6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Karališkas trupiniuotis

Trupininis pyragas su braškėmis
Shutterstock nuotr. / Trupininis pyragas su braškėmis

Nors, rodos, visi receptai su šiomis itin mėgstamomis uogomis seniausiai išbandyti ir išragauti, tačiau jų niekada nebūna per daug. Pavaišinkite artimuosius trupininiu pyragu su braškėmis. Skanumėlis!

 

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Iš miltų, sviesto, dviejų šaukštų cukraus, kiaušinio ir žiupsnelio druskos išminkykite tešlą ir porą valandų palaikykite šaldytuve.
  2. Uogų masei į puodelį įpilkite stiklinę vandens, įberkite 2 šaukštus cukraus, suberkite nuluptus ir gabaliukais pjaustytus rabarbarus ir 10 min. patroškinkite. Nuvarvinkite per tinklelį ir sumaišykite su trintomis braškėmis, riešutais, pagal skonį berkite cinamono.
  3. Atskirtus trynius ištrinkite su 4 šaukštais pieno ir likusiu cukrumi. Pudingo miltelius pagal nurodymus ant pakuotės išmaišykite pusėje stiklinės šalto pieno, supilkite į užvirintą likusį pieną, dar kartą užvirinkite ir sumaišykite su tryniais.
  4. 2/3 tešlos iškočiokite, klokite į kepimo formą ir apie 15 min. kepkite 200 oC karštumo orkaitėje.
  5. Kepinį ištraukite, supilkite pudingą, sukrėskite uogų masę.
  6. Likusį trečdalį tešlos sutarkuokite stambia trintuve, berkite ant pyrago ir kepkite dar 15 min.

Kategorijos

Šaltinis: Ji24.lt
Komentarai

Daugiau receptų

Žuvies kepsnys su citrinų padažu

Žuvies kepsnys su citrinų padažu 2 asm.

Šiandien kepame žuvį. Kad būtų ne taip kasdieniška, pasigaminkite prie jos citrininį padažą. Skanaus!

 

Cukinijų apkepas su sūriu

Cukinijų apkepas su sūriu 4 asm.

Daržoves valgyti sveika ir reikia. Išnaudokite laiką, kai jos dar šviežios bei išsaugojusios visas naudingas medžiagas. Išsikepkite cukinijų apkepą.
Ryžių troškinys su vištiena

Ryžių troškinys su vištiena 3 asm.

Vištienos ir ryžių patiekalai – klasika. Jie visuomet pavyksta ir mėgstami visos šeimos.

 

Kruopos su bazilikais

Kruopos su bazilikais 2 asm.

Kruopas valgyti sveika, o gardinant skirtingomis prieskoninėmis žolelėmis kaskart gausite naują patiekalą. Išbandykite avinžirnių ir bolivinių balandų košę su bazilikais.

Svogūnų ir spanguolių džemas

Svogūnų ir spanguolių džemas 6 asm.

Svogūnų ir spanguolių džemas suteiks nepakartoją skonį vištienos patiekalams bei sūriams. Jį taip pat gardu tepti ant skrudintos duonelės.

 

Žymės: džemas
Rytietiškos morkų salotos

Rytietiškos morkų salotos 3 asm.

Net labiausiai tradicinės daržovės – morkos ir salierai – gali būti egzotiški ir neįprasti. Jiems tereikia suteikti rytietišką skonį. Išbandykite!

Vištiena su moliūgais

Vištiena su moliūgais 2 asm.

Dosnus moliūgų derlius ragina gaminti iš šios skanios ir sveikatai naudingos daržovės. Pasigaminkite ypatingai skanią vištieną su moliūgais.

Keptos slyvos ir figos

Keptos slyvos ir figos 4 asm.

Ruduo – slyvų metas. Valgykite jas šviežias, kepkite, gardinkite įvairiausius patiekalus.

 

 

Faršu įdaryti obuoliai

Faršu įdaryti obuoliai 3 asm.

Obuoliai tinka ne tik desertams ruošti. Įdarę juos mėgstamomis kruopomis, daržovėmis ar mėsa, galėsite mėgautis pikantiškais pietumis arba vakariene. Išbandykite faršu įdarytus obuolius.

 

Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis

Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis 4 asm.

Daugelis klaidingai įsivaizduojame, kad egzotiškus patiekalus iš kuskuso paruošti sudėtinga. Iš tiesų tai paprasta ir neatima daug laiko. Tereikia sekti nurodymus ant pakuotės ir praturtinti mėgstamais skoniais.

 

Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt