Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ypatingai penktadienio vakarienei – krevetės

Krevetės su tekila
Fotolia nuotr. / Krevetės
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Po sunkių savaitės darbų norisi save kuo nors apdovanoti. Kodėl gi nepasilepinus gardžiais patiekalais su krevetėmis? Daug baltymų ir mažai kalorijų turinčias krevetes valgyti ne tik skanu, bet ir sveika.

Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis

Shutterstock.com/Kuskusas
Shutterstock.com/Kuskusas

Jums reikės: puodelio kuskuso kruopų, mažo baklažano, mažo cukinijo, 5–6 vyšninių pomidorų, 4 lapelių šviežio baziliko, saujelės šviežių krapų, 250 g vidutinio dydžio krevečių, citrinos sulčių, 60 ml alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Kuskusą paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, uždenkite ir palikite. Baklažaną ir cukiniją supjaustykite mažais kubeliais, pomidorus – gabaliukais arba puselėmis. Žalumynus smulkiai sukapokite.
  • Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite baklažanus ir cukinijas. Pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite pamaišydama, iki daržovės suminkštės. Sudėkite krevetes, išmaišykite ir kepkite, iki jos taps rausvos. Suberkite pomidorus, išmaišykite ir po keleto minučių nukaiskite.
  • Kuskusą sukrėskite į dubenį. Ant viršaus dėkite baklažano, cukinijos, pomidorų ir krevečių mišinį. Užberkite smulkintų žalumynų. Pašlakstykite citrinos sultimis ir likusiu aliejumi. Pagardinkite druska bei pipirais.

Sūrelio sriuba su krevetėmis

Fotolia nuotr./Sriuba su krevetėmis
Fotolia nuotr./Sriuba su krevetėmis

Jums reikės: 1,4 l vištienos sultinio, 200–300 g lydyto sūrelio, 3 bulvių, svogūno, morkos, 500 g krevečių, lauro lapo, mėgstamų prieskonių mišinio (paprikos, saliero, pipirų, garstyčių, muskato, kardamono, imbiero), pagal skonį druskos, šviežių krapų ar mėtų, aliejaus kepti.

  • Krevetes išlukštenkite. Bulves nulupkite ir supjaustykite didesniais gabalais, morką stambiai sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite, iki pagels. Suberkite morkas, išmaišykite ir pakepinkite porą minučių.
  • Puode užvirkite sultinį, sudėkite lydytą sūrelį ir maišykite, kol ištirps. Sumeskite bulves, lauro lapą, įberkite prieskonių, druskos ir virkite 10–15 minučių. Sukrėskite svogūnus su morkomis, išmaišykite ir pavirkite dar 5 minutes. Sudėkite krevetes ir virkite 2–4 minutes. Kai krevetės paraus, tuoj pat nukelkite puodą nuo ugnies. Išgriebkite lauro lapą, pilkite į dubenėlius ir pabarstykite kapotais žalumynais.

Pyragas su krevetėmis

Jums reikės: 400 ml pieno, lauro lapo, skiltelės česnako, nedidelio svogūno, 200 g mėgstamos žuvies filė, 5 bulvių, 3 pastarnokų, 2 kietai virtų kiaušinių, 125 g kukurūzų, 125 g žaliųjų žirnelių, poro, žalumynų pagal skonį, 0,5 citrinos žievelės, 250 g virtų krevečių, 100 g midijų sūryme, 4 šaukštų grietinės, muskato ir pipirų pagal skonį, gabaliuko sviesto, 50 g tarkuoto kietojo sūrio.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Porą supjaustykite griežinėliais, žalumynus ir kiaušinius susmulkinkite.
  • Į puodą supilkite pieną, įmeskite lauro lapelį, česnaką ir svogūną. Užvirkite, sudėkite žuvį ir troškinkite ant mažos ugnies 15 minučių.
  • Bulves ir pastarnokus nulupkite ir supjaustykite vienodais gabalais. Užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite apie 10 minučių.
  • Pieną nupilkite ir atidėkite. Žuvį ir svogūną suplėšykite gabaliukais ir sumaišykite su kukurūzais, žirneliais, porais, žalumynais, tarkuotomis citrinos žievelėmis, krevetėmis, midijomis, kiaušiniais ir grietine. Sukrėskite į kepimo indą.
  • Nukoškite bulves su pastarnokais. Užberkite pipirų, muskato, dėkite sviesto ir sutrinkite minkštą košę, praskiesdamos atidėtu pienu. Krėskite ant įdaro, išlyginkite, šakute suformuokite bangeles. Pabarstykite sūriu ir kepkite 20 minučių.
Receptai
Receptas: Krevetės su smidrais ir apelsinais
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 10.00 vnt. (tigrinių)
Smidrai: 10.00 vnt. (t. y. apvirti smidrai)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis 2cm)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Sviestas: 80.00 g
Vynas: 75.00 ml (balto)
Vištienos sultinys: 100.00 ml
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis)
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus, imbierą, aitriąją papriką ir lengvai apkepkite.

2. Supilkite vyną ir sultinį, pakaitinkite. Sudėkite virtas krevetes, smidrus, nuluptas apelsino skilteles, pagardinkite druska.

3. Virkite apie 3 minutes. Galiausiai įmaišykite 50 g šalto sviesto ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.

4. Patiekite giliose lėkštėse su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Nelukštentos krevetės su aštriu padažu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 800.00 g (šviežios, nelukštentos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 3.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite 3–4 min. (kol pasikeis kiautų spalva).

2. Geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuokite, iš vaisiaus išspauskite sultis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Česnakus sugrūskite. Viską sudėkite į keptuvę su krevetėmis, suberkite petražoles ir išmaišykite.

3. Krevetes patiekite karštas su balta duona (labai tinka šviežias prancūziškas batonas).

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Aromatingos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 6 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 12.00 vnt. (nevirtos ir nelukštentos)
Žuvų padažas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 g (1/2 arbat. š. tarkuoto)
Pipirai: 2.00 g (1/2 arbat. š. - aitriųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių arba 1 cm sutrintų citrinžolių)
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Petražolės: 5.00 g (žiupsnelis smulkintų)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite imbierą, smulkintus aitriuosius pipirus, smulkintą česnaką ir sudėkite krevetes.

2. Krevetes kepkite apie 3 minutes arba kol paraudonuos.

3. Įberkite tarkuotų citrinų žievelių arba  citrinžolių, įpilkite citrinų sulčių ir žuvų padažo.

4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Krevetės su česnakais ir pipirais
2 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2-2,5 valg. š.)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Krevetės: 250.00 g (lukštentos)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (raudonieji - grūsti)
Svogūnai: 20.00 g (2 valg. š. smulkintų)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.

2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite kapotomis kalendromis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Karališkosios krevetės su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Vynas: 240.00 ml (sauso baltojo)
Sviestas: 6.00 valg. š.
Krevetės: 450.00 g (šaldytos tigrinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Lakštiniai: pakelis 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus.

2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos. Supilkite vyną, sudėkite tigrines krevetes ir troškinkite apie 5 minutes.

3. Sudėkite likusį sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštas krevetes su vyno padažu supilkite ant išvirtų makaronų.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Krevetės baltojo vyno padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 10.00 g
Vynas: 50.00 ml (baltojo)
Krevetės: 200.00 g (virtų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Išlydykite sviestą keptuvėje.
  2. Įdėkite į jį grietinės. Kai jis suskystės, įpilkite vyno ir įberkite prieskonių (česnakų, krapų, čiobreliųai, pipirų). Viskam užvirus, sukrėskite krevetes ir truputį pakaitinkite. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

 

Receptai
Receptas: Indiškos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Krevetės: 100.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krevetes išvalykite.
  2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  3. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
  4. Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
  5. Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt