4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Trinta moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba
Vida Press nuotr. / Trinta moliūgų sriuba

Gardi trinta sriuba tiks ir pietums, ir vakarienei. Kuo daugiau daržovių pridėsite, tuo sriuba bus aromatingesnė ir skanesnė. Norite pikantiško skonio – pagardinkite džiovintais grybais.

 

 

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Moliūgą nulupkite, išskobkite sėklas, susmulkinkite.
  2. Grybus palikite išmirkti.
  3. Svogūną ir česnakus nulupkite ir sukapokite.
  4. Šaukšte įkaitinto aliejaus pakepinkite svogūnus. Tada įmaišykite česnakus, moliūgų gabalėlius, žiupsnelį čiobrelių.
  5. Į keptuvę supilkite atskirame puode užkaitintą sultinį, berkite lęšių, druskos ir pipirų.
  6. Uždengę keptuvę dangčiu ir nustatę vidutinę arba mažą kaitrą, troškinkite maždaug 20–25 min., kol lęšiai suminkštės.
  7. Per tą laiką sausoje keptuvėje paskurdinkite moliūgų sėklas.
  8. Jas subėrę, paruošą sriubą pilkite į plakti skirtą indą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu.
  9. Tiekite su grietine ir svieste pakeptais smulkintais grybais.

 

Kategorijos

Šaltinis: Ji24.lt
Komentarai

Daugiau receptų

Žuvies kepsnys su citrinų padažu

Žuvies kepsnys su citrinų padažu 2 asm.

Šiandien kepame žuvį. Kad būtų ne taip kasdieniška, pasigaminkite prie jos citrininį padažą. Skanaus!

 

Cukinijų apkepas su sūriu

Cukinijų apkepas su sūriu 4 asm.

Daržoves valgyti sveika ir reikia. Išnaudokite laiką, kai jos dar šviežios bei išsaugojusios visas naudingas medžiagas. Išsikepkite cukinijų apkepą.
Ryžių troškinys su vištiena

Ryžių troškinys su vištiena 3 asm.

Vištienos ir ryžių patiekalai – klasika. Jie visuomet pavyksta ir mėgstami visos šeimos.

 

Kruopos su bazilikais

Kruopos su bazilikais 2 asm.

Kruopas valgyti sveika, o gardinant skirtingomis prieskoninėmis žolelėmis kaskart gausite naują patiekalą. Išbandykite avinžirnių ir bolivinių balandų košę su bazilikais.

Svogūnų ir spanguolių džemas

Svogūnų ir spanguolių džemas 6 asm.

Svogūnų ir spanguolių džemas suteiks nepakartoją skonį vištienos patiekalams bei sūriams. Jį taip pat gardu tepti ant skrudintos duonelės.

 

Žymės: džemas
Rytietiškos morkų salotos

Rytietiškos morkų salotos 3 asm.

Net labiausiai tradicinės daržovės – morkos ir salierai – gali būti egzotiški ir neįprasti. Jiems tereikia suteikti rytietišką skonį. Išbandykite!

Vištiena su moliūgais

Vištiena su moliūgais 2 asm.

Dosnus moliūgų derlius ragina gaminti iš šios skanios ir sveikatai naudingos daržovės. Pasigaminkite ypatingai skanią vištieną su moliūgais.

Keptos slyvos ir figos

Keptos slyvos ir figos 4 asm.

Ruduo – slyvų metas. Valgykite jas šviežias, kepkite, gardinkite įvairiausius patiekalus.

 

 

Faršu įdaryti obuoliai

Faršu įdaryti obuoliai 3 asm.

Obuoliai tinka ne tik desertams ruošti. Įdarę juos mėgstamomis kruopomis, daržovėmis ar mėsa, galėsite mėgautis pikantiškais pietumis arba vakariene. Išbandykite faršu įdarytus obuolius.

 

Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis

Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis 4 asm.

Daugelis klaidingai įsivaizduojame, kad egzotiškus patiekalus iš kuskuso paruošti sudėtinga. Iš tiesų tai paprasta ir neatima daug laiko. Tereikia sekti nurodymus ant pakuotės ir praturtinti mėgstamais skoniais.

 

Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt