Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ypatinga penktadienio vakarienė

Pora.
Fotolia nuotr. / Pora.
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kartais reikia palepinti namiškiu, o kartu ir save. Darbo savaitės pabaigai pasiruošti ypatingą vakarienę.

Jautienos kepsneliai su kaparėliais

„Shuterstock“ nuotr./Kepsnys
„Shuterstock“ nuotr./Kepsnys

Jums reikės: 8 minkštos jautienos gabaliukų (po 100 g), 1 kg pomidorų, nedidelio indelio marinuotų kaparėlių, kelių šviežių rozmarinų šakelių, 4 šaukštai aliejaus, druskos, pipirų.

  • Mėsą aptepkite aliejumi, dėkite į smarkiai įkaitintą aliejų (labai tinka keptuvė rantytu dugnu) ir kepkite (po 3–5 min. kiekvieną pusę). Sūdyti ir gardinti pipirais reikėtų jau iškeptus kepsnius.
  • Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su kaparėliais kelias minutes patroškinkite. Šį padažą supilti ant kepsnių ir viską apibarstyti rozmarinais.

Žalioji bulvių košė

Autorės nuotr./Žalia košė
Autorės nuotr./Žalia košė

Jums reikės: 250 g bulvių, 500 g šaldytų žaliųjų žirnelių, vidutinio dydžio poro, 500 ml tirpaus daržovių sultinio, 25 g sviesto,150 ml grietinėlės.

  • Storasieniame puode išlydykite sviestą ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir uždengę virkite 10 min.
  • Suberkite žirnelius ir virkite dar 10 min.
  • Suminkštėjusias daržoves nusunkite ir po truputį pildami grietinėlę sugrūskite košę. Jei per tiršta, galima dar įpilti skysčio, kuriame virė daržovės.

Tropinių vaisių sluoksniuotis

Shutterstock nuotr./Egzotinių vaisių sluoksniuotis
Shutterstock nuotr./Egzotinių vaisių sluoksniuotis

Jums reikės: 185 g gabaliukais supjaustyto biskvito, citrinos, apelsino, 3 šaukštų sauso balto vyno, mango, 2 bananų, 100 ml grietinėlės plakti, šaukšto skysto medaus,100 g natūralaus jogurto, 2 kiaušinių trynių, 2 šaukštų kukurūzų krakmolo, 2 šaukštų cukraus, 300 ml pieno, šaukšto kokosų drožlių.

  • Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.
  • Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu.
  • Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą sutrinkite maišikliu ir supilkite ant sultimis sudrėkinto biskvito.
  • Trynius, cukrų ir krakmolą išplakite iki vienalytės masės. Toliau plakdami plona srovele supilkite pieną, užvirintą su citrinų ir apelsinų žievelėmis. Tada kiaušinių ir pieno masę supilkite į puodą, kuriame virė pienas, ir ant mažos ugnies nuolat maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.
  • Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant biskvito. Ant jų sukrėskite kiaušinių bei pieno masę ir dėkite į šaldytuvą.
  • Į standžiai išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite medų, jogurtą. Sukrėskite ant sustingusio deserto ir apibarstykite kokosų drožlėmis.
Receptai
Receptas: Vyne troškinta jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (išpjova)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebeliai)
Džiovinti pomidorai: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 500.00 ml (sausas raudonas)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peletrūnas: 5.00 g (kelios šakelės)
Pomidorų tyrė: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje su dangčiu, įpylę porą šaukštų aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną ir česnakus. Tuomet sudėkite maždaug 2 cm kubeliais supjaustytą jautieną, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais (jei mėgstate aštriau – puikiai tiks žiupsnelis aitriųjų paprikų ar kajeno pipirų) ir kepkite ant stiprios ugnies, kol mėsa praras raudonumą. Tada sudėkite susmulkintus salierų stiebus ir pomidorus. Jei neturite saulėje džiovintų, galite naudoti paprastus, tik reikėtų išimti sėklas.

2. Kai daržovės bus šiek tiek apkepusios, supilkite pomidorų tyrę (jos galima nusipirkti parduotuvėje). Viską gerai pamaišykite ir įpilkite dalį vyno. Uždenkite keptuvę, sumažinkite ugnį ir kas keletą minučių pamaišydami kepkite, kol mėsa suminkštės.

3. Stebėkite skysčio kiekį: kai nugaruos pirmoji vyno porcija, įpilkite dar.  Kai troškinys bus beveik paruoštas, įdėkite susmulkintų peletrūnų šakelių ir įberkite cukraus (pagal skonį). Jei neturite peletrūnų, puikiai tiks švieži rozmarinai.

Receptai
Receptas: Vyne troškinta vištiena su pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (didesnė)
Miltai: 5.00 valg. š.
Pievagrybiai: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sausas baltas)
Aliejus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėlę padalinkite į keturis kepsnius, juos šiek tiek pamuškite. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir juose apvoliokite mėsą.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies maišydami 2–3 minutes pakepinkite česnaką su petražolėmis.

2. Išimkite į lėkštę. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite mėsą ir kiekvieną pusę kepkite 2–3 minutes. Suberkite pievagrybius ir pakepkite dar 2–3 minutes. Sudėkite petražoles (česnako skilteles išimkite), supilkite vyną ir troškinkite dar 4–5 minutes. Troškindami kepsnius vieną kartą apverskite.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Egzotiškas paukštienos šašlykas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1500.00 g (petukų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kiviai: 3.00 vnt. (didelių - marinatui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (didelių - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Sparnelių petukus gerai nuplaukite, pasūdykite ir papipirinkite pagal skonį.
  2. Kivius ir svogūnus nulupkite, juos sumalkite ir šita mase užpilkite vištieną. Mėsą gerai išmaišykite.
  3. Padėkite šaltai 4–6 val. (bet ne ilgiau). Kepkite kepsninėje.

Receptą atsiuntė Janina M.

Receptai
Receptas: Baltame vyne virtos kriaušės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt.
Gvazdikėliai: 10.00 vnt.
Juodieji pipirai: 10.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Medus: 3.00 valg. š.
Vynas: 750.00 ml (balto pusiau saldaus)
Jogurtas: 200.00 ml (graikiško - patiekimui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Sirupas: 2.00 arbat. š. (auksinio cukraus sirupo (arba skysto medaus) - patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Nulupkite kriaušes. Kriaušių apačias šiek tiek nupjaukite, kad galėtumėte jas pastatyti stačiai.
  2. Nuluptas kriaušes sudėkite į nedidelį puodą (jei naudosite per didelį puodą – vynas kriaušių neapsems). Kartu suberkite visus prieskonius, įdėkite medų ir supilkite vyną.
  3. Puodą uždenkite ir užkaiskite ant ugnies, kol užvirs. Užvirus dar virkite apie 25–30 min., kol kriaušės išvirs, o smeigiant peilį – jis labai lengvai įsismeigs.
  4. Patiekimui sumaišykite jogurtą su vanilės ekstraktu ir medumi.
  5. Patiekite iš karto dar šiltas kriaušes su kupinu šaukštu jogurto padažo.

Patarimai:

  • Kriaušes taip pat galite patiekti su maskarpone, šokoladiniu padažu, vaniliniais ledais. 
  • Išvirtas kriaušes palikite uždengtas vyne, kol bus laikas patiekti. 
  • Likęs skystis – tarsi saldus kompotas. Drąsiai galite gurkšnoti šalia deserto.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Receptas: Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt