4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Trinta moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba
Vida Press nuotr. / Trinta moliūgų sriuba

Gardi trinta sriuba tiks ir pietums, ir vakarienei. Kuo daugiau daržovių pridėsite, tuo sriuba bus aromatingesnė ir skanesnė. Norite pikantiško skonio – pagardinkite džiovintais grybais.

 

 

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Moliūgą nulupkite, išskobkite sėklas, susmulkinkite.
  2. Grybus palikite išmirkti.
  3. Svogūną ir česnakus nulupkite ir sukapokite.
  4. Šaukšte įkaitinto aliejaus pakepinkite svogūnus. Tada įmaišykite česnakus, moliūgų gabalėlius, žiupsnelį čiobrelių.
  5. Į keptuvę supilkite atskirame puode užkaitintą sultinį, berkite lęšių, druskos ir pipirų.
  6. Uždengę keptuvę dangčiu ir nustatę vidutinę arba mažą kaitrą, troškinkite maždaug 20–25 min., kol lęšiai suminkštės.
  7. Per tą laiką sausoje keptuvėje paskurdinkite moliūgų sėklas.
  8. Jas subėrę, paruošą sriubą pilkite į plakti skirtą indą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu.
  9. Tiekite su grietine ir svieste pakeptais smulkintais grybais.

 

Kategorijos

Šaltinis: Ji24.lt
Komentarai

Daugiau receptų

Įdarytos cukinijos

Įdarytos cukinijos 4 asm.

Cukinijų patiekalus prisimename kiekvieną vasarą, kai šios žalios gražuolės okupuoja daržus ir sodus. Metas ruošti įdarytas cukinijas.

Itališkas skanėstas „Panforte“

Itališkas skanėstas „Panforte“ 6 asm.

Kai visi saldėsiai nusibosta, metas išbandyti tradicinius kitų šalių desertus. Šįkart – itališką skanėstą „Panforte“.

Keksiukai su citrinomis 

Keksiukai su citrinomis  6 asm.

Keksiukus mėgsta visi, o ir iškepti juos visai nesudėtinga. Šįkart išbandykite gaivius su citrinomis.

 

Mielinės bandelės su vyšnių įdaru

Mielinės bandelės su vyšnių įdaru 6 asm.

Saldumynams negalime atsispirti daugelis... Kartais norui sukrimsti ką nors saldaus ir nereikia priešintis. Pasmaližiaukite bandelėmis su vyšnių įdaru!

 

Šparaginių pupelių ir fetos salotos

Šparaginių pupelių ir fetos salotos 3 asm.

Vasara – salotų metas. Kai įprasti šviežių daržovių skoniai pabosta, išmėginkite ką nors nauja. Šįsyk – salotas su šparaginėmis pupelėmis ir feta.

 

Makaronų apkepas su jūros gėrybėmis

Makaronų apkepas su jūros gėrybėmis 4 asm.

Makaronai – universalus ir lengvai paruošiamas patiekalas, o juos valgyti mėgsta bemaž visi. Pasigaminkite ypatingai skanų makaronų ir jūrų gėrybių apkepą. 

 

Kiaulienos vėrinukai

Kiaulienos vėrinukai 4 asm.

Skaniems šašlykams iškepti nereikia specialių priemonių ir aplinkos. Tereikia gardžių prieskonių ir šiek tiek laiko.

Karališkas trupiniuotis

Karališkas trupiniuotis 6 asm.

Nors, rodos, visi receptai su šiomis itin mėgstamomis uogomis seniausiai išbandyti ir išragauti, tačiau jų niekada nebūna per daug. Pavaišinkite artimuosius trupininiu pyragu su braškėmis. Skanumėlis!

 

Krepšeliai su žalumynų ir rikotos įdaru

Krepšeliai su žalumynų ir rikotos įdaru 8 asm.

Kai reikia greito, gardaus ir originalaus patiekalo, rinkitės šiuos trapios tešlos krepšelius. Juos galima ruošti ir su kitokiais įdarais, pavyzdžiui, keptomis daržovėmis, grybais, karamelizuotais svogūnais, vištienos gabaliukais. Svarbu pasirinktus produktus aplieti kiaušinio plakiniu, kad krepšeliai atrodytų dailiai.

 

Kriaušės tešloje

Kriaušės tešloje 4 asm.

Desertus su sluoksniuota tešla labai paprasta paruošti. Jiems tereikia keleto ingredientų ir įkaitusios orkaitės. Šįkart išbandykite kriaušių ir karamelės desertą.

Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt