Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienei – sriubos

Daržovių sriuba
Shutterstock nuotr. / Daržovių sriuba
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Sriubas valgyti sveiką, o skirtingų jų receptų – šimtai. Išbandykite keletą įdomesnių, ne taip dažnai skanaujamų.

Cukinijų ir pomidorų sriuba

Jums reikės: 450 g virtų pupelių (tinka konservuotos), nedidelės cukinijos, 2 pomidorų, 2 šaukštų aliejaus, 1 l daržovių sultinio (arba vandens), mažo svogūno, skiltelės česnako, kelių šakelių čiobrelių, pagal skonį rikotos, druskos ir pipirų.

  • Svogūną ir česnaką susmulkinkite, cukiniją perpjaukite pusiau ir supjaustykite riekelėmis. Pomidorus supjaustykite gabaliukais, sėklas pašalinkite.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepkite apie 4 minutes, kol taps skaidrus. Suberkite česnaką, išmaišykite ir pakepkite dar 30 sekundžių.
  • Sudėkite pomidorus ir cukiniją ir pamaišydami troškinkite 2–3 minutes, kol cukinija ims minkštėti. Įberkite čiobrelių lapelių, išmaišykite ir kaitinkite dar 30 sekundžių.
  • Sukrėskite į puodą, supilkite sultinį, sudėkite pupeles ir išmaišykite. Neuždengę virkite apie 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite, įberkite mėgstamų prieskonių. Pilkite į lėkštes ar sriubos puodelius, užberkite trupinto rikotos sūrio.

Batatų ir bolivinių balandų sriuba

Shutterstock nuotr./Sriuba su traškiom bolivinėm balandom
Shutterstock nuotr./Sriuba su traškiom bolivinėm balandom

Jums reikės: didelio batato, 120 ml bolivinių balandų, 450 g virtų pupelių, 450 g kokosų pieno (skardinė), 1 l daržovių sultinio, raudonos saldžiosios paprikos, didelio svogūno, 3 skiltelių česnako, šaukšto aliejaus, žiupsnio Kajeno paprikos, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutrinkite. Batatą supjaustykite kubeliais, saldžiąją papriką – nedideliais gabalėliais.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepinkite 5–6 minutes.
  • Sukrėskite trintą česnaką, išmaišykite.
  • Suberkite batato ir paprikos gabalėlius, bolivines balandas. Pasūdykite, pagardinkite Kajeno paprika. Išmaišykite ir kepinkite apie 3 minutes.
  • Sukrėskite į puodą, supilkite sultinį, išmaišykite. Suberkite pupeles ir kaitinkite apie 30 minučių.
  • Jei sriuba bus per tiršta, įpilkite šlakelį vandens. Paragavę galite įberti druskos ir pipirų.

Trinta bulvių ir kaliaropių sriuba

Fotolia nuotr./Trinta bulvių sriuba
Fotolia nuotr./Trinta bulvių sriuba

Jums reikės: 2 kaliaropių, 3 didesnių bulvių, 360 ml daržovių sultinio, vidutinio dydžio svogūno, 6–7 skiltelių česnako, šaukšto aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Supjaustykite svogūną, pašlakstykite aliejumi, išmaišykite, dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę 15 minučių.
  • Suberkite susmulkintas česnako skilteles, išmaišykite ir dar kepkite 10 minučių.
  • Bulves ir kaliaropes nulupkite, padalykite puselėmis ar ketvirčiais, sudėkite į puodą, užpilkite vandens, pagardinkite druska ir išvirkite. Nukoškite ir sutrinkite.
  • Suberkite kepintus svogūnus su česnakais ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite sultinį ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Trinta morkų sriuba su kalendra

„Shutterstock“ nuotr./Trinta morkų sriuba
„Shutterstock“ nuotr./Trinta morkų sriuba

Jums reikės: 450 g morkų, 1,2 l daržovių sultinio, svogūno, šaukštelio maltos kalendros, šaukšto aliejaus, didelės saujos šviežių kalendrų, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Svogūną ir morkas susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje 3–4 minutes. Suberkite maltą kalendrą ir išmaišykite. Kepinkite 1 minutę.
  • Supilkite sultinį ir užvirkite. Virkite, kol morkos suminkštės.
  • Nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  • Dėkite ant ugnies, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite kapotų šviežių kalendrų ir išmaišykite.
Receptas: Dilgėlių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Dilgėlės: 50.00 g (Ryšulėlis jaunų dilgėlių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1500.00 ml
Grietinė: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Paruoškite daržovių sultinį. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Stambiais kubeliais supjaustykite bulves.

2. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite svogūnus, kepkite, kol gabalėliai taps perregimi, sudėkite bulves, įpilkite 0,5 l sultinio. Užvirinkite sriubą, sumažinkite ugnį, virkite, kol suminkštės bulvės.

3. Dilgėles gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite ir išspauskite česnakų spaustuku, gausite žalią tyrelę.

4. Nukaiskite puodą, sutrinkite bulves elektriniu grūstuvu, supilkite likusį sultinį, dar kartą užvirinkite ir įmaišykite dilgėlių tyrelę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tiekite su grietine ir baltos duonos rieke.

Kulinaro patarimas. Valgyti rinkite 10–15 cm aukščio dilgėlių stiebelius su lapais. Sriuboms, troškiniams, virtinių įdarams ruošti tinka ir suaugusių dilgėlių lapai.

Receptas: Pomidorų sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (šviežių arba konservuotų be odelių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 l
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Jautiena: 100.00 g (ir kiaulienos faršo, perpus maišyto)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 5.00 g (šakelė džiovintų)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.

2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.

3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.

4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.

5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.

6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.

7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Receptas: Grybų sriuba su rokforu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grybai: 5.00 vnt. (dideli baravykai (arba 150 g bet kokių mėgstamų grybų, pavyzdžiui, pievagrybių))
Vištienos sultinys: 1.00 l
Pienas: 100.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Duona: 20.00 g (saujelė skrudintų baltos duonos kubelių)
Sūris: 200.00 g (rokforo)
Vynas: 100.00 ml (sauso baltojo)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis jo išgaruos.
  2. Į paruoštą masę pamažu supilkite karštą sultinį, pieną, suberkite prieskonius, smulkintus valytus baravykus ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min.
  3. Sriubą nukelkite nuo ugnies, suplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite grietinėlę, sumeskite trupintą sūrį ir dar kartą užkaitinkite.
  4. Tiekite karštą su baltos duonos skrebučiu ir „Ledkalnio“ salotos lapeliu.
Receptas: Karališka jūrų gėrybių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (šviežių)
Midijos: 1.00 vnt. (maišelis šaldytų)
Pomidorai: 2.00 vnt. (nedideli)
Šaldyti žirneliai: 125.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 l
Vynas: 125.00 st. (sauso balto)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Avokadai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; baltųjų)
citrinžolės pagal skonį 1.00 arbat. š.
Rytietiškas žuvų padažas 2.00 valg. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių rozmarinų šakelių papuošti)
Kaip gaminti

1. Krevetes išlukštenkite. Midijas atšildykite ir nuvarvinkite.

2. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odelę ir susmulkinkite.

3. Svogūną ir česnakus nulupkite,  susmulkinkite. Aitriąją papriką išvalykite, irgi susmulkinkite. Viską pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Kai prieskoninės daržovės suminkštės, sumeskite pomidorus, žirnelius ir dar 3 min. pakaitinkite. Sultinį supilkite į puodelį, tada sukrėskite kepintas daržoves, sumeskite lukštentas krevetes, atšildytas midijas, prieskonius, žuvų padažą, supilkite vyną.

4. Sriubą užvirinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiais žalumynais ir išpilstykite į lėkštes.

5. Tiekite su citrinų sultimis apšlakstytais avokadais, rozmarinų šakele ir baltos duonos skrebučiu.

Receptas: Trinta paprikų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 3.00 vnt. (žalia, geltona ir raudona)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 50.00 g (saujelė)
Morkos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (pusė)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Sūris: 100.00 g (bri)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; šviežiai maltų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (keli grūdeliai kvapiųjų)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (saujelė)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Paprikas ir aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite (pusę aitriosios paprikos ankšties palikite papuošti).

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir kartu su aitriąja paprika iki pagels pakepinkite svieste. Tada dėkite nuskustas tarkuotas morkas, smulkintas paprikas, porą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.

3. Daržoves sukrėskite į puodą su sultiniu, įmeskite kelis laurų lapelius ir kvapiųjų pipirų grūdelius, pasūdykite, suberkite žalumynus ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min.

4. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu. Tada vėl užkaitinkite, sumeskite smulkintus pievagrybius ir išpilstykite į dubenėlius.

5. Į sriubą įmeskite po kelis gabaliukus bri sūrio ir po šiaudelį aitriosios paprikos.

Taip pat skaitykite:

Vakarienei – šilta sriuba!

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

Receptas: Pomidorų sriuba su kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 500.00 g (šviežių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pienas: 300.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (tirštų pomidorų)
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 arbat. š. (keli žiupsniai maltai mėsai skirtų prieskonių)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandį kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

3. Nuskustą morką sutarkuokite. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedeliais, sumeskite į gilią keptuvę su įkaitintais riebalais ir 3–4 minutes pakepinkite.

4. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, nuluptus, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir maišydama troškinkite 5 minutes. Sumeskite atskiroje keptuvėje iki minkštumo pakepintas juostelėmis pjaustytas paprikas ir maišydama troškinkite dar 5 minutes.

5. Giliame puode užvirinkite vandenį su pienu ir trim šaukšteliais cukraus. Suberkite bazilikus, pipirus, likusį cukrų, sudėkite trintus česnakus ir maišydama porą minučių pavirinkite. Sudėkite troškintas daržoves, supilkite pomidorų sultis ir virkite 10 minučių. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Sudėkite ryžius ir išmaišykite.

6. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą natūralaus jogurto, įdėkite po kelis keptus kukulius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Receptas: Daržovių sriuba su krevetėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vynas: 125.00 ml (balto sauso)
Šaldyti žirneliai: 250.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 l
Krevetės: 250.00 g (lukštentų)
Sūris: 100.00 g (bri)
Grietinėlė: 150.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste gilioje keptuvėje.

2. Morką ir saliero stiebą nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į svogūnų troškinį ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Tada supilkite vyną, kai trečdalis jo nugaruos, supilkite sultinį, suberkite atšildytus ir gerai nuvarvintus žirnelius ir dar 7 min. pakaitinkite.

3. Sriubą supilkite į gilų indą, išplakite elektriniu plakikliu, tada dar kartą užkaitinkite, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, suberkite prieskonius, sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą bri sūrį.

4. Sriubą tiekite su krevetėmis, šviežių petražolių lapeliais ir kiaušinio puselėmis.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Receptas: Morkų, apelsinų ir lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 30.00 g (ir skrudinukams apie 40 g)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 700.00 g
Bulvės: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 700.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt.
Lęšiai: 100.00 g (skaldytų geltonųjų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (Skrudinukams)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Skrudinukams)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai (nebūtini))
Duona: 4.00 vnt. (Skrudinukams: 4 riekelės šviesios duonos ar batono)
Kaip gaminti

Sriuba tiršta, soti ir aromatinga. Kiek egzotiškai kvepianti apelsinais, prabylančiais su kiekvienu šaukštu – neįkyriai ir švelniai. Morkos nudažo sriubą apelsino geltonio spalva, lęšiai ir žiupsnis ciberžolės pasakoja apie Rytus, o orkaitėje kepantys cinamoniniai, saldūs mažučiai duonos gabalėliai, rodos, primena, kad turbūt viskas pasaulyje yra tam, kad pasidalytum.

1. Puode nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.

2. Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir bulves ir patroškinkite 5 min. ant vidutinės ugnies.

3. Daržoves užpilkite sultiniu, sudėkite šalavijų lapelius, įberkite ciberžolės. Puodą pridenkite ir palikite virti 10 minučių, kol morkos ims minkštėti.

4. Apelsiną nuplikykite karštu vandeniu, nušveiskite šveistuku ir smulkia tarka nutarkuokite žievelę – prireiks vieno kupino šaukšto. Išspauskite sultis – jų prireiks maždaug 125 ml.

5. Lęšius perplaukite šaltu vandeniu ir suberkite į puodą. Sudėkite tarkuotą apelsino žievelę.

6. Virkite dar 10-15 minučių, kol daržovės bus minkštos, o lęšiai išvirs.

7. Išimkite šalavijų lapelius, sriubą sutrinkite rankiniu maišytuvu. Supilkite išspaustas apelsino sultis.

8. Duonos riekeles iš abiejų pusių sutepkite plonu sviesto sluoksneliu, supjaustykite kubeliais. Į plastikinį indelį arba tvirtą maišelį suberkite cukrų ir cinamoną, duonos kubelius, indelį/maišelį uždarykite, užriškite ir gerai pakratykite, kad duona apliptų.

9. Suberkite į kepimo formą arba skardą ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių, kol duona apskrus.

10. Sriubą pašildykite – jei atrodytų per tiršta, įpilkite vandens ir leiskite užvirti. Paragaukite – galbūt trūksta prieskonių, ir išpilstykite į gilias lėkštes ar puodelius.

11. Patiekite su cinamoniniais skrudinukais.

Skanaus!

Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Receptas: Žiedinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (Vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Vištienos sultinys: 500.00 ml (arba daržovių)
Pienas: 500.00 ml (lieso)
Kiauliena: 30.00 g (gabalėlis rūkytos šoninės)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
gabalėlis pelėsinio sūrio 30.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą nuplaukite ir padalykite nedideliais žiedynais.

2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3. Dideliame puode užvirinkite sultinį, sudėkite žiedinio kopūsto žiedynus ir smulkintą svogūną. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir pavirkite maždaug 15 min.

4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti. Susmulkinkite daržoves elektriniu grūstuvu. Kai masė taps vientisa, įmaišykite pieną. Pasūdykite sriubą, pagardinkite pipirais ir užvirinkite.

5. Keptuvėje apkepinkite plonais griežinėliais pjaustytą šoninę.

6. Į dubenėlį įpilkite sriubos, ant viršaus užtrupinkite pelėsinio sūrio, uždėkite kelis keptos šoninės gabalėlius. Tiekite su skrudinta balta duona.

Kulinaro patarimas: pertrintą žiedinių kopūstų sriubą galima pagardinti graikiniais riešutais arba migdolais. Riešutus suberkite prieš sugrūsdama sriubą.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Iškylos salotos

Iškylos salotos

Skaitysiu vėliau
Verdame virtinius

Verdame virtinius

Skaitysiu vėliau
Braškės jau prisirpo!

Braškės jau prisirpo!

Skaitysiu vėliau
Vakarienei – sriubos

Vakarienei – sriubos

Skaitysiu vėliau
Tiesiai iš keptuvės

Tiesiai iš keptuvės

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt