Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vištienos sugadinti neįmanoma!

Ant grilio kepta vištiena.
Ant grilio kepta vištiena.
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Vištienos patiekalus paruošti visai nesudėtinga, o tinka jie bemaž visiems – mėsa minkšta, lengvai virškinama ir liesa.

Salotos stiklainyje

Jums reikės: raudonojo svogūno, geltonos saldžiosios paprikos, virtos bulvės, 2 pomidorų, morkos, kelių saujelių gražgarsčių, 2 keptų viščiukų krūtinėlių puselių, kelių salierų ar petražolių šakelių.

Užpilui: šaukštelio garstyčių, šaukšto alyvuogių aliejaus, šaukšto citrinų sulčių, 2 šaukštų natūralaus jogurto, druskos, pipirų.

  • Pirmiausia iš visų nurodytų produktų sumaišykite užpilą ir sukrėskite į du stiklainius.
  • Svogūną ir papriką supjaustykite šiaudeliais, bulvę – griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, morkas sutarkuokite, o mėsą susmulkinkite kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Į indelius su padažu daržoves sluoksniuokite taip: svogūnai, paprikos, bulvės, pomidorai, saujelė gražgarsčių, morkos, likusios gražgarstės.
  • Ant viršaus sudėkite vištieną ir papuoškite žalumynais.

Sriuba su pievagrybiais ir kokosų pienu

Jums reikės: 300 g viščiukų filė, skardinės (400 ml) kokosų pieno, 300 g pievagrybių, aitriosios paprikos, 20 g šviežio imbiero, 3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių, kelių šviežių petražolių šakelių, šaukšto sezamų aliejaus, 2 tirpaus sultinio kubelių, 1–2 šaukštų sojų padažo.

  • Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apšlakstykite sojų padažu ir atidėkite. Imbierą ir aitriąją papriką sukapokite, grybus nuvalykite ir supjaustykite puselėmis ar ketvirčiais.
  • Puode įkaitinkite sezamų aliejų, suberkite paprikos gabalėlius, grybus ir porą minučių pakepinkite.
  • Sudėkite mėsą, supilkite kokosų pieną, įpilkite dar 400 ml vandens, sumeskite sultinio kubelius, sulašinkite citrinų sultis, suberkite imbierus ir, kai ims burbuliuoti, virkite 12 minučių.
  • Prieš nukaisdami paragaukite ir, jei reikia, įpilkite dar sojų padažo.
  • Apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.

Vištienos „Chow Mein“

Jums reikės: 240 g kiaušininių makaronų, 120 g viščiukų krūtinėlių, šaukštelio kukurūzų krakmolo, 3 šaukštų aliejaus, 2 skiltelių česnako, poros pekininių kopūstų lapų (50 g), morkos, šaukšto žuvų padažo „Fish Sauce“, šaukšto sojų padažo, šaukšto cukraus, po žiupsnelį druskos, pipirų, 1–2 aitriųjų paprikų ankščių, 100 g sojų daigų, kelių šviežių petražolių šakelių.

  • Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apšlakstykite sojų padažu, apibarstykite krakmolu ir atidėkite.
  • Makaronus išvirkite.
  • Česnakus, aitriąsias paprikas sukapokite, morkas ir kopūstų lapus supjaustykite šiaudeliais.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite česnakus ir aitriąsias paprikas, sudėkite vištieną.
  • Dar po kelių minučių suberkite daržovių šiaudelius. Kai jie suminkštės, sudėkite nuvarvintus makaronus, supilkite žuvų padažą, suberkite cukrų, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Gerai išmaišykite ir dar porą minučių kaitinkite.
  • Prieš nukaisdami suberkite sojų daigus, susmulkintas petražoles ir tuoj pat tiekite.

Receptas: Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Špinatai: 1.00 sauja
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisiai arba 2 trumpavaisiai)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5 - 6 - nedidelių)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Persikai: 1.00 vnt. (pusės skardinės - konservuotų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (stambiai maltų džiovintų čili pipirų)
Kaip gaminti
  1. Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
  2. Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
  3. Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
  4. Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
  5. Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
  6. Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
  7. Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Receptai
Receptas: Glazūruota vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (kulšelės)
„CocaCola“: 2.00 st.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Išvirkite vištienos kulšeles, nupilkite vandenį ir į tą patį puodą įpilkite 2 stiklines kokakolos.
  2.  Limonade virkite kulšeles dar apie 30 min. ant vidutinės ugnies. Vėliau į puodą pridėkite 4 valg. š. sojų padažo ir 2 valg. š. druskos. Virkite dar 30 min.
Receptai
Receptas: Wok vištiena su saldžiu sojų ir aitriųjų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė supjaustytos juostelėmis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (juostelėmis supjaustytos - raudonos)
Žirniai: 150.00 g (1 pak. (150 g) supjaustytų šparaginių žirnių ankščių)
Kopūstai: 200.00 g (supjaustyto juostelėmis)
Padažas:(½ but. SANTA MARIA saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo) 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Makaronai: 1.00 sauja (arba ryžiai - garnyrui)
Kaip gaminti
  1. Apkepkite vištienos juosteles aliejuje.
  2. Sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK ar paprastoje keptuvėje.
  3. Supilkite 1 buteliuko (žr. žymę ant buteliuko etiketės) saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo.
  4. Papuoškite sezamų sėklomis ir patiekite su makaronais ar ryžiais.

Patarimas! Vištieną galite pakeisti tokiu pačiu kiekiu antrekoto ar didkepsnio mėsos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su vištiena.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

Receptai
Receptas: Tailandietiška vištiena su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė supjaustytos kubeliais)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. SANTA MARIA ekologiško THAI prieskonių mišinio su ananasais)
Kokosų pienas: 400.00 ml (1 skardinės (400 ml) SANTA MARIA kokosų pieno)
Ananasai: 1.00 vnt.
Špinatai: 100.00 g
Kalendros: 1.00 žiupsnelis (lapelių)
Makaronai: 1.00 sauja (tinka ir ryžiai garnyrui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite vištienos filė kubeliais ir apkepkite aliejuje.
  2. Sumaišykite kokosų pieną su ekologišku THAI prieskonių mišiniu su ananasais ir gautą plakinį supilkite į keptuvę ant vištienos filė kubelių.
  3. Porą minučių viską pavirkite.
  4. Nulupkite ir supjaustykite ananasą gabalėliais, sudėkite ant vištienos kartu su šviežiais špinatais.
  5. Papuoškite keliais kalendrų lapeliais. Patiekite su makaronais arba ryžiais.

Patarimas! Rinkitės ekologišką vištienos filė, daržoves ir pagaminkite ekologišką patiekalą.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

Receptai
Receptas: Vištiena su žaliuoju kariu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kokosų pienas: 1.00 st. (1 ind. Santa Maria kokosų pieno)
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. Santa Maria žaliojo kario prieskonių mišinio)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (supjaustytos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (žaliosios supjaustytos kubeliais)
Salotos: 75.00 g (Pak choy salotų arba kininio kopūsto)
Žirniai: 50.00 g (žaliųjų žirnių, ankštyse)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite plonai vištienos filė ir kepkite aliejuje.
  2.  Supilkite žaliojo kario prieskonių mišinį bei kokoso pieną ir kartu kepkite kelias minutes.
  3. Daržoves supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į keptuvę.
  4. Patiekite su makaronais arba ryžiais.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

Receptai
Receptas: Lietiniai su sūriu ir vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 100.00 g ((virtos arba keptos))
Sūris: 100.00 g ((fermentinis))
Kietasis sūris: 50.00 g
Majonezas: 4.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Išsikepame lietinius.
  2. Vištieną susmulkiname kaip įmanoma mažesniais gabalėliais, sumaišome su tarkuotais sūriais, majonezu ir prieskoniais (česnako skiltelę išspaudžiame).
  3. Įdarą susukame į lietinių blynų vokelius, tada pakepiname iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų.
  4. Valgome šiltus.
Receptas: Juodųjų lęšių salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Lęšiai: 30.00 g (juodieji)
Vyšnios: 26.00 g (puselės)
Žalioji citrina: 20.00 g (skiltelėmis)
Burokėliai: 20.00 g (lapai)
Petražolės: 12.00 g (šviežios)
Moliūgo sėklos: 12.00 g
Pistacijų branuoliai: 8.00 g
Kopūstai: 6.00 g (kiškio)
Čiobreliai: 2.00 g (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles.
  2. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Receptai
Receptas: Drebučiai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 700.00 g (500 - viščiukų filė ir 200 - vištienos blauzdelių)
Vanduo: 1.50 l (1,5 - 2)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliais)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Želatina: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite.
  2. Sudėkite pusiau padalytą svogūną ir į kelias dalis perpjautą morką, suberkite pipirus, įmeskite laurų lapelių.
  3. Jei norite – įberkite džiovintų daržovių mišinio. Virkite apie 1,5–2 valandas.
  4. Išimkite vištieną, daržoves, o sultinį nukoškite. Į jį suberkite želatiną ir išmaišykite.
  5. Viščiukų filė susmulkinkite gabaliukais, blauzdelių mėsą atskirkite nuo kaulo. Virtą morką supjaustykite griežinėliais.
  6. Česnako skiltelę sukapokite. Gilų dubenį pridėkite vištienos gabaliukų, sluoksnį morkų ir užberkite česnako. Užpilkite sultiniu, atvėsinkite. Dėkite parai į šaldytuvą.

Kulinaro patarimas. Drebučius galite pagardinti žalumynais, žirneliais, kietai virtais kiaušiniais, grybais ir t. t.

Receptai
Receptas: Tortilija su vištiena ir dzadzikio padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g ((krūtinėlės filė))
Česnakai: 5.00 skiltelės ((3 skiltelės vištienai, 2 – padažui))
Citrinos: 1.00 vnt. ((vienos citrinos žievelės ir pusės citrinos sulčių – vištienai; padažui – 2 valg. š. sulčių ))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 arbat. š. ((aštrios rūkytos paprikos))
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. ((džiovinto))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Agurkai: 3.00 vnt. ((trumpavaisiai, padažui))
Mėtos: 1.00 sauja ((5 lapeliai))
Jogurtas: 400.00 g ((Graikiško, padažui))
Tortilija: 6.00 vnt.
Kaip gaminti

Vištiena

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Iš vienos krūtinėlės pusės išeina maždaug 4 juostelės (pernelyg plonai nepjaustykite, kad kepant neišsausėtų).
  2. Vištienos krūtinėlę sumaišykite su smulkintu česnaku, nutarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
  3. Palikite marinuotis bent 20 min. arba iki 24 val.
  4. Vištieną kepkite keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir vidus iškeps.

Papildoma idėja: vištieną galite marinuoti sudėję į šaldymo maišelį. Visų pirma sandaru, antra neužima daug vietos šaldytuve bei labai patogu pasiimti į iškylą. 

Dzadzikio padažas

  1. Agurkus sutarkuokite tarka. Užberkite žiupsnį druskos, šiek tiek pamaišykite ir palikite pastovėti 5 min. Iš pastovėjusių agurkų išspauskite sultis. Tai galite padaryti rankomis arba sudėjus į marlę. Sultis išpilkite, jų neprireiks.
  2. Į dubenėlį sudėkite agurkus, smulkiai supjaustytą česnaką, susmulkintus mėtų lapelius, citrinos sultis, prieskonius ir jogurtą. Viską išmaišykite. Laikykite šaltai iki patiekimo.

Patiekimas

  1. Pašildykite tortilijas.
  2. Lėkštėje patiekite supjaustytas daržoves ir supjaustytą keptą vištieną.
  3. Komplektuokite tortiliją: įsidėkite daržovių (pomidorų, agurkų, salotų, svogūnų), vištienos ir dzadzikio padažo. Viską suvyniokite ir valgykite.

Ką dar patiekti šalia? Ridikėlius, įvairias žoleles, salotų lapus, fetos sūrį... ir viską, ką mėgstate.

Receptą rasite čia.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt