Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienė keptuvėje. Kai reikia pataupyti

Vakarienė keptuvėje
Shutterstock nuotr. / Vakarienė keptuvėje
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Visada galima ką nors nebrangaus pasiruošti iš bulvių, makaronų, ryžių. Tik keli priedai, didelė keptuvė ir kviečiame šeimą vakarienės. Sotu, gardu ir taupu!

Bulvės su rozmarinais ir jautiena

Fotolia nuotr./Keptos bulvės su rozmarinais ir šonine
Fotolia nuotr./Keptos bulvės su rozmarinais ir šonine

Jums reikės: 4 didesnių bulvių, šaukšto maltų graikinių riešutų, 2 skiltelių česnako, ryšulėlio svogūnų laiškų, 500 g virtos minkštos jautienos, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštų tamsaus sojų padažo, 2 šaukštų aliejaus.

  • Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir iškepkite keptuvėje karštame svieste. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Jautieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite sojų padažu, druska, pipirais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame aliejuje, iki apskrus.
  • Tada suberkite graikinius riešutus ir jautienos juosteles. Kepkite, kol ir jos apskrus.
  • Bulves ir jautieną dėkite į keptuvę ir dar kelioms min. pašaukite į karštą orkaitę.
  • Išimkite ir apibarstykite kapotais svogūnų laiškais.
  • Tiekite su šviežių agurkų salotomis ir grietine.

Kepta šoninė su pievagrybiais ir karamelizuotais svogūnais

Jums reikės: 300 g rūkytos šoninės, 150 g pievagrybių, 2 didelių svogūnų, 2 šaukštų sviesto, šaukšto aliejaus, 2 šaukštelių cukraus, 2 kiaušinių, 3 bulvių, pagal skonį druskos, pipirų, kapotų petražolių.

  • Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
  • Ugnį sumažinkite, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol svogūnai karamelizuosis.
  • Šoninę supjaustykite juostelėmis, pakepinkite su svogūnais. Pagal skonį berkite pipirų ir druskos.
  • Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  • Pievagrybius išvalykite, išvirkite ir nukoškite.
  • Karštame aliejuje paskrudinkite bulves ir pievagrybius, ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite abi mases, krėskite mišinį į keptuvę ir trumpam pašaukite į karštą orkaitę.
  • Tiekite su kapotomis petražolėmis.

Keptos daržovės su saldžiarūgščiu padažu

Shutterstock nuotr./Keptos daržovės
Shutterstock nuotr./Keptos daržovės

Jums reikės: 6 bulvių, didelės česnako galvos, 6 skiltelių česnako, 400 g vyšninių pomidorų, pagal skonį druskos, pipirų.

Užpilui: 6 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 2 šaukštų medaus, 2 skiltelių česnako, kelių šakelių rozmarinų, pagal skonį druskos, aitriųjų paprikų.

  • Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, supjaustykite stambiais gabalais ir berkite į karščiui atsparią kepimo formą.
  • Ten pat išdėliokite pomidorus su šakelėmis – jų nenuskabykite.
  • Suberkite neluptas česnako skilteles, dėkite per pusę perpjautą česnako galvą.
  • Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Paruoškite užpilą: česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite, sumaišykite su aliejumi, lydytu medumi, citrinų sultimis ir rozmarinų spygliukais.
  • Pagal skonį berkite druskos ir aitriųjų paprikų.
  • Paruoštą užpilą bent pusvalandį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant daržovių.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Makaronai su daržovėmis

Jums reikės: 400 g makaronų sraigtelių, didelės raudonosios paprikos, 5 nedidelių pomidorų, pusės saliero gumbo, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų aliejaus, kelių bazilikų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje dideliame puode pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai.
  • Papriką perpjaukite, išvalykite, susmulkinkite.
  • Pomidorus irgi susmulkinkite.
  • Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame aliejuje.
  • Kai jie gardžiai pakvips, suberkite daržoves ir kepkite, kol jos suminkštės.
  • Į keptuvę su jau paruoštomis daržovėmis suberkite makaronus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Tiekite su bazilikų lapeliais.
Receptai
Receptas: Bulvės su meksikietišku įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Jautiena: 200.00 g (malta)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis gumbo)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sūris: 50.00 g (brandintas)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (meksikietiškas)
Meksikietiškas konservuotų daržovių mišinys su raudonosiomis pupelėmis 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve.

2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie 10 min., kol suminkštės.

3. Į keptuvę sukrėskite šakute maigytą maltą jautieną ir vis pamaišydama kepinkite, iki ji patamsės.

4. Tada sukrėskite nuvarvintas meksikietiškas daržoves, troškinį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais, Vorčesterio padažu, suberkite aitriąją papriką ir dar kelias minutes pakepinkite.

5. Sukrėskite pomidorų padažą, viską gerai išmaišykite, keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite.

6. Virtas bulves įpjaukite, išskobkite, dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą, gausiai krėskite įdaro, berkite tarkuoto sūrio ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., iki sūris išsilydys.

Receptas: Aštrios bulvės

Receptai
Receptas: Veršienos ir daržovių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g
Jautienos sultinys: 720.00 ml (3 puodeliai neriebaus)
Morkos: 240.00 g (puodelis smulkiai pjaustytų)
Svogūnai: 3.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Salierai: 4.00 vnt. (lapkočiai)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Kopūstai: 300.00 g (briuseliniai tinka ir šaldytos galvutės)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (1/4)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 45–60 min.

2. Suberkite morkų kubelius, svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus, kvadratėliais – papriką, uždenkite ir troškinkite 10 min. Tada sudėkite briuselinius kopūstus. Troškinkite dar 12 min.

3. Krakmolą išmaišykite vandenyje, supilkite į troškinį ir maišykite, kol sutirštės.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Daržovių kotletai su šoninės juostelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (krakmolingos)
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (raudonas)
Porai: 150.00 g (1/2 nedidelio)
Sviestas: 50.00 g
Šoninė: karštai rūkyta 100.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Sūdytame vandenyje išvirkite smulkintas bulves ir petražolės šaknį. Kol bulvės verda, pusžiedžiais supjaustykite svogūną,  o griežinėliais – porą. Pakepinkite su sviestu.
  2. Kitoje keptuvėje apie 2 minutes pakepinkite šoninės juosteles ir išgriebę sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
  3. Virtas bulves ir petražolę sugrūskite, sumaišykite su svogūnu, poru, įberkite druskos, pipirų, muskatų, išmaišykite ir suformuokite 6 kotletus.
  4. Į keptuvę, kurioje kepė šoninė, įpilkite aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite daržovių  kotletus. Tiekite su šoninės juostelėmis, šviežiomis daržovėmis, grietine arba grietinėlės padažu.  Galite tiekti su keptu arba skystai virtu kiaušiniu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Įvairių daržovių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po saldžiąją raudoną ir geltoną)
Patisonas: 1.00 vnt.
Pastarnokas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė kapotų su bazilikais)
Sūris: 400.00 g (tarkuoto brandinto ir 200 g - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 - tešlai ir 2 - įdarui)
Grietinė: 400.00 ml (200 ml -įdarui ir 6 valg. š. - tešlai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 200.00 g (150 g - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Kaip gaminti
  1. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Miltus persijokite per sietelį ant didelės lentelės, viduryje padarykite kauburėlį, supilkite šakute išplaktus kiaušinius, užberkite miltų, ant viršaus dėkite tarkuotą šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol tešla pasidarys vientisa.
  3. Įmaišykite sūrį ir grietinę. Paruoštą tešlą dėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
  4. Kai apskrus, suberkite smulkintas išvalytas paprikas, tarkuotą patisoną ir pastarnoką, griežinėliais pjaustytą porą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.
  5. Sukrėskite pomidorus, išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą daržovių masę atvėsinkite ir paskirstykite ant tešlos.
  6. Užberkite tarkuotų varškės ir brandintų sūrių. Kiaušinius išplakite su grietine ir apliekite daržoves. 
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Receptai
Receptas: Vegetariškas daržovių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 2.00 vnt. (galvos)
Morkos: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Paprikos: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 2.00 g (2 vnt.)
Salierai: 3.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (smulkinto)
Sojų padažas: 2.00 arbat. š. (2 - 4 arba kokosų aliejaus)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1 -2 malto arba tarkuoto)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sulčių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Ryžiai: 100.00 g (100 - 300 - virtų)
Kaip gaminti
  1. Pagal nurodymus ant dėžutės išvirkite ryžius.
  2. Kol verda ryžiai, susmulkinkite morkas, papriką, svogūną, salierą ir česnaką.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami mentele pakepinkite morkas su kitais ingredientais tol, kol svogūnas pasidarys permatomas.
  4. Sudėkite likusius ingredientus (smulkintus brokolius, soją, imbierą, maltą papriką, žaliosios citrinos sultis ir sezamo aliejų) ir padidinkite ugnį iki maksimumo. Maišykite, kad neprisviltų ir troškinkite iki norimo brokolių minkštumo.
  5. Jei norite tirštesnės konsistencijos, porą šaukštų miltų sumaišykite su vandeniu ir įpilkite į troškinį, išmaišykite.
  6. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, suberkite išvirusius ryžius ir išmaišykite.

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt