Sriubos

Voveraičių sriuba su bolivinėmis balandomis

Voveraičių sriuba su bolivinėmis balandomis 6 asm.

Nepaprastai kvapnią ir supermaistu – bolivinėmis balandomis – pastiprintą sriubą išsivirsite vos per pusvalandį, o rezultatas nepaliks abejingų. Skanaus!

 

Avokadų sriuba su vištiena ir citrina

Avokadų sriuba su vištiena ir citrina 4 asm.

Sriubos verdamos iš natūralaus sultinio yra tikras grožio eliksyras –sultinyje gausu kolageno ir hialurono rūgšties, padedančių kovoti su odos senėjimu. Tad išsivirusios gardžios vištienos sriubos ne tik pasisotinsite, bet pasirūpinsite grožiu iš vidaus!

 

Trinta špinatų ir žirnelių sriuba

Trinta špinatų ir žirnelių sriuba 4 asm.

Trintos sriubos skanu ir vaikams, ir suaugusiems. Jei virtos be mėsos ar žuvies – dar ir labai sveikos. Pasigaminkite trintą špinatų ir žirnelių sriubą.

Trinta moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba 4 asm.

Gardi trinta sriuba tiks ir pietums, ir vakarienei. Kuo daugiau daržovių pridėsite, tuo sriuba bus aromatingesnė ir skanesnė. Norite pikantiško skonio – pagardinkite džiovintais grybais.

 

 

Šalta braškių sriuba

Šalta braškių sriuba 4 asm.

Geriausias maistas karštą dieną – šalta sriuba. Ir nebūtinai lietuviški šaltibarščiai. Pasigaminkite braškių šaltsriubę.

 

Šalta avokadų ir agurkų sriuba

Šalta avokadų ir agurkų sriuba 4 asm.

Geriausias maistas karštą dieną – šalta sriuba. Ir nebūtinai lietuviški šaltibarščiai. Išbandykite avokadų ir agurkų šaltsriubę.

 

Cukinijų ir brokolių sriuba su mėlynojo pelėsio sūriu

Cukinijų ir brokolių sriuba su mėlynojo pelėsio sūriu 4 asm.

Net visai paprastų daržovių sriubos gali būti ypatingo, pikantiško skonio, tereikia jas pagardinti mėlynojo pelėsio sūriu.

 

Suomiška lašišos sriuba

Suomiška lašišos sriuba 4 asm.

Tiršta lašišos sriuba su grietinėle skirta gurmaniškam skoniui. Ypatingą aromatą jai suteikia šviežių čiubrelių ir krapų šakelės. Tokia gardžia sriuba galite vaišinti net išrankiausius svečius – visi liks patenkinti.

 

 

Pikantiška žuvienė

Pikantiška žuvienė 4 asm.

Nors daug kam skaniausia žuvis – šviežiai sugauta ir kepta laužo kaitroje, tačiau iš jos galima paruošti ir kur kas įdomesnių patiekalų. Šį kartą išbandykite pikantiškos žuvienės receptą.

 

Žymės: Žuvis, žuvienė
Sriuba su saulėje džiovintais pomidorais

Sriuba su saulėje džiovintais pomidorais 4 asm.

Pupelės ir kiti ankštiniai augalai labai naudingi dėl juose esančios ląstelienos, kuri padeda palaikyti normalią žarnyno veiklą. Dietologai siūlo kasdien į savo valgiaraštį įtraukti nors šiek tiek šių produktų.  

Pasigaminkite aromatingos pupelių sriubos su saulėje džiovintais pomidorais.

 

Trinta jūros gėrybių sriuba

Trinta jūros gėrybių sriuba 4 asm.

Turtingo skonio tiršta sriuba – sotus pasirinkimas vakarienei ar savaitgalio pietums, kai į namus renkasi svečiai. Jūrų gėrybių kasdien neskanaujame, todėl ši sriuba gali papuošti ir šventinį stalą.

Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba 4 asm.

Ne kasdien spėjame namie pasigaminti karšto maisto, tačiau sriubos išsivirti tikrai galime. O tiršta trinta sriuba puikiai atstos ir karštąjį patiekalą. Išmėginkite pievagrybių ir pelėsinio sūrio derinį.

 

 

Trinta lęšių ir pomidorų sriuba

Trinta lęšių ir pomidorų sriuba 4 asm.

Lęšiai labai maistingi, juose beveik nėra riebalų, daug baltymų, angliavandenių (100 g lęšių yra 35 g baltymų, 1 g riebalų, 60 g angliavandenių), daug geležies, kuri reikalinga kraujui pagerinti, vitamino B, taip reikalingo smegenims. Jie ypač tinka vegetarų mitybai, nes dėl savo maistinių savybių pakeičia mėsą.

 

Trinta špinatų sriuba su „Schwarzwald“ kumpio skrebučiu

Trinta špinatų sriuba su „Schwarzwald“ kumpio skrebučiu 6 asm.

Rasa Martens: „Trintos sriubos Vokietijoje yra tipiškas žiemos patiekalas. Jeigu vokiečiai valgo sriubą, tai dažniausiai bus trinta sriuba. Špinatai Vokietijos virtuvėje karaliauja jau ilgą laiką, todėl ir šventiniai stalai nukraunami patiekalais su špinatais. „Schwarzwald“ kumpis nuo seno labai populiarus visoje šalyje. Todėl daugybė patiekalų yra gardinami bent šio kumpio skrebučiu.“

Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu

Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu 2 asm.

Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite...
Trinta itališka pomidorų sriuba

Trinta itališka pomidorų sriuba 4 asm.

Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą. Kuomet daržovės suminkštėja, berkite česnaką ir dėkite pomidorų pastą. Pakepkite 2–3 minutes. Tada suverskite konservuotus pomidorus, pilkite ...
Sriuba Tom Kha

Sriuba Tom Kha 4 asm.

Skanią Tom Kha pagaminkite naudodami tinkamus imbierų, kalendrų ir žuvies padažo azijietiškus skonius. Sriubą iš vištienos, daržovių ir kokoso pieno lengva paruošti.
Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena

Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena 4 asm.

Sriuba. Išverkite stiprų vištienos sultinį. Tam reiks 3-5 vištienos šlaunelių ir įvairių daržovių. Išvirusį sultinį perkoškite per sietelį, nuo kauliukų nuimkite mėsą. Morkas, salierus, bulves, svogūną, česnaką supjaustykite mažais, plonais...
Balta žuvienė su pievagrybiais ir šafranu

Balta žuvienė su pievagrybiais ir šafranu 1 asm.

Puode ištirpinkite šaukštą sviesto. Sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, morkas ir porus. Įdėkite lauro lapelį, šviežios aitriosios paprikos griežinėlį bei tris kvepiančius pipirus. Ant vidutinio karšč...
Violetinio kopūsto charčio

Violetinio kopūsto charčio 2 asm.

Bulves su morka išvirkite viename inde, kopūstą – kitame. Viską sutrinkite trintuve iki piure konsistencijos. Įpilkite grietinėlės, gerai išmaišykite. Įberkite, jeigu reikia, druskos. Svogūną supjaustykite griežinėliais ir su saliamiu arba kumpiu...
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt