Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vaisių ir daržovių traškučiai

Daržovių traškučiai
Fotolia nuotr. / Daržovių traškučiai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Apie tai, kad greitasis maistas kenkia, rašyta ne sykį. Užuot kartodamos, pasiūlysime alternatyvą. Šįkart – pirktiniams bulvių traškučiams. Namuose galima pasiruošti ne prastesnį užkandį. Vaisių ir daržovių traškučius galite kramsnoti vakare žiūrėdami filmą.

Ananasų traškučiai

Shutterstock nuotr./Ananasų traškučiai
Shutterstock nuotr./Ananasų traškučiai

Jums reikės: mažo ananaso, šaukšto alyvuogių aliejaus.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurkškite aliejumi. Ananasą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti specialia daržovių pjaustykle. Jei jos neturite, tiks aštrus peilis.
  • Ananasų griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite ir kepkite dar apie 30 min., kol griežinėliai pasidarys traškūs. Kepimo laikas priklauso nuo griežinėlių storio.
  • Iškepusius ananasus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Iš karto patiekite.
  • Jei norite ananasų traškučiais lyg gėlių žiedais papuošti desertą, iš šiltų griežinėlių rankomis suformuokite išgaubtus žiedlapius. Palaukite, kol atvės ir sutvirtės.

Obuolių traškučiai

Shutterstock nuotr./Obuolių traškučiai
Shutterstock nuotr./Obuolių traškučiai

Jums reikės: 3 vidutinio dydžio obuolių, po žiupsnelį cinamono, muskato, imbiero, druskos.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cinamoną, muskatą, imbierą ir druską.
  • Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo plonesni. Iš griežinėlių išimkite sėklalizdžius.
  • Obuolių griežinėlius suberkite į dubenį su paruoštu prieskonių mišiniu. Atsargiai sumaišykite, kad obuoliai pasidengtų prieskoniais. Vieną šalia kito išdėliokite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  • Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, apverskite ir dar kaitinkite 30–45 minutes, kol pasidarys traškūs.
  • Atvėsinkite ir iš karto patiekite.

Burokėlių traškučiai

Shutterstock nuotr./Burokėlių traškučiai
Shutterstock nuotr./Burokėlių traškučiai

Jums reikės: 4 vidutinio dydžio burokėlių, 100 ml aliejaus, žiupsnelio druskos.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
  • Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų vienodo dydžio.
  • Burokėlių griežinėlius išdėliokite vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite juos aliejumi ir apibarstykite druska.
  • Kepkite orkaitėje apie 45–60 minučių, kol burokėliai pasidarys traškūs. Išimkite, atvėsinkite ir nedelsdami patiekite.

Cukinijų

Shutterstock nuotr./Cukinijų traškučiai
Shutterstock nuotr./Cukinijų traškučiai

Jums reikės: nedidelės cukinijos, 100 ml aliejaus, šaukšto džiovintų rozmarinų, žiupsnelio druskos.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 110 ºC temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir apipurkškite aliejumi.
  • Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Paruoštus griežinėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apipurkškite aliejumi. Apibarstykite džiovintais rozmarinais, druska ar kitokiais prieskoniais. Atsargiai – cukinijų traškučius labai lengva persūdyti.
  • Skardą su cukinijų griežinėliais dėkite į orkaitę ir kepkite 45 minutes. Kepimo skardą apsukite, ir griežinėlius kepkite dar 30–50 min.
  • Traškučius patiekite iš karto, kai tik atvės. Ilgiau pastovėję jie suminkštėja.
Receptai
Receptas: Ypatingieji traškučiai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kviečių dribsniai 2.00 st.
Ryžių dribsniai 2.00 st.
Kukurūzų dribsniai 2.00 st.
Avižiniai dribsniai: 2.00 st.
Kokosų drožlės: 2.00 st.
Migdolai: 1.00 st. (migdolų drožlių)
Lazdynų riešutai: 1.00 st.
Džiovintų uogų (spanguolių, braškių, vyšnių) 1.00 st.
Sviestas: 100.00 g (tirpinto)
Medus: 1.00 st. (skysto)
Kaip gaminti

1. Visų rūšių dribsnius, džiovintas uogas ir riešutus sumaišykite viename dideliame dubenyje.

2. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su medumi (kietą, susicukravusį medų prieš tai galima pakaitinti karšto vandens vonelėje).

3. Dvi dideles kepimo skardas išklokite aliuminio folija, patepkite aliejumi ir suberkite dribsnių bei riešutų mišinį. Išlyginkite paviršių, apšlakstykite sviesto bei medaus mišiniu ir 170ºC karštumo orkaitėje kepkite 30–35 min. (kepinys gatavas, kai kokosų drožlės būna parudavusios).

4. Iš orkaitės ištrauktą kepinį ataušinkite skardose, paskui sulaužykite stambokais gabaliukais ir sudėkite į didelę skaidraus stiklo vazą.

Receptai
Receptas: Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (6-8 nedidelės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Paprikos: 3.00 vnt. (padažui saldžiosios)
Česnakai: 4.00 skiltelės (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui pusė)
padažui aitrusis pipiras 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui sultys)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galite naudoti bulvių skustuką). Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite stiklinę alyvuogių aliejaus ir nedidelėmis porcijomis kepkite bulvių traškučius. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, pabarstykite druska, pipirais ir paprika.

3. Pasiruoškite padažą: saldžiąsias paprikas sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 20–25 minutes arba kol jų viršus pajuoduos ir šiek tiek atšoks odelė. Tuomet paprikas nulupkite, išimkite sėklas ir su česnako skiltelėmis, svogūnu ir aitriuoju pipiru sutrinkite elektrine trintuve. Padažą paskaninkite pipirais, druska, žiupsneliu cukraus ir citrinų sultimis (visko dėkite pagal skonį).

4. Bulvių traškučius tiekite su paprikų padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Lavašo traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
  2. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
  3. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
  4. Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Receptai
Receptas: Baklažanų traškučiai
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (geriau plonas ir ilgas, nei storas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 sauja
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite baklažaną plonais apskritimais, geriausia 2 mm. Pabarstykite druska ir palikite mažiausiai pusvalandžiui. Atsiras labai daug skysčio.
  2. Baklažano apskritimus reikia labai kruopščiai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, apvolioti miltuose ir labai greitai pakepinti gerai įkaitintame aliejuje.
  3. Aliejaus įpilkite daugiau, kad baklažanai plaukiotų, o ne gulėtų ant keptuvės.
  4. Iškepusius baklažanus vėl dėkite ant popierinių rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

 

Receptai
Receptas: Moliūgų traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dideliame puode užvirinkite vandenį. Kol vanduo kais, supjaustykite moliūgą. Gerai nuplaukite, nupjaukite odelę ir išimkite sėklas. Labai aštriu peiliu ar specialia pjaustykle supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais.
  3. Vandeniui užvirus, suberkite į jį paruoštus moliūgų gabalėlius. Pavirkite 1–2 minutes. Išimkite ir visiškai nusausinkite. Tik visiškai nusausintus gabalėlius perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Išdėliokite juos vienu sluoksniu, kad būtų šalia vienas kito, bet ne persidengtų.
  4. Aptepkite šlakeliu aliejaus, apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Užberkite žiupsnelį džiovinto rozmarino.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Nuolat stebėkite, kad moliūgai nepradėtų degti. Iškepę traškučiai turi būti traškūs ir gražiai parudę.
  6. Iškepusius traškučius išimkite iš orkaitės ir dar apibarstykite žiupsniu druskos. Atvėsinkite ir nedelsiant patiekite.
Receptai
Receptas: Morkų traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Morkas nuplaukite ir nuskuskite. Supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais arba juostelėmis. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei tokios neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad gabalėliai būtų kuo vienodesnio storio. Suberkite paruoštus morkų griežinėlius ar juosteles į dubenį.
  3. Nedideliame dubenėlyje išmaišykite aliejų, maltą cinamoną ir druską. Sudėkite morkų griežinėlius ar juosteles ir viską gerai sumaišykite.
  4. Perdėliokite paruoštus morkų griežinėlius ar juosteles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–20 min., kol morkų traškučiai gražiai parus ir taps traškūs. Kepimo laikas labai priklauso nuo gabalėlių storio, todėl nuolat juos stebėkite kepimo metu.
  6. Iškepusius morkų traškučius išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite nedelsiant.
Receptai
Receptas: Ridikėlių traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ridikėliai: 20.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (česnakinė ir paprasta)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.
  3. Suberkite paruoštus ridikėlių griežinėlius į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 40 sek., kad suminkštėtų. Nuimkite plėvelę, nupilkite skystį ir gerai nusausinkite.
  4. Perdėkite gerai nusausintus ridikėlius į kitą dubenį. Supilkite į jį alyvuogių aliejų ir suberkite prieskonius. Gerai sumaišykite.
  5. Ridikėlių griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Griežinėlius dėliokite vieną šalia  kito vienu sluoksniu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tuomet apverskite, sumažinkite temperatūrą iki 110 ºC  ir kepkite dar apie 20 minučių. Kepimo laikas labai priklauso nuo griežinėlių storio, todėl nuolat stebėkite juos kepimo metu.
  7. Iškepusius ridikėlių traškučius išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite netrukus.  
Receptai
Receptas: Bananų traškučiai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (nepernokę, tvirti)
Rudasis cukrus: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir papurškite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  2. Bananus nulupkite ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Iš abiejų pusių apvoliokite juos rudajame cukruje. Išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių. Stebėkite kepančius bananų griežinėlius – jų krašteliai turi būti traškūs, o vidus – minkštas. Neperkepkite.
  4. Atvėsinkite ir iš karto patiekite.
Receptai
Receptas: Tortilijų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 3.00 vnt. (lakštai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais.
  2. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
  3. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5–10 minučių, kol apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Ypatingieji traškučiai 
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st.
Kokosų drožlės: 2.00 st.
Migdolai: 1.00 st. (Drožlės)
Lazdynų riešutai: 1.00 st.
Sviestas: 100.00 g
Medus: 1.00 st.
Kviečių dribsniai: 2.00 st.
Ryžių dribsniai: 2.00 st.
Kukurūzų dribsniai: 2.00 st.
Džiovintos uogos: 1.00 st.
Kaip gaminti
  1. Visų rūšių dribsnius, džiovintas uogas ir riešutus sumaišykite viename dideliame dubenyje.
  2. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su medumi (kietą, susicukravusį medų prieš tai galima pakaitinti karšto vandens vonelėje).
  3. Dvi dideles kepimo skardas išklokite aliuminio folija, patepkite aliejumi ir suberkite dribsnių bei riešutų mišinį. Išlyginkite paviršių, apšlakstykite sviesto bei medaus mišiniu ir 170ºC karštumo orkaitėje kepkite 30–35 min. (kepinys gatavas, kai kokosų drožlės būna parudavusios).
  4. Iš orkaitės ištrauktą kepinį ataušinkite skardose, paskui sulaužykite stambokais gabaliukais ir sudėkite į didelę skaidraus stiklo vazą.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt