Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ypatingi patiekalai iš bulvių

Sotusis bulvių apkepas
Fotolia nuotr. / Bulvių apkepas su vištiena ir feta
Šaltinis: Ji24.lt
0
Skaitysiu vėliau
A A

Bulviniai patiekalai gali būti nekasdieniški ir nenuobodūs, tereikia žinoti su kokiais produktais poruoti bulves.

Apkepas su vištiena ir feta

Jums reikės: 400 g virtos viščiukų filė, 3 šaukštų sviesto, 2 svogūnų, nemažo poro, 3 skiltelių česnako, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 6 didelių bulvių, 250 fetos, 150 g tarkuoto parmezano, pagal skonį druskos, pipirų, kelių rozmarinų šakelių.

  • Vištieną supjaustykite, įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite svieste.
  • Svogūnus ir porą supjaustykite griežinėliais, česnakus sugrūskite ir kepkite karštame aliejuje, kol suminkštės.
  • Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su lupenomis iškepkite orkaitėje taip, kad būtų dar kietokos. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Pailgą kepimo formą patepkite aliejumi, išdėliokite dalį bulvių griežinėlių, berkite kapotų rozmarinų spygliukų, vištienos kubelių, parmezano, klokite porų ir svogūnų sluoksnį, berkite druskos, pipirų, vėl bulvių.
  • Sluoksniuokite, kol baigsis visi produktai. Ant viršaus berkite trintą fetą.
  • Paruoštą patiekalą užklokite kepimo popieriumi ir kepkite 180 °C karštumo orkaitėje maždaug 45 min.
  • Prieš pat baigiant kepti popierių nuimkite, kad apskrustų viršus.

Virtinukai su šalavijais

Shutterstock nuotr./Virtinukai su šalavijais
Shutterstock nuotr./Virtinukai su šalavijais

Jums reikės: 600 g virtų bulvių, 2 kiaušinių, 300 g miltų, 4 šaukštų sviesto, po žiupsnelį druskos, aitriosios paprikos ir maltų juodųjų pipirų, saujelės šviežių šalavijų lapelių.

  • Nušveistas bulves išvirkite su lupenomis pasūdytame vandenyje, kad būtų minkštos, ir pravėsinkite.
  • Dar šiltas sugrūskite, įmuškite kiaušinius, suberkite kelis kartus per sietelį persijotus miltus, supilkite lydytą sviestą ir gerai išsukite.
  • Pagal skonį berkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos ir susmulkintų šalavijų lapelių.
  • Užminkykite minkštą tešlą ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite ją į kelis plonus volelius.
  • Juos supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais, galite įspausti duobutes ar peiliu padaryti įpjovas.
  • Paruoštus virtinukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
  • Virkite, kol iškils į paviršių. Išgriebkite kiaurasamčiu ir tiekite su lydytu sviestu.

Keksiukai su špinatais

Shutterstock nuotr./Keksiukai
Shutterstock nuotr./Keksiukai

Jums reikės: 5 virtų bulvių, 2 kiaušinių, 4 riekių batono, stiklinės grietinėlės, saujos špinatų, 3 šaukštų migdolų drožlių, 3 skiltelių česnako, 250 g riebaus varškės sūrio, 150 g tarkuoto brandinto sūrio, pagal skonį druskos, pipirų, citrinų sulčių.

  • Batoną pamerkite į grietinėlę, kai išbrinks, sukrėskite į trinti skirtą indą.
  • Ten pat sudėkite nuluptas bulves, įmuškite kiaušinius, berkite druskos, pipirų, tarkuoto sūrio, pagal skonį įlašinkite citrinų sulčių ir iki vientisumo sutrinkite.
  • Špinatus suplėšykite, varškės sūrį iki trupinių sutrupinkite šakute arba sutarkuokite stambia trintuve.
  • Migdolų drožles paskrudinkite sausoje keptuvėje.
  • Į bulvių masę įmaišykite plėšytus špinatus, trupintą varškės sūrį, migdolų drožles, sugrūstus česnakus ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštą masę krėskite į sviestu išteptas keksiukų formeles.
  • Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Bulvių ir pesto salotos

Shutterstock nuotr./Bulvių salotos su pestu
Shutterstock nuotr./Bulvių salotos su pestu

Jums reikės: 500 g virtų bulvių, ryšulėlio krapų ir svogūnų laiškų, 2 raudonųjų svogūnų, 4 šaukštų pesto, 50 ml alyvuogių aliejaus, 300 g lieso mėgstamo rūkyto arba virto kumpio, po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

  • Žalumynus smulkiai sukapokite.
  • Raudonuosius svogūnus nulupkite, irgi sukapokite, šiek tiek pasūdykite ir pakratykite uždengtoje lėkštėje, kad neliktų aitrumo.
  • Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir iškepkite orkaitėje su lupenomis.
  • Ataušinkite, nulupkite, supjaustykite stambokomis skiltelėmis ir išdalykite į dubenėlius.
  • Jas pasūdykite, pagardinkite pipirais, svogūnais, žalumynais.
  • Pestą sumaišykite su aliejumi ir negailėdami apšlakstykite salotas.
  • Ant viršaus berkite kumpio (jei norite, galite pakepinti) gabalėlių.
Receptas: Bulvių šašlykai
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (nedidelės)
Sultys: 3.00 valg. š. (obuolių)
Actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Bazilikai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Dižono)
Medus: 1.00 valg. š. (skystas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/4 arbat. š.)
Pievagrybiai: 12.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Kukurūzai: 1.00 vnt. (burbuolė - nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Bulves supjaustykite stambesniais griežinėliais ir apvirkite, tik jokiu būdu nepervirkite.

 

2. Į didelį tvirtą plastikinį maišelį supilkite obuolių sultis, raudonojo vyno actą, sojų padažą, alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus bazilikus, Dižono garstyčias, sugrūstą česnaką, nepamirškite medaus ir įberkite juodųjų pipirų.

 

3. Į gautą masę sudėkite grybus, pjaustytas raudoną saldžiąją papriką, cukiniją, kukurūzų burbuolę ir apvirtas bulves. Gerai sukratykite, kad marinatas tinkamai pasiskirstytų tarp daržovių, ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

4. Kepsninės groteles sutepkite augaliniu aliejumi, suverkite daržoves ant iešmelių ir sudėkite juos ant grotelių. Kepkite 10–15 min., nuolat pavartydami.

 

Skaitykite plačiau: Šašlykų puota lieknėjantiems ir vegetarams

Receptas: Bulvių salotos su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g (virtos su lupenomis)
Lašiša: 100.00 g (rūkyta arba sūdyta)
Kaparėliai: 100.00 g (mažas indelis konservuotų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krienai: 1.00 valg. š. (tarkuotų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (3 šaukštai susmulkintų)
Gražgarstės: 100.00 g (lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti.

2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių.

3. Paruoškite padažą: majonezą, krienus ir actą gerai išmaišykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite ir supilkite ant salotų. Ant viršaus užberkite susmulkintų svogūnų laiškų.

Receptas: Bulvių kukulaičiai su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 50.00 g
Džiūvėsiai: 1.00 st. (malti arba miltai - kepimui)
Aliejus: 500.00 ml (kepimui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (grybų faršui)
Grybai: 500.00 g (grybų faršui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (grybų faršui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (grybų faršui)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, nusunkite ir, įdėję sviesto bei kiaušinio trynį, trinkite, kol gausis piurė (700 g bulvių maždaug 2 kiaušinių tryniai).
  2. Iš košės suformuokite mažus paplotėlius ir į jų vidų dėkite grybų faršo.
  3. Kukulaičiams suteikite obuolio arba kriaušės formą, pavoliokite juos miltuose ir džiūvėsėliuose.
  4. Kepkite gilioje keptuvėje aliejuje.
  5. Grybų faršas: pakepkite svogūnus, šiaudeliais supjaustykite grybus, viską patroškinkite, pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų.  
Receptas: Bulvių kukuliai su fetos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (7 - 8)
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Fetos sūris: 1.00 vnt. (pakuotė - tinka ir fetaki)
Saulėgrąžos: 1.00 st. (0.5)
Sviestas: 50.00 g
Petražolės: 1.00 sauja (lapelių)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, dar karštas sūgrūskite arba sumalkite.
  2. Atvėsinkite, suberkite miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
  3. Sudrėkintomis rankomis formuokite paplotėlius, įdėkite fetos sumaišytos su smulkintomis petražolėmis ir formuokite kukulius.
  4. Kukulius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 8-10 minučių. Išgriebkite kiaurasamčiu.
  5. Prieš tiekiant užpilkite tirpinto sviesto ir pabarstykite kepintomis saulėgrąžomis.

 Recepto autorė: Skirmantė Mockevičienė

Receptas: Aštrus bulvių vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (tarkuoto)
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelio čili)
Kalendros: 1.00 valg. š. (šviežios - susmulkintos)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5)
Miltai: 200.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (0,25 čili)
Sviestas: 2.00 arbat. š. (ištirpinto)
Vanduo: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia pasigaminkite įdarą: bulves išvirkite, nulupkite, sutrinkite su kokosu, sezamo sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkintu čili pipiru, kalendra ir druska.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus čili pipirus, sviestą. Lėtai pilkite vandenį, maišykite, kol susiformuos tešla.
  3. Tada ją gerai išminkykite, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite poros mm storio stačiakampį, ant jo tolygiai paskleiskite jau pasiruoštą atšalusį įdarą, susukite vyniotinį.
  4. Supjaustykite jį ~1 cm storio gabalėliais.Šiek tiek suplokite juos.
  5. Keptuvėj įkaitinkite aliejų, kepkite jame ritinėlius po porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Rita D.

Receptas: Bulvių kukuliai su kepenėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Krakmolas: 150.00 g
Vištų kepenėlės: 250.00 g (įdarui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (pagal skonį - įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Būtinai palaukite, kol atvės. Tada nulupkite ir sumalkite.
  2. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sukrėskite jį bulvių masę. Išmaišykite.
  3. Suberkite nurodytą kiekį krakmolo ir vėl gerai išmaišykite. Tešla paruošta.
  4. Kepenėles išvirkite su laurų lapeliais.
  5. Svogūnus susmulkinkite ir berkite keptuvę su įkaitusiu sviestu. Šiek tiek apkepkite ir suberkite į juos kepenėles. Apkepkite.
  6. Sukrėskite kepenėlių ir svogūnų masę į elektrinį smulkintuvą, įberkite pagal skonį druskos, aitriųjų paprikų, maltų juodųjų pipirų. Susmulkinkite.
  7. Į kepenėlių masę įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  8. Drėgnomis rankomis imkite bulvių masės, išminkykite nedidelį blynelį, į jo vidurį šaukštu dėkite kepenėlių masės ir suformuokite apvalų kukulį.
  9. Kol ruošite kukulius, užkaiskite puode vandens. Kai jis užvirs, po vieną leiskite šaukštu į jį kukulius. Priklausomai nuo kukulių dydžio, virkite apie 5–10 min. (kol iškils).
  10. Patiekite su grietinės, pievagrybių ar kitokiu mėgstamu padažu. Apibarstykite smulkintais žalumynais.
Receptas: Bulvių pica
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio - padui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padui)
Miltai: 2.00 valg. š. (padui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padui)
Šoninė: 100.00 g (plonai supjaustytos šalto rūkymo - įdarui)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruošiame padą: bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve.
  2. Rankomis gerai nuspauskite skystį.
  3. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus ir viską išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir formuokite iš bulvių masės didelį blyną.
  5. Apkepkite iš abiejų pusių.
  6. Kepkite dvi picas mažoje keptuvėje, nes apversti kitaip būna sudėtinga.
  7. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite blyną.
  8. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite svieste. Sudėkite ant servetėles.
  9. Plonai pjaustytą šoninę paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sudėkite ant servetėles, kad riebalai įsigertų.
  10. Pomidorus supjaustykite per pusę.
  11. Įdarą dėkite ant bulvinio blyno, užbarstykite tarkuoto sūrio ir šaukite į orkaitę.
  12. Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 10–15 min., kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Helena J.

Receptas: Sotusis bulvių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (kvietinių - tešlai)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. - tešlai ir 1 žiupsnelis - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1 - tešlai ir 2 - įdarui)
Krapai: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (alyvuogių aliejaus su prieskoniais – bazilikais į tešlą)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š. (gruzdinimui - tešlai)
Grybai: 200.00 g (šaldytų rinkinio - įdarui)
Daržovės: 200.00 g (trijų daržovių rinkinio ( ar šviežių morkų, brokolių ir šaldytų žirnelių) - įdarui)
Kiauliena: 1.00 vnt. (1 skardinės troškintos kiaulienos, ar virtos su prieskoniais maltos kiaulienos - įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 - saldžiosios - įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (gabalėlis - įdarui)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis - įdarui)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (žiupsnelio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinio - įdarui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Sviestas: 80.00 g (30 - įdarui ir 50 g - padažui)
Grietinė: 50.00 g (padažui)
Pienas: 50.00 g (padažui)
Sūris: 50.00 g (fermentinio - padažui)
Kaip gaminti
  1. Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras.
  2. Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis. 
  3. Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite į puodelį, stiklinėje vandens ištirpinkite sultinio kubelį ir užpilkite.
  4. Pavirkite vis maišant apie 5 minutes – susigyvens, aromatizuosis. 
  5. Sultinį nukošti, daržoves su grybais išgriebti, jei norisi, pasmulkinti smulkintuvu ir supilti į anksčiau apkeptas daržoves. 
  6. Į daržovių ir grybų masę suversti troškintos kiaulienos skardinę, įberti raudonėlio, bazilikų, penkių pipirų mišinio, lauro lapelių, gerai išmaišyti, įpilti, jei sausa, likusio sultinio ir patroškinti apie 5 min.
  7. Išvirusias bulves nusunkti, sutrinti, suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pagardinti bazilikiniu aliejumi ir mairūnais. Tešlą išminkyti aliejuotomis rankomis ir padalinti į 2 gabalus.
  8. Skardos dugną ir kraštus ištepti aliejumi gruzdinimui, apibarstyti džiuvėsėliais ir padaryti dubenį iš tešlos.
  9. Suversti sotųjį mėsos, daržovių ir grybų įdarą. Stalą patepti aliejumi gruzdinimui, paberti džiuvėsėlių, kad neliptų, iškočioti apvalų blyną, vėl jį apiberti džiuvėsiukais ir juo padengti pyragą. Autorė kepė torto formoje ir tai buvo labai geras sprendimas.
  10. Įdėkite pyragą į karštą orkaitę. Kepkite apie 20 min., padarykite pyrage peiliu įpjovas orui išeiti ir nuimkite tortinės kraštus, kad apkeptų šonai. Toliau kepti pyragą, kol gražiai pakils, pagels. Autorė pyragą kepė apie 1 val.
  11. Skanu valgyti pyragą ir vieną. Tačiau jei norite, kol pyragas keps, galite pagaminti ir padažą. Piene ištirpinti sviestą, įmaišyti grietinę, įpjaustyti krapų ir kiek pavirti. Sutarkuoti smulkiai sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Valgyti karštą.

Receptą atsiuntė Regina R.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Vakarienei – sriuba

Vakarienei – sriuba

Skaitysiu vėliau
Patiekalai su uogomis

Patiekalai su uogomis

Skaitysiu vėliau
Mėsa su vaisiais

Mėsa su vaisiais

Skaitysiu vėliau
Lengvai vakarienei

Lengvai vakarienei

Skaitysiu vėliau
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt