Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ypatingi patiekalai iš bulvių

Sotusis bulvių apkepas
Fotolia nuotr. / Bulvių apkepas su vištiena ir feta
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Bulviniai patiekalai gali būti nekasdieniški ir nenuobodūs, tereikia žinoti su kokiais produktais poruoti bulves.

Apkepas su vištiena ir feta

Jums reikės: 400 g virtos viščiukų filė, 3 šaukštų sviesto, 2 svogūnų, nemažo poro, 3 skiltelių česnako, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 6 didelių bulvių, 250 fetos, 150 g tarkuoto parmezano, pagal skonį druskos, pipirų, kelių rozmarinų šakelių.

  • Vištieną supjaustykite, įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite svieste.
  • Svogūnus ir porą supjaustykite griežinėliais, česnakus sugrūskite ir kepkite karštame aliejuje, kol suminkštės.
  • Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su lupenomis iškepkite orkaitėje taip, kad būtų dar kietokos. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Pailgą kepimo formą patepkite aliejumi, išdėliokite dalį bulvių griežinėlių, berkite kapotų rozmarinų spygliukų, vištienos kubelių, parmezano, klokite porų ir svogūnų sluoksnį, berkite druskos, pipirų, vėl bulvių.
  • Sluoksniuokite, kol baigsis visi produktai. Ant viršaus berkite trintą fetą.
  • Paruoštą patiekalą užklokite kepimo popieriumi ir kepkite 180 °C karštumo orkaitėje maždaug 45 min.
  • Prieš pat baigiant kepti popierių nuimkite, kad apskrustų viršus.

Virtinukai su šalavijais

Shutterstock nuotr./Virtinukai su šalavijais
Shutterstock nuotr./Virtinukai su šalavijais

Jums reikės: 600 g virtų bulvių, 2 kiaušinių, 300 g miltų, 4 šaukštų sviesto, po žiupsnelį druskos, aitriosios paprikos ir maltų juodųjų pipirų, saujelės šviežių šalavijų lapelių.

  • Nušveistas bulves išvirkite su lupenomis pasūdytame vandenyje, kad būtų minkštos, ir pravėsinkite.
  • Dar šiltas sugrūskite, įmuškite kiaušinius, suberkite kelis kartus per sietelį persijotus miltus, supilkite lydytą sviestą ir gerai išsukite.
  • Pagal skonį berkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos ir susmulkintų šalavijų lapelių.
  • Užminkykite minkštą tešlą ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite ją į kelis plonus volelius.
  • Juos supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais, galite įspausti duobutes ar peiliu padaryti įpjovas.
  • Paruoštus virtinukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
  • Virkite, kol iškils į paviršių. Išgriebkite kiaurasamčiu ir tiekite su lydytu sviestu.

Keksiukai su špinatais

Shutterstock nuotr./Keksiukai
Shutterstock nuotr./Keksiukai

Jums reikės: 5 virtų bulvių, 2 kiaušinių, 4 riekių batono, stiklinės grietinėlės, saujos špinatų, 3 šaukštų migdolų drožlių, 3 skiltelių česnako, 250 g riebaus varškės sūrio, 150 g tarkuoto brandinto sūrio, pagal skonį druskos, pipirų, citrinų sulčių.

  • Batoną pamerkite į grietinėlę, kai išbrinks, sukrėskite į trinti skirtą indą.
  • Ten pat sudėkite nuluptas bulves, įmuškite kiaušinius, berkite druskos, pipirų, tarkuoto sūrio, pagal skonį įlašinkite citrinų sulčių ir iki vientisumo sutrinkite.
  • Špinatus suplėšykite, varškės sūrį iki trupinių sutrupinkite šakute arba sutarkuokite stambia trintuve.
  • Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  • Į bulvių masę įmaišykite plėšytus špinatus, trupintą varškės sūrį, migdolų drožles, sugrūstus česnakus ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštą masę krėskite į sviestu išteptas keksiukų formeles.
  • Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Bulvių ir pesto salotos

Shutterstock nuotr./Bulvių salotos su pestu
Shutterstock nuotr./Bulvių salotos su pestu

Jums reikės: 500 g virtų bulvių, ryšulėlio krapų ir svogūnų laiškų, 2 raudonųjų svogūnų, 4 šaukštų pesto, 50 ml alyvuogių aliejaus, 300 g lieso mėgstamo rūkyto arba virto kumpio, po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

  • Žalumynus smulkiai sukapokite.
  • Raudonuosius svogūnus nulupkite, irgi sukapokite, šiek tiek pasūdykite ir pakratykite uždengtoje lėkštėje, kad neliktų aitrumo.
  • Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir iškepkite orkaitėje su lupenomis.
  • Ataušinkite, nulupkite, supjaustykite stambokomis skiltelėmis ir išdalykite į dubenėlius.
  • Jas pasūdykite, pagardinkite pipirais, svogūnais, žalumynais.
  • Pestą sumaišykite su aliejumi ir negailėdami apšlakstykite salotas.
  • Ant viršaus berkite kumpio (jei norite, galite pakepinti) gabalėlių.

Receptas: Bulvių šašlykai

Receptas: Bulvių salotos su lašiša

Receptas: Bulvių kukulaičiai su grybais

Receptas: Bulvių kukuliai su fetos įdaru

Receptas: Aštrus bulvių vyniotinis

Receptas: Bulvių kukuliai su kepenėlėmis

Receptas: Bulvių pica

Receptas: Sotusis bulvių pyragas

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt