Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vaikų dienos vaišės

Tėtis ir dukra
Vida Press nuotr. / Tėtis ir dukra
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Didesnių ar mažesnių vaikų yra dažnoje šeimoje, todėl paminėti Tarptautinę vaikų gynimo dieną ir prasminga, ir gražu. O kad nereikėtų stumdytis eilėse prie kavinių, siūlome vaišes paruošti pačioms. Be to, naminiai valgiai kur kas gardesni!

Virtiniai su vištiena ir naminiu pomidorų padažu

Shutterstock nuotr./Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu
Shutterstock nuotr./Virtiniai su vištiena ir pomidorų padažu

Jums reikės: 2 kiaušinių, 300 g miltų, žiupsnelio druskos, šaukšto alyvuogių aliejaus, 300 g maltos vištienos, saujelės parmezano, šaukšto maltų riešutų, 120 g riebaus varškės sūrio, žiupsnelio muskato, šaukšto sviesto.

Padažui: 600 g pomidorų, 2 svogūnų, saujelės bazilikų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų, aliejaus (kepti).

  • Virtinių tešlai miltus su druska persijokite į gilesnį dubenį, viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite alyvuogių aliejų, labai gerai išmaišykite ir užminkykite vientisą tešlą.
  • Suformavę rutulį, dėkite į dubenį, uždenkite plėvele ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad tešla taptų glotni.
  • Įdarui šakute maigytą vištienos faršą apskrudinkite svieste. Sužerkite riešutus, pagal skonį berkite druskos ir muskato, gerai išmaišykite.
  • Nukaitę keptuvę, faršą krėskite į dubenį ir sumaišykite su tarkuotu varškės sūriu ir parmezanu.
  • Tešlą iškočiokite, stiklinaite išspauskite skritulius (galite virtinius gaminti ir kitos formos), ant kiekvieno krėskite po truputį įdaro, sulenkite pusiau ir užspauskite kraštelius.
  • Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite.
  • Svogūnus nulupkite, sukapokite, pakepkite aliejuje. Kai apskrus, suberkite pomidorus, druską, pipirus ir ant mažos kaitros kaitinkite, kol skystis išgaruos ir padažas sutirštės.
  • Tada suberkite kapotus bazilikus ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštus virtinukus virkite pasūdytame vandenyje apie 8 min., nuvarvinkite ir patiekite su paruoštu naminiu padažu.

Purūs mieliniai blynai su uogomis

Shutterstock nuotr./Mieliniai blynai su uogomis
Shutterstock nuotr./Mieliniai blynai su uogomis

Jums reikės: 15 g šviežių mielių, 1,5 stiklinės miltų, 4 kiaušinių, po 150 ml pieno ir grietinėlės, 120 g sviesto, pusės stiklinės vandens, šaukšto nutarkuotų citrinos žievelių, pagal skonį vanilinio cukraus, pagal skonį įvairių miško uogų, vanilės ankšties, lydyto sviesto (blynams aplieti).

  • Mieles sutrupinkite šakute, suberkite į dubenį, sumaišykite su cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu, gerai išmaišykite ir pusvalandžiui padėkite šiltai, kad suputotų.
  • Vanilės ankštį perpjaukite ir išskobtas sėklytes suberkite į mieles.
  • Atskirtus kiaušinių trynius supilkite į dubenį.
  • Miltus persijokite į dubenį su mielėmis, supilkite pašildytą pieną, atvėsintą lydytą sviestą, tešlą pasūdykite ir gerai išmaišykite. Galiausiai labai atsargiai, kad nesubliukštų, įmaišykite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus.
  • Paruoštą tešlą uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir bent 2 val. padėkite šiltai, kad pakiltų maždaug dvigubai.
  • Iš pakilusios kepkite pasirinkto dydžio blynus, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, ir išdalykite į lėkštes.
  • Apliekite lydytu sviestu ir tiekite su mėgstamomis uogomis.

Pica-širdelė

Shutterstock nuotr./Pica-širdelė
Shutterstock nuotr./Pica-širdelė

Jums reikės: 2 stiklinės miltų, šaukštelio mielių, po šaukštą cukraus ir alyvuogių aliejaus, stiklinės šilto vandens, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 6 didelių pomidorų, po 150 mocarelos ir tarkuoto brandinto sūrio, 200 g virtos vištienos filė, 2 skiltelių česnako, šaukšto džiovintų bazilikų, šaukšto alyvuogių aliejaus.

  • Pirmiausia paruoškite tešlą picai: į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, cukrų ir 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 40 min.
  • Į suputojusias mieles suberkite likusius miltus, supilkite aliejų, pagal skonį berkite druskos ir užminkykite vientisą tešlą.
  • Ją vėl dėkite į dubenį ir palikite šiltoje vietoje valandai, kad paaugtų.
  • Aliejuje pakepinkite kapotas česnako skilteles, suberkite nuluptus ir susmulkintus 4 pomidorus, džiovintus bazilikus ir troškinkite ant nedidelės kaitros, kol sutirštės. Paruoštą padažą ataušinkite.
  • Iš pakilusios tešlos iškočiokite didelį vidutinio storio lakštą, išpjaukite nemažas širdeles, ištepkite pomidorų padažu, išdėliokite vištienos gabalėlius, griežinėliais pjaustytus likusius pomidorus, suberkite tarkuotą mocarelą ir brandintą sūrį.
  • Kepkite picą iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min.
  • Tiekite su šviežiais bazilikų lapeliais.

Daržovių keksiukai su pievagrybiais

Shutterstock nuotr./Daržovių keksiukai
Shutterstock nuotr./Daržovių keksiukai

Jums reikės: 3 kiaušinių, 150 ml pieno, 280 g miltų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 200 g cukinijos, svogūno, 150 g pievagrybių, 25 g sviesto, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos, čiobrelių.

  • Pievagrybius nulupkite, supjaustykite.
  • Cukiniją stambiai sutarkuokite.
  • Česnako skilteles ir svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame svieste.
  • Suberkite tarkuotas cukinijas, smulkintus pievagrybius, pagal skonį berkite druskos, pipirų ir kepkite, kol masė sutirštės. Nukėlę keptuvę, leiskite atvėsti.
  • Kiaušinius gerai išplakite, sumaišykite su pienu, atvėsinta pievagrybių ir cukinijų mase.
  • Suberkite per sietelį persijotus miltus, kepimo miltelius, džiovintus čiobrelius, sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formeles.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Traškūs vafliai

Vida Press nuotr./Vafliai
Vida Press nuotr./Vafliai

Jums reikės: 4 kiaušinių, 250 ml pieno, 125 g sviesto, vanilės ankšties, šaukštelio kepimo miltelių, 250 ml miltų, 65 g cukraus, žiupsnelio druskos, mėgstamų uogų.

  • Vanilės ankštį perpjaukite, išskobkite sėklytes, suberkite jas į pieną ir užkaitinkite.
  • Miltus dubenyje sumaišykite su kepimo milteliais.
  • Atskirtus kiaušinių trynius iki vientisumo išplakite su cukrumi.
  • Baltymus kitame inde išplakite iki standžių putų.
  • Sviestą ištirpinkite vonelėje virš garų, supilkite į miltus.
  • Ten pat pilkite kiaušinių plakinį, atvėsintą pieną, įberkite šiek tiek druskos ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Užmaišytą tešlą palikite brinkti mažiausiai valandą kambario temperatūroje.
  • Įkaitintoje vaflinėje iškepkite vafliukus ir tiekite su uogomis.
  • Gražu apibarstyti milteliniu cukrumi.
Receptai
Receptas: Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 400.00 g (200 - ištirpinto - keksiukams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - glaistui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (keksiukams)
Cukrus: 270.00 g („Dansukker“ ekologiško cukraus - keksiukams)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - keksiukams)
Pienas: 200.00 ml (keksiukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (1- žievelės - keksiukams ir 0,5 - sulčių - glaistui)
Miltai: 360.00 g (keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Braškės: 100.00 g (šviežių - pjaustytų - keksiukams)
Miltelinis cukrus: 300.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - glaistui)
Braškių milteliai:(glaistui) 2.00 valg. š.
Sūris: 300.00 g (kreminio - glaistui)
Braškių uogienė:(glaistui) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
  4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
  5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
  6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
  7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
  8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
  9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

  1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
  2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
  3. Įmaišykite braškių uogienę.
  4. Keksiukus padenkite glaistu.
Receptas DANSUKKER
Receptai
Receptas: Vaikiški saldūs sumuštinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Taleriai 30.00 g
Juodasis šokoladas: 50.00 g
Bananai: 1.00 vnt.
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 valg. š. (šaldytų)
Kaip gaminti

1. Šokoladą išlydykite ant garų, uždėkite ant kiekvieno talerio ir 10 min. palaikykite šaldymo kameroje.

2. Bananus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite ant šokolado. Papuoškite šaldytomis uogomis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Švelnūs žuvų kepsneliai vaikams
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (pangasijų filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotų žievelių ir kelių lašų sulčių)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Žuvies prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Jei naudojate filė, galite ją smulkiai supjaustyti. Sumaišykite faršą su plaktais kiaušiniais, tarkuotomis citrinų žievelėmis, sultimis, krakmolu, majonezu ir pagardinkite žuvų prieskoniais, pipirais bei druska.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite nedidelius blynelius. Tiekite su majonezu ar kitu mėgstamu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Makaronai vaikams
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (vaikiški)
Šaldyti žirneliai: 80.00 g
Morkos: 10.00 g (šaldytos)
Paprikos: 50.00 g (raudonos saldžiosios)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į sūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Baigdami virti makaronus sumeskite morkas, pavirkite 2–3 minutes, po to suberkite žirnelius ir pavirkite dar minutę.

2, Susmulkinkite paprikas. Išvirusius makaronus ir daržoves gerai nuvarvinkite ir suverskite atgal į puodą. Suberkite smulkintas paprikas, sudėkite sviestą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes, nuolat maišydami. Pagardinkite druska.

Patarimas. Vietoj sviesto galite įberti 50 g   tarkuoto fermentinio sūrio.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Netradicinis tortas vaikams

Receptas: Bananiniai keksiukai su karameliniu įdaru ir maskarponės kremu

Receptai
Receptas: Meduoliukai su maskarponės kremu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g
Šokoladas: 150.00 g (Pieniškas)
Cukrus: 150.00 g
Miltai: 80.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.50 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Maskarponės sūris: 480.00 g
Grietinėlė: 60.00 ml
Lazdynų riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, sviestą, suberkite laužytą šokoladą ir maišykite, kol gausite vientisą masę. Nukaiskite.
  2. Atskirame inde kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite pravėsusią šokolado masę ir gerai išmaišykite.
  3. Miltus išsijokite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į bendrą masę ir išmaišykite.
  4. Kai nebeliks gumulėlių, supilkite masę į žemą skardą ir dėkite į šaldiklį 10 minučių.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite meduolį apie 12–15 min. Kol kepinys dar šiltas, metaline formele išspauskite meduolio formeles ir atvėsinkite.
  6. Per tą laiką maskarponę išplakite su vaniliniu cukrumi. Plakdama suberkite cukrų, supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite.
  7. Krėskite po kelis šaukštus masės ant vienos meduolio puselės, užvožkite kita, lengvai spustelėkite, kad suliptų.
  8. Taip pat lengvai aptepkite viršų, gausiai apibarstykite kapotais lazdynų riešutais ir atvėsinkite desertus šaldytuve.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt