4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Makaronų apkepas su jūros gėrybėmis

Makaronų apkepas su jūrų gėrybėmis
Shutterstock nuotr. / Makaronų apkepas su jūrų gėrybėmis

Makaronai – universalus ir lengvai paruošiamas patiekalas, o juos valgyti mėgsta bemaž visi. Pasigaminkite ypatingai skanų makaronų ir jūrų gėrybių apkepą. 

 

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Dideliame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, sudėkite makaronus ir virkite, kiek rekomenduojama ant pakuotės.
  2. Česnako skilteles sukapokite, cukinijas supjaustykite griežinėliais.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite kapotus česnakus. Kai jie pagels, suberkite nuplautas ir gerai nusausintas jūros gėrybes. Kepkite apie 3 min.
  4. Į keptuvę su krevetėmis sudėkite cukinijų griežinėlius ir kaitinkite, kol suminkštės, bet nepakeis spalvos – ne ilgiau kaip 2 minutes.
  5. Cukinijas ir jūrų gėrybes krėskite į gilesnį dubenį.
  6. Į keptuvę pilkite žuvies sultinį, užkaitinkite ir po 2 minučių sumažinkite ugnį. Įberkite druskos ir pipirų, virkite, kol dalis skysčio nugaruos. Išmaišykite su gerai nuvarvintais makaronais.
  7. Sudėkite sviestą, cukinijas ir krevetes.
  8. Paruoštą masę krėskite riebalais išteptą karščiui atsparią formą, ant viršaus pilkite grietinėlę, berkite sūrio ir maždaug 10 min., pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

Kategorijos

Šaltinis: Ji24.lt
Komentarai

Daugiau receptų

Įdarytos cukinijos

Įdarytos cukinijos 4 asm.

Cukinijų patiekalus prisimename kiekvieną vasarą, kai šios žalios gražuolės okupuoja daržus ir sodus. Metas ruošti įdarytas cukinijas.

Itališkas skanėstas „Panforte“

Itališkas skanėstas „Panforte“ 6 asm.

Kai visi saldėsiai nusibosta, metas išbandyti tradicinius kitų šalių desertus. Šįkart – itališką skanėstą „Panforte“.

Keksiukai su citrinomis 

Keksiukai su citrinomis  6 asm.

Keksiukus mėgsta visi, o ir iškepti juos visai nesudėtinga. Šįkart išbandykite gaivius su citrinomis.

 

Mielinės bandelės su vyšnių įdaru

Mielinės bandelės su vyšnių įdaru 6 asm.

Saldumynams negalime atsispirti daugelis... Kartais norui sukrimsti ką nors saldaus ir nereikia priešintis. Pasmaližiaukite bandelėmis su vyšnių įdaru!

 

Šparaginių pupelių ir fetos salotos

Šparaginių pupelių ir fetos salotos 3 asm.

Vasara – salotų metas. Kai įprasti šviežių daržovių skoniai pabosta, išmėginkite ką nors nauja. Šįsyk – salotas su šparaginėmis pupelėmis ir feta.

 

Makaronų apkepas su jūros gėrybėmis

Makaronų apkepas su jūros gėrybėmis 4 asm.

Makaronai – universalus ir lengvai paruošiamas patiekalas, o juos valgyti mėgsta bemaž visi. Pasigaminkite ypatingai skanų makaronų ir jūrų gėrybių apkepą. 

 

Kiaulienos vėrinukai

Kiaulienos vėrinukai 4 asm.

Skaniems šašlykams iškepti nereikia specialių priemonių ir aplinkos. Tereikia gardžių prieskonių ir šiek tiek laiko.

Karališkas trupiniuotis

Karališkas trupiniuotis 6 asm.

Nors, rodos, visi receptai su šiomis itin mėgstamomis uogomis seniausiai išbandyti ir išragauti, tačiau jų niekada nebūna per daug. Pavaišinkite artimuosius trupininiu pyragu su braškėmis. Skanumėlis!

 

Krepšeliai su žalumynų ir rikotos įdaru

Krepšeliai su žalumynų ir rikotos įdaru 8 asm.

Kai reikia greito, gardaus ir originalaus patiekalo, rinkitės šiuos trapios tešlos krepšelius. Juos galima ruošti ir su kitokiais įdarais, pavyzdžiui, keptomis daržovėmis, grybais, karamelizuotais svogūnais, vištienos gabaliukais. Svarbu pasirinktus produktus aplieti kiaušinio plakiniu, kad krepšeliai atrodytų dailiai.

 

Kriaušės tešloje

Kriaušės tešloje 4 asm.

Desertus su sluoksniuota tešla labai paprasta paruošti. Jiems tereikia keleto ingredientų ir įkaitusios orkaitės. Šįkart išbandykite kriaušių ir karamelės desertą.

Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt