Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienę kepkite druskoje

Žuvis druskoje
„Fotolia“ nuotr. / Žuvis druskoje
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Šį kepimo būdą išbandžiusios šeimininkės tikina, kad jis ir labai patogus, ir išties ypatingas. Druskoje kepti produktai – žuvis, bulvės, burokėliai, paukštiena – būna neįtikėtinai gardūs, sultingi ir kvapūs.

Upėtakis druskoje

Jums reikės: nemažos žuvies, apie 1,5 kg druskos, pagal skonį citrinų griežinėlių, kelių čiobrelių šakelių, 3–4 skiltelių česnako, pagal skonį baltųjų pipirų.

  • Į skardą klokite didelį lakštą folijos, ant viršaus berkite apie trečdalį druskos, ant jos dėkite gerai išvalytą be žiaunų žuvį, jos vidų įtrinkite pipirais, įkiškite čiobrelių šakeles, citrinos griežinėlius, supilkite likusią druską, užkaskite ja žuvį iš visų pusių, keliose vietose į druską įkiškite česnakų skiltelių.
  • Skardą su žuvimi pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Ištraukusi, peiliu nukrapštykite sukietėjusį druskos sluoksnį, nulupkite odelę ir, nuo stuburo atsargiai nuėmusi viršutinį, o paskui ir apatinį filė sluoksnį, dėkite žuvį į lėkštę ir tiekite su parinktu garnyru.

Bulvės druskoje

Jums reikės: 4 vidutinio dydžio bulvių, 3 saujos druskos, kelių skiltelių česnako, pagal skonį rozmarinų šakelių.

  • Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, sudėkite į nedidelį indą su trečdaliu druskos, supilkite likusią, ant viršaus berkite kapotų česnakų ir rozmarinų.
  • Kepkite apie 40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kepti burokėliai

Jums reikės: 5 mažų burokėlių, kelių šakelių rozmarinų, 2 laurų lapelių, 500 g rupios druskos, kelių skiltelių česnakų.

  • Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, dėkite į nedidelį kepimo indą su trečdaliu druskos, prikaišiokite rozmarinų šakelių, česnako skiltelių, supilkite likusią druską, jos paviršių šiek tiek apšlakstykite vandeniu ir 45 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
  • Tiekite nulupusi odelę ir supjausčiusi griežinėliais su marinuotomis krevetėmis arba ožkų pieno sūriu ir pesto padažu su bazilikais.
Receptas: Įdaryti burokėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio virti)
Obuoliai: 6.00 vnt. (rūgštūs)
Ryžiai: 6.00 valg. š. (biriai virtų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinė: 100.00 g (15 proc. riebumo)
Riešutai: 1.00 valg. š. (kapotų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais.

2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu.

3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant kiekvieno uždėkite po šaukštą grietinės, užberkite riešutų. Į indą įpilkite truputį vandens, įdėkite sviesto ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Receptas: Upėtakis su citrinomis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Upėtakiai: 1.00 vnt. (didesnis)
Morkos: 2.00 vnt.
Citrinos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Petražolės: 40.00 g (ryšulėlis)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Čiobreliai: 10.00 g (pagal skonį čiobrelių šakelių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 kg (rupios)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, išvalykite, nuskuskite, vidų įtrinkite sviestu, išspaustais česnakais ir pagal skonį šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais.

3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais.

4. Citrinas gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais.

5. Į žuvies vidų kimškite svogūnų, citrinų, morkų, smulkintų petražolių ir čiobrelių šakelių.

6. Į karščiui atsparią kepimo formą tieskite kepimo popierių, tada suberkite pusę druskos kiekio, atsargiai guldykite žuvį ir užberkite likusia druska taip, kad nepribyrėtų į vidų.   

7. Žuvį kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., tada atsargiai nukrapštykite druskos sluoksnį ir upėtakį tiekite lėkštėje.

Receptas: Įmantriai įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (dideli, saulėje džiovinti pomidorai aliejuje)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g (sauja)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo.

3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine.

4. Į kiekvieną bulvę dėkite įdaro, tada po gerai nuvarvintą saulėje džiovintą pomidorą, įberkite pipirų ir graikinių riešutų.

5. Įdarytas bulves dėkite į skardą ir užberkite tarkuotos macarelos. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Orkaitėje keptos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (10 vnt.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai: (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Bulvės: 10.00 vnt. (mažų)
Šaltai rūkytos šoninės: (plonų juostelių arba kumpio) 10.00 vnt.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Neskustas bulves virkite 15 minučių, nusunkite, atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Apibarstykite druska, pipirais, prieskoniais.
  3. Šoninės juosteles pertepkite garstyčiomis ir medumi.
  4. Šonine apvyniokite bulves bei apriškite jas svogūnų laiškais.
  5. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12-15 minučių.

Recepto autorė: Gintarė

Receptas: Įdarytos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didesnių)
Grybai: 300.00 g (įvairių miško grybų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Riešutai: 1.00 st. (0.5 - maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0.5)
Lydytas sūrelis: (mėgstamo skonio) 150.00 g
Varškės sūris: 1.00 vnt. (trečdalis riebaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Grybus perrinkite, nuvalykite, didesnius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite kiaurasamtyje.
  2. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, odelę keliose vietose subadykite, kad kepant nesutrūktų, apipurkškite alyvuogių aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
  3. Bulves atvėsinkite, perpjaukite per pusę, dalį vidaus išskobkite ir sutrinkite šakute. 
  4. Svogūnus nulupkite ir su sukapota aitriąja paprika pakepinkite svieste. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, suberkite grybus ir dar kelias minutes kaitinkite. Įmaišykite trintas bulves, lydytą sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  5. Kai masė atvės, įmaišykite tarkuotą varškės sūrį, riešutus, gauta mase įdarykite bulves ir 10 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
Receptas: Ant grotelių keptos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1500.00 g (naujo derliaus)
Majonezas: 100.00 g
Pomidorų padažas: 100.00 g (MAGGI klasikinio arba aštraus kečupo)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuplaukite ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 8 min. Tada nusunkite.
  2. Kai atvės, perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį, užpilkite aliejų, užberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
  3. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol gražiai apskrus.
  4. Tada ragaukite su majonezo ir kečupo padažu, žalumynais.

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt