Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienei – daržovių pyragas

Daržovių pyragas
Shutterstock nuotr. / Daržovių pyragas
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Vakarienei neretai norisi kažko lengvo, maisto nepakraunančio skrandžio. Daržovių pyragas skamba puikiai!

12 porcijų. Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Pagrindui: 180 g viso grūdo kvietinių miltų, žiupsnelis druskos, 100 g šalto sviesto, 1–2 šaukštai šalto vandens.

Įdarui: 130 g mocarelos, 300 g rikotos, 80 g parmezano, 2 kiaušiniai, šaukštelis druskos, žiupsnis malto muskato, šaukštas šviežių ar šaukštelis džiovintų raudonėlių, 3 nedidelės cukinijos, baklažanas, 2 didesnės morkos, moliūgo griežinėlis, poras, kelios šviežių bazilikų šakelės.

  • Iš pagrindui skirtų produktų paruoškite kapotą tešlą (rankomis ar virtuviniu kombainu), suspauskite į gumulą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve. Paskui iškočiokite šiek tiek didesnį nei kepimo skarda lakštą, suformuokite krepšelį ir dar keliolikai minučių dėkite į šaldytuvą.
  • Atšalusį tešlos pagrindą uždenkite kepimo popieriaus lakštu, priberkite balasto (žirnių ar specialių akmenukų), šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 min.
  • Paruoškite įdarą: kiaušinius sumaišykite su rikota, parmezanu, pasūdykite, pagardinkite muskatu. Įmaišykite kubeliais susmulkintą mocarelą. Įdarui skirtas daržoves, išskyrus porus, daržovių skustuku, mandolina ar aštriu peiliu supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis (stenkitės, kad jos būtų vienodos). Porus supjaustykite juostelių pločio gabaliukais. Kad kietesnių daržovių juostelės būtų lankstesnės ir sukamos nelūžinėtų, galite minutę pakaitinti mikrobangų krosnelėje.
  • Į apkepusį ir praaušusį tešlos krepšelį sukrėskite kiaušinių ir sūrio mišinį, standžiai susukite daržovių juosteles ir gramzdinkite į minkštą įdarą. Tuščiuose tarpuose išdėliokite porų gabaliukus. Paruoštą pyragą šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 45–50min. Iškepusį papuoškite bazilikų lapeliais ir iš karto patiekite.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gaminame lazaniją. Net 27 receptai!

Receptas: Pyragas su šafranais
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių)
Cukrus: 180.00 g („Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“)
Sirupas: 50.00 ml („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Sviestas: 60.00 g (50 g pyragui ir žiupsnelis skardai patepti)
Pienas: 100.00 ml
Šafranas: 1.00 g (0,5)
Miltai: 210.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 sauja („Dansukker“ cukraus miltelių pabarstyti)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, sirupą, vanilinį cukrų ir plakite, kol masė bus balta ir puri.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Pilkite pieną, berkite šafranus. Kaitinkite, kol užvirs.
  4. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. Atsargiai įmaišykite kiaušinių masę.ir pieną su šafranais.
  6. Skardą ištepkite riebalais, pabarstykite cukrumi.
  7. Į skardą sudėkite tešlą. Kepkite 30–35 min. ant vidurinės orkaitės lentynėlės.
  8. Leiskite pyragui atvėsti, tada jį apverskite.
  9. Prieš tiekdami pabarstykite cukraus milteliais.

 

Receptas DANSUKKER
Receptai
Receptas: Pyragas su kalakutiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Kalakutiena: 400.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Grybai: 150.00 g
Kopūstai: 300.00 g
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 10.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje.
  2. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu.
  3. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių trynius ir gerai viską išmaišykite.
  4. Šiek tiek pakočiokite sluoksniuotos tešlos lakštą, dėkite jį į skardą išklotą kepimo popieriumi, sudėkite įdarą ir uždengus kitu tešlos lakštu gerai užspauskite kraštus. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
  5. Kepti 35 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite šaltą.
Receptai
Receptas: Gruziniškas chačapuris – pyragas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.50 puodelis
Vanduo: 2.50 puodelis ((šiltas))
Mielės: 2.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sūris: 3.00 sauja ((tarkuotas))
Kaip gaminti

Kaip gaminti:

  1. Užmaišykite tešlą iš miltų, mielių, alyvuogių aliejaus ir šilto vandens. Palikite tešlą 3 valandoms, kad ši iškiltų.
  2. Pakilus tešlai, suformuokite iš jos paplotėlį ir viduryje užtepkite kiaušinio ir tarkuoto sūrio mišinio. Tuomet suimkite kraštus į krepšelį ir vėl suspauskite į paplotėlį.

  3. Aptepkite viršų kiaušinio ir vandens mišiniu, apibarstykite tarkuotu sūriu bei žiupsneliu druskos.  Chačapurį pašaukite į įkaitintą orkaitę ir apie 15 minučių kepkite 200 laipsnių temperatūroje.

Receptai
Receptas: Voveraičių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (Šalti)
Grybai: 300.00 g (Voveraitės ar kiti miško grybai)
Kietasis sūris: 200.00 g (Tarkuotas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Miltus išsijokite su žiupsneliu druskos ant stalo. Padarykite duobutę ir į ją sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Peiliu kapokite sviestą ir miltus. Sudėkite trynius ir greitai užminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite kelis šaukštus labai šalto vandens. Suformuokite rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir dėkite 30 minučių į šaldytuvą.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  3. Užkaiskite puode vandens, įberkite druskos. Sudėkite grybus ir pavirkite 5 minutes. Nukoškite. Svogūnus susmulkinkite ir sumaišykite su krakmolu bei puse tarkuoto sūrio.
  4. Tešlą dėkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite rankomis, suformuokite bortelius. Subadykite šakute, šaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Atvėsinkite. Orkaitės karštį sumažinkite iki 160 laipsnių.
  5. Kiaušinį lengvai paplakite su grietinėle ir grietine, pagardinkite druska bei pipirais. Įmaišykite likusį sūrį.
  6. Ant atvėsusio pyrago pagrindo tolygiai paskleiskite svogūnus su sūriu. Ant jų sudėkite grybus ir supilkite kiaušinio plakinį. Kepkite 40 minučių. Pabarstykite žalumynais.
Receptai
Receptas: Lašišos ir kreminio sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 220.00 g (šalto - tešlai)
Vanduo: 1.00 puodelis (1/4 ledinio - tešlai)
Sūris: 265.00 g (lieso „Philadelphia“ - įdarui)
Rūkyta lašiša: 125.00 g (arba sūdytos - įdarui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (džiovintų smulkintų - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotos žievelės - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/2 maltų - įdarui)
Agurkai: 300.00 g (šviežių - patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
  2. Per vidurį dėkite pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapokite tešlą, kol gausite daug trupinukų (lyg ruoštume „Napoleono“ tešlą).
  3. Supilkite ledinį vandenį ir šaltomis rankomis greitai sulipdykite tešlos rutulį.
  4. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 3–4 valandas.
  5. Sūrį atšildykite iki kambario temperatūros ir išsukite su prieskoniais, įmaišykite smulkintą lašišą.
  6. Atšalusią tešlą iškočiokite į vieną platų skritulį ir atsargiai perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus lakšto).
  7. Vidurį aptepkite sūrio įdaru, o likusius tešlos kraštelius užlenkite į vidurį.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, įdėkite pyragą kepti ir iškart sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių.
  9. Kepkite apie 30 minučių, kol tešla paruduos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Moliūginis varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Moliūgai: 800.00 g (tyrės)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 150.00 g
Grietinė: 100.00 g (riebios)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Romas: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 4.00 arbat. š. (rožių)
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Bruknės: 2.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės.
  2. Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais.
  3. Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu.
  4. Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  5. Iškepusį ir atvėsusį pyragą apibarstome milteliniu cukrumi ir bruknėmis.

Receptą atsiuntė Edita A.

Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt