Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas – sočiai vakarienei

Sotusis bulvių apkepas
Fotolia nuotr. / Sotusis bulvių apkepas
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Ruduo suteikia daug sodo ir daržo gėrybių. Svarbu iš jų gaminti išmoningai. Šiandien siūlome ant stalo patiekti žiedinių kopūstų ir bulvių apkepą – ir sotu, ir labai gardu!

5–6 bulvės, žiedinio kopūsto galva, 2 šaukštai sviesto, svogūnas, poras, 2 skiltelės česnako, 2 kiaušiniai, 250 g liesos grietinėlės, 250 g pieno, 2 šaukštai miltų, 180 g tarkuoto kietojo sūrio, pagal skonį druskos, pipirų, žalumynų papuošti.

  • Bulves kruopščiai nuplaukite, išvirkite su lupena ir supjaustykite griežinėliais.
  • Žiedinį kopūstą nuplaukite, išskirstykite žiedynais. Juos sudėkite į šaltą pasūdytą vandenį ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, pakaitinkite apie 10 min. Kopūstus sutrinkite grūstuvu, masę pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, porą supjaustykite griežinėliais, česnakus sukapokite.
  • Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, suberkite česnakus, svogūnus ir porus, nukaiskite.
  • Dubenyje sumaišykite pieną, grietinėlę ir kiaušinius. Po truputį supilkite miltus ir plakite, kol neliks gumulėlių. Į plakinį suberkite česnakus, svogūnus ir porus, pusę tarkuoto sūrio, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Pusę plakinio supilkite į žiedinių kopūstų masę, gerai išmaišykite.
  • Keraminį indą ištepkite šaukštu sviesto, dugną išklokite bulvių griežinėliais, ant viršaus krėskite sluoksnį žiedinių kopūstų masės, vėl dėliokite bulves. Sluoksniuokite, kol baigsis ingredientai, paskutinis sluoksnis turėtų būti bulvių. Apliekite pyragą likusiu plakiniu.
  • Viršų apibarstykite likusiu sūriu ir šaukite į iki 185 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30–45 min. Palaukite, kol pravės, ir dailiai supjaustykite. Puoškite žalumynais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kepame kiaulieną. Net 23 receptai!

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 300.00 g
Makaronai: 300.00 g
Sūris: 100.00 g
Žiediniai kopūstai: 0.50 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 100.00 ml
Baltasis vynas: 50.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį, sumeskite ir pjaustytus žiedinius kopūstus.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite grūstus česnakus, truputį pakepinkite, tada suberkite druską ir pipirus, supilkite vyną ir grietinėlę. Pakaitinkite iki virimo.
  3. Išvirtus makaronus ir žiedinius kopūstus sudėkite į skardą, užpilkite padažu, sudėkite perpus perpjautus pomidorus. Ant viršaus užbarstykite sūrį. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys ir gražiai parus.
Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su jūros gėrybėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 350.00 g (Spagečiai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Cukinijos: 2.00 vnt. (Mažos)
Žuvies sultinys: 500.00 ml
Sviestas: 60.00 g
Bazilikai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 1.00 sauja (Tarkuotas)
Grietinėlė: 100.00 ml
Kaip gaminti
  1. Dideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, sudėkite makaronus ir virkite, kiek rekomenduojama ant pakuotės.
  2. Česnako skilteles sukapokite, cukinijas supjaustykite griežinėliais.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite kapotus česnakus. Kai jie pagels, suberkite nuplautas ir gerai nusausintas jūros gėrybes. Kepkite apie 3 min.
  4. Į keptuvę su krevetėmis sudėkite cukinijų griežinėlius ir kaitinkite, kol suminkštės, bet nepakeis spalvos – ne ilgiau kaip 2 minutes.
  5. Cukinijas ir jūrų gėrybes krėskite į gilesnį dubenį.
  6. Į keptuvę pilkite žuvies sultinį, užkaitinkite ir po 2 minučių sumažinkite ugnį. Įberkite druskos ir pipirų, virkite, kol dalis skysčio nugaruos. Išmaišykite su gerai nuvarvintais makaronais.
  7. Sudėkite sviestą, cukinijas ir krevetes.
  8. Paruoštą masę krėskite riebalais išteptą karščiui atsparią formą, ant viršaus pilkite grietinėlę, berkite sūrio ir maždaug 10 min., pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
Receptai
Receptas: Cukinijų apkepas su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (Didelės)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kietasis sūris: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, formą ištepkite aliejumi.
  2. Jei cukinijų žievė kieta, nulupkite. Supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į formą.
  3. Dubenyje išplakite kiaušinius. Įberkite druskos, prieskonių ir užpilkite ant cukinijų griežinėlių.
  4. Žalumynus sukapokite ir daugiau nei pusę užberkite ant kiaušinių plakinio. Sūrį stambiai sutarkuokite ir tolygiai užberkite cukinijas. Šaukite į orkaitę ir kepkite 35–40 minučių. Išimkite ir pabarstykite likusiais žalumynais.  
Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt