Salotos ir užkandžiai

Rytietiškos morkų salotos

Rytietiškos morkų salotos 3 asm.

Net labiausiai tradicinės daržovės – morkos ir salierai – gali būti egzotiški ir neįprasti. Jiems tereikia suteikti rytietišką skonį. Išbandykite!

Avokadų salotos su keptu baklažanu

Avokadų salotos su keptu baklažanu 4 asm.

Avokadai naudingi ir sveikatai, ir grožiui. Su jais ruošiamos salotos sočios ir ilgam suteikiančios energijos. Kad vėsiu metų laiku būtų maloniau valgyti salotas, gardinkite jas šiltomis keptomis daržovėmis, šįsyk – baklažanais.

Sušis su lašiša

Sušis su lašiša 2 asm.

Prisipažinkite, nedažnai jį ruošiate, nes manote, kad nepavyks arba tai kainuos per daug. Mitas ir viena, ir kita. Žinant, kaip gaminti, procesas vyks sklandžiai ir smagiai. Tad raitokitės rankoves ir prie darbo!

Įdarytos bandelės

Įdarytos bandelės 4 asm.

Pusryčiai neturi būti nuobodūs! Vietoj įprastų sumuštinių pusryčiams pasigaminkite bandeles su pikantišku įdaru. 

 

 

Šparaginių pupelių ir fetos salotos

Šparaginių pupelių ir fetos salotos 3 asm.

Vasara – salotų metas. Kai įprasti šviežių daržovių skoniai pabosta, išmėginkite ką nors nauja. Šįsyk – salotas su šparaginėmis pupelėmis ir feta.

 

Krepšeliai su žalumynų ir rikotos įdaru

Krepšeliai su žalumynų ir rikotos įdaru 8 asm.

Kai reikia greito, gardaus ir originalaus patiekalo, rinkitės šiuos trapios tešlos krepšelius. Juos galima ruošti ir su kitokiais įdarais, pavyzdžiui, keptomis daržovėmis, grybais, karamelizuotais svogūnais, vištienos gabaliukais. Svarbu pasirinktus produktus aplieti kiaušinio plakiniu, kad krepšeliai atrodytų dailiai.

 

Salotos su įdarytomis midijomis

Salotos su įdarytomis midijomis 4 asm.

Sutikite, tokias tikrai ne kasdien gaminate, nes manote, kad midijos brangios ir paruošti sunku. Bet visa tai – mitas. Per akcijas galite gera kaina nusipirkti šaldytų, o paruošti jas – juokų darbas. Ypač, kai po ranka toks receptas, kaip šis!

Tortilijos su paukštienos faršu

Tortilijos su paukštienos faršu 6 asm.

Tortilijos su įvairiais įdarais – paprastas ir skanus patiekalas. Puikiai tinka kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas. Ypač patogu valgyti iškylose.

 

 

Bolivinių balandų ir persikų salotos

Bolivinių balandų ir persikų salotos 3 asm.

Vasara – salotų metas. Jų galima pasigaminti pačių įvairiausių – su uogomis, vaisiais, mėsa ar žuvimi. Šįkart siūlome pasiruošti tikrų supersalotų – su bolivinėmis balandomis. O kad būtų gaiviau, pridėkite ir persikų.

 

 

Salotos su kepenėlėmis, avietėmis ir persikais

Salotos su kepenėlėmis, avietėmis ir persikais 4 asm.

Kepenėlės itin vertingas produktas, o derinant su daržovėmis, uogomis bei vaisiais tampa tikru supermaistu. 

 

Pyragas su ožkų pieno sūriu

Pyragas su ožkų pieno sūriu 4 asm.

Pyragas su ožkų pieno sūriu – tobulas prancūziškas užkandis. Patiektas su šviežiais svogūnų laiškais ar stiklainėliu svogūnų džemo papuoš net iškilmingiausių vaišių stalą.

Pievagrybių paštetas

Pievagrybių paštetas 5 asm.

Pievagrybių paštetas puikiai tinka skaniems sumuštiniams ruošti. Be to, jis nėra toks kaloringas, kaip įprastas, gaminamas iš kepenėlių, tad valgyti galėsite be jokios sąžinės graužaties.

 

Krevečių mišrainė

Krevečių mišrainė 4 asm.

Krevetės bet kokiam patiekalui suteikia egzotišką, šviežią skonį, tas jomis galite gardinti net konservuotų daržovių salotas. Rezultatu liksite maloniai nustebinti.

 

 

Makaronų lizdeliai 

Makaronų lizdeliai  3 asm.

Svečiams paruoškite gražiai atrodančių, puikaus skonio užkandžių – makaronų lizdelių su mėsa.

 

Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 3 asm.

Pavasaris – salotų metas! Pasigaminkite itin skanių ir sočių su šviežiais agurkais ir bulvėmis.

 

 

Šakniavaisių salotos

Šakniavaisių salotos 2 asm.

Metas salotoms! Išbandykite gaivias salotas, ruoštas ne tik iš šviežutėlių lapelių, bet ir šakniavaisių.

 

 

Įdaryti kiaušiniai

Įdaryti kiaušiniai 6 asm.

Įdaryti kiaušiniai – puikus šiltas ar šaltas užkandis. Kad niekada nepabostų, galima rinktis įvairius mėsos, žuvies, daržovių, grybų ar kitus įdarus. Šįkart pasigaminkite su graikiniais riešutais.

Lašišos ir žirnelių salotos

Lašišos ir žirnelių salotos 2 asm.

Salotos tinka ir kaip užkandis, ir kaip pagrindinis patiekalas. Jose gausu vitaminų ir kitų vertingųjų medžiagų. Kad būtų sočiau – pagardinkite rūkyta lašiša.

Ypatingieji traškučiai 

Ypatingieji traškučiai  4 asm.

Saldumynus mėgsta visi, o kad nekenktumėte sveikatai, pasigaminkite skanių traškučių iš dribsnių ir riešutų.

Žuvų paštetas

Žuvų paštetas 4 asm.

Išsikepkite gardų žuvies paštetą. Sugužėjus svečiams tereiks paskrudinti mėgstamą duoną ir papjaustyti šviežių daržovių.

 

 

 

Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt