vientisos masės. Tepkite (arba spauskite konditeriniu švirkštu) ant krekerių ir papuoškite žalumynais.
  2. Iš nurodyto kiekio produktų, gausite nemažą indelį kremo. Išeis kelios lėkštės vieno kąsnio užkandėlių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Užkandėlė su orkaitėje keptomis daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 6.00 vnt. (6 riekelės itališkos baltos duonos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (geltona ir raudona)
Sūris: 40.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (sumuštiniams papuošti)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių sumuštiniams papuošti)
Varškės sūris: 200.00 g (bet kokio mėgstamo skonio tepamojo varškės sūrelio)
Persilado prieskoniai 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis, tada kelias minutes pakaitinkite virš garų, kad atšoktų odelė ir ją nulupkite.

3. Paprikas ir cukiniją išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite prieskoniais, užberkite tarkuoto parmezano ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. Tada atvėsinkite.

4. Skrudintas duonos riekeles aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, tada dėkite keptų daržovių, berkite kaparėlių.

5. Sumuštinukus puoškite bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Itališkas užkandis „Bruschetta“
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (kepaliukas itališkos duonos "Ciabatta")
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 4.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (stambiai maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite duoną centimetro storio riekėmis, paskrudinkite jas iš abiejų pusių įkaitintame alyvuogių aliejuje.

2. Dar šiltas duonos riekes įtrinkite česnaku.

3. Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir svogūnus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintus bazilikus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, atsargiai išmaišykite.

4. Gautą mišinį sudėkite ant duonos riekelių, papuoškite bazilikų lapeliais.

Receptai
Receptas: Sveikuolių užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonosios paprikos ankštis)
Agurkai: 3.00 vnt.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Morkos: 2.00 vnt. (virtos arba ryšelis šviežių nevirtų morkyčių)
Vištiena: 300.00 g (krūtinėlių be odelės)
Pievagrybiai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių ir 2 šaukštai padažui)
Salotos: 200.00 g (gūželė)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sugrūsta skiltelė padažui)
Kaip gaminti

1. Mėsą sudėkite į verdantį, prieskoniais pagardintą vandenį (jo turi būti nedaug, kad vos apsemtų) ir ant didelės ugnies virkite 5 min. Paskui krūtinėles apverskite ir virkite dar 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies, bet dar 5 min. neatidenkite, kad mėsa visiškai suminkštėtų. Ataušusią mėsą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir sudėkite į indelį. 

2. Daržoves supjaustykite šiaudeliais. Kiekvienos rūšies daržoves dėkite į atskirus indelius.

3. Kruopščiai nuplautus nevirtus pievagrybius supjaustykite griežinėliais, sudėkite į atskirą indelį ir apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių.

4. Paruoškite padažą: visus jam skirtus produktus sumaišykite, atskieskite 4 šaukštais ataušusio sultinio, kuriame virė mėsa, ir supilkite į sandarų indelį.

5. Prieš patiekiant paruoštus produktus išdėliokite ant vieno didelio padėklo, iškloto salotų lapais, ir apšlakstykite marinatu.

Receptai
Receptas: Džiovintų slyvų užkandis
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rūkyta šoninė (galite naudoti ir vytintą kumpį) 200.00 g
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Supjaustykite rūkytą šoninę kuo plonesniais griežinėliais, apvyniokite jais džiovintas slyvas ir persmeikite mediniu pagaliuku.

2. Jei slyvos kietokos, prieš tai bent valandą pamirkykite jas šiltame vandenyje, gerai nuvarvinkite.

3. Kepkite vėrinukus orkaitėje arba ant grotelių, kol šoninė gražiai apskrus.

4. Tiekite kaip užkandį prie vyno.

Receptai
Receptas: Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 4.00 riekės (baltos)
Ridikėliai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Daigintos pipirnės: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Baltą duoną paskrudinkite.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite.
  3. Jogurtą pagardinkite pipirais, pasūdykite ir sumaišykite su garstyčiomis.
  4. Ant skrudintos baltos duonos dėkite smulkintų kiaušinių, apšlakstykite jogurto ir garstyčių padažu.
  5.  Ant užkandukų viršaus dėkite po kelias riekeles agurko ir ridikėlių. Apibarstykite šviežiais pipirnių daigeliais.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt