Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Žiemos išvarymas – su Užgavėnių blynais. 25 receptai

Patys greičiausi blynai
Shutterstock nuotr. / Patys greičiausi blynai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Riebiai, sočiai ir skaniai pavalgykite – paskui prasidės gavėnia. Bet pirmiausia reikia išprašyti žiemą ir užsibuvusį Lašininį. Geriausiai jam padus pakutens ne tik šiluma danguje, bet gardi saulė keptuvėje – blynas.

Taip pat skaitykite: Pasaulio virtuvė: 10 įdomiausių blynų receptų

Receptai
Receptas: Sotūs Užgavėnių blynai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 st.
Pienas: 300.00 ml (1 st tešlai ir 0,5 st įdarui)
Vanduo: 100.00 ml
Aliejus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Salierai: 20.00 g (2 valg. š. smulkintų šviežių arba šaldytų lapų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir įdarui)
Bulvės: 8.00 vnt. (įdarui)
Karšto rūkymo šoninė (įdarui) 150.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš blynams skirtų produktų sumaišykite tešlą (aš plaku su mikseriu, tuomet blynai būna purūs). Kepkite sausoje, įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Iš šio kiekio galima iškepti 10-11 blynų.

2. Paruoškite įdarą: išvirkite bulves, sutrinkite, įpilkite pieno ir padarykite bulvių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir šoninę, pakepinkite keptuvėje.

3. Kai apkeps, supilkite į bulvių košę ir išmaišykite. Dėkite įdarą ant blyno ir susukite.

Skanaus!

Recepto autorė Skaidrina Laurinavičienė

Receptai
Receptas: Marcipaniniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kaimiškų)
Pienas: 150.00 ml (1 % riebumo)
Marcipanų masė: 50.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Miltai: 150.00 g
Rikotos sūris: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sutirštintas pienas: 3.00 valg. š. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi.
  2. Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių. 
  3. Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę.
  4. Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir viską gerai išmaišykite.
  5. Jei  nepatinka blynai kepti ant aliejaus, galite aliejų pilti į pačią tešlą, o keptuvėje nenaudoti.
  6. Pilkite iš akies kokius 3-4 šaukštus ir kepkite ant vidutinės ugnies.
  7. Iškeptus blynus apipilkite kondensuotu pienu ir jau galite mėgautis saldumu

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Receptai
Receptas: Lietiniai su varške
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (praturtinti sėlenėlėmis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1300.00 ml
Druska: 5.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š. (1 - tešlai ir 2 - įdarui)
Kepimo milteliai: 5.00 g
Aliejus: 50.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Varškė: 400.00 g (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Įberkite miltus į dubenį, įmuškite kiaušinius.
  2. Nedideliame kiekyje pieno ištirpinkite cukrų, druską ir supilkite į dubenį.
  3. Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Aliejų įpilkite į šią masę ir gerai išmaišykite.
  5. Įkaitinkite keptuvę, ant šakutės užmaukite žalių lašinių gabalėlį ir ištepkite jais keptuvę; galima keptuvę ištepti ir aliejumi.
  6. Į varškę įdėkite vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono.
  7. Įdarą įvyniokite į lietinį ir pakepinkite keptuvėje, kad sušiltų.

Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas

Receptai
Receptas: Sausblyniai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Pienas: 1.00 st. (arba neriebios grietinėlės)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Mediniu šaukštu dubenyje išsukite sviestą.

2. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius supilkite į išsuktą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos. Maišydama supilkite pieną arba grietinėlę, suberkite miltus ir vanilinį cukrų, maišykite, kol neliks gumuliukų.

3. Atskirai iki standžių putų suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą. Įkaitinkite elektrinę sausblynių keptuvę, patepkite sviestu, įpilkite šaukštą tešlos, uždarykite ir kepkite, kol blynai gražiai apskrus.

4. Iškepusius blynus patepkite tirpintu sviestu, sudėkite į karščiui atsparų indą, uždenkite ir trumpai pakepkite įkaitintoje orkaitėje. Jei norite, kad blynai būtų traškūs, išdėliokite ant skardos ir padžiovinkite orkaitėje. Tiekite su grietine ir mėgstama uogiene.

Kulinaro patarimas. Į sausblynių tešlą galima įmaišyti įvairių priedų: aguonų, cinamono, smulkiai tarkuotų citrinų žievelių, smulkintų migdolų. Sausblynių keptuvėje galima kepti ir varškės blynus. Įmaišykite į tešlą 150 g varškės kremo ir 2–3 šaukštus cukraus. Kad blynai būtų puresni, į tešlą galite įberti šaukštelį kepimo miltelių.

Receptai
Receptas: Mieliniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Pienas: 400.00 ml
Mielės: 20.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 200.00 ml (kepimui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. 200 ml šilto pieno išmaišykite mieles, cukrų, kelis šaukštus miltų ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. 

2. Į pakilusią masę supilkite likusį pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite visus miltus, truputį pasūdykite, supilkite lydytą sviestą. Maišykite, kol masė pasidarys vienalytė. Tada atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus ir vėl pastatykite šiltai, kad pakiltų.

3. Prieš kepdami tešlą dar kartą išmaišykite, po šaukštą dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, kol blynai gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Receptai
Receptas: Blyneliai su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lietinių blynai 12.00 vnt.
Šparaginės pupelės: 120.00 g
Cukinijos: 120.00 g
Morkos: 120.00 g
Paprikos: 120.00 g (raudonų saldžiųjų)
Varškė: 250.00 g
Pomidorai: 600.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto fermentinio)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 20.00 g (sauja šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

 1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų daržovių pjaustyklė).

2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite paruoštus daržovių šiaudelius.

3. Šparagines pupeles sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 min. Paskui nusunkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

4. Varškę ištrinkite su tryniais, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir atsargiai įmaišykite ataušusias daržoves. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase aptepkite visus dvylika lietinių blynų.

5. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu ir nulupkite atšokusias odeles. Minkštimą sutrinkite šakute. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite sutrintus pomidorus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nukelkite nuo ugnies, pagal skonį pasūdykite, įmaišykite nuplautus ir nusausintus bazilikų lapelius.

6. Varškės mase apteptus blynus sulankstykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, uždenkite (dangčiu ar aliuminio folijos lakštu) ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite 30 min. Paskui indą atidenkite, supilkite pomidorų padažą ir kepkite dar 5 min.

Receptai
Receptas: Šokoladiniai ir bananiniai lietiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 50.00 g
Bananai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 140.00 ml
Kakava: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kviečių sėlenos 100.00 g
Kaip gaminti

1. Bananą nulupkite, sutrinkite smulkintuvu ir sumaišykite su šokoladu.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su banano tyrele, supilkite pieną, vanilinį cukrų, cinamoną, kakavą, sėlenas ir sumaišykite. Kepkite keptuvėje. Skanaus!

Recepto autorė Ilona

Receptai
Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Receptai
Receptas: Blyneliai su slyvų tyre
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lietiniams)
Cukrus: 2.00 valg. š. (lietiniams ir 250 gr. slyvų tyrei)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis lietiniams)
Miltai: 600.00 g (lietiniams)
Aliejus: 3.00 valg. š. (lietiniams)
Vanduo: 1.00 st. (gazuoto mineralinio, lietiniams)
Slyvos: 500.00 g (mėlynųjų, slyvų tyrei)
Graikiniai riešutai: 100.00 g (slyvų tyrei)
Konjakas arba brendis (slyvų tyrei) 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Slyvas paruoškite iš vakaro: nuplovusi perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą, užberkite cukrumi ir palikite per naktį, kad išsiskirtų sultys.

2. Paruoškite tešlą lietiniams: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Toliau maišydama suberkite miltus. Įpilkite tiek gazuoto mineralinio vandens, kad gautumėte skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius.

3. Puodą su slyvomis statykite ant ugnies ir maišydama kaitinkite apie 20 minučių. Iki kaitinimo pabaigos likus 7 minutėms, suberkite kiek pasmulkintus ir sausoje keptuvėje paskrudintus graikinius riešutus, supilkite konjaką ir išmaišykite.

4. Ant kiekvieno lietinio užkrėskite slyvų tyrės, susukite ritinėlius ir kepkite karštuose riebaluose.  

Receptai
Receptas: Blyneliai su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lietiniai blynai 12.00 vnt.
Šparaginės pupelės: 120.00 g
Cukinijos: 120.00 g
Morkos: 120.00 g
Paprikos: 120.00 g (raudonųjų)
Varškė: 250.00 g
Pomidorai: 600.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 60.00 g (tarkuoto fermentinio)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 20.00 g (sauja šviežių lapelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų speciali daržovių pjaustyklė).

2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite daržovių šiaudelius.

3. Šparagines pupeles sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 min. Paskui nusunkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

4. Varškę ištrinkite su tryniais, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir atsargiai įmaišykite ataušusias daržoves. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase aptepkite visus dvylika lietinių blynų.

5. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu ir nulupkite atšokusias odeles. Minkštimą sutrinkite šakute. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite trintus pomidorus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nukelkite nuo ugnies, pagal skonį pasūdykite, įmaišykite nuplautus ir nusausintus bazilikų lapelius.

6. Varškės mase apteptus blynus sulankstykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, uždenkite (dangčiu ar aliuminio folijos lakštu) ir 180ºC karštumo orkaitėje kepkite 30 min. Paskui indą atidenkite, supilkite pomidorų padažą ir kepkite dar 5 min.

Receptai
Receptas: Mieliniai blynai su uogomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Uogos (avietės, mėlynės ar kitokios mėgstamos) 500.00 g
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštai cukraus.

2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.

3. Kitame dubenėlyje elektriniu plakikliu iki baltumo išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.

4. Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.

5. Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškepusius galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Receptai
Receptas: Lietiniai su ikrais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Pienas: 125.00 ml (tešlai)
Vanduo: 125.00 ml (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir citrininiam sviestui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų - tešlai ir citrininiam sviestui)
Ikrai: 1.00 vnt. (didesnis indelis natūralių arba dirbtinių raudonųjų ikrų - tešlai)
Salotos: 2.00 vnt. (keli lapeliai - tešlai)
Sviestas: 100.00 g (citrininiam sviestui)
Citrinos: 1.00 vnt. (po šaukštelį nutarkuotų žievelių ir sulčių - citrininiam sviestui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (citrininiam sviestui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20–30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.

2. Kol tešla brinks, paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros sviestą iki vientisos masės išsukite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, sultimis, druska ir pipirais, galiausiai įspauskite česnako skiltelę. Beje, kulinarai sako, kad į tokį sviestą gardu įmaišyti ir truputį daigintų pipirnių.

3. Iš išbrinkusios tešlos iškepkite nedidelius lietinius.

4. Šiltus ar šaltus lietinius tiekite su ikrais, žalumynais ir citrininiu sviestu.

Receptai
Receptas: Orkaitėje kepti blynai su varške
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g (grūdėtos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Razinos: 100.00 g
Miltai: 2.00 st.
Pienas: 3.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su pienu, įberkite pusę šaukšto cukraus, trupučiuką druskos, supilkite miltus ir gerai išmaišykite.

2. Kepkite lietinius blynus. Varškę sumaišykite su likusiu cukrumi ir karštu vandeniu perlietomis razinomis ir dėkite į blynus.

3. Sulankstytus blynus kepkite ne keptuvėje, o orkaitėje, tiek skardą, tiek pačius blynus pašlakstant aliejumi. Gaunasi labiau pyragaičiai, nei blynai. Valgykite su grietine ar uogiene.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Blynai su maskarpone
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 arbat. š.)
Cukrus: 3.00 valg. š. (3-4 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (keli lašai vanilės esencijos)
Pienas: 100.00 ml
Maskarponės sūris: 190.00 g
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite vanilės esenciją, pieną ir sūrį. Pilkite į miltus ir atsargiai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Geroje keptuvėje galima kepti be riebalų. Skanaus!!!

Recepto autorė Ilona

Receptai
Receptas: Varškės blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Varškę, cukrų ir kiaušinius gerai išplakite, sudėkite miltus su krakmolu ir gerai išmaišykite.

2. Dėkite po šaukštą tešlos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite po 1-2 minutes kiekvieną pusę.

3. Patiekite su uogų padažu, uogiene ar džemu.

Recepto autorė Skirmantė Mockevičienė

Receptai
Receptas: Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 100.00 g (kvietiniai)
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g (arba margarino - kepti)
Vyšnios: 300.00 g
Vanilinis varškės sūrelis: 200.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius įkaitintoje keptuvėje su sviestu ar margarinu.

3. Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių.

4. Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštą trintų uogų. Kad būtų dar skaniau, apšlakstykite šokolado padažu.  

 

Receptai
Receptas: Užgavėnių blynai
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Avižiniai dribsniai: 1.00 st.
Miltai: 2.00 st.
Vanduo: 100.00 ml (pagal norimą masės tirštumą)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite dubenyje.

2. Supilkite pieną ir dribsnius, išmaišykite, tada suberkite miltus, išplakite mikseriu ir įpilkite vandens.

3. Kepkite blynus keptuvėje ir patiekite su saldintu tirštintu pienu. Skanaus :)

Receptai
Receptas: Kokosiniai morkų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 60.00 ml
Kefyras: 1.00 st. (1,5 st.)
Soda: 5.00 g
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (1,5 st.)
Kaip gaminti

1. Morkas sutarkuokite smulkiausia tarka.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol ištirps.

3. Sodą užgesinkite kefyru ir pilkite į kiaušinių plakinį. Supilkite aliejų ir sudėkite morkas, gerai viską išmaišykite.

4. Kitame dubenyje sumaišykite kokoso drožles, cinamoną, kepimo miltelius ir miltus. Supilkite morkų masę ir gerai viską išmaišykite. Palikite penkiolikai minučių, kad kokosų drožlės išbrinktų. Tuomet kepkite, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanu su jogurtu, uogiene ar kitkuo, kuo mėgstate. Skanaus!

Recepto autorė Jūratė Jankauskienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Receptai
Receptas: Patys greičiausi blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Pienas: 120.00 ml
Varškė: 200.00 g (pusriebė)
Miltai: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.  

3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.

4. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje.

Patiekti galima su grietine, uogiene  ar jogurtu. Skanaus :)

Recepto autorė Rasa Buklytė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška.

Receptai
Receptas: Varškės blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 180.00 g (liesa)
Pienas: 100.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 5.00 g
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite.
  2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite.
  3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne per karštoje, kad nedegtų).
  4. Iškepsite puručius minkštučius blynelius, kuriuos skaniausia valgyti su grietine ir obuolių koše :)

Recepto autorė Birutė Rimkevičienė

Receptai
Receptas: Lietiniai su maskarpone ir migdolais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 1 - padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 150.00 g (tešlai)
Grietinėlė: 100.00 g (riebios - įdarui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sultys: 1.00 st. (apelsinų - padažui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 g (padažui)
Migdolai: 50.00 g (skrudintų plokštelių - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius.

2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone. Ant kiekvieno lietinio uždėkite po du šaukštus įdaro ir suvyniokite.

3. Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, krakmolu, supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Suberkite migdolų plokšteles ir išmaišykite. Padažo užpilkite ant lietinių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Vaniliniai varškės blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Kefyras: 200.00 ml
Kreminė varškė: 150.00 g
Soda: 1.00 arbat. š. (nubraukto)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vanilė: 1.00 vnt. (žiupsnelis maltos)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį įmuškite į dubenį. Supilkite kefyrą, viską gerai suplakite.
  2. Sukrėskite kreminę varškę, suberkite maltą vanilę, pagal skonį įberkite cukraus, druskos. Masę gerai ištrinkite mediniu šaukštu.
  3. Maišydami po šaukštą berkite miltus, išsukite tirštą tešlą. Jeigu ji skystoka, įpilkite dar šiek tiek kefyro.
  4. Pasirinktą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš varškės masės joje suformuokite apvalius blynus.
  5. Šaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
  6. Ištraukę skardą iš orkaitės, blynelius medine mentele atsargiai apverskite ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite, kol viršus pagels.
  7. Dar šiltus blynus tiekite su mėgstamomis trintomis uogomis.
Receptai
Receptas: Lietiniai su braškių uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 400.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (lydyto)
Uogienė: (braškių) 200.00 g
Kaip gaminti

1. Kiaušinius, pieną, druską ir miltus gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Atsargiai įmaišykite lydytą sviestą ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Jeigu ji per tiršta, atskieskite pienu.

2. Įkaitintą keptuvę ištepkite aliejumi ir iškepkite lietinius.

3. Patiekti su braškių uogiene.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Blyneliai su pieninio šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 210.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Pienas: 310.00 ml
Sviestas: 100.00 g (60 g tirpinto ir gabalėlis – patiekti)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Šokoladas: 50.00 g (50 g – pieninio gabalėlių ir tarkuoto – patiekti)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (patiekimui)
Kaip gaminti
Blyneliai
Blyneliai
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos, ant blynelių viršaus užberkite po kelis gabalėlius pieninio šokolado.
  4. Kepkite ant vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol apskrus, ir pamatysite, kaip tešlos paviršiuje ima kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite blynelį ir taip pat apkepkite kitą jo pusę, kol gražiai apskrus.
  5. Iškeptus blynelius tiekite su mėgstamais priedais: sviestu, sirupu, gabalėliu tarkuoto šokolado ar kt.

 

 

Receptai
Receptas: Lietiniai su šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml (indelis - plakamosios)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žiupsnelis - nutarkuotų žievelių)
Juodasis šokoladas: 1.00 vnt. (plytelė)
Vyšnios: 1.00 sauja (šaldytų)
Romas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vyšnias atšildykite, perliekite karštu vandeniu ir pamerkite rome.
  2. Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite, supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, cukrų ir vanilinį cukrų.
  3. Viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą 30 min.
  4. Keptuvėje ištirpintame svieste iškepkite vidutinio storumo lietinius.
  5. Ant kiekvieno lietinio tepkite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų išplaktos grietinėlės ir susukite voleliu.
  6. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
  7. Juo apliekite lietinius. Tiekite su gerai nuvarvintomis rome mirkytomis vyšniomis.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt