Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienei – sriubos

Trinta lęsių ir pomidorų sriuba
Vida Press nuotr. / Pomidorų sriuba
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Šiltos sriubos – ne tik žiemos patiekalas, jos yra puikus pasirinkimas bet kokiai vakarienei. Kadangi skirtingų receptų daugybė, šis patiekalas niekada nepabosta.

Aštri pomidorų

Jums reikės: 750 g pomidorų, 500 ml daržovių sultinio, skardinės (400 g) konservuotų kapotų pomidorų, morkos, saliero, svogūno, nedidelės aitriosios paprikos, 2 česnako skiltelių, 3 šaukštų aliejaus, šaukšto baltojo vyno acto, šaukšto džiovintų čiobrelių, 2 laurų lapų, pusės šaukštelio cukraus, saujelės šviežių kalendrų lapelių.

  • Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite.
  • Morką nuskuskite ir su salieru supjaustykite kubeliais.
  • Aitriąją papriką išvalykite ir smulkiai sukapokite.
  • Didelėje gilioje keptuvėje nustatę nedidelę kaitrą pakepinkite svogūnus, suberkite česnakus, salierus, morkas, aitriąsias paprikas, laurų lapus ir džiovintus čiobrelius.
  • Kepkite 5 min. vis pamaišydami medine mentele.
  • Pomidorus nuplikykite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į keptuvę su daržovėmis. Įberkite druskos, pipirų ir kepkite dar 2 min.
  • Supilkite sultinį, actą, sukrėskite konservuotus pomidorus, suberkite cukrų ir troškinkite maždaug 20 min.
  • Nukaitę sriubą, išgriebkite laurų lapelius ir šiek tiek patrinkite šakute, bet ne iki vientisos masės.
  • Tiekite su skrudintomis batono riekelėmis ir šviežiomis kalendromis.

Žuvų ir daržovių

Neringos Kalasauskaitės nuotr./Žuvienė su daržovėmis
Neringos Kalasauskaitės nuotr./Žuvienė su daržovėmis

Jums reikės: 400 g mėgstamos žuvies filė, 500 ml sultinio, 125 ml graikiško jogurto, 2 morkų, 2 didelių bulvių, saliero, 2 didelių svogūnų, 2 šaukštų sviesto, 2 pomidorų, šaukšto aliejaus, skiltelės česnako, 2 laurų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų, žuvų padažo.

  • Vieną svogūną ir česnaką nulupkite, smulkiai sukapokite.
  • Morkas ir bulves nuskuskite, salierą nulupkite, visas daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Troškintuve svieste pakepinkite svogūno ir česnako gabalėlius, suberkite išvalytą ir stambiai supjaustytą žuvį, įpilkite sultinio, suberkite druską, pipirus ir laurų lapelius.
  • Užvirkite, sumažinkite kaitrą, uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite maždaug 20 min.
  • Nedidelėje keptuvėje aliejuje pakepinkite antrojo svogūno gabalėlius, morkas ir salierus. Kepkite maišydami maždaug 2 min., suberkite bulves, pjaustytus pomidorus ir kepkite dar apie 2 min.
  • Daržovių masę sukrėskite į sriubą, gerai išmaišykite, pilkite jogurtą, pagardinkite pipirais, žuvų padažu, berkite druskos ir patiekite.

Trinta žirnelių

Mariaus Žičiaus nuotr./Žaliųjų žirnelių sriuba
Mariaus Žičiaus nuotr./Žaliųjų žirnelių sriuba

Jums reikės: 700 g šaldytų žirnelių, 500 ml vištienos arba daržovių sultinio, 80 g grietinės, 2 šaukštų aliejaus, 3 laiškinių svogūnų, po pusę saujelės bazilikų ir mėtų, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Žirnelius atšildykite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Svogūnus sukapokite.
  • Dideliame puode užkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus.
  • Sumažinkite kaitrą ir kepkite maždaug 5 min., kol svogūnai suminkštės ir pagels.
  • Sužerkite žirnelius, įberkite žiupsnelį druskos, vis pamaišydami kepkite apie 5 min.
  • Supilkite sultinį ir kaitinkite 10 min.
  • Mėtas ir bazilikus sukapokite ir suberkite į puodą. Pavirkite dar 2 minutes.
  • Sutrinkite sriubą iki vientisos masės ir supilkite atgal į puodą.
  • Sukrėskite grietinę, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite ir pakaitinkite tol, kol grietinė sušils.
  • Tiekite su baltos duonos skrebučiais.

Pikantiška sūrio

Mariaus Žičiaus nuotr./Pikantiška sūrio sriuba
Mariaus Žičiaus nuotr./Pikantiška sūrio sriuba

Jums reikės: 1 l vištienos sultinio, 250 ml vandens, 120 g čederio sūrio, 125 ml pieno, 125 ml neriebios grietinėlės, 75 g miltų, 50 g pelėsinio sūrio, trečdalio nedidelio brokolio, pusės mažo svogūno, šaukštelio pipirų, pusės šaukštelio druskos, 3 batono riekelių.

  • Brokolį nuplaukite, nupjaukite kotelius ir išskirstę žiedynėliais dar pasmulkinkite.
  • Čederį ir pelėsinį sūrį supjaustykite gabalėliais, svogūną nulupkite ir sukapokite.
  • Didelėje keptuvėje nustatę nedidelę kaitrą pakepinkite svogūnus, supilkite vištienos sultinį, vandenį, pieną ir grietinėlę.
  • Įmaišykite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
  • Padidinkite kaitrą iki virimo, suberkite pipirus, druską ir pakaitinkite keletą minučių.
  • Sumažinkite kaitrą, suberkite brokolius ir troškinkite maždaug 15 min.
  • Sriubą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir patiekite su karštais batono skrebučiais.
Receptai
Receptas: Moliūgų ir kukurūzų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g
Raudonėliai: 3.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Kukurūzai: 1.00 puodelis (saldūs geltonieji kukurūzai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat.š. - sulčių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus svogūnus. Troškinkite 1 min. Sudėkite į puodą pjaustytą moliūgą, suberkite žoleles. Virkite iki kol sriuba sutirštės.
  2. Suberkite saldžiuosius geltonuosius kukurūzus ir virkite, kol jie suminkštės.
  3. Sriubą iki vientisos masės sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite citrinų sultimis, druska ir patiekite su šviežiais žalumynais.
Receptai
Receptas: Geltonųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (3 - 4 - geltonosios)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, dėkite ant kepimo popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 20 minučių. Tuomet palaukite, kol atvės, išimkite sėklalizdžius, nulupkite.
  2. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, salierus, česnaką, morkas, raudonėlius, bulves, paprikas ir supilkite daržovių sultinį. Virkite iki kol daržovės suminkštės, pasūdykite. Patiekite su šviežiais bazilikais.
Receptai
Receptas: Spindulinių pupuolių sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Spindulinės pupuolės: 200.00 g
Daržovės: 400.00 g (įvairių (bulvių, morkų, cukinijų, pastarnokų))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 - džiovintų miltelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Sviestas: 2.00 valg. š. (tinka ir aliejus)
Krapai: 4.00 vnt. (4 šakelės šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kokosų arba įprastos grietinės)
Kaip gaminti
  1. Spindulines pupuoles iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite.
  2. Pasirinktas daržoves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  3. Užvirkite apie 1,5 litro vandens ir į jį suberkite pupuoles bei daržoves.
  4. Svogūną supjaustykite gabalėliais ir apkepkite svieste (arba aliejuje).
  5. Kai daržovės ir pupuolės suminkštės, supilkite į  puodą keptą svogūną, visus išvardintus prieskonius ir dar šiek tiek pavirkite.
  6. Išvirusią sriubą pagal skonį pasūdykite, išpilstykite į du dubenėlius, pagardinkite kokosų grietinėle arba įprasta grietine (po šaukštą į dubenėlį), apibarstykite šviežiais smulkintais krapais.

Receptas: Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba

Receptai
Receptas: Dilgėlių ir špinatų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 300.00 g (šviežių)
Dilgėlės: 300.00 g (jaunų lapelių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Vanduo: 500.00 ml (arba daržovių sultinio)
Bulvės: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Vištieną nuplaukite ir taip pat supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Baltąją poro dalį nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite česnako skilteles.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus porus ir česnakus, nuolat maišydami pakepinkite, kol pagels.
  4. Į puodą įpilkite maždaug 0,5 l vandens (galite paruošti ir daržovių sultinio) ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite bulves bei vištieną. Pamaišykite ir pavirkite, kol šiek tiek suminkštės. Tada į puodą sukrėskite kepintus porus ir česnakus, suberkite nuplautus bei nusausintus špinatus ir dilgėles. Virkite, kol daržovės visiškai suminkštės.
  5. Į išvirusią sriubą supilkite grietinėlę ir sutrinkite viską elektriniu trintuvu iki vientisos purios masės. Pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite.

 

Receptai
Receptas: Sriuba su ropėmis ir perlinėmis kruopomis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Perlinės kruopos: 1.00 st.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Petražolės: 20.00 g
Vanduo: 2.00 l
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Ropę, morką ir svogūną nuvalyti ir supjaustyti šiaudeliais. Perlines kruopas išmirkyti ir užpilti 2 l verdančio vandens.
  2. Tuomet į kruopas sudėti visas daržoves, pagardinti prieskoniais ir virti sriubą 30-35 min.
  3. Patiekite su grietine ir smulkintomis petražolėmis.
Receptai
Receptas: Orkaitėje kepta moliūgų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (0,5 didelio)
Bulvės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 30.00 ml (arba grietinėlė)
Moliūgo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Gamyba:

  1. Imkite moliūgą su visa žieve, išimkite sėklas, į vidų sudėkite smulkintas daržoves (pomidorą pjaustome stambiais gabalais, kad prieš sutrinant būtų paprasčiau nuimti odą).
  2. Viską pabarstykite druska ir pipirais ir šaukite į orkaitę.
  3. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje apie 1,5–2 val.
  4. Traukite iš orkaitės, viską iškratykite į puodą, moliūgo „mėsą“ išskaptuokite ir taip pat verskite į puodą ir viską sutrinkite.

Pateikimas: 

  1. Pilkite sriubą į lėkštę, skaninkite grietine arba grietinėle ir moliūgo sėklomis.
  2. Jei sriubą planuotumėte nešti svečiams ant stalo, būtų gražu ją patiekti toje pačioje moliūgo žievėje, kurioje viskas kepė, nes žievė išlieka kieta ir tvirta.

Receptą atsiuntė Monika J.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt