4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Makaronų apkepas su jūros gėrybėmis

Makaronų apkepas su jūrų gėrybėmis
Shutterstock nuotr. / Makaronų apkepas su jūrų gėrybėmis

Makaronai – universalus ir lengvai paruošiamas patiekalas, o juos valgyti mėgsta bemaž visi. Pasigaminkite ypatingai skanų makaronų ir jūrų gėrybių apkepą. 

 

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Dideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, sudėkite makaronus ir virkite, kiek rekomenduojama ant pakuotės.
  2. Česnako skilteles sukapokite, cukinijas supjaustykite griežinėliais.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite kapotus česnakus. Kai jie pagels, suberkite nuplautas ir gerai nusausintas jūros gėrybes. Kepkite apie 3 min.
  4. Į keptuvę su krevetėmis sudėkite cukinijų griežinėlius ir kaitinkite, kol suminkštės, bet nepakeis spalvos – ne ilgiau kaip 2 minutes.
  5. Cukinijas ir jūrų gėrybes krėskite į gilesnį dubenį.
  6. Į keptuvę pilkite žuvies sultinį, užkaitinkite ir po 2 minučių sumažinkite ugnį. Įberkite druskos ir pipirų, virkite, kol dalis skysčio nugaruos. Išmaišykite su gerai nuvarvintais makaronais.
  7. Sudėkite sviestą, cukinijas ir krevetes.
  8. Paruoštą masę krėskite riebalais išteptą karščiui atsparią formą, ant viršaus pilkite grietinėlę, berkite sūrio ir maždaug 10 min., pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

Kategorijos

Šaltinis: Ji24.lt
Komentarai

Daugiau receptų

Žuvies kepsnys su citrinų padažu

Žuvies kepsnys su citrinų padažu 2 asm.

Šiandien kepame žuvį. Kad būtų ne taip kasdieniška, pasigaminkite prie jos citrininį padažą. Skanaus!

 

Cukinijų apkepas su sūriu

Cukinijų apkepas su sūriu 4 asm.

Daržoves valgyti sveika ir reikia. Išnaudokite laiką, kai jos dar šviežios bei išsaugojusios visas naudingas medžiagas. Išsikepkite cukinijų apkepą.
Ryžių troškinys su vištiena

Ryžių troškinys su vištiena 3 asm.

Vištienos ir ryžių patiekalai – klasika. Jie visuomet pavyksta ir mėgstami visos šeimos.

 

Kruopos su bazilikais

Kruopos su bazilikais 2 asm.

Kruopas valgyti sveika, o gardinant skirtingomis prieskoninėmis žolelėmis kaskart gausite naują patiekalą. Išbandykite avinžirnių ir bolivinių balandų košę su bazilikais.

Svogūnų ir spanguolių džemas

Svogūnų ir spanguolių džemas 6 asm.

Svogūnų ir spanguolių džemas suteiks nepakartoją skonį vištienos patiekalams bei sūriams. Jį taip pat gardu tepti ant skrudintos duonelės.

 

Žymės: džemas
Rytietiškos morkų salotos

Rytietiškos morkų salotos 3 asm.

Net labiausiai tradicinės daržovės – morkos ir salierai – gali būti egzotiški ir neįprasti. Jiems tereikia suteikti rytietišką skonį. Išbandykite!

Vištiena su moliūgais

Vištiena su moliūgais 2 asm.

Dosnus moliūgų derlius ragina gaminti iš šios skanios ir sveikatai naudingos daržovės. Pasigaminkite ypatingai skanią vištieną su moliūgais.

Keptos slyvos ir figos

Keptos slyvos ir figos 4 asm.

Ruduo – slyvų metas. Valgykite jas šviežias, kepkite, gardinkite įvairiausius patiekalus.

 

 

Faršu įdaryti obuoliai

Faršu įdaryti obuoliai 3 asm.

Obuoliai tinka ne tik desertams ruošti. Įdarę juos mėgstamomis kruopomis, daržovėmis ar mėsa, galėsite mėgautis pikantiškais pietumis arba vakariene. Išbandykite faršu įdarytus obuolius.

 

Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis

Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis 4 asm.

Daugelis klaidingai įsivaizduojame, kad egzotiškus patiekalus iš kuskuso paruošti sudėtinga. Iš tiesų tai paprasta ir neatima daug laiko. Tereikia sekti nurodymus ant pakuotės ir praturtinti mėgstamais skoniais.

 

Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt