Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienė per 15 minučių

Moteris gamina valgyti.
Fotolia nuotr. / Moteris gamina valgyti.
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Kai pasigaminti valgyti turime vos keliolika minučių, dažniausiai nekyla jokių vertingų idėjų ir tenkinamės paskubomis suteptu sumuštiniu ar nuobodžiomis salotomis. Patikėkite, per 15 minučių ir net greičiau galite paruošti nuostabių patiekalų.

Receptas: Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sūris: 70.00 g (kietojo fermentinio)
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų itališkų žolelių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista, į skardą įtieskite tortilijas.
  3. Aptepkite tortilijas šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pomidorų pasta.
  4. Barstykite tarkuoto kietuojo sūrio, supjaustyto mėgstamo kumpelio gabalėlių, plonomis riekelėmis supjaustytų pievagrybių.
  5. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, plėšytą mocarelos sūrį.
  6. Apibarstykite žiupsniu druskos, maltų pipirų ir dosniu žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol kraštai gražiai apskrus, o sūris išsilydys.
  8. Patiekite nedelsiant vieną ar su mėgstamu padažu. Skanaus!
Receptas: Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saliamis: 200.00 g (arba kitos mėgstamos rūkytos dešros)
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.  
  2. Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
  3. Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
Receptas: Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (pakuotė „ Santa Maria Rice Noodles“)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (0,5)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kiauliena: 400.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (geltonieji)
Žirniai: 150.00 g (žalieji)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Padažas:(0,5 but. „Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour“) 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 vnt. (ryšulėlis šviežios)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurydomus.
  2. Kiaulienos filė supjaustykite juostelėmis. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis ir išpjaukite centrinę dalį su sėklomis. Supjaustykite centimetro storio gabaliukais. Ananasą supjaustykite kubeliais, o svogūną – griežinėliais.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
  4. Sudėkite filė juosteles ir pakepinkite 1 minutę maišydami.
  5. Sudėkite daržoves ir vaisius. Kepkite dar 2–3 minutes aukštoje temperatūroje.
  6. Supilkite pakepimo padažą ir virkite žemoje temperatūroje maždaug 2 minutes.
  7. Sudėkite makaronus ir maišykite maždaug 1 minutę.
  8. Papuoškite šviežiomis kalendromis.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Receptas: Lašiša žaliosios arbatos padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 700.00 g
Žalioji arbata: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sojos padažas: 2.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Arbatžoles užplikykite litru vandens ir palikite 5 min. Nukoštą arbatą supilkite į gilią keptuvę.
  2. Sudėkite tarkuotą imbierą ir grūstus česnakus, pasūdykite. Užvirkite, dėkite lašišą, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10 min.
  3. Žuvį išimkite, išdėliokite į lėkštes, užpilkite po kelis šaukštus padažo ir šlakelį sojų padažo.
  4. Žuvį galite patiekti su virtais ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis.
Receptas: Bulvinė pica
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt.
Kietasis sūris: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Citrinų sultys: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Dešrelės: 4.00 vnt.
Vyšniniai pomidorai: 9.00 vnt.
Pievagrybiai: 200.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite pjaustytus pievagrybius. Po minutės sudėkite smulkintas dešreles, išmaišykite ir pakepinkite minutę. Nukelkite.
  2. Bulves stambiai sutarkuokite ir pašlakstykite citrinų sultimis. Suberkite sūrį, išmaišykite. Supilkite išplaktus kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais. Jei bulvių masė skystoka, įmaišykite miltų – tešla turi būti tiršta. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Sukrėskite trečdalį tarkių, išlyginkite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Apverskite užvožusi didesne nei keptuvė lėkšte. Jei reikia, įpilkite dar aliejaus. Kepkite apie 5 minutes.
  3. Paplotį aptepkite pomidorų padažu, paskleiskite trečdalį įdaro, sudėkite supjaustytus pomidorus ir užberkite trečdalį tarkuotos mocarelos. Uždenkite ir dar pakepinkite, kol sūris išsilydys. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir tiekite. Taip pat iškepkite likusias 3 picas.
Receptas: Spagečiai su šonine, kaparėliais ir pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (Spagečiai)
Vyšniniai pomidorai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Šoninė: 200.00 g (Rūkyta)
Kaparėliai: 1.00 sauja
Aliejus: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 10.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 sauja
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (Džiovinti)
Kaip gaminti
  1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Puodelį nuoviro palikite, likusį nukoškite, o makaronus palaikykite šiltai.
  2. Kepimo skardoje išdėliokite vyšninius pomidorus, apšlakstykite juos šaukštu aliejaus, balzaminiu actu, užberkite druskos, pipirų ir iškepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  3. Svogūną sukapokite, pakepinkite likusiame aliejuje, į keptuvę sukrėskite spagečius, suberkite pjaustytus kaparėlius, supilkite makaronų nuovirą ir pašildykite.
  4. Šoninę kiek pakepinkite sausoje keptuvėje, berkite aitriųjų paprikų dribsnių ir kepkite, kol mėsa gražiai apskrus.
  5. Makaronus išdalykite į lėkštes, ant viršaus dėkite keptų pomidorų, šoninės, berkite druskos, pipirų, raudonėlių ir bazilikų.
Receptas: Agurkų „lizdeliai“
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (Ilgavaisis)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 2.00 valg. š.
Varškės sūris: 200.00 g
Ridikėliai: 6.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Agurką nulupkite ir supjaustykite 3–4 cm storio griežiniais. Juos išskobkite taip, kad liktų dugnas. Svogūnų laiškus nuplaukite, kelis palikite papuošimui, o kitus smulkiai supjaustykite. Obuolį ir kelis ridikėlius stambiai sutarkuokite. 2–3 ridikėlius supjaustykite griežinėliais – tiks „lizdeliams“ papuošti.
  2. Daržoves sumaišykite su varške arba sutrintu sūriu ir prieskoniais. Įdarą sudėkite į agurkų „lizdelius“, ant viršaus išdėliokite ridikėlių griežinėlius ir apibarstykite svogūnų laiškais.
Receptas: Menkės kotletai su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt.
Menkė: 700.00 g (Filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Baltymas)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Jei žuvis šaldyta, atšildykite ir nuspauskite skystį.
  2. Supjaustykite kubeliais.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi.
  4. Pritarkuokite 2 šaukštelius apelsino žievės ir suberkite į elektrinį plaktuvą.
  5. Sudėkite žuvį, į kelias dalis padalytą svogūną, kiaušinio baltymą, 2–3 šaukštus džiūvėsėlių, krakmolą, įpilkite šaukštą išspaustų apelsinų sulčių, įberkite druskos bei šviežiai maltų pipirų ir viską gerai išplakite.
  6. Formuokite kotletukus, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 2–3 minutes.
  7. Sudėkite į kepimo indą ir šaukite į orkaitę.
  8. Kepkite 5–8 minutes.
  9. Apliekite apelsino sultimis ir kepkite dar 2–5 minutes.
Receptas: Vištiena su šparaginėmis pupelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų blauzdelių)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (0,5)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (1,5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių ir sulčių)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Šparaginės pupelės: 1.00 vnt. (pakuotė šaldytų)
Balzaminis padažas: mėgstamo pagal skonį 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąją paprika.
  4. Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes.
  5. Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia vištienos. Apšlakstykite balzaminiu padažu.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).  

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Iškylos salotos

Iškylos salotos

Skaitysiu vėliau
Verdame virtinius

Verdame virtinius

Skaitysiu vėliau
Braškės jau prisirpo!

Braškės jau prisirpo!

Skaitysiu vėliau
Vakarienei – sriubos

Vakarienei – sriubos

Skaitysiu vėliau
Tiesiai iš keptuvės

Tiesiai iš keptuvės

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt